Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אני מעוניין לרכוש (עניין של שבועיים-שלוש) נייד חדש.

ההחלטה הפעם נפלה על MacBook Pro של apple.

ויתרתי על ה-MacBooc Air מכיוון שהוא חלש מדי על מנת להריץ 2 מערכות הפעלה (OS ו-WIN שאני צריך לצורכי עבודה)

במקביל ובאופן כללי, למרות שהוא נחשב למכונה מדהימה מבחינת עיצוב ושימושיות.

וכאן נכנס המרכיב העיקרי - החלטתי להשהות את תהליך הקנייה עקב ההכרזה על הדגמים החדשים שהוצגו לפני מספר ימים.

הדגם הקודם הכיל מפרט:

מעבד: Core 2 Duo 2.4GHz

דיסק קשיח: 250GB 5400-RPM

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 320M

זכרון: 4GB

ואילו הדגם החדש מחזיק במפרט של:

מעבד: i5 dual-core במהירות 2.3GHz

דיסק קשיח: 320GB 5400-RPM

כרטיס מסך: Intel HD Graphics 3000

זיכרון: 4GB ram במהירות 1333MHz

עכשיו אינני מכיר כל-כך טוב את מעבדי ה-i5 של אינטל וכאן רציתי להתייעץ ולשאול את מי שמכיר את היכולות שלהם

אל מול ה-Core 2 Duo בדגם הקודם, והאם יש צורך לפזול לכיוון המעבד החזק יותר - i7 dual-core במהירות 2.7GHz ?

מה גם שרציתי לדעת ולשאול הוא אם השינוי בכרטיס המסך הוא משמעותי מאוד מהדגם הקודם?

תודה מראש על העזרה והתשובות,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אתה מסתכל על הדגם 13" אני מבין - הוא חלש משמעותית מאוד מה15" מרובע הליבות.

ד"א אייר עם 4 גיגה זיכרון (700 ש"ח שדרוג - ניתן לעשות רק במעמד הקנייה) כנראה יהיה דווקא יותר מהיר ל2 מערכות הפעלה במקביל.

רוב העומס הוא על הדיסק הקשיח - הSSD באייר מהיר פי 3 מהדיסק קשיח בפרו (יש לי גם וגם , 15" דור אחד אחורה ואייר) ואלא אם אתה עושה דברים שקשורים ישירות להרבה CPU - האייר יותר מהיר. מה שמגביל היום זה בעיקר הדיסק קשיח.

אם אתה צריך משהו שכבד למעבד - ה15" הוא הכיוון הנכון שהוא בהמה אמיתית עם הi7 מרובע הליבות הנוכחי.

לגבי כרטיסי מסך - עקב מעבר לצ'יפסט של אינטל דווקא פה לא היתה עליה ברמה

הHD3000 של ה13" חלש יותר מה320M שנמצא בדור הקודם ובאייר

ה6490 שנמצא ב15 הזולים חלש מה330M שנמצא ב15 דור קודם.

למחשב עבודה - זה ממש לא משנה.

בא תיהיה יותר מדויק בקשר למה ירוץ עליו , יש לי ניסיון עם רוב הדגמים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קראתי והפנמתי.

המעבר שלי ל-mac מתוכנן עקב ניסיון להחלפת ממשק, איכות מחשב והאמינות של apple.

מה ירוץ על המחשב? כרגע אין לי כיוון מסויים, אבל העיקר זה שתרוץ עליו מערכת הפעלה של win במקביל למערכת ה-os

ולא כשני מערכות נפרדות שנטענות כל אחת לפי בחירה (עקב צורכי עבודה).

העיקר ל-mac יהיה בתוכנות הסטנדרטיות והבסיסיות המגיעות איתו בצירוף תומכת מסנג'ר, סקייפ, אולי תוכנת עריכת וידאו

מקצועית קצת יותר והרבה עבודה עם ה-iTunes וה-Safari (מה שקשה לניידים ממוצעים לעשות).

כמובן שאני מצפה להיפתח לעולם הזה יותר ויותר יחד עם הזמן וחווית השימוש.

פורסם

למה בדיוק אתה חושב שאייטיונס וספארי כבדים לניידים ממוצעים? הם לא.

קידוד וידאו (שלב הקידוד) יקח יותר זמן באייר , אבל שניהם לא מתאימים באמת לעבודה רצינית בוידאו , בשביל זה - רק הפרו 15 החדשים - חוץ מקוואד קור , הכרטיס מסך הנוכחי (דווקא בחלק של אינטל - יש להם גם מובנה וגם חיצוני) נותן אחלה ביצועים בקידוד מחדש - יותר מרוב השולחניים היום.

לגבי עבודה שאתה מתאר - פרו 13" או אייר 13" - יאכלו את זה בלי למצמץ - הדגש יהיה 4 גיגה זיכרון.

(אני אפילו לא יודע איזה מהם יהיה מהיר יותר)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לי יש מקבוק אלומיניום (לימים שינה את שמו לפרו 13") עם מעבד כפול ליבה ו4GB זיכרון, ואין לי שום בעיה להריץ 7 במקביל לOSX על FUSION שהצורך עולה (לא קורה הרבה בכלל, אבל שזה קורה, אין שום בעיה מיוחדת). בגדול רק שיש לי איזה פרוייקט שדורש סביבת WIN ספציפית אני מפעיל VM, אחרת, אין שום צורך.

בכל מקרה, לא נשמע שפרו 13" החזק או אייר יראו בעיות כלשהן בשימוש שאתה מתאר.

!AWDSOME

פורסם

א) לא חושב שיש היום משהו שאפשר לעשות במק ואי אפשר לעשות בPC עם חלונות (יש הרבה יותר דברים שאפשר לעשות בPC ואי אפשר לעשות במק). וכן, מק עדיין מתקלקל, אחרת למה הפורום הזה קיים?

ב) מה שלא יגידו הFANBOYS של אפל, אפשר לקנות PC נייד מיצרן מוכר, שלא ייפול באיכות החומרה ממקבוק, רק עם מפרט יותר עשיר, ובמחיר שפוי. לגבי תוכנה - פותח השירשור מתכוון להתקין עליו חלונות בכל מקרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש למחשבי אפל כמה דברים בהם הם חזקים, כמו למשל עיצוב ואיכות חומרים, מע' הפעלה, יציבות תוכנה ועוד.

אמינות זה לא אחד מאותם דברים ...

פורסם

אני מפתח לiOS , אי אפשר לעשות את זה בפיסי.

תמצא לי מחשב 11" עם SSD , מעבד Core2DUO אמיתי וכרטיס מסך חיצוני של NVIDIA אחר ששוקל קילו ועם מסך לד מעולה ב5400 ש"ח.

גם במקרה של הפרו הזול (שעולה 6200) - אין כ"כ מתחרים באמת למחשב עם 8-10 שעות סוללה , i5 4 גיגה זיכרון 13" באיכות הזו (אל תשוו ל15" של MSI , תשוו לדל Studio XPS לדוגמא מבחינת הרמה או לסוני Vaio המקבילים)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הויכוח מיותר לחלוטין, וחבל שאנחנו נגררים אליו.

הבחור החליט שהוא מעוניין במק, ומנסה להבין איזה מתאים לו. הוא לא מנסה להחליט בין מק לPC.

!AWDSOME

פורסם

.

יצא לי להתקל כבר עם MAC-ים חדשים מהקרטון שהתחממו בצורה מטורפת וחוו תקלות אמינות עוד לפני שנמסרו למשתמשים,

כך שלגביי אמינות אני לא כ"כ מסכים.

HP- זו בושה מה שהולך עם החברה הזו היום ועם השירות שלה.

אני לא מקבל תמלוגים, ואני לא סוכן מי שמכיר אותי אני טכנאי מחשבים במוסד אקדמי.

אני הייתי הולך על DELL במיוחד מהסיבה שמקבלים 3 שנים אחריות ושירות ברמה גבוהה.

משלמים יותר בקנייה- אבל אל לנו לשכוח שמקבלים 3 שנים אחריות (מלבד הסוללה) שלא כמו אצל יצרנים אחרים.

פורסם

כמה שאמר קודמי, ובאחד המניעים החשובים היום - גם ב-iDidgital זוכים להרחבת אחריות במסגרת היותי סטודנט.

בחנות נמסר לי של-MacBook Air יהיה קשה להריץ את 2 המערכות ביחד ולכן חשבתי עם ה-Pro.

אם טכנולוגיית האחסון טובה,חכמה ומהירה יותר ב-Air, מדוע הם לא העתיקו את ה-ssd גם ל-Pro החדש?

זאת בעצם ההתלבטות האחרונה שלי - Pro מהדגמים החדשים או Air עם שדרוג ל-4gb זיכרון.

פורסם

לאחרונה החלפתי את המדבור אייר הישן שלי (דור ראשון) במקבוק אייר מהדור האחרון - במפרט הכי גבוה שניתן לקנות. (מעבד 2.13 גה״צ, 4 ג״ב זיכרון וכונן SSD של 256 ג״ב).

גם אני נאלץ להפעיל מעת לעת וינדוס בוירטואליזציה בגלל העבודה, אבל אני חייב לציין שהמחשב החדש ״אוכל את זה בלי מלח״, במיוחד אם משווים את זה לדגם הקודם שהיה ברשותי.

פורסם

אם טכנולוגיית האחסון טובה,חכמה ומהירה יותר ב-Air, מדוע הם לא העתיקו את ה-ssd גם ל-Pro החדש?

אני מאמין שגם זה יגיע מתישהו.

מה שהיה עכשיו זה סוג של רענון.

בכל מקרה, אני דיי בטוח שבחנות מותקנת מערכת VM כזו או אחרת. תהיה זו הFUSION או הPARALLELS.

אפשר לגשת לחנות ולנסות. 

!AWDSOME

• תוכן חדש...