Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW X5 4.4i - עלויות אחזקה כלליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנים 04-06.

יש לו תקלות ידועות?

דברים ספציפיים שאני צריך לדעת?

למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? שימו לב שאני מדבר על 8 ציל'.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לי יש שנת 06 עם המנוע 4.4I החייתי

:twisted:.

לגבי תקלות תשמע יש לו לפעמים מקרים של חיישן מסויים הולך ועלותם בכלל לא זולה שוב תלוי באיזה חיישן מדובר. אבל בעיקרון הרכב שלי חוץ מכמה תקלות חשמל קטנות שהיו הרכב ברוך ה' מפגין אמינות טובה. כך בחשבון, אם אתה עם רגל כבדה על הגז אל תצפה לצריכת דלק של "אלטו" כי הרכב הזה שתיין לא קטן כמצופה מרכב בסדר גודל כזה.

מה שאתה צריך לשים לב שהרכב טופל בחלקים, ושמנים אשר אושרו ע"י היצרן את הרכב יש להכניס למוסך ע"פ הנחיות מחשב הרכב או אחת לשנה!!!, ולשים לב שהבעלים עשה זאת. אני ממליץ לך גם לבצע בדיקה במוסך מורשה של BMW.

לשים לב שבמנוע הבנזין 4.4I V8 ובמנוע הדיזל, יש נטייה לשחיקה של תושבות המתלים הקדמיים!. בגרסאות עם מתלי אויר בציר האחורי (חבילת ספורט או במנוע 4.4) יש נטייה לדליפה מכריות האויר, ויש להעמיד את הרכב על משטח ישר למשך לילה, ולאחר מכן לפני הנעת המנוע לראות אם הוא נוטה לאחד הצדדים מה שיעיד על דליפה. חלק מה-X5-ים מצוידים בצמיגים במידות גדולות מאוד :lol: הדבר גורם, גם לקיצור חיי מערכות ההינע והמתלים. יש לבדוק שאין נזילות שמן מהנשם של המנוע, שאין סימנים לבנים לנזילות מים, ושלא חסר נוזל קירור. נקישה בשילוב הילוך אחורי או קדמי, בסביבות 150,000 ק"מ, תעיד על גומיית גל הינע שחוקה. בחלק מהרכבים נהגו בצורה אגריסיבית, ועל כן יש לוודא את תקינות הגיר ולבדוק שהעברת ההילוכים חלקה, בעיקרר בהורדת הילוכים במצב טיפטרוניק. בדגמי טרום מתיחת הפנים, נקישה חזקה בתחילת נסיעה עלולה להעיד על כך שתיבת ההעברה קרובה לסיום חייה, אולם כיום ניתן לשפץ את הטרנספר ואין חובה להחליפו.

(*) כרכב יד שנייה, ה-X5 רמת האמינות שלו בינונית שוב תלוי בהרבה נסיבות כמו שציינתי לך. עלויות החלפים גבוהות, וגם מחירי הביטוח יקרים, מה שמביא לעלויות אחזקה גבוהות. את ה-X5 לא קונים בשביל הפרקטיות אלא קונים אותה מכיוון שזו קנייה שפונה לרגש וה-X5 יעשה את הרושם הנכון ליד בית הקפה השכונתי, ויתגמל בכבישים מפותלים .

דגמי ה-3.0 ליטר עם קפיצי הברזל נחשבים לאמינים מבין שלל הגרסאות, ולכן הם מומלצים באופן יחסי.

ה-X5 שיש לי כיום היא השנייה, לפניה הייתה שנת 04 בצבע כסוף שנמכר מעל המחירון. כמו כן גם לשלי כיום יש כמה חברה שממתינים שאני אחליט להוציא אותה למכירה, כי שוב יודעים מי נהג עליה ואיך טופלה.

כל שאלה שתהיה אשמח לענות.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

י.ל. נתן תשובה דיי מפורטת. אני מחזיק את דגם ה 3.0, אבל יש להם מחלות דומות...

סה"כ הרכב דיי אמין, אבל יש כל מיני דברים קטנים ומעצבנים, שגם עולים לא מעט.

הרכב מצויד בשלל חיישנים, ושהולך אחד זה כואב. אם אתה מזמין מחו"ל, הרבה פעמים זה

מוזיל את העניין, אבל לא תמיד יש זמן ו/או כוח להתעסק עם זה.

סתם דוג' שאני תמיד נותן, חיישן חניה בודד! עולה בקמור כ 1000 שקלים!

אם אתה מזמין מחול, עלה לי 160 ש"ח, אם אני זוכר נכון.

מחלה נוספת זה מנגנון ידיות הפתיחה. בעקרון צריך למשוך את הידית בנטיה למעלה, ומשיכה

רגילה, שהיא חזקה מהרגיל, שוברת חלק מסוים ומחייבת את החלפת המנגנון. כ 1000 שקל לידית!

כמו שנאמר, לבדוק טוב את הגיר, ואת מכלולי ההינע. רכב ש"נטחן", סביר שמכלולים אלה יגיעו מהר

לסיום חייהם.

אם הרכב נועל צמיגים בקוטר גדול, וחתך נמוך, בדוק טוב טוב מצב צמיגים. החלפת רביעיה זה עסק

שנע מ 5000 ש"ח ועד 10000 ש"ח, תלוי בדגם ובחברה.

חוץ מזה, בדוק שהכל עובד, מתאורת פנים, מראות וכסאות חשמליים, חימום, קירור, סאנרוף.

כל תיקון כזה עולה מאות עד אלפי שקלים.

צריכת דלק זה נושא כאוב. עם רגל לא ממש כבדה, אתה מגיע ל 1:5-1:6. התגמול בהתאם.

ביטוח סביב 6000 שקל, תלוי בנהגים ועבר ביטוחי כמובן, רישוי שנתי אני חושב שעולה סביב 3000 ש"ח.

כמובן שיחייבו אותך באיתוראן/פוינטר, עוד 50-60 שקל לחודש(כסף קטן).

טיפולים שוטפים הם ממש לא נוראיים מבחינת עלות, אבל חשוב למצוא רכב שטופל כמו שצריך,

כי בשנתונים האלה, תמצא לא מעט שמתפתים לרכוש בגלל המחיר היחסית נמוך, ועלויות

האחזקה גורמות להם לחפף בתחזוקה השוטפת, מה שגורר בעיות גדולות אח"כ.

פורסם

קח בחשבון שהרבה רכבים עברו פיצוץ והורכבו מחדש, זו המחלה שלהם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

די איתמר - אתה סתם מנפח את האגו לכל מי שנוסע ב-X5 ובטוח שכולם חושבים שהוא גנגסטר... :roll:

בכל מקרה, אם אתה צריך לשאול על עלויות אחזקה אז אני כבר אומר לך - הרכב הזה לא בשבילך.

פורסם

אני דווקא לא מסכים. בנאדם רוצה לדעת באיזה סדר גודל של אחזקה מדובר.

אף אחד לא מוצא כסף על העצים, ורוצה לברר מה העלויות שכרוכות בעניין.

גם אני בדקתי מה העלויות לפני הקניה, כדי לראות שאני לא נכנס למשהו מטורף.

נכון, העלויות לא נמוכות בכלל, אבל מבררים לפני, זה לא מזיק.

הוא לא קונה איזו S500 או סדרה 7 חדשה, שם באמת הקונים לא מתעניינים יותר

מידי כמה עולה להחזיק.

פורסם

לא בהכרח זה ששואל על אחזקה זה גם זה שלא יוכל להחזיק הרכב טוב לדעת לפני שצוללים לבריכה מה העומק שלה. לפעמים מגיעים למסקנה שהבריכה עמוקה מדי וכדאי לשקול שוב אם בכלל להכנס למהלך, בדיוק כמו אצלי ששיגעתי מספר אנשים בהקשר לרכב אחר והחלטתי ללכת על זה גם אם יהיה לי קצת קשה מבחינת אחזקה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תודה רבה על העזרה, למדתי המון!

לפי מה שאתם אומרים המצב לא כל-כך נורא. רק למצוא דגם שמור יד 1, קצת בעיה...

ביטוח זול יסדרו לי, צמיגים במידה ואצטרך כבר מצאתי במחיר סביר.

יצא לי לנהוג מלא על X6 עם המנוע הקטן, מאוד נהניתי!

ב-X6 אין מקום לראש מאחור, אבל איזה צליל יש למנועים הגדולים, וואו פשוט מדהים!

על X5 לא יצא לי עוד. מקווה לא להתאכזב.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא נהגתי על ה X6, אבל לדעתי הנהיגה שונה. ה X6 יותר נמוך, ויותר נוקשה,

מה שנותן לו התנהגות שיותר קרובה לפרייבט. כמו כן זו סדרת מנועים שונה, וגיר שונה,

שהם יותר חזקים ואופי הפעולה שלהם שקט וחלק יותר.

על ה X5 החדש נהגתי לא מעט, ולדעתי הוא מהווה שיפור משמעותי לעומת הדגם הקודם.

לגבי למצוא יד 1 במצב טוב, אכן בעייתי. אני לא הייתי מתעקש על יד 1, אבל כן לראות שהבעלים

הנוכחי טיפל ברכב באהבה ובקפידה, בלי עיגולי פינות וחיפופים.

פורסם
תודה רבה על העזרה, למדתי המון!

לפי מה שאתם אומרים המצב לא כל-כך נורא. רק למצוא דגם שמור יד 1, קצת בעיה...

ביטוח זול יסדרו לי, צמיגים במידה ואצטרך כבר מצאתי במחיר סביר.

יצא לי לנהוג מלא על X6 עם המנוע הקטן, מאוד נהניתי!

ב-X6 אין מקום לראש מאחור, אבל איזה צליל יש למנועים הגדולים, וואו פשוט מדהים!

על X5 לא יצא לי עוד. מקווה לא להתאכזב.

יוני, אם אני זוכר נכון? להתאכזב ממש אין לך אני כבר החלפתי, וכרגע שיש לי היא השנייה שלי בעתיד מתוכנן שלישית כמובן עם מנוע ה-4.8I.

לגבי מציאת יד 1 קשה למצוא אבל יש אם מחפשים טוב. לגבי ההשוואה של ה-X6 זה לא ממש השוואה לפי דעתי היכולת הדינאמית של ה-X5 היא יותר טובה מאשר ה-6 חוץ מזה שמאחור רק 2 יכולים לשבת, וכמו שציינת גם הראש נוגע בתקרה.

תכלס מה שאתה צריך לבדוק מנוע+גיר ומתלים, אם הרכב נועל גאנטים שונים ובמידת צמיגים גדולה ואם כבר אתה בוחר ב-X5 לא ההייתי מתפשר על פחות מה-4.4.

אגב למה אתה דווקא עובר מGTI לSUV ?.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

אני לא מזמן חיפשתי לקנות X5 והתעניינתי בעלויות והנה ממה שאני יודע :

מקיף - 15-17K למודל 2010.

אחי יש לו מודל 2006 והוא משלם 10K מקיף בשנה.

חובה זה פחות או יותר אות ודבר.

טפולים- לא זולים.

דלק- כנ"ל 1:5 בערך.

לאחי לדוגמה הלך המדחס לפני שנה- 12000 לקחו על החלפה.

אז הסיבה היחידה שאני לא קניתי זה האחזקה.

אבא שלי תמיד אומר "זה לא הבעיה לקנות את הרכב אלא להחזיק אותו" וזה כלכך נכון.

פורסם

תומר, אל תשווה עלויות של רכב 2010 דגם חדש, לעלויות של הדגם הקודם.

ביטוח, אני משלם בערך 6K לשנה, אבל אם לאחיך יש ביטוח גם על נהג צעיר, יכול להיות

שזה מגיע ל 10K.

הטיפולים ממש לא יקרים לעומת כל רכב חדש אחר, אולי 10% יותר. אולי הוא מטפל בקמור,

ואז זה יכול להיות 20-30% יותר.

לגבי תיקונים, כמו תמיד, שקונים רכבי יוקרה, ישנים או חדשים, צריכים להיות מוכנים לזה שעלול

לבוא תיקון שהוא מאוד יקר, וזו הבעיה העיקרית ברכבים האלה.

אם יש את אפשרות למצוא חלפים משומשים, או להזמין מחו"ל, מה טוב. אם חייבים לקנות מקורי מהיבואן,

זה כבר הופך ליקר מאוד.

פורסם

י.ל, אני לא מוכר את ה-GTI, כמו שאלירן אמר פה ה-X5 אמור לשמש את אמא שלי במקום Q7 הענקי.

ולי יזדמן לנהוג בו בסופי שבוע, מעניין איך הוא בשטח :lol:. ה-Q7 מרוב שהמרחק בין הסרנים היה כל-כך גדול

היה בעייתי כי הוא היה שוקע על הגחון בשינויי גובה חדים.

אני אוהב מכוניות עם תחושה, שהכל בהן מדויק. לדוגמא נהגתי על S80 חדשה עם המנוע טורבו הגדול לפני כמה ימים,

ואין בכלל תקשורת בין ההגה לגלגלים, כלום. 300 ומשהו כוח סוס, וכל נגיעה קטנטונת בגז היה מוריד הילוך, זה שיגע אותי...

ה-X6 היה יחסית קשיח והתקרב לפרייבט ולא לג'יפ כמו שאמרו פה. בינתיים אני ממשיך לאסוף מידע על ה-X5.

י.ל, יש לך צנרת על ה-X5!? תראה איזה יופי:

http://www.youtube.com/watch?v=PO2IVPsc7UE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

:evil:

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...