Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שקורה שעושים דברים שלא מבינים בהם...

לא שאנשי השקעות לא טועים, ורבים מהם גם לא ממש מקצועיים,וסליחה אם אני פוגע,אבל על הרמה של היועצים

בבנקים לא הייתי סומך. כמו בכל דבר, אנשי מקצוע טובים קשה למצוא, ועוד יותר בתחום הזה.

לפני שהשקעת, קראת על החברה? שאלת מה הרווח העתידי שלה? איזה איומים יש מולה מצד המתחרים?

אולי איזה סקירה אנליטית לגביה?

ואולי בכלל תסביר לי מה זו מניה בטוחה? אחת שתמיד עולה? אם תמצא אחת, דבר איתי, אני מארגן

לך מאה מליון דולר להשקעה. אבל תזכור, אחת שרק עולה...!

לגבי שערי מטבע, זה תחום שיכולת הניבוי בו מועטה ביותר, ואם אין לך צורך בדולרים, לא נראה

לי שחלק גדול מתיק ההשקעות שלך צריך להיות במטח.

מה שירד לא תמיד יעלה, ומה שירד לא אומר שזה בטוח שווה השקעה.

המלצה שלי, תמצא לך יועץ או מנהל השקעות טוב, ולא אחד שמבטיח לך מאות או עשרות אחוזים

בשנה, כי אין דברים כאלה באמת. לאורך זמן אין קסמים, וקשה להשיג תשואות דו ספרתיות ללא סיכון

גבוה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. אף בנק לא נותן לך 4% שנתי צמוד - המצב רחוק מאוד-מאוד מזה.

2. כשאג"ח חוטף (ובהנחה שהמנפיק יעמוד בהתחיבויותיו) זה רק מגדיל את התשואה לרוכש האג"ח (קונה את אותו החוב יותר בזול)

3. גם באג"ח צריך להבין, יש כאלה שחוטפים ויש כאלה שבהחלט ראויים למאכל אדם, זה תחום רחב שצריך להתמחות בו.

פורסם

תתעדכן, הריבית היום לשנה היא בסביבות ה 4% קבוע לשנה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הייתי מציע לך להתעדכן לפני שתטעה את פותח השרשור.

ריבית בנק ישראל 2.5% לשנה, הפריים 4% לשנה אלה הן ריביות לא צמודות, בתנאי האינפציה הנוכחיים מדובר בריבית שבקושי שומרת על ערך הכסף.

באג"חים ישנה ריבית של מעל 4% צמוד (בשבילך - מדד + 4%).

יחי ההבדל הקטן.

פורסם

מסכים איתך בעניין הזה של ההצמדה וגם רשמתי זאת, למרות זאת כנראה שהחסרונות של האג"חים כרגע גוברים על היתרונות ולראיה ירידות בשוק האג"חים.

בנוסף האם האג"ח 4% צמוד הוא לשנה בודדת או למספר שנים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הצמדה מלאה למדד + 4% לשנה בחישוב של ריבית דריבית.

האגחים לעתים יורדים ולעיתים עולים, מי שימתין לפדיון יקבל את כספו בהתאם לתנאים ביום הרכישה, לפיכך אין גם רלוונטיות לירידות שישנן שמהוות הזדמנות קניה בתנאים משופרים.

פורסם

דורקי, אתה צודק חלקית, כיוון שאתה קונה אגרות חוב, אומנם בדירוג שנחשב טוב,

אבל עדיין, אם חברה מסויימת תקלע לקשיים, כספך לא תמיד בטוח.

דירוג שהיום נראה לך טוב, לא בהכרח מחר ישאר ככה. עיין ערך בנקים בארה"ב,

חברות נדל"ן דוגמת אפריקה או דלק נדל"ן, וכד', שהיו מדורגות גבוה, וחלקן פשטו רגל,

חלקן הגיעו לפריסת חובות עם בעלי החוב, ולחקן היה מזל והממשלות חילצו אותן...

לכם תזכרו תמיד, פזרו את ההשקעה בין הרבה חברות, שלא כל הביצים יהיו בסל אחד.

פורסם

אושרי - נא עיין שנית במה שרשמתי - ציינתי מפורשות "במידה ומנפיק האג"ח יעמוד בהתחיבויותיו".

הסדרי חוב היו ויהיו, טובים יותר או פחות, "האפריקנים" שהחזיקו עד היום באגחים החדשים שקיבלו אחרי הסדר החוב לא הפסידו - להפך.

אני בהחלט מסכים איתך שתיק טוב צריך להיות מפוזר, לא רק בין חברות, אלא גם בין ענפים שונים (פיננסים, תקשורת, אנרגיה, בניה וכיוצ"ב).

אגב, מה ההבדל המהותי בין פיקדון בבנק שבו אתה נותן כסף ומקבל בתמורה נייר שבו כתוב שבתאריך X הפיקדון ישתחרר ותקבל בחזרה את כספך - לבין אג"ח?

למעט ביטוח דפקטו של המדינה על כספי מפקידים (שלהערכתי יורחב בעת הצורך גם להתחיבויות הבנק כדי למנוע את קריסתו) - ממש שאין הבדל.

שים לב באיזה דירוג נמצאים האג"חים של בנק דיסקונט, כדי להבין שהמונח בנק איננו ערובה לדבר.

פורסם

דורקי, מצטער אם לא שמתי לב, אני בא על מנת להרחיב את הנושא לכולם, ולא להעביר ביקורת.

לגבי פקדון או אג"ח, יש הבדל גדול. פקדון קודם לכספי האג"ח, ואאל"ט, הוא מבין הנושים הראשונים

שיקבלו את כספם. נכון שאם הבנק מתמוטט, והמדינה לא נחלצת לעזרת המפקידים, מצבם יהיה רע,

אבל עדיין פחות רע מבעל אג"ח.

לגבי אפריקה, זה מקרה ספציפי, בו היה הסדר חוב, ובעלי האגח ניצלו במקרה הזה. יש עוד המון מקרים

בהם מחקו לאנשים הרבה כסף שתוצאה מהסדרי חוב, או חברות שבסוף פשטו רגל ולא הוחזר כמעט

כלום לבעלי האג"ח.

אני מסכים שלאורך זמן, תיק אג"ח חברות שמפוזר היטב, יניב תשואה עדיפה מפקדון בבנק, או אג"ח

מדינה.

ולפעמים צריך לדעת גם לשבת בצד, לקבל ריבית מגוכחת בפקדון או מק"מ, ולחכות להזדמנות.

את זה רוב האנשים לא עושים, ולכן בד"כ הציבור הרחב מפסיד בבורסה הרבה כסף, בעיקר במניות

אבל לא רק, ומי שמחכה מרוויח.

הם גם בד"כ נתקפים בהלה, ומוכרים ברגעים הפחות נכונים, ואז מתחרטים על זה כל החיים.

פורסם

ההשקעה הכי משתלמת היא כנראה קניית דירה, והשכרתה, אבל המנהיגים שלנו עשו הכל כדי להקשות על אנשים צעירים כמוני להגיע לסכום שמספיק למקדמה למשכנתא, אז כנראה שיעברו עוד כמה שנים טובות עד שאצליח לחסוך סכום שמספיק למקדמה.

המדינה עשתה את מה שעשתה בדיוק כדי למנוע מעוד ועוד אנשים להשקיע בהשקעה ה"בטוחה" הזאת של קניית דירה והשכרתה

פורסם

אולי, אבל היא גם פגעה והקשתה מאוד על אנשים כמוני, שלא מחפשים לקנות דירה עבור רווחים כספיים, אני בסך הכל רוצה לקנות דירה, להשכיר אותה, ושהיא תשלם את המשכנתא עד שאתחתן ואכנס לדירה.

פורסם
אולי, אבל היא גם פגעה והקשתה מאוד על אנשים כמוני, שלא מחפשים לקנות דירה עבור רווחים כספיים, אני בסך הכל רוצה לקנות דירה, להשכיר אותה, ושהיא תשלם את המשכנתא עד שאתחתן ואכנס לדירה.

זה בדיוק מה שנקרא "דירה להשקעה".

אתה רוצה להשכיר אותה בשביל שישלמו לך את המשכנתא, זה רווח כספי.

לצערי, בדיוק מהסיבות הללו, כל המחירים מנופחים מכל מיני אנשים שרצו לעשות את אותו הדבר בדיוק.

בשביל זה מחירי הדירות בשמיים וגם עלויות השכירויות בשמיים.

כולם רצו לקנות דירות כי רצו "השקעה בטוחה", וכולנו אוכלים ח&א.

under construction..

פורסם

אושרי - מסכים איתך ב- 100%.

נקודה אחת - לדעתי אתה לא מעריך נכונה את הסיכון באג"ח בנקים, נכון שפורמאלית סדר הנשיה הוא שפקדון קודם לאג"ח, אבל - במדינה קטנה כמו שלנו גם נפילה של בנק קטן תגרום לתגובת שרשרת שתסתיים בנפילת הבנקים הגדולים, נושא מקדם הרזרבה מוכר וידוע וברור מה יקרה אם תתחיל ריצה של מפקידים אל הכסף.

לכן, די אם לדוגמא בנק מסד יקלע לקשיים, כדי שגם בנק יהב, אוצר החייל (ועוד כמה בנקים קקמיקות) ילכו בעקבותיו, דבר שיביא לנפילת הבנקים הבינוניים ומיד אח"כ גם הגדולים.

מהסיבה הזו - אני מאמין שאין מצב שבנק בישראל לא יעמוד בהתחיבויותיו, בין אם בדרך של תמיכה מבנק ישראל, הלאמה או כל פעולה אחרת.

פורסם

דורקי, אני לא מבין למה אתה חושב שאני לא מעריך נכון את הסיכון?

היו לך נפילות של בנקים, וראית בדיוק מה קרה שם. בעלי הפקדונות

קיבלו מהמדינה את כספם, את רובו, או את כולו, ובעלי האג"ח היו בבעיה,

ואאל"ט במקרים מסויימים לא קיבלו כלום, או קיבלו מעט מאוד.

הבעיה שלך היא עם המפקידים, ולא עם בעלי האג"ח. אם הם רצים לבנק אתה בבעיה,

כי הם יכולים לדרוש את הכסף בכל רגע, בניגוד לבעלי אג"ח שלא יכולים לעשות זאת,

אלא בתנאים מאוד מסויימים ומוגבלים, והם חייבים לחכות למועדי הפרעון.

לכן אני גם לא מאמין שיתנו לבנק להתמוטט כליל, ומה שהמדינה עושה בד"כ זה לפרק

את הבנק, תוך תשלומי הפקדונות, אבל לגבי שאר החובות זו התנהלות אחרת לגמרי.

• תוכן חדש...