Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום היקרים!

אני כותב, כי באמת נגמרה לי הסובלנות והכוח כל פעם לרוץ לחנות ולהחליף את המסך באחריות.

למי שאין כוח לקרוא את הכל, מוזמן לקפוץ לסיכום.

הכל התחיל בכך שרציתי לשדרג מסך. באופיס דיפו היה מבצע נחמד למסכי פיליפס. מסך 24" של פיליפס FULL HD עלה 1000ש"ח.

היה לי ניסיון קודם מעולה עם מסכי פיליפס CRT. היה לי כזה מסך ששרת אותי נאמנה. חברת פיליפס יצרה שפופרות CRT עבור המסכים שלה.

אני מביא את המסך הביתה, ריח של מוצר חדש. זה תמיד כיף לפתוח את האריזה החדשה ולהוציא משם את המוצר החדש. הכל בינתיים ניראה טוב ויפה. חיברתי את המסך וכאן התחילה עוגמת הנפש: במקום צבע אפור, היה צבע ורוד. ניסיתי לשחק עם כיווני צבע ולא הצלחתי לכייל את התמונה בצורה נורמאלית.

באותו ערב חזרתי והחליפו לי את המסך במקום לאחר שבדקו ואימתו שיש את הבעייה שאני מתאר. איש המכירות אמר לי ששירות כזה כמו שאני מקבל אצלם, לא אקבל בשום מקום אחר. חיברו את המסך במקום וראינו שהצבעים בסדר.

חזרתי עם הרגשה טובה - טיפלו בי כמו שצריך, השירות אדיב ויעיל.

מחבר את המסך החדש (השני כבר) והפעם באמת הצבעים בסדר. סוף סוף קיבלתי מסך טוב? לא! באמצע המסך היה פיקסל שרוף אחד שהאיר באדום. פיקסל אחד, אמרתי לעצמי: מיילא, מה כבר יכול להיות (גם ככה לא מחליפים בגלל פיקסל אחד). עבר זמן והמסך עבד, עד שבראש השנה האזרחית קיבלתי ממסך הזה עוד הפתעה לא נעימה: שני שורות של פיקסלים מתים. אוף! שוב ללכת? אני עובד עם המחשב ולכן צריך מסך. משכתי עם זה כמה חודשים, שני שורות בתחתית המסך: מפריע ליראות מה כתוב על הכפתורים של חלונות.

בסוף נמאס לי והלכתי לאופיס דיפו. הייתה לי תקווה כלשהי שהשירות שלהם שונה ממרבית חנויות המחשבים ויחליפו לי מסך במקום. זה כמובן לא קרה, אך הבטיחו לי שתוך שבועיים מקסימום אני מקבל מסך. שוב הזכירו את השירות שאני לא יקבל בשום מקום אחר.

איש המכירות אמר לי שאנשים שעובדים עם ציוד למחייתם צריכים גיבוי. לא התקלקל לי עדיין אף מסך מעולם ואני עם מחשבים משנת 93 של המאה הקודמת ועברו אצלי לפחות תריסר מסכים (החל ממסך ירוק, כתום, VGA, SVGA וכד').

אבל אני עדיין צריך מסך כדי לעבוד! בגלל שמאוד התאכזבתי ממסך הפיליפס, החלטתי להישמע להמלצה של איש המכירות ורכשתי מסך LG 22" (מטריצה IPS). הוא יקר יותר מפיליפס, קטן יותר ולא FULL HD, אבל איכות שלו עולה בכמה מונים: הצבעים ללא תחרות (נו טוב, זה IPS לאומת TN) והחדות פשוט מושלמים. אחרי ה-LG הזה, פשוט אי אפשר להסתכל על פיליפס הזה - העמדתי אותם אחד ליד השני וזה הבדל של יום ולילה.

בכל אופן, יש אצל אבא שלי CHIMEI בגודל 22" שמראה תמונה טובה יותר (גם TN) מפיליפס הזה (הצבעים עשירים יותר).

והנה, היגיע היום אחרי שבוע וחצי והתקשרו להודיע לי שהמסך ממתין לי והחליפו לי את המסך לחדש. לקחתי את המסך באותו היום.

מסתבר שהמסך לא חדש, הוא מאובק, עם שריטות על הפאנל ואין את הניילונים שמגינים של מסכים החדשים. חיברתי את המסך והסתבר שהוא גם פגום. הפעם בתוך הפאנל רואים קו שמן מלמעלה למטה באלכסון שיש בתוכו בועות אויר. זה ניראה כאילו פילטרים פנימיים אל מודבקים כמו שצריך. על רקע של צבע אחיד, במיוחד רקע כהה - רואים את הקו ממש טוב (עובי יותר מ-1 ס"מ) וזה מפריע לי.

אני לא מבין משהו: היבואן של מסכים האלו זה איסטרוניקס, רשת החנויות מכובדת - למה איכות כזאת של מסכים שהם מוכרים? זה פיליפס שלא מסוגל לייצר מסך נורמאלי או שהם קיבלו סדרה פגומה? פיפיפס לא מייצרת פאנלים, אלא LG וCHIMEI מייצרות עבורם. מה קורה במעבדת התיקונים? משחקי מסירות. מגעים מסכים פגומים מסוגים שונים שלאחר מכן עוברים ללקוחות אחרים. ככה כל פעם לקוח מקבל מסך עם פגם אחר. זה לפחות הרושם שנוצר אצלי.

אני כבר איבדתי את האמון בהם, לכן לא יודע האם להשקיע עוד זמן ובריאות ושוב לרוץ ולנסות להחליף את המסך. זה כבר יהיה מסך הרבעי במספר. אולי להמתין עד שמסך הזה יתפגר או לסוף האחריות?

לסיכום: קניתי מסך פיליפס באופיס דיפו, קיבלתי מסך פגום. פעמיים החליפו לי אותו במסגרת האחריות וכל המסכים שקיבלתי מאותה סדרה פגומים. כל המסכים שהיו לי מסדרה הזאת לא הצטיינו באיכות יוצאת דופן, אבל בעודם תקינים פחות או יותר - האיכות סבירה (לא יותר מזה). איבדתי אימון בפיליפס, זה מוזר לי שיצרן בעל שם כזה מוציא לשוק סחורה כזאת. לא ברור לי כיצד יבואן מכובד (איסטרוניקס) מרשה לעצמו לשחק במסירות של מסכים פגומים בין לקוחותיו.

לא יודע מה לעשות: שוב לנסות להחליף? אין לי פשוט אימון, אני כבר חושש שגם מסך הבא יהיה פגום ואולי אף פגום יותר. בכל הסיפור הזה אני מרגיש רק אכזבה ועוגמת נפש: שילמתי על מוצר חדש ממיטב כספי וקיבלתי מוצר פגום.

הייתי צריך להוציא קיטור. אשמח לקרוא את דעתכם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני חושב שאם מתחילים ברגל שמאל, צריך להחזיר, לקבל את הכסף ולהתקדם הלאה ואופיס דיפו דווקא מאוד נוחים בקטעים האלה.

לא חסרות חברות טובות למסכים. ממליץ על סמסונג או DELL.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי סמסונג, אני רוצה לשבח את היבואן, חיון. המסך של חמותי התקלקל אחרי זמן לא ידוע. מבט על גב המסך - יוצר ב-2008 ולכן יש סיכוי שעדיין באחריות. תעודת אחריות וחשבונית אין, ולמרות זאת, לפי מספר סידורי, הם זיהו שיש עוד 3 חודשי אחריות, ותיקנו את המסך (ספק כח).

אם וכאשר אקנה מסך חדש, יש סיכוי טוב מאוד שזה יהיה שלהם. אני מקפיד לקנות מוצרים מיבואנים טובים - יותר חשוב מלקנות מוצרים של יצרנים טובים.

:turn-l:
פורסם

תודה על ההמלצות. אני ינסה לקבל את כספי בחזרה/זיכוי, אבל לא בטוח שהסיכוי לכך גדול: עברו 14 יום המוגדרים בחוק מזמן ואם זה יצליח אז באמת אפשר לומר על השירות של רשת חנויות הזאת דבר טוב מאוד. למעשה יש לי את המסך קרוב לחצי שנה. לדעתי בכל הסיפור הזה יבואן יצא ממש לא בסדר וזה גם ניראה כמו סדרה פגומה. מוצרים אחרים שנקנו בחנות - רובם שירתו ומשרתים נאמנה (חוץ מ-UPS שהחליט יום אחד להכבות ובניסיון להפעיל אותו יצאה ממנו אש כחולה לשנייה למרחק של 15ס"מ: ממש כמו בסרטים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פעם אתה למעלה פעם אתה למטה,

באסה להיות למטה.

גם אני חושב שכדאי לנסות לקבל את הכסף חזרה או אולי שיאפשרו לך לעשות טרייד אין עם מסך מיצרן אחר.

1000 ש"ח זה לא מעט כסף אבל גם לא נפילה חזקה מידיי.

שיהיה בהצלחה ותעדכן אותנו בהתפתחויות...

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אופיס דיפו מוכרים מוצרים רשמיים עם אחריות מקורית, משמע: מתעסקת רק עם היבואנים הרשמיים.

המדיניות של אופיס דיפו, כמו שאר הרשתות הגדולות, היא מאוד פשוטה: עד 14 ימים, האחריות היא "שלהם" ולאחר מכן, האחריות היא של היבואן הרשמי.

השירות "הייחודי" של אופיס דיפו הוא שאת רוב המוצרים, הם מקבלים לתיקון ולמעשה משמשים כנקודת איסוף עבור הסוכנים של המוצרים.

בשורה התחתונה, אם קנית מוצר כלשהו והוא מתקלקל במהלך האחריות, עלייך לגשת למעבדה, נכון? אם אין מעבדה הקרובה אלייך, אתה ניגש לאופיס דיפו ומשאיר שם את המוצר.

אני לא מבין את הגישה של "פיקסל אחד" זה כלום. בשבועיים הראשונים, על כל דבר קטן, אתה רשאי להחליף את המוצר, כל עוד יש לך את הקופסא - אם לא אז גוף תמורת גוף.

בקיצור ולעניין, עבר מספיק זמן ואופיס דיפו כבר לא קשורים לעניין. עלייך להתנהל מול היבואן.

נ.ב

למרות כל מה שרשמתי, שירות הלקוחות של אופיס דיפו הוא לא רע בכלל. תנסה לדבר איתם.

פורסם

Black Joker, אני לא אומר שהשירות שלהם רע. השירות שלהם סביר להחלוטין, אך אני לא מוצא אותו שונה לטובה מאף חנות מחשבים שביקרתי בהם. זה בטח לא "השירות ברמה שאי אפשר למצוא באף מקום אחר" ברמות שאיש המכירות שיבח. כל חנות מחשבים היו לוקחים על עצמם את החלפת המוצר/תיקון במסגרת האחריות.

אם הייתי יודע מראש שיבואן של מסכים האלה זה איסטרוניקס - לא הייתי קונה את המסך. לכן, אני גם קצת אשם בפרשה, כי לא בדקתי מי היבואן.

ממה שאתה אומר: יוצא שחבל על המאמץ ללכת ולנסות לקבל זיכוי/החלפה למסך מסוג אחר. עדיין הם יישלחו את המסך לתיקון באחריות ושוב יחזור מסך פגום אחר - זה יימשך בלי סוף עד תום האחריות וגם אז אני ישאר עם מסך פגום העשירי (ואולי אף יחזור אחד המסכים הפגומים שפעם היה שלי).

אני בכל זאת ינסה לפנות לחנות כדי לקבל זיכוי (זה שוב יעלה לי בזמן שהיה מתוכנן לדברים טובים יותר, בדלק ועוד). אם משאירים אותי לבד מול יבואן (תיווך של תחנת החלפה לא נחשב בעיני - זה ברור מאליו) אז אני לא מבין איפה השירות.

פורסם

לא הגבתי על דעתך על השירות שלהם. תמצתתי את הנהלים שלהם והסברתי לך מהו בדיוק אותו "שירות מיוחד".

אופיס דיפו יקבלו את המסך רק באישור היבואן, סיכוי קלוש עד אפסי שזה יקרה.

כפי שכתבתי קודם לכן, תתנהל מול היבואן ותבקש ממנו אישור החלפת דגם/זיכוי ע"מ למממשו באופיס דיפו.

כל אותם דברים שאיש המכירות "ירק" בפנייך, נאמרו לו בשיחות אישיות, ע"מ להקנות ללקוחות תחושה שהכי כדאי לקנות באופיס דיפו, כיוון שמבחינת מחירים, הם לא מהווים תחרות אמיתית מול חנויות אחרות.

אני מציע לקחת את הכל ב-easy. תיצור קשר עם שירות הלקוחות של היבואן ותיגש בעצמך למעבדה. תקווה לטוב (פתרון לא רע לפעמים) ותדאג להגיד לנציג שירות הלקוחות במעבדה, שבמידה וגם המסך הנ"ל יתברר כלא יעיל, שיחשוב על פתרון אחר.

פורסם

אני מציע לקחת את הכל ב-easy. תיצור קשר עם שירות הלקוחות של היבואן ותיגש בעצמך למעבדה. תקווה לטוב (פתרון לא רע לפעמים) ותדאג להגיד לנציג שירות הלקוחות במעבדה, שבמידה וגם המסך הנ"ל יתברר כלא יעיל, שיחשוב על פתרון אחר.

Black Joker, תודה על העיצות שלך. הבעייה עם המעבדה שעלות שלי לגשת למעבדה גבוהה למדי. זה אומר לנסוע עם יוקון למרכז לפחות 40 ליטר דלק = 300ש"ח (בהנחה שאין פקקים באותן שעות) ובנוסף יום חופש והמון אנרגייה. אם יהיה צריך שוב להגיע, זה עוד 40 ליטר דלק.

זה רעיון טוב לנסות לפנות ליבואן ישירות, אבל זה מחזק את הטענה שלי בקשר לשירות (מסתבר שלפעמים הלקוח צריך להלחם כדי תמורת כספו לקבל את מה שמגיע לו).

פורסם

פניתי במייל ליבואן עם בקשה לקבל את כספי בחזרה. במידה ובזמן הקרוב לא יקבל מהם תשובה, אפנה לפיליפס העולמית.

פורסם

עדכון: היבואן חזר אלי מהר וקיבלתי הצעה שהם יאספו את המסך הפגום ויחליפו באחד תקין (לא בהכרח אותו דגם ו/או חדש אך שקול בנתונים שלו).

לדעתי מדובר על פשרה סבירה, כל עוד המסך שאני יקבל יהיה מושלם (הרי סה"כ קניתי מוצר חדש ואני מצפה לקבל מוצר ללא פגמים).

מבחינתי, אם הפרשה מול היבואן תסתיים מהר מדובר על שירות טוב ויעיל שלהם.

פורסם

נסה לבקש מסך חדש

מסך תקין מבחינתם זה פתח למסך שהתקלקל תוקן ועכשיו אתה תקבל אותו (ושוב יכולה להיות לך איתו בעיה כי הוא כבר עבר תיקון).

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...