Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה פשוט כפוי טובה!

על איזו טעות אני צריך להודות? ראית אותי משתמש במושג "מחזור אטקינסון" בתשובות שלי בשרשור? ראית התייחסות ספציפית שלי למחזור הזה בדוגמאות על מנועים שאני או אנשים בשרשור נתנו בלינקים?

התשובה היא לא! וזה לא מפריע לך לחפש אותי על טעויות ושגיאות בכל ההסברים שאני הקדשתי וטרחתי לחפש ולתת לך על כל השאלות הענייניות שלך.

אתה מדבר איתי על זלזול? אם הייתי רוצה לזלזל, לא הייתי מקדיש לך דקה אפילו על ההסבר הכי מינימלי כבר בשאלה הראשונה שלך.

לגבי הציטוט, אם עדיין אתה חושב שזו טעות אז כנראה שכל ההשקעה לא נשאה פרי ואתה לא באמת קורא את מה שנותנים לך.

בקיצור, ישראליות לשמה.

אגב, הלינק שנתת מדבר על ירידה בצריכת הדלק, אך הוא לא מדבר על שום דבר מעבר כולל יחס דחיסה דינמי.

בלינקים שאני נתתי (שוב, אם היית קורא) הייתי רואה שחישוב DCR מתבצע ע"י 3 אלמנטים כאשר אחד מהם הוא בכמה מתקצר מהלך הבוכנה מיד לאחר סגירת שסתומי היניקה (שלב דחיסה).

עכשיו בוא נראה, בן אדם, כמה קשה להודות בטעות ובכפיות טובה.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה פשוט מאוד.

יחס דינמי זהו יחס דחיסה בין נקודה מתה תחתונה לבין נקודה מתה עליונה של הבוכנה כאשר זו האחרונה נמוכה מהנקודה שאליה מגיע הבוכנה בתנועה מלאה שלה(כמו ביחס הסטטי), כלומר, כמו שהציגו בסרטון בלינק שנמצא בשרשור, הבוכנה לא מגיע עד לנקודה הגבוהה ביותר אלא נעצרת מעט לפני ו/או פתיחת שסתומים משנה את היחס באופן דינמי.

אתה פשוט כפוי טובה!

על איזו טעות אני צריך להודות? ראית אותי משתמש במושג "מחזור אטקינסון" בתשובות שלי בשרשור? ראית התייחסות ספציפית שלי למחזור הזה בדוגמאות על מנועים שאני או אנשים בשרשור נתנו בלינקים?

התשובה היא לא! וזה לא מפריע לך לחפש אותי על טעויות ושגיאות בכל ההסברים שאני הקדשתי וטרחתי לחפש ולתת לך על כל השאלות הענייניות שלך.

אתה מדבר איתי על זלזול? אם הייתי רוצה לזלזל, לא הייתי מקדיש לך דקה אפילו על ההסבר הכי מינימלי כבר בשאלה הראשונה שלך.

לגבי הציטוט, אם עדיין אתה חושב שזו טעות אז כנראה שכל ההשקעה לא נשאה פרי ואתה לא באמת קורא את מה שנותנים לך.

בקיצור, ישראליות לשמה.

אגב, הלינק שנתת מדבר על ירידה בצריכת הדלק, אך הוא לא מדבר על שום דבר מעבר כולל יחס דחיסה דינמי.

בלינקים שאני נתתי (שוב, אם היית קורא) הייתי רואה שחישוב DCR מתבצע ע"י 3 אלמנטים כאשר אחד מהם הוא בכמה מתקצר מהלך הבוכנה מיד לאחר סגירת שסתומי היניקה (שלב דחיסה).

עכשיו בוא נראה, בן אדם, כמה קשה להודות בטעות ובכפיות טובה.

1. אכן לא השתמשת במונח אטקינסון. התייחסת למחזור בו קיים יחס דחיסה דינמי, נכון? אין קשר בין מה שמוצג בלינק ליחס דחיסה דינמי. למעשה אין קשר בין המנוע המוצג בלינק למציאות, מה שמוצג שם זו טעות.

2. הלינק שנתתי נתתי רק כי שם מראים איך ממומש מחזור אטקינסון קלאסי. קרי, מהלך התפשטות קצר ממהלך דחיסה המושג ע"י מנגנון הארכובה המסובך שלהם. הם לא מדברים על יחס דחיסה דינמי, כי זה לא קשור למנגנון הארכובה ולכן לנושא.

3. מה שמביא אותי לשאלתי המקורית - מה הוא יחס דחיסה דינמי?

ציטוט מוויקיפדיה, תחת הערך 'יחס דחיסה':

Dynamic compression ratio

The calculated compression ratio, as given above, presumes that the cylinder is sealed at the bottom of the stroke, and that the volume compressed is the actual volume.

However: intake valve closure (sealing the cylinder) always takes place after BDC, which may cause some of the intake charge to be compressed backwards out of the cylinder by the rising piston at very low speeds; only the percentage of the stroke after intake valve closure is compressed. Intake port tuning and scavenging may allow a greater mass of charge (at a higher than atmospheric pressure) to be trapped in the cylinder than the static volume would suggest ( This "corrected" compression ratio is commonly called the "
dynamic compression ratio
".

This ratio is higher with more conservative (i.e., earlier, soon after BDC) intake cam timing, and lower with more radical (i.e., later, long after BDC) intake cam timing, but always lower than the static or "nominal" compression ratio.

כלומר שוב, מצד אחד צדקת בהתייחסותך לכך שיחס דחיסה דינמי נובע מתזמון השסתומים, מצד שני התייחסת אליו כנובע גם משינוי מהלך הבוכנה - וזו טעות.

יחס דחיסה דינמי נקרא כך משום שהוא נובע מהפרשי לחצים הנובעים ממהירויות הגזים בעוברם בשסתום, והוא לא קשור למהלך בוכנה משתנה.

אני לא כפוי טובה, בסך הכל רציתי הסבר מה זה יחס דחיסה דינמי כי לא הכרתי את המינוח הזה. אני מכיר אותו יותר כנצילות נפחית (לא בדיוק אותו דבר אני יודע).

אתה פשוט לא ברור, עניין של הגדרה (כאמור)

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

עמדתי לרשום שוב הסבר מפורט כולל דוגמא, אלא שאז הבנתי לפי הציטוט שלך שאתה יודע אנגלית.

אז אם אתה יודע אנגלית ואתה עדיין מעוניין להבין ולהיווכח שיש קשר ישיר בין מהלך הבוכנה בתהליך הדחיסה לבין יחס דחיסה דינמי, אתה מוזמן לקרוא את זה כאן.. זה בדיוק אותו לינק שכבר נתתי לך בשרשור הזה.

עכשיו גם אגלה לך עוד סוד/טיפ קטן.. כבר מצאתי 3 עמודים ברשת שכוללים הסבר מפורט דומה פחות או יותר לזה שקיבלת בלינק ואני בטוח במיליון אחוז שיש עוד מאות אלפים דפים כאלה ברשת.

תעשה מאמץ בזמנך החופשי ותעשה חיפוש ברשת.

אני ניסיתי מה שיכולתי.

פורסם

כל המידע הרלוונטי לדיון נמצא בציטוט.

ותפסיק להיות כזה צבוע, אף אחד כאן לא כותב הסברים כדי להרחיב את ההבנה הטכנולוגית של 'רעיו'

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אני הבאתי מספר הסברים שונים ממספר מקורות ברשת ובחיים האמיתיים.

אתה לעומת זאת הבאת ציטוט אחד מהויקיפדיה שהוא למעשה "גן פתוח" ומאפשר לאנשים כמוני-כמוך לרשום שם הסברים.

מי שירצה להשכיל יחליט לבד מאיפה הוא לוקח מידע.

אם אחרי מספר רב של שנים כאן בפורום, ניסיון תעסוקתי ממשי בתחום המנועים, שעות של קורסים בתחום ההנדסה המכנית/ מערכות הרכב ואלפי הודעות באתר הזה אתה עדיין חושב שאני מגיב בשרשורים רק כדי להראות שיש לי ז$ן גדול, אתה לא באמת שווה התייחסות.

פורסם
אני הבאתי מספר הסברים שונים ממספר מקורות ברשת ובחיים האמיתיים.

אתה לעומת זאת הבאת ציטוט אחד מהויקיפדיה שהוא למעשה "גן פתוח" ומאפשר לאנשים כמוני-כמוך לרשום שם הסברים.

מי שירצה להשכיל יחליט לבד מאיפה הוא לוקח מידע.

אם אחרי מספר רב של שנים כאן בפורום, ניסיון תעסוקתי ממשי בתחום המנועים, שעות של קורסים בתחום ההנדסה המכנית/ מערכות הרכב ואלפי הודעות באתר הזה אתה עדיין חושב שאני מגיב בשרשורים רק כדי להראות שיש לי ז$ן גדול, אתה לא באמת שווה התייחסות.

אתה הבאת סימוכין לדבריך מאתר אחד, הכולל כמה הסברים של אמריקאי אחד על יחס דחיסה דינמי, קריאת פלגים וחישוב חפיפת שסתומים. יופי.

אתה בעצמך הבאת לינק לויקיפדיה להראות את מחזור אטקינסון. פתאום ויקיפדיה זה לא טוב?

גם לי יש תואר מהנדס מכונות מאוניברסיטה מכובדת, כלומר גם אני ביליתי שעות בקורסים 'בתחום ההנדסה המכנית'. יופי טופי. רוב החבר'ה שלמדו איתי לא ידעו ועדיין לא יודעים איך נראה שסתום במנוע בנזין ולמה הוא משמש.

יש דרך פשוטה לסתום לי את הפה והמקלדת: להביא ציטוט ממקור מכובד. אני ניסיתי להביא כזה אך לא מצאתי התייחסות לדבר הנקרא 'יחס דחיסה דינמי', גם לא אצל הייווד, שהוא פחות או יותר התנ"ך בנושא תכנון מנועי שריפה פנימית.

למיטב הבנתי בספרות לא מתייחסים לזה כי הם משתמשים ביחס דחיסה 'סטטי' ובנצילות נפחית.

הרי אם יש מונח כזה, למה קוראים לזה 'יחס דחיסה דינמי'???

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מצטער, לא שכנע אותי התואר שלך ממוסד מכובד.

אני הזכרתי את העובדה הזאת כי משום מה זלזלת בי בצורה הזויה לאחר שאני מנסה להסביר לך תגובה אחרי תגובה משהו שאני מכיר דווקא מהחיים ולא ממחברת הלימוד בקורסים.

אני לא יודע איך ומה מלמדים אותכם (נצילות נפחית גדולה מ-1??) אבל אני את הידע שלי רכשתי ממהנדסים גרמנים כאשר יחד איתם פירקתי מנוע דיזל עם 1500 כ"ס (כן, אני יודע איך נראה שסתום במנוע בעירה פנימית.)

נציין רק שאין פסול בויקיפדיה בכלל, רק שאני לא באתי להסביר כאן על מנוע אטקינסון (ולא ממש אכפת לי מי רשם עליו בויקיפדיה) אלא על יחס דחיסה דינמי שאולי באתרי התנ"ך שלך למנועי בעירה מוסבר תחת הגדרה אחרת.

מעבר לזה, מאסתי בשרשור הזה ואני לא מתכוון לדשדש בו, בעיקר כי הפרטנר היחיד שלי לשיתוף מידע וללמידה משותפת כאן טוען כי אני משקיע מזמני רק כדי להוכיח שייסדתי את תורות התרמודינמיקה.

שא ברכה, מי יתן ותמצא תשובות לשאלותך.

פורסם
מצטער, לא שכנע אותי התואר שלך ממוסד מכובד.

אני הזכרתי את העובדה הזאת כי משום מה זלזלת בי בצורה הזויה לאחר שאני מנסה להסביר לך תגובה אחרי תגובה משהו שאני מכיר דווקא מהחיים ולא ממחברת הלימוד בקורסים.

אני לא יודע איך ומה מלמדים אותכם (נצילות נפחית גדולה מ-1??) אבל אני את הידע שלי רכשתי ממהנדסים גרמנים כאשר יחד איתם פירקתי מנוע דיזל עם 1500 כ"ס (כן, אני יודע איך נראה שסתום במנוע בעירה פנימית.)

נציין רק שאין פסול בויקיפדיה בכלל, רק שאני לא באתי להסביר כאן על מנוע אטקינסון (ולא ממש אכפת לי מי רשם עליו בויקיפדיה) אלא על יחס דחיסה דינמי שאולי באתרי התנ"ך שלך למנועי בעירה מוסבר תחת הגדרה אחרת.

מעבר לזה, מאסתי בשרשור הזה ואני לא מתכוון לדשדש בו, בעיקר כי הפרטנר היחיד שלי לשיתוף מידע וללמידה משותפת כאן טוען כי אני משקיע מזמני רק כדי להוכיח שייסדתי את תורות התרמודינמיקה.

שא ברכה, מי יתן ותמצא תשובות לשאלותך.

1. לגבי עניין התואר, לא צריך לקרוא בין השורות כדי להבין שלא ניסיתי לשכנעך בדבר, אלא להסביר כי אין בכך ערובה למאום.

2. הייווד איננו שם של אתר כי אם פרופסור בעל שם עולמי מ MIT שכתב כמה ספרים וכמה מאמרים על תכנון מנועי שריפה פנימית.john heywood

3. הרבה מכונאים מפרקים מנועי דיזל, האם מכך נובע שיש להם מושג לגבי העקרונות העומדים בבסיס פעולתם?

4. לגבי נצילות נפחית גדולה מ 1 - טעיתי. לא קיים באטמוספריים. עכשיו מי מחפש את מי...

חשוב שתבין דבר אחד: אני לא מזלזל בך ובידע שלך בשום צורה. רק בהולכתך ע"י האגו שלך.

*כותב שורות אלו אינו חף מבעיות אגו אך עובד קשה מאוד על מציאת תרופה

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...