Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שתילת פסיפלורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אתכם האם מישהו יודע איך שותלים פסיפלורה?

יש לי את הפרי, ורציתי לשתול בגינה שתיל על מנת שיצמח ואני אוכל להניח אותו על יד הפרגולה על מנת שזה יתפס על הפרגולה.

כיצד עושים זאת?

הלכתי לחפש שתילים והם ניראים ממש רע, לכן אני רוצה לשתול בעצמי.

(יש לי מספיק פירות של פסיפלורה).

האם פשוט לשתול את הפרי עצמו?

האם ליבש את הפרי ואז לשתול?

או שצריך לשתול את הגרעינים שבתוך הפרי, האם צריך ליבש אותם?

תודה.

קובי

פורסם

קל מאוד להנביט פסיפלורה מגרעינים. כדאי לייבש קודם את תוכן הפרי ואז לזרוע.

שתילים במשתלה עכשיו יראו רע (חורף) וזה לא צריך להטריד אותך.

שים לב שפסיפלורה היא מטפס די אגרסיבי והיא תכסה כל מה שבסביבתה. כמו כן - היא צריכה שמש.

:turn-l:
פורסם

תודה רבה.

אז אפשר לקחת עכשיו פרי, לרוקן את התכולה שלו על עיתון ולפרוש בשמש על מנת שיתייבש?

לאחר יום יומים פשוט לפזר באדנית וזה יצמח?

או שכדאי לחכות עם זה לקיץ?

אגב איך זה שהשתילים ניראים רע עכשיו, ויש לנו בחנות ירקות שלנו מלא מלא פסיפלורה?

קובי

פורסם

מנסיון אישי אני אומר לך שפסיפלורה לא מתאימה לפרגולה שיושבים תחתה. הפרחים של הפסיפלורה מושכים הרבה דבורים ויש לשיח הזה המון פרחים. הוא גודל ממש מהר ונתפס בכל דבר שרק אפשר. זה צמח דיי בעייתי וכדאי לבחור לו מקום מתאים לגדול בו. הפירות מאד טעימים.

פורסם

1. הפירות הם מיבוא או מגידולים בחממות.

2. אני דוקא כן ממליץ על הפרגולה. נותן כיסוי מהיר וטוב, נותן צל ופירות מעולים, בעל פרחים יפים וגדולים.

את ההערה שציינו פה על הדבורים אני לא ממש מקבל, כל שיח מושך משהוא אחר, אם יש לך בית פרטי ואתה מעוניין להעביר זמן גם בחצר, הגיע הזמן להבין שאתה נאלץ לחלוק אותו עם הדיירים הקבועים שלה. חלקם חרקים, חלקם זוחלים, וגם בטח כמה חתולים :wink:

3. כתבת משהוא על אדנית, פסיפלורה זה שיח לשתול באדמה, לא באדנית.

4. האם ידוע לך והאם זה מתאים לך ששיח פסיפלורה חי רק כ 10 שנים ולאחר מכן מת בצורה פתאומית ומהירה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמה הארות בנוגע לפסיפלורה,מנסיון של 2 שתילים אצל ההורים :

1.מהירות הטיפוס והמקומות שהוא מגיע אליהם לא נתפסת,הוא בקלות שולח "זרועות" למרחק של 10-30 ס"מ באויר למקום אחר.חייבים לגזום אותו כל הזמן.אצל ההורים שלי הוא הגיע לשני בתים אחרי הבית של ההורים שלי דרך חוטי החשמל.

2.הפירות באים והרבה,הפרחים יפים,עלים גדולים וכיסוי יפה.

3.אחרי כ 7 שנים לערך השתיל,שבינתיים הצמיח גזע בעובי 15 ס"מ מת ומשאיר הרבה ענפים ועלים מתים.

בהצלחה

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אין לנו בית פרטי, אנחנו גרים בקומות.

אנחנו בקומה העליונה עם מפרסת שמש ששיש בה פרגולה.

לשתול אותו באדמה אני לא יכול, באדנית או בכדים הגדולים האלו מחרסינה זה לא טוב?

איזה חרקים אני באמת אמור לראות בבית פתאום?

קובי

• תוכן חדש...