Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בתקציב של עד 100-150 שקל, מה הפתרון הטוב ביותר לבידוד תא המנוע?

(שטח כיסוי משוער - כ1.5 מ"ר)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אוזניות של צוות בניין

:-D (או של מטווחי ירי)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היום נפגשתי עם חבר שלי ולקחתי ממנו חתיכת חומר לצרכי צילום.

כמו שאתם רואים מדובר בחומר דקיק (4 מ"מ) והאפקטיביות העיקרית שלו היא דחיית חום המנוע ממכסה המנוע. 3 ומשהו מ"מ של ספוג מבודד רעש לא תורם משמעותית עד לא תורם בכלל להשתקת רעשי מנוע.

מה שכן, הדבק שלו חזק והוא לא מתקלף ממכסה המנוע.

איתמר.

AAA 021.jpg

AAA 022.jpg

AAA 023.jpg

AAA 024.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה :wink:

חברי היקר נתן לי את שאריות החומר שלו, חצי חבילה + חבילה חדשה. בכל חבילה אגב מגיעה כמות נכבדה של חומר, להערכתי משהו כמו 1.00X1.20 מ', אולי יותר.

השמעמום תקף והחלטתי לבודד את מכסה המנוע.

ביאריס ישנו ספוג שחור מתחת למכסה המנוע שאמור לבודד רעש וחום. הספוג פורק והחלטתי להתקין את החומר בין קורות החיזוק של מכסה המנוע ובעצם למלא את החללים שהספוג המקורי לא נכנס לתוכם.

בשורה התחתונה ברוב המקומות ישנן 6 שכבות מהחומר + הספוג המקורי שחזר למקומו.

בנסיעה הראשונה חשתי אכזבה, כמעט ולא הרגשתי עד לא הרגשתי בכלל שום שינוי (ושלא ישתמע שהופתעתי, אבל כן ציפיתי לשיפור). ככל שעובר הזמן נראה לי שדווקא כן יש ירידה קטנטנה ברעש המנוע, אבל בוודאי לא משהו מוחשי או שהרכב הושקט בצורה קיצונית. מצד שני, יכול להיות שהחומר עובד מצויין ובתא המנוע יש ירידה רצינית ברעש, אבל תא הנוסעים עדיין מקבל הרבה תהודה, אולי בגלל המבנה שלו או שהאגזוז מכניס הרבה רעש.

מאידך, עם חומר דומה וכמעט באותו העובי המצטבר חשתי שיפור ניכר בטויוטה סטארלט שהייתה לי, יפנית טיפוסית משנות ה 90 שבאה ללא בידוד במנוע כלל.

בשביל 18$ שווה אולי להשקיע אותו ברכבים ישנים או סתם כתוספת להשלמה פסיכולוגית, מי שמצפה לניסים ונפלאות יתבדה. לחלופין מדובר בספוג מצויין עם דבק חזק שיכול לבוא במקום ספוג מקורי שהתייבש או כחציצה בין פאנלי פלסטיק מווברצים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

החומר הזה נראה לי יותר מתאים למלא חללים שבהם יש וויברציות מפלסטיקים כדוגמאת בתי גלגל אחוריים או מגש אחורי.

אולי לפחנועים יפנים כמו שלי גם בגג זה יכול להועיל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מישהו ניסה לאטום בזה דלת? דיינמייט לעניים

זה לא יעיל בדלתות. את פח הדלת חייבים לבודד מויברציות ואת זה עושות הכי טוב יריעות הבידוד שמוסיפות מסה לפח הדלת. יריעת האלומיניום שבחומר הנ"ל דקיקה ומחזירה חום ושכבת הספוג הזעירה נמצאת שם יותר בשביל היופי מאשר האפקטיביות.

עדיין בשביל קצת פחות מ 70 ש"ח כולל המשלוח מקבלים כמות יפה של חומר שיכול לשמש הן כבידוד רעשים משלים למכסה המנוע או להשתקת וחציצה בין פלסטיקים מזמזמים. במחיר הזה לא רע שיישב בבויידם.

איתמר.

פורסם

אפשר להשתמש בחומר הזה על משקל דיינא-ליינר אולי אבל אני מסכים עם איתמר - לא יעיל באותה המידה כמו החומר הייעודי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי היעילות, בבליעת רעשים יש כלל שככל שהחומר עבה יותר הוא בולע טוב יותר (ויש אפילו איזו נוסחה, אני חושב שלפני שנים ארוכות איילR דיבר על זה, משהו שעובי החומר צריך להיות לפחות באורך חצי גל או משהו כזה). אני חותם לך שהחומר של דיינמאט ואחרים הוא אותו חומר, סה"כ ספוג שחור מסוג Closed Cell שבזכות תכונה זו מצליח "לבלוע" רעש.

עובי החומר הכולל בהתקנה שלי הוא 2 ס"מ ויותר, זה היה אמור לעשות משהו קצת יותר רציני מההשקטה הפסיכולוגית על סף הבלתי קיימת שקיבלתי. כנראה שבמקרה שלי קיר האש הוא שחקן מרכזי שמכניס ויברציות ורעש לתא הנוסעים.

איתמר.

• תוכן חדש...