Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

POCKET RTA באייפון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בכמה שרשורים שיש אפשרות להעיזר בתוכנה הנ"ל בכיוון האקווליזר ב9887

כמה דברים שלא מובנים לי :

הורדתי את התוכנה אבל גרף התדרים ניראה רק על הרבע העליון של המסך ולא ממש אפשר לקרוא על איזה תדר הוא מצביע ?

יש אולי אפשרות לשנות לפול סקרין או משהו כזה ?

איך בידיוק עובדת התוכנה ואיך היא עוזרת לכוון את האקווליזר ?

פורסם

בגדול RTA אמור להציג לך גרף של התדרים

ולפי הגרף אתה יכול לראות איזה תדרים בולטים יותר וכאלה שנמוכים יותר

וככה אתה יכול לדעת איך לשחק באקולייזר ולכוון כדי שתוכל להגיע למצב שכל התדרים נישמעים

באותה עוצמה. משם אתה עושה כבר את הכיוונים שלך עם העדפות שלך.

למשל אם אתה אוהב באס חזק אז אתה מגביר קצת את הבאס וכ''ו.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לצערי עדיין לא פרצתי את האייפון שלי (הקודם הלך טוטלוס במילואים - לשמחתי זה לא היה באשמתי והוא הוחלף לחדש)

אז אני לא יכול להוריד את התוכנות המלאות רק

pocket rta lite

או

rta lite

ולא RTA או POCKET RTA בגרסאות המלאות - אם כי ההבדל הוא היכולת לעשות PEAK וHOLD או לשנות את קצב המדידה.

-------- לגבי הבעיה שלך -----------

תעלה תמונת מסך כדי שיהיה אפשר לראות ולהבין מה הבעיה - כדי לעשות צילום מסך באייפון אתה צריך ללחוץ על כפתור הבית (הכפתור העגול) בו זמנית עם הכפתור של הכיבוי\הדלקה שלו (הכפתור מלמעלה בצד ימין)

תנסה לסובב את המסך של האייפון שיהיה אופקי ולא רוחבי ויתכן שאתה פשוט צריך לגלול עם האצבע כלפי מטה בכדי שנוכל לראות את תחתית הגרף... :-D

בכל מקרה יש עוד חברות שמפרסמות אפליקציות לבדיקת כווני מערכת כמו JL אודיו והתוכנה חינמית... גם שם יש סוג של RTA

----- ההמלצה שלי ---------

אל תוריד את POCKET RTA היא לא משהו בכלל

תוריד את RTA ואם האייפון שלך לא פרוץ אז RTA LITE כמו שאני עושה כרגע.

ולגבי RTA - כן RTA מציג גרף של תדרים אבל זה אמור לאמר לך משהו ואמור לשמש אותך לדברים הבאים:

1. לאזן את הגיינים\הנחתות במערכת בין האלמנטים - אם למשל הטוויטר חזק מידי ונקודת החיתוך היא משהו בסביבות ה4K כבר באזור ה6K אתה תראה שהגרף הרבה יותר גבוה מהחצי השמאלי שלו - אם הטוויטר חלש מידי - זה יהיה בדיוק ההפך...

2. לתת לך חיווי כאשר יש לך צרימות או אפילו קליפינג - איפה באמת הבעיה - לפעמים אנחנו מייחסים צרימה לטוויטר ואז בRTA בכלל רואים שתדר 500 הרץ למשל יוצא מהסקאלה בכלל ואז אתה מבין... שהבעיה שלך בכלל במידבאס ואתה צריך לאזן את אזור ה500 הרץ...

3. איזון בין הסאב וופר למידבאסים\וופרים בעזרת RTA - אחת התרומות הכי גדולות של הRTA לדעתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצורפת תמונת מצב של איך זה ניראה בפוקט RTA כשהופכים את המכשיר המצב נישאר זהה,

אוקיי הורדתי RTA איך אני מנמיך את הגיינים בתוכנה עצמה? כי עוד לפני שהגברתי ל20 במערכת הגיינים כבר חרגו מהמסך ולא היה ניתן ליראות כלום !

IMG_0301[1].jpg

פורסם

באמת מוזר

אני הייתי מציע לבדוק או בMENU או בOPTIONS אם יש לך אפשרות לצמצם רק לגרף אחד.

בגדול - תוריד את RTA LITE ואם יש לך פרוץ אז את RTA - ממליץ בחום.

במקרה הכי גרוע אני אוריד בעצמי את POCKET RTA אחרי שאפרוץ את האייפון ואנסה לשחזר את הבעיה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אצלי POCKET RTA נראית על שליש מסך , אולי אין תאימות לגירסה 4 של אייפון עדיין.

תוריד RTA כמו שאדי אמר.

אני לא יודע עד כמה התוכנות האלה באמת שוות משהו , לא מבין איך אפשר לקבל תוצאות מדוייקות מרמקול של טלפון. יש אפשרות לחבר רמקול מקצועי חיצוני לקבלת דיוק מירבי.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

שגיא

אפשר להעזר בRTA הזה בשביל לאזן את המערכת בעזרת רעש וורוד - הוא מספיק טוב בכדי לתת לך את החיווי הזה.

והוא גם מספיק מדוייק בשביל לתת לך לדעת את האזור הבעייתי שאתה צריך לטפל בו בו נאמר שאם אתה רואה קפיצה בשליש אוקטבה של תדר 500 - אז באקולייזר תנסה להתעסק גם עם שני שלישי האוקטבות הצמודות ל500 מימינו ושמאלו - אתה תראה שאתה מצליח לכוון את המערכת ולטפל בבעיות האקוטיות שלה.

לא צריך מיקרופון של ברינגר בשביל זה וגם לא צריך להרים בשביל זה לפטופ עם TRURTA ומד SPL ישן של רדיושאק עם מיקרופון גנרי של פנסוניק בפנים (שהוא מאוד מפתיע לטובה בדיוק שלו אחרי בדיקה שעשיתי בזמנו).

האייפון מהווה פתרון נהדר בשביל מה שאנחנו צריכים.

Pioneer TS-X150

פורסם
יש כזה לאנדרואיד?

יש גם לאנדרואיד כמה וכמה תוכנות RTA, חלקן חינמיות וחלקת בתשלום. המועדפת עלי היא PRO RTA, עולה בערך 16 שח אך שווה כל אגורה. עם אתה לא בטוח יש לה גם גרסת חינם שתוכל להתנסות.

אלי

פורסם

אין ממש בעיה עם המיקרופון של האייפון.

מיקרופון מדידות יעודי יהיה בדרך כלל מסוג אלקטרט - בדיוק סוג המיקרופון שקיים בטלפונים, דיבוריות, מיקרופונים פשוטים למחשב וכו'.

כמעט כל אלקטרט יעשה עבודה לא רעה במדידות RTA, אבל צריך לזכור שבלי כיול של המיקרופון (בדיקת גרף ההענות שלו ושימוש בנתונים אלה בתוכנת ה-RTA) גם מיקופון יעודי 'יזייף'.

אחרי שיש לך תוצאות, צריך לדעת מה לעשות איתן.

הנטייה הטבעית של אנשים היא לשאוף לגרף הענות שטוח ככל האפשר. זה טוב למערכות רפרנס (מוניטורים בחדר בקרה של אולפן, או רכב שמשתתף בתחרויות שבהן ניתן ניקוד על כך), אבל קצת פחות מוצלח למי שרוצה להנות מהמוזיקה :wink:

כאן אפשר לקרוא על כיוון די טוב להתחיל ממנו. שים לב שהחלק לגבי הבאס קצת שונה ברכב - הרול-אוף יהיה בתדר נמוך יותר, בגלל cabin-gain.

אחד הדברים הכי חשובים מוזכר בסוף העמוד (במידה ואתה עובד אקטיבית) - לפני EQ צריך לנסות לתקן את גרף ההענות בעזרת שינויים בקרוס אובר!

שיהיה בהצלחה :-)

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אוקיי הורדתי RTA איך אני מנמיך את הגיינים בתוכנה עצמה? כי עוד לפני שהגברתי ל20 במערכת הגיינים כבר חרגו מהמסך ולא היה ניתן ליראות כלום !

פורסם

כן הבנתי את זה :? תודה בכל זאת :)

אחרי יותר משעתיים של התעסקות גם עם הפרמטרי וגם עם הגרפי לא הצלחתי להגיע למשהו שמזכיר איכשהו משהו לינרי ?!

בנוסף גם לפעמים המערכת נישמעת הרבה יותר חלש ,למה ?

פורסם
eli_ipashok.tr כתב:

יש כזה לאנדרואיד?

יש גם לאנדרואיד כמה וכמה תוכנות RTA, חלקן חינמיות וחלקת בתשלום. המועדפת עלי היא PRO RTA, עולה בערך 16 שח אך שווה כל אגורה. עם אתה לא בטוח יש לה גם גרסת חינם שתוכל להתנסות.

יש לי סמסונג גלקסי S, הורדתי את התוכנה (דרך המחשב חינם) אבל אחרי ההתקנה בטלפון יש הודעת שגיאה, שהמכשיר לא תומך בהגדרות האודיו של המכשיר :?.

יש למישהו מושג איזה הגדרות?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...