Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

כפי שניתן לראות מנושא הת'רד יש לי עשן לבן מהמנוע. בדקתי וזה אכן עשן לבן ולא אדים ולמעשה יש לי אותו כבר זמן מה.

העשן מופיע בתחילת התנעה (לא מעט עשן) וכל פעם שהאוטו עומד ברמזור(כלומר כאשר לוחצים על הגז לאחר העצירה ברמזור).

העשן לבן ואינו כחול אולם הבנתי שזו עדיין יכולה להיות בעיית נזילת שמן ולא מים (אני מוסיף שמן 10W40 אחת למספר חודשים)

קראתי כאן לא מעט בפורומים על עשן לבן אולם נותרו לי מספר שאלות (אם יש להן תשובות שלא מצאתי אשמח שתפנו אותי לת'רדים המתאימים):

1. קראתי על תוסף "פורטה" שהומלץ ע"י מישהו בפורום אולם לא מצאתי כזה? האם הוא באמת עוזר?

2. הבנתי שכנראה יש צורך בהחלפת גומיות שסתומים/רינגים או חו"ח את כל המנוע. אשמח לקבל הערכת עלויות לפני שאני מברר במוסכים את עלויות הטיפול.

3. האם הפעולות הנ"ל הן בטור או לא? כלומר- האם מוסך שיגבה ממני כסף על שסתומים, אמור לגבות כסף מלא על החלפת רינגים ו/או מנוע או אמור להפחית את עלות ההחלפה (כי הוא יגלה את זה בזמן הבדיקה המקדימה לדוג')

4. האם ניתן לדעת מראש (בדיקה עצמית) ללא מהמוסך היכן הבעיה בצורה פשוטה יחסית?

5. אם יש המלצות למקומות טובים לטיפול בבעיה (אזור פתח-תקווה/בקעת אונו)-אשמח לשמוע

תודה מראש

פורסם

האם קיים איבוד של מי קרור מהמערכת (מוסיף מים לעתים תכופות) ?

האם הרכב התחמם מאוד לאחרונה ?

האם בעת האצה יוצא יותר עשן ?

פורסם

ערב טוב סליחה על התגובה המאוחרת (לא ההיתי מחובר)

שמן גיר- לאחרונה הוספתי לאחר מספר שנים של נגעתי בזה. מאז לא זיהיתי נזילות. לא נראה לי ששם הבעיה.

מים ושמן מנוע מוסיף באותה תדירות (אחת למספר חודשים). בדקתי את העשן שיוצא וזה לא נראה כמו אדים (וגם לא מריח ככה), כך שנראה לי שהבעיה היא נזילת שמן (לפי מה שקראתי כאן בפורום).

הרכב לא מתחמם בצורה יוצאת דופן.

בעת האצה -כן יוצא יותר עשן. עיקר העשן יוצא לאחר עמידה ממושכת (התנעה) או בהאצה לאחר עמידה ברמזור.

עוזר?

פורסם

כמה בעצם יוצא לך להוסיף שמן (בכמות) וכל כמה זמן?

האם יש לך רקע טכני או ידע כל שהוא כדי להוציא פלאגים למשל? כי הם יכולים לתת לך אינדיקציה יחסית טובה לגבי שריפת שמן.

:)
פורסם

עשיתי חישוב בעבר וראיתי שזה יוצא בערך ליטר ל-1000 ק"מ (הבנתי שזה גבולי בהיבט הצריכה).

אין לי ידע טכני, אבל מניח שאסתדר עם הנחייה סבירה.

איך קשורים הפלאגים? למיטב זכרוני החליפו לי אותם בשנתיים האחרונות

פורסם

ליטר ל-1000 קילומטר זה בהחלט גבולי אבל כל עוד אין לך את הידע אני לא הכי ממליץ לגעת. הרעיון בגדול הוא להוציא פלאגים ולראות אם יש הצטברות שמנונית מסביבם. לפעמים ההיצטברות היא כל כך גדולה כך שהיא נוגעת בכבל ההצתה בצד המחובר לפלאג. גם אם אין הצטברות שמנונית יש מצב שהפלאגים שורפים את השמן שניכנס לתאי השריפה ע"י מבט על אלקטרודת הפלאג וגוון צבע שלו יהיה בצבע לבן ממש אם השריפת שמן מוגזמת.

:)
פורסם

תודה רבה על העזרה

בהנחה והפלאגים אכן שורפים הרבה שמן, האם הבעיה אצלם או שהבעיה שהשמן בכלל מגיע לשם(ואז מה האפשרויות?)?

פורסם

השמן יכול להגיע לתא השריפה דרך טבעות הבוכנה שחוקות,מובילי שסתומים שחוקים, גומיות שסתומים יבשות,

צילינדרים שחוקים או עם מדרגה.

שמן דליל מידי גם כן יכול לגרום לתופעה הזאת הזאת .

http://www.beru.com/english/produkte/zuendkerzen/diagnosehilfe.php

מתי בוצע הטיפול האחרון באוטו ?

פורסם

האמת, אני חושש מלתת המלצה שעלולה גם לגרום נזק, אך בהסתייגות הנ"ל:

ברכב שאוטוטו חוגג יומולדת 10 ו-200K על השעון (עד 120:-P ) הייתי שוקל בהחלט לעבור לשמן צמיגי יותר.

קשה לי להעריך כמה המנוע הקטן יסבול מזה בהתנעות קרות, אפשר לנסות עכשיו בקיץ ולראות איך הוא מתמודד עם זה.

לרוקן את תכולת הקרטר, להתחיל למלא 20W50 עם פקק ריקון פתוח עד שיוצא צלול, להחליף מסנן,לבדוק מפלס, והופ, דחית את השיפוץ מנוע בכמה עשרות אלפי קילומטרים. הרכב ירגיש חזק יותר, העישון יפחת משמעותית.

כל זה בתנאי שאכן מדובר על עישון שנובע מבלאי גומיות שסתומים וכו'.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתר מעניין. כעת צריך לחפש את מיקום הפלגים (מניח שרשום בספר תחזוקה של האוטו)

את שאר הרעיונות שהצעת אפשר לבדוק בלי לפרק יותר מדי דברים במנוע?

הטיפול האחרון שנעשה היה 180000 והוא היה לפני חודשיים בערך.

העשן היה לפני ואחר הטיפול. לא חשבתי לטפל בזה אז (וזו היתה כנראה טעות)

פורסם
האמת, אני חושש מלתת המלצה שעלולה גם לגרום נזק, אך בהסתייגות הנ"ל:

ברכב שאוטוטו חוגג יומולדת 10 ו-200K על השעון (עד 120:-P ) הייתי שוקל בהחלט לעבור לשמן צמיגי יותר.

קשה לי להעריך כמה המנוע הקטן יסבול מזה בהתנעות קרות, אפשר לנסות עכשיו בקיץ ולראות איך הוא מתמודד עם זה.

לרוקן את תכולת הקרטר, להתחיל למלא 20W50 עם פקק ריקון פתוח עד שיוצא צלול, להחליף מסנן,לבדוק מפלס, והופ, דחית את השיפוץ מנוע בכמה עשרות אלפי קילומטרים. הרכב ירגיש חזק יותר, העישון יפחת משמעותית.

כל זה בתנאי שאכן מדובר על עישון שנובע מבלאי גומיות שסתומים וכו'.

נתקו

תודה על התגובה

שאלה: האם שמן צמיגי יותר לא מקביל לתוסף דבש (מוסיף צמיגות) שטוענים כאן בפורום כי הוא הורס את המנוע לאחר זמן מה?

פורסם

כן ולא.

כן, העקרון הוא אותו עקרון. שמן יותר סמיך=יותר קשה לו להתגנב לחלל השריפה (וגם לנזול לכל עבר דרך מחזירי שמן יבשים ואטמים בלויים,שזה עוד בונוס) = למשוך "את הסוף" של המנוע.

הרי מה הפתרון החליפי (בהנחה שלא מדובר על בעיית גומיות שסתומים "בלבד")? רק אוברול מלא (כולל רינגים,חריטת גלילים וכו')! אז מה יש כאן להפסיד?

ולא. שמן 20/50 הוא פתרון מקובל למנועים "עם פז"ם" והוא הרבה פחות סמיך ומזיק מתוספי שמן יעודיים. הדייהו שבחתימה נוסעת עם 20/50 כבר 40K ק"מ ואינשאללה תיסע כך,עד הגריטה הבלתי נמנעת, כשצריכת השמן שלה עומדת על אפס מוחלט (טפו,טפו) וגזי הפליטה שלה צלולים כאוויר הרים.

אם תעשה חיפוש בפורום ל" מעבר לשמן צמיגי" תראה שהרבה בעלי מכוניות החלו להתלבט בשאלה כשרכבם הגיע בערך לגיל של הרכב שלך.

ובכ"ז - להמליץ על כך בלב שלם קשה לי.

מעניין מה יחשבו על כך מנוסים ממני בפורום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...