Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אשמח להמלצה למקום שניתן לרכוש ממנו בדיל פחחים.

אין לי מושג איפה להתחיל ואיפה לשיים את החיפוש אחריו, מלבד EBAY

האם ישנו מקום שמוכר בארץ, אני צריך כמות גדולה 3-4 ק"ג

תודה מראש

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

כן,יש להשיג בממסר בדיל כזה,זה בא במוטות עבות באורך של כ 30 סמ,כתוב עליו בדיל 50\50 או 60\40

עדיף 60\40(יותר קשה),אתה יודע לעבוד על הבדיל כזה?זה מקצוע בפני עצמו,ורוב הפחחים לא יודעים לעבוד עליו.

הממסר נמצא בחולון ברח הבנאי,נדמה לי 29.

פורסם
שלום, אשמח להמלצה למקום שניתן לרכוש ממנו בדיל פחחים.

אין לי מושג איפה להתחיל ואיפה לשיים את החיפוש אחריו, מלבד EBAY

האם ישנו מקום שמוכר בארץ, אני צריך כמות גדולה 3-4 ק"ג

תודה מראש

אתה חייב לרכוש חומצת ניקוי ,תזהר ממגע איתה.

פורסם

תודה רבה, אם הבנתי נכון שמו של העסק, זה ה"ממסר"

אני עוד צעיר, ואני לא רוצה לתת לזה לברוח ממני, ראיתי נזקים שמתרחשים אחרי פילר על בסיס פוליאסטר ואפילו אפוקסי.

לגבי החומצה, לאיזה חומצה בדיוק אתה מתכוון?

אני משתמש בסודה אקסטיב

משקפים, כפפות גבוהות ובגדים מניילון ארוכים

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• אחראי פורום
פורסם

יותר נכון - מ.מ.ש.ר. חנות מעולה לכלים וציוד טכני, קניתי שם הרבה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נכון מ.מ.ש.ר, כן צריך גם חומצת מלח 32% ואם לא ידעת אז אתה לא יכול להתעסק עם זה,תורה בפני עצמו,תלמד ממשהו,אולי יש סרטונים ביו טיוב

פורסם
נכון מ.מ.ש.ר, כן צריך גם חומצת מלח 32% ואם לא ידעת אז אתה לא יכול להתעסק עם זה,תורה בפני עצמו,תלמד ממשהו,אולי יש סרטונים ביו טיוב

רק על מנת לסבר את האוזן ולדעת מה הסכנה בחומצה זו ...צנצת ריבה מיניטורית דהכילה חומצה כזו נפלה לי מהיד היא טיפטפה שתים שלוש טיפת על שיש איטלקי ,תוך דקה נוצרה שקערורית בשיש וחור בקוטר 10 ממ לעומק 3 סמ , לכן הערתך במקומה לגבי הזהירות בשימוש ,מטרת החומצה ליצור שטח נקי לחלוטין משומן ,אחרת לבדיל אין אפקט עם שכבת שטח שומנית .

למשל מספר טיפות מחומצה זו על גג רכב חדש ,אז בבוקר אין צבע על הגג ,רצוי לא ליישם .

פורסם

חומצת מלח זה חומר שאוכלת כל דבר שהיא נוגעת בו,יש חומרים שעמידים בפניה ויש חומרים שלא,היא לא יכולה לעשות כלום לפלסטיק,אך לעומת זאת כל סוגי אבנים או שיש ,היא אוכלת אותם,אני לא יודע אם היא אוכלת את הצבע,אך ששמים את החומצה על המתכת ,במתכת נוצר תהליך שאם מלחמים אליו את הבדיל,יוצר מצב שהחומר מולחם היטב עם המתכת,זה יוצר כאילו חתיכה אחת מ2 חומרים.

פורסם

אצלי בסדנא אנו עושים LEAD LOADING תהליך שבו אחרי הכנת המתכת מתיכים עליה שכבה של עופרת - האם לזה אתם מתכוונים?

אם לא אשמח אם מישהו יוכל להרחיב על מילוי בבדיל - תהליך שעוד לא שמעתי עליו.

לפני ההתכת העופרת עושים הכנה למתכת ע"י ניקוי בDEGREASER חריף מדללל צבע למשל, ואז תהליך שניקרא TINNING ורק אז מתיכים את העופרת. לא עושים בתהליך זה שימוש בחומצות למיניהן.

פורסם

שלום לכולם

פעם לא היה מבחר של חומרי מילוי לפחחות כמו היום,אז השתמשו למילוי בבדיל,תזכורת להיסטוריה של בעלי מלאכה שהיו נפוצים בזמנו :בוני המרזבים מפח היו משתמשים ב"פטיש הלחמה" שהיה בנוי מגוש נחושת מחובר למוט ברזל דק ובקצה ידית עץ לאחיזה,את גוש הנחושת היו מחממים על פרימוס וכך עובדים.כך היו עובדים גם בייצור דליים ומשפכים מפח לאחר עירגולו במכונות ידנייות.פעם לא היה פלסטיק כמו היום,היום הייצור מהיר במכונות הזרקה,אך לדעתי חסרה אומנות הידיים.

בכל מקרה לא ממליץ לנשום אדי עופרת מותכת או ראקציה כימית של חומצות למיניהן,הבריאות חשובה יותר מאיזה ברזל .

אריק

• תוכן חדש...