Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המריחה הזאת לא תמיד קוראת זה תלוי באיזה פילטר אתה משתמש, בLR 24DB אין שום מריחה.

בבאטרוורט אם זיכרוני לא מטעה יש עליה של 3 DB ובביזל -3DB באיזור החיתוך לכן תבדוק איזה פילטר ישלך.

פורסם

באטרסוורת' - +3 דציבל בנקודת החיתוך

לינקוויץ ריילי - 0 דציבל בנקודת חיתוך

בסל - -3 דציבל בנקודת חיתוך

קוסוורת' (אם אני זוכר נכון את השם ולא מתבלבל כאן) +6 בנקודת החיתוך

------------------------------------

את הבור הזה צריך לפעור במידה והטוויטר לא משחזר טוב מתחת ל 3.2 ואם הוופר לא מסוגל לעלות טוב מעל ה2.5 קילו

אף אחד לא אמר שהם לא יצליחו לעשות את זה אבל יכול גם להיות שמתחת ל3 הטוויטר יצעק ומעל 2.5 הוופר יצרום - לכן יוצרים את הבור.

אבל קודם כל מנסים גם בלי הבור - אין שום דבר רע בתחומי חפיפה בין אלמנטים אם זה מבוצע באזור ששניהם מנגנים עדיין טוב ויפה.

------------------------------------

אחת הטענות היא שבעבודה בנקודות חיתוך חופפות - רצוי לחתוך את האלמנטים סלופ כמה שיותר תלול

בהרבה מהמקרים ששמעתי זה גם מסרס את המערכת וגורם לה להשמע שטוחה או אולי יותר נכון לאמר חסרת עומק

איכשהו בעבודה של אלמנטים כמו טוויטרים ומידים סלופ 6 עד 12 בדרך כלל משיגים תוצאות טובות בחיבור בינם אבל שוב הכל בערבון מוגבל ותמיד צריך לנסות.

----------------

דוגמא -

יש לי כרגע ברכב שני סטאפים עיקריים שאני עובד איתם ומתוכם אני כל פעם מנסה להגיע לתוצאות הטובות ביותר

הראשון -

טוויטרים מנגנים מ3.8K עד 16K (כן כן - אני מנסה כרגע לחתוך גבול עליון ב16K כי גם ככה הם לא מנגנים מעל זה - לא הרגשתי נכון לעכשיו הבדל משמעותי)

סלופ לטוויטרים 6 - פאזה הפוכה.

מידים מנגנים מ 700 (או שזה אולי 750) הרץ עד 3.8K

סלופ למידים 6 - פאזה ישרה (כשהפאזה שלהם הפוכה משום מה המרכוז של הבמה לא נשמע לי טוב בסטאפ הזה)

וופרים מנגנים מ60 הרץ עד 750 הרץ

סלופ 6 (כן כן - סלופ 6 לוופרים ב60 הרץ) פאזה הפוכה

סאב וופר - מ20 עד 60 בסלופ 36 לא זוכר כרגע את הפאזה.

----- הסטאפ השני -----

כל הסלופים של הסט הקדמי ב18 פאזות ישרות.

סאב וופר ב24 פאזה הפוכה

נקודות חיתוך זהות לסט הקדמי למעט הוופרים שחתוכים ב50 לעומת הסאב

-> מה ההבדל בין שני הסטאפים?

בסטאפ של הסלופ 6 כל התחום של הווקאל (זמרים וזמרות) מודגשים מאוד, חיים מאוד, כלי נגינה נשמעים יוצא מן הכלל, באס נקי ומדוייק

הבעיה - בשירים מסויימים הסטאפ הזה טיפה צורם - בגלל זה הורדתי עכשיו גבול עליון ל16K לראות אם יש רגיעה או אם אין בכלל הבדל - בשני המקרים זה ישאר ככה כי אם יש רגיעה אז זה מה שחיפשתי ואם אין הבדל אז אפשר להשאיר את זה כבר ככה בכל מקרה :-D

בסטאפ של הסלופ 18 - הבאס קצת יותר מודגש, התחום העליון קצת פחות צורם (לא שצורם אבל פחות מודגש) ויש יותר פאנצ' באופן כללי

הבעיה עם הסטאפ הזה - העומק קצת נפגע, כלי נגינה קלאסיים לפעמים לא נשמעים עליו מספיק חיים כמו פסנתר או חצוצרה למשל ולפעמים בסטאפ הזה פשוט יש יותר מידי באס.

סה"כ שני הסטאפים האלו מעולים אבל כל אחד מצטיין בתחומו.

רציתי להביא לכם את הדוגמאות האלו בכדי להמחיש לכם מה עבודת קרוס יכולה לעשות למערכת שלכם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש שלב שבו מגיעים למיצוי הפוטנציאל של המערכת

ברוב המקרים הפוטנציאל מוגבל ע"י ההתקנה עצמה

אין מספיק בידוד

אילוצים שמונעים לעשות בניה שתיתן תנאים נכונים

ועוד...

אבל גם כשמגיעים למיצוי הפוטנציאל של המערכת תמיד יהיו כוונים שמידי פעם לפעם נרצה לשנות או שפתאום נמצא הקלטה שבה זה לא מסתדר לנו וכך הלאה.

מיצוי פוטנציאל גם מוגבל ע"י הרכיבים - מגבר יותר טוב, HU יותר טוב, פרוססור יותר גמיש

הגישה הנכונה היא למצות כל פעם את הפוטנציאל הנוכחי ולהחזיק במצב הזה תקופה מסויימת - אם מרגישים חוסר, אפשר לחשוב על השדרוג הבא ולתכנן אותו מספיק זמן מראש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מאמין שעם האובססיה שלי אני יצליח להגיע ל מיצוי של 95% עד המפגש

בנתיים דבר אחד עוצר בעדי וזה שירים באיכות גבוהה אבל זה יפתר עד מוצ''ש

בנתיים שמתי את החיתוכים של המידבאסים והטוויטרים כמו שאודיו קינג המליץ ויש שינוי עצום שומעים פנטסטי

אבל יש לי עוד דרך ארוכה

אחד השירים שאני מסתמך עליו ובגללו אני לא חותך את הסאב מתחת ל 125hz

Britney Spears - Lace and Leather

סאונד מהמם באסים טובים אבל אני ישמח להשיג את הדיסק המקורי או העתק לפחות.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אתה מסתמך על בריטני ספירס... למיצוי פוטנציאל...

אה... טוב :-D

בוא נתעלם לרגע אחד שיש לה יכולת ווקאלית של ברווז צרוד שעבר אונס קבוצתי ע"י חבורה של חמורים...

Pioneer TS-X150

פורסם

אוהד מה יתן לך דיסק איכותי אם ב-98 אחוז זה לא שירים שאתה שומע ביום יום :idea:

מה אתה הולך מחר להיתחרות ב-EMMA

תכוון לפי דיסקים ושירים שאתה שומע

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ישראל אתה צודק חלקית כי לפי השיטה שלי בנתיים אני מתקדם יפה

למרות שאני גונב מכולם רעיונות... :-P

יש לימישהוא מושג איך קוראים לשירשור של השירים למערכות SQ?

ניסיתי לחפש אותו והצלחתי למצוא רק את השירשור של SPL

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...