Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא מזאדה לנטיס 1999 1600 אוטומטי. הרכב מטופל באדיקות, עבר 227 אלף ק"מ, מהם 30 אלף אצלי. צריך לציין שלפני שבוע עבר טיפול 15 אלף, כולל החלפת שמן גיר+פילטר ייעודי.

בשבועיים האחרונים, במיוחד כשהרכב קר, יש כמו השהייה, וחוסר כוח, מרגע הלחיצה על הגז. לאחר מספר שניות, כשאני לוחץ קצת יותר חזק על הדוושה, הכל מסתדר. מאותו הרגע, אין בעיה וההילוכים מתחלפים כפי שצריך. לעיתים, יש כמו מכה בשילוב להילוך אחורי.

לדעתי, מעלם לא הוחלף ברכב הזה גיר. האם המדובר בסימנים לבלאי/ התחלת גסיסה של הגיר האוטומטי? מה אפשר לעשות, וכמה אפשר לנסוע כך?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מקפיץ. לנטיס אחת המכוניות הנפוצות על הכביש. מישהו יכול לחוות דעה?

פורסם

שאתה אומר השהייה בין תזוזת הרכב לבין לחיצה על הגז אתה מיתכוון שהטורים עולים אבל הרכב אינו זז? במידה וכן ככל הניראה הגיר מחליק וייצטרך שיפוץ.

:)
פורסם

האם בוצעה החלפה מלאה לנוזל ההידראולי (באמצעות מכונה) או החלפה חלקית (ריקון הקרטר והוספת נוזל ההידראולי)?

האם הנוזל ההידראולי מאושר לשימוש ברכב זה ועומד במפרט?

מניסיוני, עם מזאדה לנטיס 2001 1600 GL אוטומט, הסימן להתחלת הגסיסה של בגיר האוטומטי הזה הוא כניסה למצב חרום (אאל"ט, התה"ל לא מאפשרת שילוב מעל לשני) עם נורת HOLD מהבהבת, כיבוי והדלקה פותרים את הבעייה זמנית אולם הגיר כבר החל בדרכו לעולם שכולו טוב.:?

פורסם

עדכון: ההשהייה המעצבנת נמשכת. זה קורה בכל יציאה מעמידה, גם כשהמנוע חם. אחרי שהמכונית תופסת תאוצה, היא נוסעת בסדר ומחליפה הילוכים כפי שצריך. אבל, וגם כאן הבעייה: הרבה פעמים, אחרי 80 קמ"ש אין לה כדי וח, ורק אם אני לוחץ קיקדאון, יורד הילוך ונוסף כוח שמאפשר לי להאיץ למהירויות גבוהות של 90, 100 ו-110 קמ"ש. תחושה כללית, המכונית לא סוחבת ברוב המקרים כמו קודם. ושוב אני מזכיר: הרכב כעת לאחר טיפול 15,000 שכלל גם החלפת שמן גיר אוטומטי.

אני מבולבל, ולא מצליח להבין, אין שום אינדיקציה של הגיר בצורת נורות ביקורת או כאלה.

פורסם

יכול להיות שיש בעיה במנוע ולא בתיבת הילוכים. מנוע שלא עובד תקין משפיע מאוד על תפקוד התיבה ולכן כדאי שתיגש לבעל מקצוע מומחה ומיומן לצורך אבחון.

פורסם

1. המוסך בו אני מתקן הינו מוסך מקצועי וטוב, אך מוסך רגיל. האם יש צורך להתחבר למחשב ספציפי של הרכב (מוסך מורשה)? האם האינדיקציה באופן הזה תהייה מלאה?
  2. האם יכול להיות שהמדובר באיזשהו חיישן תקול?

פורסם

עדכון: קפצתי למוסך מורשה של מאזדה. חיברו את הרכב למחשב, והמחשב הראה בעיה בחיישן MAF - שהוא חיישן זרימת האוויר למנוע (Mass AirFlow).

בתחילה דובר על החלפת החיישן - שהוא רכיב יקר מאד שעלותו כ-1000 שקל. אבל, במוסך ניקו את בית החיישן, והבעייה נפתרה לחלוטין ללא צורך בהחלפת הרכיב כולו. כרגע סודרה התקלה, והרכב מגיב ונוסע טוב! עלות הבדיקה הממוחשבת וניקוי החיישן - 290 שקל.

• תוכן חדש...