Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל שופט כן יכול.

בשביל שתהיה עבירה צריכים להיות תנאים מסוימים.

הבעיה היא כיצד מגדירים את אותם תנאים, שיכריעו האם לבעל הרכוש ישנה אחריות או לא.

אם לא היה לך מושג שהנהג עושה שטויות, אתה פטור מאשמה.

אבל אם אפשר להוכיח שמסרת את הרכב כשאתה מודע לצורה שבו הוא נוהג, מבחינתי אתה אחראי.

אני לא מומחה בחקיקה (אפיל לא ברמת מתחיל) אבל יש דברים שההיגיון הבריא פועל בהם (לצערי לא בחקיקה).

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לחייב את כל הנהגים החדשים להדביק מדבקה מאחורה:

"רכב זה עבר עבירה? תתקשר לספר לאבא שלי"

.. בעצם, עשו כבר משהו דומה.:roll:

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם
המטרה מקדשת את האמצעים?

מה עם זכויות הפרט?

צדק?

חוקי יסוד?

המטרה מקדשת את האמצעים זו אמירה פאשיסטית של אנשים שאינם מפנימים מהי דמוקרטיה. אם ההצעה של תירוש היא טיפשית, לקדש את הענשת ההורים "כי זה עובד" זו פשוט שרירות לב ורשעות לשמה.

אני לא ממש מודאג, כי חקיקה כזו לא עוברת בג"צ, וכל תכליתה היא PR, אבל זה מאוד מדאיג שיש אנשים שחושבים שבמדינה דמוקרטית המטרה מקדשת את האמצעים.

כן... מאוד מדאיג. זה הרי ברור שדבר כזה יוביל לפאשיזם. איך לא!?

אבא שיצטרך לראות איך החיים של הבן הצעיר והשובב, אך המאוד בגיר ושפיט, נגמרים בבתי משפט, מעצרים, עבודות שירות וכלא - יעדיף חוק "פאשיסטי" ש- "פאשיסטים" כמוני מעודדים. יותר מזה, גם האבא שיאבד את בנו בתאונה כיוון שהאבא של הנהג הפוגע לא הצליח לרסן את הבן שלו כשהוא נוהג ברכבו - גם הוא יעדיף, ככל הנראה, את החוק "הפאשיסטי" הזה שאולי היה יכול למנוע את מות בנו.

אבל עזוב... במדינה כמו שלנו שבה אפשר לקום בבוקר ולא פחות מ- "להתפאר" במערכת צדק כגון זו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4038977,00.html

יש מצב שאתה צודק ואני טועה... הרי החוק שמדברת על תירוש בחיים לא יעבור בג"ץ כלשונך. זו מערכת הצדק שלנו.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

איפה הצלחת למצוא את ה"צדק" בלהעניש אדם אחד בגלל עבירה של אדם אחר?

דמוקרטי זה לא ולדעתי גם בפאשיזם זה לא עבד ככה.

זה עוד חלק מחינוך לחוסר אחריות. זה מסר לצעירים: "אתם לא אחראים על כלום" אם אתם אלימים - ביה"ס אשם, אם אתם נוהגים שיכורים - אבא שלכם אשם, אם תכניסו מזלג לשקע - חברת חשמל אשמה.

אדם בגיר צריך להיות האחראי הבלעדי למעשים שלו ולשלם בהתאם.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

אילו ילדים בני 14 היו מקבלים רשיונות נהיגה, אפשר היה לקבל בהבנה מסוימת את ההצעה.

מכיוון שבכל מקרה רק מי שהוא בגיר או כמעט-בגיר יכול לקבל רישיון

(16 זה גבול של כל מיני הגדרות משפטיות, כבר לא-בדיוק-קטין מכל מיני בחינות)

הרי שאין בהצעה הזאת שום היגיון, רציונלי, אנושי, משפטי, מה שתרצו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אבל שופט כן יכול.

שופט לא יכול לשפוט על סמך חקיקה ערטילאית.

אני לא מומחה בחקיקה (אפיל לא ברמת מתחיל) אבל יש דברים שההיגיון הבריא פועל בהם (לצערי לא בחקיקה).

אחת הדרכים לא לנמק משהו רציונלי זה לאמר שיש בהם "הגיון בריא".

פרנקוס, אין כאן הגיון בריא. אין כאן הגיון בכלל, לא חוקי, לא משפטי ואפילו לא מן הצדק, מהסיבות שכבר נמקתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כן... מאוד מדאיג. זה הרי ברור שדבר כזה יוביל לפאשיזם. איך לא!?

זה לא יוביל לפאשיזם, זה פאשיזם. אבל למזלנו אנחנו חיים בדמוקרטיה ופאשיזם לא עובר.

פורסם

נו באמת. למה לעצור בפאשיזם. בוא נבשל את ההורים של הנהג ואז יהיה לנו פאשיזם קניבלסטי.

נניח והנהג קונה רכב משלו אז נניח, אבל אם הורה מביא לנהג חדש רכב אז אין שום פסול שישא באחריות מסויימת במידה וקורה משהו.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

תגדיר "אחריות מסויימת".זה לא מספיק שההורה צריך לנסוע במונית/תחבורה ציבורית לעבודה בגלל טעות הילד,ועוד לשלם כסף על החרמת רכבו? עוגמת הנפש שההורה חווה ומרגיש גם לא מספיקה? יש גבול לאחריות של ההורה על "הילד" ואני מקווה שהוא לא ייחצה.

פורסם
שופט לא יכול לשפוט על סמך חקיקה ערטילאית.

אחת הדרכים לא לנמק משהו רציונלי זה לאמר שיש בהם "הגיון בריא".

פרנקוס, אין כאן הגיון בריא. אין כאן הגיון בכלל, לא חוקי, לא משפטי ואפילו לא מן הצדק, מהסיבות שכבר נמקתי.

פרשתי מהדיון.

יש בסיס חוקי לזה אבל אני לא מתמצא מספיק בשביל להתייחס לסוגיות.

פורסם
זה לא יוביל לפאשיזם, זה פאשיזם. אבל למזלנו אנחנו חיים בדמוקרטיה ופאשיזם לא עובר.

אני מתפלל בשבילי, בשבילך ובשביל כולם שרק נהנה מהצדדים החיוביים, הרבים, שיש בדמוקרטיה הזו. שחס וחלילה וחס לא נגיע למצב שנגיד שהלוואי עלינו שיהיו כאן חוקים קצת יותר "פאשיסטיים" שהיו יכולים לתרום הרבה יותר (ברמה של הצלת חיי אדם) מאשר לקחת מאיתנו (ברמה שכולנו נצעק ונזעק: "זה לא דמוקרטי, זה לא דמוקרטי...").

לדוגמא, אם חוקים "פאשיסטיים" משמעותם ביטול הנוהל המשוקץ הזה שנקרא "עסקת-טיעון" במקרים של תאונות קשות - אני הראשון שיתמוך בכך. אתה מתאר פה מצב של פאשיזם כאילו השלב הבא הוא לשים מישהו כמו היטלר בשלטון. לא צריך להיסחף.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

אני לא נסחף. להציע ענישה של חפים מפשע, כי זה "עובד", זו דריסה גסה של זכויות הפרט והדמוקרטיה. העניין הוא שאתה פשוט לא מבין מה את שח, מבחינת המשמעות העקרונית של הדברים, וככה בדיוק, ע"י ניגון דמגוגי על רגשותה הציבור, עולה הפאשיזם.

"מה זה משנה, העיקר שהבעיות ייפתרו" זה המשפט עליו רוכב הפאשיזם אצל ההידיוטות, כל הדרך לשלטון. ואני לא מגזים.

• תוכן חדש...