Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחוקק נתן לך אפשרות לנסוע עם רכב מלא ובלבד שיש לך מלווה אחד המתאים להגדרתו בחוק.

אז למה צריך 2 מלווים שאינם עונים להגדרת החוק ? ואולי אף מפריעים.

לתשומת ליבך - המלווה ברכב נושא באחריות מסויימת. אם תהיה תאונה עם נפגעים, גם הוא יועלה לדוכן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שטויות במיץ עגבניות.

אין למלווה שום אחריות חוקית לרשלנות של הנהג.

ייתכן שהוא יעלה לדוכן כעד (כי היה נוכח. גם אם בכלל לא היה לו רשיון ייתכן שהיה נקרא להעיד) אבל לא כנאשם.

אם אתה טוען אחרת אתה מוזמן לנסות למצוא פס"ד או תקנה שתומכת בטיעונים שלך. אבל אין כאלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

will,

גם לעלות בתור עד, זה לא בדיוק הדבר המלבב, כשהנאשם נהג תחת "חסותו".

לא בכל מקרה יעמידו את המלווה לדין ויש לכך נימוקים טובים, אולם הנחיות פרקליט המדינה קובעות שבמקרים חמורים בהם יש הצדקה לשקול את אחריות המלווה, יש לקבל תחילה את אישור פרקליט המחוז.

אני לא חושב שמלווה ירצה לבחון על בשרו עד כמה הוא "חסין".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא מבין בכלל את השיטה הזו להילחם בתאונות הדרכים.

עושים 1001 הגבלות על נהגים חדשים. אני מכיר 3 אנשים שבתקופה הזו לא היה לכם רכב ולא נהגו ומאמין שיש עוד הרבה מאוד כאלה.

כאילו, מה הבעיה פשוט להחמיר עם הנהג בהתאם לעבירה שביצע ופחות עפ"י הותק שלו? אני מעיד על עצמי שכשהייתי נהג חדש, נהגתי יותר טוב ובפחות חוצפה מאשר היום, חוצפה שהוקניתה לי בגלל האופי המיוחד של כבישי הארץ שמאלץ אותך להתנהג ככה.

פורסם
תאמין לי שבארצות הברית הנהגים לא פחות "בהמות" ושם לא רק שיותר זול להוציא רישיון אלא גם מגיל צעיר אפשר לקבל אותו(אם אני לא טועה אפשר לקבל את ה-Driver Permit כבר בגיל 15).

פחות אנשים ברכב = פחות דיבורים ופחות תעסוקה. בכל מקרה זה סתם משהו שאני חשבתי(לאו דווקא המחשבה שעברה למחוקקים).

ואני הבנתי שזה לא העיקר, אבל קצת התחשבות בחייאת - לא מספיק כל הסיפור של הוצאת הרישיון עולה לנו בסביבות 6,000 ש"ח(בממוצע) + ביטוח מופרז של עוד 4,000 ש"ח(בממוצע), עכשיו אנחנו צריכים גם לשלם כפול על הדברים האלו? ואני גם הצעתי פתרון יעיל יחסית, לא ביקשתי שיבטלו את ההגבלה הזו.

אז זהו שאתה טועה ומטעה. הגיל המינימאלי ללימוד נהיגה הוא 16 שנים כאשר חלים החוקים הבאים. למען ההגינות נאמר שארה"ב בעצם מורכבת מ 50 מדינות כך שחוקים במדינה אחת לא תמיד תואמים במדינה אחרת. הנה בכל מקרה החוקים של מדינת קליפורניה שגם שם אגב, ישנו צורך בנהג מלווה שגילו מעל 25 שנים. הנה העתק החוק.

If you are over 17 ½ but under 18 years of age, you may get your permit without the driver education and driver training certificates however, you will not be able to take the driving test until you turn 18.

Once you pass your written test, you will be issued a provisional permit.

A parent, guardian, spouse or adult 25 years of age or older, who has a valid California driver license, must be with you when you drive. He or she must sit in a position close enough to take control of the vehicle, if necessary. It is illegal for you to drive alone at any time.

Before being eligible to take your driving test you must:

• Be 16 years old

AND

• Have held your permit for a minimum of six months

AND

• Have completed driver education

AND

• Have completed 6 hours of professional driver training

AND

• Have completed 50 hours of practice with an adult 25 years or older. The adult must have a valid California driver license and certify to the 50 hours of practice. At least 10 of the 50 hours must have been done at night.

To take your driving test, you will need to:

• Make a driving test Appointment(s) . (Driving tests are not given without an appointment.) You may also call 1-800-777-0133 begin_of_the_skype_highlighting 1-800-777-0133 end_of_the_skype_highlighting between the hours of 8 a.m. and 5 p.m. Monday-Friday, to make a driving test appointment.
  • Provide proof of financial responsibility

After you pass your driving test you will be issued an interim license valid for 90 days until you receive your new photo license in the mail. Check your address before you leave DMV and tell the DMV representative if you have moved or if your address is incorrect. If you have not received your license after 60 days, call 1-800-777-0133 begin_of_the_skype_highlighting 1-800-777-0133 end_of_the_skype_highlighting to check on the status. Have your interim license with you to provide information when requested.

If you fail your driving test, you must wait two weeks before you can take the test again. You have three chances to pass.

If driver education and driver training were taken in a state other than California, DMV will accept either a To Secondary Schools Other Than California Schools form DL 33 completed by the out-of state school, or a letter on the out-of state school’s stationery signed by a school official stating that the courses are equivalent to California’s requirements. Instructional permits issued by another state are not acceptable proof.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
היי.

בתור נהג חדש יצא לי לחשוב על מהות הגבלת 2 הנוסעים לנהג חדש לא מעט - ובאמת הגעתי למסקנה שאפשר להקל עלינו בצורה כלשהי עם הוספת סעיפים לחוק.

קודם כל למי שלא מבין מה הבעיה שלנו עם הגבלת 2 הנוסעים לנהגים חדשים, אספתי מספר דוגמאות:

• מספר רכבים עם כמות שמספיקה לרכב אחד - אם אנחנו מעוניינים למקום כלשהו ואנחנו מעל ל-3 אנשים(כולל הנהג), אנחנו חייבים לצאת עם מספר רכבים. תחשבו איזה קושי זה מערים עלינו בלארגן יציאה שהייתה פשוטה לנהג רגיל.
    ובנוסף, בתקופה הזאת כמעט כולנו משתמשים עם המכוניות של ההורים ולכן כמעט ואין מצב שניתן לארגן את כל הרכבים וזאת מהסיבה שאין לנו אותם כל הזמן.
  • צריכת דלק כפולה - היסוד המפורסם שעכשיו מככב כל הזמן בעיתונים עקב עליות המחירים השערוריות שלו, וכולכם יודעים כמה זה פוגע לנו בכיס. אז תחשבו שלא רק זה, אנחנו צריכים לשלם עליו כפול וזאת מכיוון שבשביל לצאת 5 אנשים למקום כלשהו אנחנו צריכים לצאת עם 2 רכבים ולא יכולים לצאת עם רכב אחד. עקב זאת, אנחנו צריכים לתדלק ב-2 הרכבים(במקום ברכב אחד).
  • צורך בחנייה כפולה - היות ואנחנו צריכים לצאת עם 2 רכבים לפחות ובתור נהגים שגרים במרכז(ומבלים בעיקר בתל אביב) - כל פעם שאנחנו מחנים את המכוניות בחניון(שזה המקום היחידי הפנוי בתל אביב), אנחנו צריכים לשלם על חניות כפולות היות ויצאנו עם מספר מכוניות(למרות שנהג רגיל יכל לצאת עם מכונית אחת ולחסוך את התשלום על החניות הנוספות).

אז באמת ניסתי לחשוב למה חוקקו את ההגבלה הדיי מעצבנת הזו ואלו הדברים שעלו לי:

• במידה וחס וחלילה תקרה תאונה כלשהי, מספר הנפגעים יהיה קטן יותר(מקסימום 3 נפגעים כולל הנהג).
  • כשאין הרבה נוסעים ברכב, לנהג יש יותר ריכוז על הכביש.

אז נכון, יש משהו טוב בהגבלה הזו - אבל תחשבו על ההצעה שלי:

עכשיו לדעתי ההצעה הזו טובה מאוד מכמה סיבות:

כיום, עם מלווה אני יכול להסיע רכב מלא וזאת בגלל היותו נהג בוגר עם וותק של 3/5 שנים לפחות(תלוי בגילו) על הכביש.

אז תחשבו על זה שאני מקבל את ההטבה להסיע רכב מלא מכיוון שהמלווה הוא נהג אשר צבר וותק מסויים ועבר גיל כלשהו.

אז תחשבו על כך שבמידה ואני מסיע 2 חברים שלי שיש להם רישיון על דרגה B וגם הם נהגים חדשים הידע והניסיון שלהם יכול רק לעזור לי. אומנם יש להם ידע קטן ביחס לנהגים וותקים, אבל בכל זאת הם תמיד יהיו דרגה מעל אנשים שאין להם רישיון כלל - גם אם אותם אנשים כבר בני 40(שזה אומר שלא משנה הגיל בדירוג הזה).

יצא לי הרבה מאוד לקבל עצות מחברים אודות הנהיגה וגם לתת כמה וזה באמת עוזר(תתפלאו!).

מה אתם חושבים על העניין? שווה להעביר אותו הלאה?

אני לא מבין את עניין מחירי הדלק: אם היית מסיע אוטו מלא ולא 2 אנשים, בכל מקרה אתה תצטרך לשלם על הדלק, כי אתה בעל הרכב (או לחילופין הנהג). אסור לגבות כסף מנוסעים איתך, כי אתה לא מונית.

פורסם
צודק בהחלט. צפייה בבני נוער שמקבלים רשיון חדש מבהירה למה החוק הזה קיים, ובצדק, וטוב שהוא קיים ואני מקווה שישאר.

בדיוק כמו חוק המלווה, החוק הזה בא למזער את הנזק שיקרה במקרה של תאונה, כמו גם להעלות את רמת הריכוז של הנהג. וכמו שאמר ידידי המצוטט למעלה, אם היו יודעים איך להתנהג (לא רק בני נוער אלא גם אנשים שיש להם רשיון זמן רב!) אולי כמות התאונות הייתה קטנה יותר ולא היה צורך בחוקים מגבילים כדי לשמור על החיים שלנו. ואל תשכחו, תאונות זה לא רק תאונות קטלניות, מספר ההרוגים בשנה לא משקף כמות של נכים, פגועים ואנשים אשר נפגעים פגיעות קלות ועולים הון למדינה.

בקיצור ידידי, תתאפק, נהג כחוק ואל תשכח לשמור על עצמך ולנהוג בזהירות ובחכמה.

קל להגיד גם למה צריך לשלול רישיון לנהגי אוטובוס, משאית ומונית - ותתפלא יש להם רישיון עוד מלפני שנולדתי. אז בוא נוריד את ההשערה המטומטמת שרק נערים(ולא כולם כמובן) מתנהגים כך.

חבל על המאמץ שלך, לא תצליח לשנות משהו.

האנשים שמחוקקים את התקנות האלו כבר שכחו מזמן מתי הם היו בני 20, ולכן מרשים לעצמם להתעלל בצעירים חופשי.

כנ"ל לגבי ההגבלות החדשות על האלכוהול, שלדעתי הן טמטום מוחלט. הבעיה היא לא עם מי ששתה בירה אחת.

רק כמה הערות:

1. לגבי נושא כמות הנפגעים - זה לא משנה בכלל, זה רק משנה את כמות ההרוגים לתאונה בודדת אבל לא את כמות ההרוגים למליארד ק"מ*נוסע. וזה מה שמעניין באמת.

2. המטרה היחידה של ההגבלה היא למנוע מצב של כמה צעירים ברכב שמסיחים את דעתו של הנהג, עושים בלגן, צועקים, ומדרבנים את הנהג לנהוג באופן מסוכן.

2א. אם יש להם או אין להם רשיון נהיגה זה לא רלוונטי בכלל לעניין הזה.

3. גם לדעתי (ואני כבר הרבה מאוד זמן לא נהג חדש או צעיר) החוק הזה מיותר, ויש סיכון מובהק במצב בו 2 מכוניות נוסעות מאותו מקום לאותו מקום עם 2-3 חברים בכל רכב.

4. רכב מודרני עם 5 אנשים לא מתנהג בצורה שונה באופן מהותי מאותו רכב עם 3 אנשים. אני מדבר פה על נהיגה נורמלית ולא התגרזנות בסיבובים כמובן. גם בבלימת חירום ההבדל במשקל של העוד 140 קילו האלו (~10%) לא דרמטי. ההבדל בין צמיגים נורמליים לצמיגי זבל יותר משמעותי בהרבה.

5. חובת המלווה ל3 חודשים היא בהחלט דבר מבורך, זה אולי הצעד היחיד שמועיל לנהגים חדשים לדעתי.

באמת מעצבן שבגלל שהם כבר לא בגילאים האלו לא אכפת להם "לדפוק" לנו כל מיני הגבלות כאלו שגורמות לנו כבר לוותר על הנהיגה. לגביי כל השאר, אני מסכים מילה במילה.

המחוקק נתן לך אפשרות לנסוע עם רכב מלא ובלבד שיש לך מלווה אחד המתאים להגדרתו בחוק.

אז למה צריך 2 מלווים שאינם עונים להגדרת החוק ? ואולי אף מפריעים.

לתשומת ליבך - המלווה ברכב נושא באחריות מסויימת. אם תהיה תאונה עם נפגעים, גם הוא יועלה לדוכן.

.

מי אמר שהם מפריעים? אז לפי מה שאתה אומר זה שגם יפריע לי להסיע ברכב את אמא, דוד וסבתא שלי באותו זמן.

אני לא מבין בכלל את השיטה הזו להילחם בתאונות הדרכים.

עושים 1001 הגבלות על נהגים חדשים. אני מכיר 3 אנשים שבתקופה הזו לא היה לכם רכב ולא נהגו ומאמין שיש עוד הרבה מאוד כאלה.

כאילו, מה הבעיה פשוט להחמיר עם הנהג בהתאם לעבירה שביצע ופחות עפ"י הותק שלו? אני מעיד על עצמי שכשהייתי נהג חדש, נהגתי יותר טוב ובפחות חוצפה מאשר היום, חוצפה שהוקניתה לי בגלל האופי המיוחד של כבישי הארץ שמאלץ אותך להתנהג ככה.

מה שנכון נכון.

אז זהו שאתה טועה ומטעה. הגיל המינימאלי ללימוד נהיגה הוא 16 שנים כאשר חלים החוקים הבאים. למען ההגינות נאמר שארה"ב בעצם מורכבת מ 50 מדינות כך שחוקים במדינה אחת לא תמיד תואמים במדינה אחרת. הנה בכל מקרה החוקים של מדינת קליפורניה שגם שם אגב, ישנו צורך בנהג מלווה שגילו מעל 25 שנים. הנה העתק החוק.

If you are over 17 ½ but under 18 years of age, you may get your permit without the driver education and driver training certificates however, you will not be able to take the driving test until you turn 18.

Once you pass your written test, you will be issued a provisional permit.

A parent, guardian, spouse or adult 25 years of age or older, who has a valid California driver license, must be with you when you drive. He or she must sit in a position close enough to take control of the vehicle, if necessary. It is illegal for you to drive alone at any time.

Before being eligible to take your driving test you must:

• Be 16 years old

AND

• Have held your permit for a minimum of six months

AND

• Have completed driver education

AND

• Have completed 6 hours of professional driver training

AND

• Have completed 50 hours of practice with an adult 25 years or older. The adult must have a valid California driver license and certify to the 50 hours of practice. At least 10 of the 50 hours must have been done at night.

To take your driving test, you will need to:

• Make a driving test Appointment(s) . (Driving tests are not given without an appointment.) You may also call 1-800-777-0133 begin_of_the_skype_highlighting 1-800-777-0133 end_of_the_skype_highlighting between the hours of 8 a.m. and 5 p.m. Monday-Friday, to make a driving test appointment.
  • Provide proof of financial responsibility

After you pass your driving test you will be issued an interim license valid for 90 days until you receive your new photo license in the mail. Check your address before you leave DMV and tell the DMV representative if you have moved or if your address is incorrect. If you have not received your license after 60 days, call 1-800-777-0133 begin_of_the_skype_highlighting 1-800-777-0133 end_of_the_skype_highlighting to check on the status. Have your interim license with you to provide information when requested.

If you fail your driving test, you must wait two weeks before you can take the test again. You have three chances to pass.

If driver education and driver training were taken in a state other than California, DMV will accept either a To Secondary Schools Other Than California Schools form DL 33 completed by the out-of state school, or a letter on the out-of state school’s stationery signed by a school official stating that the courses are equivalent to California’s requirements. Instructional permits issued by another state are not acceptable proof.

http://en.wikipedia.org/wiki/Driver%27s_license_in_the_United_States

ראה ולמד. בנוסף למדינות בהן ניתן לקבל רישיון בגיל 15, ישנן מדינות שכבר בגיל 14(וכמה חודשים) אתה יכול כבר לקבל רישיון "Learner's Permit".

יונתן :wink:

עדיף לאבד רגע בחיים, מאשר לאבד חיים ברגע

פורסם

רישיון נהיגה, במיוחד בישראל, הוא לא ערבות לבגרות. גם אם ברכב נוסעים ארבעה אנשים צעירים בעלי רישיון, קיים סיכוי לא מבוטל שהנוסעים יסיחו את דעתו של הנהג בצורה כלשהי. הפתרון שלך הוא לא נכון, מפני שהוא מכיר בנכונות "חוק הנוסעים", שבתורו מנסה לפתור בעיה קיימת לא באמצעות חינוך הנהג, אלא על ידי העלמת הגורמים המסיחים. כולנו יודעים שאי אפשר להעלים לחלוטין גורמים מסיחים בכביש: במקרה שלנו, גם שני נוסעים יכולים להיות מסוכנים מאוד ולהסיח את דעתו של הנהג מהכביש ברגע גורלי. הנהג צריך לדעת איך להתעלם מהסחות הדעות הללו ולשלוט בהן, אחרת הוא תמיד ישאר נהג מסוכן - גם אחרי שיהיה לו רישיון במשך שנתיים.

הבעיה האמיתית בתהליך לימוד הנהיגה והוצאת רישיון הנהיגה הישראלי היא שהתהליך כמעט ולא מדורג. כלומר, לקחת 28 שיעורי נהיגה - גם אם כולם היו בקיץ, בלי טיפה אחת של גשם ורק בכבישים ציבוריים - ויש לך רישיון. תמתין עוד שלושה חודשים ותוכל לנהוג בלי מלווה (וכמובן שאפשר כלל לא לנהוג במשך שלושת החודשים הללו ופשוט לצאת לכביש. למה, מה, אני פראייר?). במדינות אירופאיות ואמריקאיות הנהיגו ממזמן שיטת "רישיון מדורג", שמאפשר לנהגים צעירים יותר להוציא רישיון בתהליך הדרגתי שכולל תקופת ליווי ארוכה יותר ותחת תנאים מסויימים (למשל, גם אחרי תקופת ליווי מסויימת, הנהג עדיין חייב לנהוג עם מלווה בתנאי מזג אוויר מסויימים או בלילה).

אז נכון, עוד מעט תגיע אלינו הרפורמה המובטחת זה מכבר - אלא שקודם כל, היא מתקנת רק חלק קטן מהבעיות עם שיטת לימודי הנהיגה הנוכחית (מלווה נדרש לאורך כל שעות היום במשך שלושת החודשים הראשונים, ורק בלילה בשלושת החודשים הבאים - אבל לא אימוני נהיגה בתנאים שונים ולא צפויים), ובמקום להפוך לחלוטין את השיטה הקיימת ולהנהיג אחת חדשה, כל מה שעשו זה לבנות על הבסיס הלא הלא יציב הזה מגדל גבוה. שנית, אנחנו שומעים כבר לא מעט שנים על ה"רפורמה" ורואים רק הצהרות פומפוזיות במקום תוצאות בשטח. דיברו על 2009, ואז על 2010, ועכשיו כבר על 2012. רוצים להתערב מה יגידו ב-2011?

• תוכן חדש...