Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין נמשך כשבועיים, לסרוגין. מדי פעם (יכול להיות פעם בכמה דקות או יותר) נדלקת נורת ההתראה על חוסר טעינה למשך כמה שניות עד דקה - שתיים.

באופן מוזר, הנורה איננה נדלקת בסל"ד נמוך, אלא דוקא לרוב מעל 3000 סל"ד. לעיתים מעבר לסרק גורם לה להכבות, ולפעמים הדלקה וכיבוי אורות דרך גורמים לכיבוייה באופן מיידי.

התופעה מספיק חמקמקה שלא הצלחתי להגיע למצב שהנורה דולקת ואני עומד במקום בטוח בו אוכל למדוד את מתח המצבר בזמן שהנורה דולקת. כשאני מודד טעינה והנורה כבויה, הכל נראה נורמאלי.

מה יכול לגרום לטעינה להפסק לסרוגין בלבד ובעיקר בסל"ד גבוה? האם יש טעם להחליף אלטרנטור (הוחלף במשופץ לפני יותר משנתיים)?

תודה.

:turn-l:
פורסם
העניין נמשך כשבועיים, לסרוגין. מדי פעם (יכול להיות פעם בכמה דקות או יותר) נדלקת נורת ההתראה על חוסר טעינה למשך כמה שניות עד דקה - שתיים.

באופן מוזר, הנורה איננה נדלקת בסל"ד נמוך, אלא דוקא לרוב מעל 3000 סל"ד. לעיתים מעבר לסרק גורם לה להכבות, ולפעמים הדלקה וכיבוי אורות דרך גורמים לכיבוייה באופן מיידי.

התופעה מספיק חמקמקה שלא הצלחתי להגיע למצב שהנורה דולקת ואני עומד במקום בטוח בו אוכל למדוד את מתח המצבר בזמן שהנורה דולקת. כשאני מודד טעינה והנורה כבויה, הכל נראה נורמאלי.

מה יכול לגרום לטעינה להפסק לסרוגין בלבד ובעיקר בסל"ד גבוה? האם יש טעם להחליף אלטרנטור (הוחלף במשופץ לפני יותר משנתיים)?

תודה.

חיבור סקופ לאלטרנטור+בדיקת מתח וזרם המוצא ייתן לך תמונה ברורה של הבעיה והחלק התקול. בדרך כלל הפלט צריך להיראות דומה לפלט בקובץ המצורך.

כמובן לפני בדיקה זו בדוק את כול החיבורים של הכבלים שהינם מהודקים היטב וגם של המצבר+רצועה תקינה.

בדוק את מתח המוצא וגם זרם המוצא תחת עומס קרי תעלה את סל"ד המנוע ל-1500-1800 סיבובים לדקה והדלק אורות ראשים+מפוח על מהירות 4 ובדוק את המתח וזרם המוצא.

Vehicle Charging System.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה, מרק, נראה שימושי.

אפילו יש לי סקופ אנלוגי ישן שקניתי פעם - רק צריך לקנות לו פרובים. :oops:

מה שמוזר לי הוא שהתקלה באה והולכת. דיודה שרופה לא נרפאת פתאום.

פורסם

תוכל לרכוש פרובים לסקופ בשדרות הר-ציון בת"א אצל סימן-טוב במחיר נוח.

אכן יש צדק בדברייך שלדיודה יש מספר מצבים ידועים קרי מוליכה, קצר, נתק וזרם זליגה גבוה.

כאשר רוכשים אלטרנטור משופץ למעשה זו קנייה של חתול בשק מכיוון שאינך יודע מה הוחלף בזמן השיפוץ. האם הוחלפו פחמים, ווסת מתח, מיסבים האם נבדקו הסלילים.

אני אישית לא ניתקלתי במשפץ אלטרנטורים שמחליף את דיודות היישור או דיודות הטריו או בודק אותם לתקינות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מהתיאור שלך הייתי מהמר על אחד משני מקרים:

1. פחמים גמורים ולעיתים בא עם זה גם טבעות החלקה מחורצות או אפילו שחוקות לגמרי (כתלות בשעות העבודה של האלטרנטור).
  2. מגע רופף כלשהו.

אופציה 1 מתיישבת טוב עם העובדה שהבעיה מופיעה בטורים גבוהים.

תתחיל מלעבור על החיבורים הראשיים, תמשיך בלהוריד את האלטרנטור ולבדוק את המגעים הפנימיים ואת מצב בפחמים/טבעות.

כמובן שלפני הכל בדיקת מתח + נפילה בהעמסה רק תיתן תמונה טובה יותר.

בשביל לחבר את הסקופ אין צורך בפרובים מהשורה הראשונה, כל כבל קואקס עם חיבור BNC ותנינים בקצה השני יהיו מספיק טובים לצורך הבדיקה. מדובר כאן בתדרים נמוכים יחסית.

פורסם

שכחתי לציין - בדיקה בהעמסה, כשהנורה איננה דולקת, יוצאת תקינה לחלוטין (13.8-14.2 וולט בהתאם לסל"ד).

אני אמשיך בבדיקות.

• תוכן חדש...