Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני נוהג היום על פאסאט 2008 2.0FSI ומרוצה מהרכב, חשבתי לאחרונה לרכוש רכב נוסף בתור רכב להנאה עם מנוע מוגדש ולשפר אותו בשביל שיצליח לרגש אותי (מה שהפאסאט לא עושה היום).

אני מתכוון לקנות ביום-יומיים הקרובים רכב עד 30-35K ש"ח שיהיה מוגדש ולפחות משנתון 99+, חיפשתי וראיתי רנו קליאו ספורט שהבנתי שהוא רכב נחמד אבל מה שתפס לי יותר את העין זה וולו S60 T5 שנת 2001-2 שניתן לרכוש בסביבות התקציב הזה, לפי מה שהבנתי הנתונים של הרכב נשמעים מבטיחים (250 כ"ס, 6.7 שנ' ל100), רכב כזה מתאים לי בדיוק, הוא גדול יחסית נח ומפנק מה גם הבנתי שהשלדה שלו עושה עבודה נחמדה ורציתי לדעת האם אוכל לשפר את המנוע הזה שיתן קצת יותר.

- המטרה שלי היא להביא את הרכב הזה ל300 כ"ס, חשבתי קודם כל לעשות ישור קו על כל מיני חלקים שצריך להחליף שהתבלו עם הזמן, לאחר מכן לשים צ'יפ ופורקים וכמובן פילטר אוויר וגאנטים גדולים יותר, לגבי אינטרקולר גיר ובולמים אני חושב שהנוכחיים שברכב יוכלו לעמוד בעומס כי הגידול בכ"ס הוא לא כל כך גדול מה שאני חושש ממנו הוא הזינוק מהעמידה שיכולה להיות לי בעיה של התחפרות במקום בגלל ההנעה הקדמית.

- רציתי לשמוע מכם רעיונות לרכבים אחרים בתקציב הנ"ל או הצעות לשיפור הרכב הזה, במה כדאי להשקיע יותר ובמה פחות, אולי בכלל לא כדאי לשפר אותו ורק לתחזק את הרכב כמו שצריך, והאם הבלאי למנוע יהיה גבוה מאוד שלא יהיה שווה לי להתעסק עם כל זה? חשוב לציין שהרכב לא יסע הרבה (150 ק"מ בשבוע) כך שמבחינת בלאי של קילומטרים אני לא מפחד (אני רוכש רכב עם פחות מ160,000 קמ.)

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

דווקא מה שלא יעמוד בעומס (ובמיוחד ביציאות חזקות מהמקום) הוא הגיר.

בנוסף קח בחשבון מתלים רכים וזוויות גילגול גבוהות תחת עומס.

הפורק אמור לעשות את העבודה גם אחרי שמעלים גדישה.

תוכנה טובה תביא אותך ל300 סוסים בכיף בשילוב של פילטר פתוח (תיהיה חייב לצורך כניסת האוויר) ובנייה מחדש של הצנרת והדאוון פייפ.

פורסם
דווקא מה שלא יעמוד בעומס (ובמיוחד ביציאות חזקות מהמקום) הוא הגיר.

בנוסף קח בחשבון מתלים רכים וזוויות גילגול גבוהות תחת עומס.

יש איזה רעיון לשפר את הגיר בכדי שיעמוד בעומס?

הפורק אמור לעשות את העבודה גם אחרי שמעלים גדישה.

תוכנה טובה תביא אותך ל300 סוסים בכיף בשילוב של פילטר פתוח (תיהיה חייב לצורך כניסת האוויר) ובנייה מחדש של הצנרת והדאוון פייפ.

יש לך הערכה גסה של עלות לפרויקט שכזה?

- ציפ, פורק, פילטר, צנרת ודאוון?

בולמים הבנתי שמחירם מגיע ל4K כולל עבודה.

פורסם

אני לא מבין ולא מתיימר להבין הגירים אוטומטים, צר לי.

בשביל מה פורק? הרגע רשמתי לך שבמידה והוא תקין הוא אמור להחזיק יפה. בכל מקרה אם אני זוכר נכון הוא יושב על הטורבו ככה שזה קצת יותר מסובך להרכבה אבל אפשרי בהחלט.

להערכתי בולמים קפיצים (או אפילו קויילאוברים) יעלו יותר מ4 כולל עבודה אבל אני לא מכיר את המחירים לוולוו.

תוכנה תעלה לך בין 2000 ל6K, תלוי איזו.

פורק טוב יעלה פלוס מינוס 1000 להערכתי, אין לי מושג כמה הרכבה מהסיבה שמצויינת למעלה במידה ואני צודק לגבי מיקום הפורק.

צנרת טובה בבניה עצמית תעלה לך בסביבות ה3 לא כולל דוד אחורי.

פילטר יעלה לך פחות מטנק דלק מלא :wink:

הכי טוב זה פשוט להיתקשר ולשאול בסדנאות ואצל אחד מבוני הצנרות בארץ כמה עולה לקבלת מחירים מדוייקים.

פורסם

בשנתון הנ''ל ישנן בעיות גיר רבות גם ברכב סטנדרתי, ה''צ'יפים'' לרכב זה מדהימים ומשנים את הרכב מקצה לקצה.

המון מכוניות דומות נוסעות עם גיר זהה ומנוע זהה ומותקן בהן צ'יפ שלא שבר את הגיר, אבל ה-מ-ו-ן אנשים הלכו לבנק לבקש משכנתה על גיר חדש.

ההחלטה היא שלך,

תבדוק את הנושא אם אפשר לתכנת את התוכנה שתוריד גדישה בהילוכים נמוכים, או אולי להתקין בוסט קונטרול.

פורסם

יש אולי מקום שאתה יכול להפנות אותי לשאול אותו על הבוסט קונטרול?

וכמה אתה חושב שצריך לעלות מחשב שכזה?

פורסם

טוב אז אחרי תגובות לא ממש חיוביות שקיבלתי על הגיר האוטומטי של הוולו S60 ועל האמינות שלו אני מבין שזה ממש לקחת הימור על כמה שהגיר יוכל להחזיק עם השיפור בתפוקת המנוע.

לכן חשבתי על הסבת הרכב מאוטומט לרגיל - אני יודע שבחול קיימת גרסה לS60 עם גיר ידני

1. כמה מסובך זה יכול להיות ומי בארץ יודע לעשות עבודה כזו?

2. כמה יכול לעלות פרויקט שכזה? (הסבה מאוט' לידני) והאם ניתן להזמין גיר ידני קומפלט מחו"ל בכדי להוזיל עלויות?

פורסם

ואל תשכח שאתה צריך גם דוושות, ציריות,חלקי קונסולה פנימית, ואולי גם אביזרים שונים למנוע.

תכין הרבה $$$

פורסם

למה לא להביא כבר אימפרזה במקום להתחיל להסתבך בפרוייקטים האלה?

נראה לי שזה הפתרון הכי פרקטי לתוספת ריגוש, וגם אם המחיר גבוה יותר, בשורה התחתונה תוציא יותר כסף אם תיקח וולוו ותתחיל להחליף בה הכל

גולף GTI יכולה להיות עוד אופציה למוגדשת זולה יותר

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

אין קשר בין המכוניות שהצעת לוולוו וגם לא בינן לבין עצמן.

האימפרזה רכב ספורט מצויין, אבל חסרת כל איבזור, נוחות, איכות פנים, ומשדרת משהו שלא כל אחד רוצה.

הגולף היא אחלה הוט האצ', אבל עדיין האצ' קטנה. היא אמנם קצת (ובדגש על קצת) יותר מאובזרת, אבל אין בכלל מה להשוות לS60.

אני כבר המון זמן משתעשע באותו כיוון של הS60 T5 שנותנת מראה סולידי, איבזור בשפע, נוחות מצויינת ומנוע חזק מאוד וגם אותי נושא האמינות של הגיר מאוד מטריד וזו הסיבה שלא קניתי אחת.

• תוכן חדש...