Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

POCKET RTA באייפון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן הבנתי את זה :? תודה בכל זאת :)

אחרי יותר משעתיים של התעסקות גם עם הפרמטרי וגם עם הגרפי לא הצלחתי להגיע למשהו שמזכיר איכשהו משהו לינרי ?!

בנוסף גם לפעמים המערכת נישמעת הרבה יותר חלש ,למה ?

קודם כל לגבי החברה עם הגאלאקסי - תבדקו איזו מערכת הפעלה של אנדרואיד מותקנת אצל כל אחד מכם... אני מניח שהן לא אותה הגרסא...

לגבי פותח השרשיר וההודעה שצוטטתי

הRTA רק נותן לך שיקוף של המערכת שלך, חיווי של מה שקורה אצלך

הסיבה שאתה לא מצליח לאזן את גרף הRTA מספיק טוב נובעת מתצורת המערכת שלך ומהמגבלות שלה - בשביל זה אנחנו צריכים לדעת מה הם רכיבי המערכת שלך

סט קידמי - שני חלקים? שלושה חלקים? מוגבר אקטיבית? מוגבר פסיבית?

יש רמקולים אחוריים?

יש סאב?

איזו הגברה יש לך

איזה HU יש לך ומה עשית בכוונים שלו.

אני מציע לך להתחיל מFLAT לגמרי - בלי LOUD בלי באס בוסט, אקולייזר שטוח ומאופס לחלוטין

תתחיל בהתחלה רק ממשחקי גיינים ואם הסט שלך מוגבר פסיבית אז יתחן ותיאלץ או להנחית את הטוויטרים\מידבאסים או לעבור להגברה אקטיבית בכדי שתהיה לך אפשרויות איזון ראשוניות לסט הזה.

אקולייזר לא נועד לתיקונים מאסיביים של הספקטרום אלא רק לFINE TUNING של המערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

9887

דוטק אוביישן+MT11

זוג הרטזים היי אנרג'י

הגברה:

סאונדסטרים 960.4

הייפוניקס ברוטוס

עובד אקטיבי

חיווט מונסטר קאבל

חיתוכים

80 ב24

80 -2.5 ב24

3.2 ב18

האם צריך לשחק בווליום בקרוסאובר כי ברגע שאני עובר את ה-7 במיד הסט מתחיל להשמע מעפן !

עברתי לאקטיבי כי רציתי להשתפר וביינתים אני לא מצליח להגיע לתוצאה שהייתה כשעבתי פאסיבי ואפילו לא קרוב !

פורסם

בוא ננסה משהו אחר -

את הסאבים של היי אנרג'י תוריד ל60 ב24

את הגבול התחתון של המידבאסים תעביר ל60 ב12

את הגבול העליון של הוופרים תעביר ל3.2K ב6

את הטוויטרים תעביר בבקשה ל4K או 3.8K ב6

ואז תנסה שני דברים -

1. להעלות את הוופרים לאט לאט לאזור נקודת החיתוך של הטוויטרים ולהשאיר את הגבול העליון שלהם חתוך ב6

2. להפוך לסאב את הפאזה במידה והוא מבטל את הבאס של המידבאסים

אני ממליץ לך לא לפתוח את הגיין יותר מידי אלא לפתוח אותו מעט מידי כי כשאין קליפינג אתה יכול לשמוע טוב טוב מה הפונטנציאל של המערכת - כשיש קליפינג, אתה כבר לא יודע איך ואיפה הרסת את הכוונים.

ורק אחרי זה לפתוח יותר את הגיינים תוך כדי שמירה על איזון המערכת.

הסיבה שאני ממליץ לך על סלופ 6 בין הרכיבים היא שהם נשמעים הרבה יותר חיים ודינאמיים בסלופים נמוכים יותר כמו 6 או 12 ברוב המקרים.

היות וסלופ 18 הוא היפוך פאזה מלא של סלופ 6 - זה גם סלופ שלפעמים עושה פלאים בסט הקדמי אבל יתכן ותיאלץ להפוך לכל הסט את הפאזות החשמליות... מנסיון של המון משחקים עם הרבה מערכות זה בד"כ מה שקורה, בסלופ 18 גם יהיה לך הרבה יותר קשה לאזן את הפאזה של הסאב כלפי המידבאסים בגלל זה מראש אני הולך על 6.

תגיד לי אחרי זה אם התוצאה היתה טובה יותר.

מה גם שבסלופים שבחרת ובנקודות חיתוך שבחרת יצרת בור פשוט אדיר אין הרכיבים וזה למה אתה לא אוהבת מה בסט שלך :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב הצליל אכן נשמע יותר חיי, ופתאום הוופרים התחילו להוציא באס ממש הרגשתי שהדלת רועדת מה שכן אז ניזכרתי שאין לי איטום :( .

אבל הוופרים מחרחרים ולא נשמעים ברור או חדים בשום צורה שהיא הצליל מש לא מה שאני מחפש ורוצה להוציא מהסט,

אני מחפש משהו יותר חדש אך אם זאת פאנצ'י ומדוייק ואני יודע שזה אפשרי כי כשעבדתי פאסיבי קיבלתי בערך מה שרציתי אבל עדיין לא מספיק,

לא הבנתי כל כך איך בידיוק סלופ הופך פאזה ולמה היפוך פאזה של הסאב תוציא או לא באסים מהוופר ?

פורסם

אה...

:-P סיפור ארוך :-D לא נכנס לזה עכשיו :?

בוא פשוט נאמר ששינוי פאזה משנה את התזמון בו הרמקולים מתחילים לנגן ואז הסאב לא בא ביחד עם הוופרים ולא משתלט להם על הבאס ומבטל אותו...

תעלה את הוופרים ל80 תעביר את הגבול התחתון שלהם ל24

תעלה את הסאב ל80 תוריד אותו ל12

תשחק עם הפאזה של הסאב ותגיד לי איך התוצאה עכשיו :-D

או שהוופרים שלך כבר שחוקים או שההתקנה לחלוטין מעאפנה.

אני אתן לך רמז קטן - הוופרים של דוטק ברכב של איתמר נותנים באס שלא מבייש סאב קטן...

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי אני ינסה את זה מחר, מה לגבי האקווליזר לאפס הכל לפלאט?

ההתקנה בסדר גמור עובדה שבפאסיבי התוצאה הייתה יחסית טובה ,

מעניין איך איתמר עובד ואם איזה ראש ואיך הוא חותך אותם שם ... נחכה לתגובה שלו,

אגב הרכב לא אטום אבל זה פאסאט והדלת שם יחסית מאסיבית ואטומה ביחס לרכבים אחרים ,

אגב כל הכיוונים מתבצעים עם סאבים מכובים אחרת אי אפשר לשמוע חרחורים בסט :)

פורסם

תאפס את האקולייזר לגמרי לפלאט - את הדברים האלה עושים רק אחרי שבכלל הגעת לגיינים הנכונים וכמו שאמרתי עדיף גיין נמוך מידי מאשר גיין גבוה מידי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי נוסה ודווקא נשמע יותר טוב אבל הוופרים כמעט ולא יורדים נמוך אז הורדתי אותם ל 63 ב24 ואת הסאב ל63 ב12

והתוצאה נחמדה, מה עכשיו ?

אגב אדי תודה על העזרה ומי אמר שאי אפשר לכוון מערכת דרך האינטרנט ?! :)

אני מחכה לתגובה של איתמר קשה לי להאמין שהוופר של הדוטק ישמע כמו סאב קטן ועוד בדלת של יאריס מעניין כמה הוא חותך אותם.

פורסם

מה עכשיו? תיקונים מינוריים בעזרת RTA ואקולייזר - ומציע מאוד - לא בתחום הבאס אלא רק במיד ומעלה.

הצעד הבא שלך הוא ללא שום ספק - לבודד את הדלתות היטב ולסדר את ההתקנה של המידבאסים שתהיה מאסיבית ככל הניתן.

אפרופו תנסה שוב להעביר לרגע את הסאב ל24 ולהפוך לו פאזה...

אח"כ נראה אותך ככה :shock:

כמו שזה נראה - משנת 99 אני בתחביב הזה... לקח לי למעלה מ12 שנה בשביל שאני אוכל לעזור בצורה הזויה שכזו בלכוון מערכת ועוד לקבל על זה תודה - כמו שאתה מבין, אני מייעץ מנסיון בלבד - במקרה שלך, כנראה שהצלחתי להשיג את המטרה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי יש לך הרבה ריספקט :-),

תגיד ניתן לכוון גם סט שמוגבר פסיבית שישמע יותר טוב?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

בהחלט - עשיתי זאת לא מזמן וקיבלתי פידבקים מעולים מחברי הפורום.

תחפש את השרשיר שלי עם השאלה "תחילתה של מהפכה" בכותרת...

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב אדי אחרי שקראתי את "תיחלתה של מהפכה" יצאתי קצת ככה :turn-l:.

יש לך אולי המלצות לכיוונים בשבילי שישמע טוב?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אוקיי הייתי חייב לנסות להבין מה זה אומר הסלופ ואיך בידיוק הוא פועל אז קודם כל עשיתי חיפוש :)

ממה שהבנתי הסלופ זה התלילות של התדר זאת אומרת שסלופ 6 למשל ימשוך יותר בואי ניקח לדוגמא את הסאב

נסים אותו ב63 בסלופ 6 זאת אומרת שכל התדרים אחרי 63 או מתחת יחלשו בהדרגה יותר מתונה ביחס לסלופ 12-18-24

ואז אני ירגיש סאב מרוח יותר, אמת ?

מה שלא הבנתי זה מה הקשר בין הסלופ לפאזה שבה הוא מנגן ? או ביטול לבאס שיוצא מהסט הקידמי ?

פורסם
טוב אדי אחרי שקראתי את "תיחלתה של מהפכה" יצאתי קצת ככה :turn-l:.

יש לך אולי המלצות לכיוונים בשבילי שישמע טוב?

היות והסט הקדמי שלך הוא טמפולס אני עכשיו אומר לך לחפש שרשיר של סטאס הידוע כ S3T והשרשיר שלו נקרא משהו כמו SQ בזיל הזול...

אתה תראה מה הוא עשה שם לקרוס של הטמפולס ותבין מאיפה אתה צריך להתחיל - אני אומר לך שהתוצאה אצלו היתה פשוט מפילה.

אבל הוא לא בדיוק שפוי :-P והוא פרץ את התוכנה של הנגן שלו ושינה את סוג האות שיוצאת מהיציאה הדיגיטלית ו... בקיצור אתה מבין...

לגבי פותח השרשיר - אלי

שינוי של פאזה בעזרת סלופ מתבצע באזור התדרים של נקודת החיתוך - מה שקורה שם הוא שהרמקול פשוט מאוד מתחיל לנגן את גל הקול בהסתה מסויימת והתזמון של הרמקול משתנה בצורה כזאת.

מה שקורה לפעמים ברכבים זה שהוופרים והסאבוופר נותנים את המכה שלהם בדיוק באותו הזמן - היות והסאב חזק יותר, האוזן שלך תשמע אותו ולא את הוופרים ואז הבאס של הוופרים מתבטל.

ברגע שאתה הופך לסאב או לוופרים את הפאזה - התזמון ביניהם משתנה, הם לא מגיעים לאוזן שלך בו זמנית ואז האוזן שלך שומעת את שניהם...

מקווה שזה עוזר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...