Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדאו החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וזה משנה את העובדה שפורד מכרה פי 3 מונדיאו מאשר פולקסווגן פאסאט איך בדיוק?

מכירות לציי רכב הן חלק מתעשיית הרכב בכל העולם. חלק גדול מאוד של מכירות פולקסווגן, מרצדס וב.מ.וו בגרמניה, הוא לציי רכב.

האם זה הופך את אותן מכירות ליסינג ללא נחשבות? פחותות בערכן? כי אני לא מכיר חברה שתוותר על מכירת מאות ואלפי יחידות

כי היא רוצה למכור רק ללקוחות פרטיים. דברים כאלה קיימים רק בשפת שיווק מכובסת. "מכרנו מעט כי התרכזנו בשוק הפרטי".

כן, בטח. תירוץ כמעט משכנע למכירות נמוכות כמו "היצרנית לא סיפקה לנו מלאים בגלל ביקוש באירופה, אחרת היינו כובשים את השוק".

רועי - אשמח לקבל לינק לנתונים, לא מצאתי באינטרנט.

לגבי מכירות לציי רכב: אני מתייחס לשוק הישראלי כרגע, ובשוק הישראלי מזדה/פורד מנקנקות (כדי להיות עדין, כן?), בסיוע המדינה, את הצרכן הפרטי. אז כעקרון, אני לא רוכש מהן (בהסתייגות אם יביאו פוקוס רצינית). יכול להיות שגם אאודי היו מתים להיות להיט שם, אבל לגבי העדפות היבואן, הבה נזכור את הרווח הנמוך יותר שיש במכירות לליסינג לעומת פרטיים, כולל גם בטיפולים ובחלפים. אגב, אני לא חושב שיבואן שמוכר את כל הרכבים שיש לו במלאי, ושלחלקם צריך להמתין תקופה ארוכה, סובל ממשהו. אם כבר, יבואן שפתאום מביא דגם שקורץ גם לפרטיים הוא שמבין שמשהו בהיצע שלו לא בסדר. זה שהוא הצליח לדחוף אוניה ששותה דלק ובקושי מטפסת במעלה הגבעה (בהגזמה, אבל בכל זאת) והמיזוג שלה בקיץ לקוי, לחברות הליסינג, זה עניין אחר. ואנ ייכול להעיד ממקור ראשון שאחרי רבעון עם הרכב הזה הלך לחברה ודרש להחליף לרכב אחר. אז הוא היה חזק מספיק בחברה לדרוש זאת, אחרים אולי לא. בא נראה אם מישהו בכלל יקנה את הרכבים האלה בשוק הפרטי כשיפלטו מהליסינג, במחיר מחירון או קרוב אליו.

אתה יודע בכמה מוכרים עכשיו פוקוס ממודל 9/2008, כלומר עוד באחריות יצרן, בתוספת אחריות לשנתיים (!) בלי קשר, מליסינג? מתחילים איתך ב- K66~ ואם אתה לא משתנכע מורידים לך ל- 62K ומטה, ועוד מוסיפים מתנות. וזה עוד מחברה גדולה ורצינית. אז יופי, אין בעיה לקנות בזול ולמכור ביוקר, חברות הליסינג נהנות מזה, וגם היבואנים שמשחקים לידיהם. מה זה עושה לפרטיים שקנו את הרכב? אני מניח שאתה מבין לבד...

לצערי, בישראל, אם אתה רוצה להתייחס לשוק מכירות הרכב, אתה חייב להתייחס גם לשוק הליסינג כנגזרת נפרדת, אחרת אתה מעוות את התמונה. אני יודע שזו רעה חולה שהמדינה ההיאה עלינו, ביחד עם קומבינות היבואנים (חלקם), אבל ככה זה, וכל ראיה אחרת היא מעוותת ביסודה, גם אם לכאורה טכנית נכונה. זה לא גורע מהיות המונדאו T רכב מוצלח (אם אכן כך, לא אדע עד שאנהג).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
רועי - אשמח לקבל לינק לנתונים, לא מצאתי באינטרנט.

בשלוש דקות של חיפוש מצאתי את הנתונים הבאים:

מכירות ב.מ.וו בבריטניה ב-2010: 109,418 יחידות.

מתוכן מכירות ב.מ.וו לציי רכב ינואר-נובמבר (לא מצאתי קובץ לדצמבר): 58,937 יחידות.

משמע כ-54% מהמכירות היו לציי רכב (למרות שהנתון לציים חסר חודש אחד).

מכירות פולקסווגן בבריטניה ב-2010: 174,655 יחידות.

מכירות לציי רכב (גם ינואר-נובמבר): 89,436 יחידות.

כ-51% מכלל המכירות, שוב למרות היעדר חודש מכירות לציים.

מניח שחיפוש דומה בשפות אחרות יניב תוצאות לשווקים נוספים.

פורסם
Croc - הפסאט אינו רכב פרימיום, זה שיש פריירים ששילמו 200K על רכב ברמת גימור COMFORTLINE זה סיפור אחר.

היום הם רואים כמה המחיר התרסק בשוק המשומשות. אפילו אוטו דיל אמרו בכתבה בידיעות שכדי למכור פסאט הם מתחילים בהורדה אוטומטית של 10K ש"ח.

הפסאט אכן התחילה מהפיכה של איכות אבל היא בכל זאת VW ולא אודי על אף חברת האם המשותפת.

למונדיאו התנהגות כביש מהנה ועדיפה, ומבחינת איכות נסיעה היא עולה על ה- VW.

לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שבארץ פאסאט ממוצבת יותר גבוהה ממאזדה 6 או טויוטה אוונסיס.

היא גם מציע חבילה איכותית יותר.

כל ה-VW בשנים אחרונות היו יחסית יקרים למתחרים שלהם בעלי "אותו גודל".

רק לאחרונה הם מציעים מחירים אטראקטיביים יחסית עם גרסאות זולות של גולף/שירוקו/פולו.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אתה יודע בכמה מוכרים עכשיו פוקוס ממודל 9/2008, כלומר עוד באחריות יצרן, בתוספת אחריות לשנתיים (!) בלי קשר, מליסינג? מתחילים איתך ב- K66~ ואם אתה לא משתנכע מורידים לך ל- 62K ומטה, ועוד מוסיפים מתנות. וזה עוד מחברה גדולה

תבדוק כמה ק''מ הרכב עבר, מבטיח לך שהפרצוף שלך יראה ככה: :shock2:

פורסם
בשלוש דקות של חיפוש מצאתי את הנתונים הבאים:

מכירות ב.מ.וו בבריטניה ב-2010: 109,418 יחידות.

מתוכן מכירות ב.מ.וו לציי רכב ינואר-נובמבר (לא מצאתי קובץ לדצמבר): 58,937 יחידות.

משמע כ-54% מהמכירות היו לציי רכב (למרות שהנתון לציים חסר חודש אחד).

מכירות פולקסווגן בבריטניה ב-2010: 174,655 יחידות.

מכירות לציי רכב (גם ינואר-נובמבר): 89,436 יחידות.

כ-51% מכלל המכירות, שוב למרות היעדר חודש מכירות לציים.

מניח שחיפוש דומה בשפות אחרות יניב תוצאות לשווקים נוספים.

אם לצטט דמויות מוכרות מן העבר: מה זה החרטא הזה?

חשבתי שאתה מתכוון לגבי ישראל. אם כתבת בכלל על מדינה אחרת, הטיעון שלך עוד יותר לא רלבנטי...

אם יש לך נתונים לגבי כמה פאסאט נמכרו מול כמה מונדאו, בישראל, בשנים 2008-2010, יאללה תביא. אני לא טוען שאני יודע יותר טוב, אני באמת מתעניין בזה, והנחתי שהנתונים האלה זמינים.

פורסם
תבדוק כמה ק''מ הרכב עבר, מבטיח לך שהפרצוף שלך יראה ככה: :shock2:

כבר בדקתי, 70K ק"מ. הכל ידוע. ועובדה: אנשים מעדיפים לרכוש אותם במחיר השחיטה הזה, ועם אחריות מורחבת, מאשר מיד פרטית. אתה יודע מה זה עושה לפרטיים שמנסים למכור את הרכב? אתה זוכר מה קרה לבחורה (במקרה כתבת בגלובס אז היא כתבה על זה) שניסתם למכור מזדה 3 שלה?

פורסם

70K אולי לשנת 09, ואתה בטוח שמדובר בליסינג ולא השכרה?

ומי מעדיף? אולי אתה. אני מעדיף רכב עם שנתון יותר נמוך, אבל שעבר ק''מ סביר לשנתון שלו.

אל תיכנס לדיון על הכתבה ההיא, לא אני ולא אתה בדקנו אותה לעומק ואנחנו לא יודעים מה מצב הרכב באמת, לא חסר אנשים שמוכרים את הרכבים הפרטיים שלהם בקלות, במיוחד אם הם פרטיים ושמורים.

יש גם אנשים שלא יודעים לפרסם, שמים מודעות ביד2 ללא תמונות ולא מקפיצים את המודעה גם כשהמודעה כבר בעמוד 87695.

ככה שאני לא מכיר את המקרה אישית ולכן אני לא מתייחס אליו.

פורסם

לגבי מכירות ב-UK - יש לי ידידה טובה שגרה שם ומקבלת רכב מעבודה.

יום אחד הוחלט שכולם מקבלים מרצדס. היא התחננה להישאר עם סיטרואן - אבל לא.

אז גם שם יש את הקטעים של ציי רכב.

אין מה לדבר, קשה קשה בבריטניה עם מרצדס C קלאס מהחברה...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

חברים, נראה לי שיש פה כמה אנשים שדעתם לעולם לא תשתנה לגבי זה שפולקסווגן היא הכי טובה או כל רכב אחר מבית VW הוא הכי טוב, אני חושב שאין פה מה לשכנע מה יותר טוב הרי בסוף מי שלהוט אחרי המוצרים של VW לא יגיד שפורד או וולוו או כל רכב מיצרן אחר יכול להיות טוב יותר. זה בדיוק כמו שאומרים שתיבת הDSG היא הכי טובה אבל לפי השירשורים בפורום הזה יש עליה לא מעט תלונות.

אני אישית חושב שפורד שיחקו אותה ורק צריך למתג את המוצר בצורה חזקה יותר, אפשר להשוות את היבואן דלק מוטורס ליבואן של מיצובישי שממתג יותר את יונדאי ופחות את מיצובישי.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם
חברים, נראה לי שיש פה כמה אנשים שדעתם לעולם לא תשתנה לגבי זה שפולקסווגן היא הכי טובה או כל רכב אחר מבית VW הוא הכי טוב, אני חושב שאין פה מה לשכנע מה יותר טוב הרי בסוף מי שלהוט אחרי המוצרים של VW לא יגיד שפורד או וולוו או כל רכב מיצרן אחר יכול להיות טוב יותר. זה בדיוק כמו שאומרים שתיבת הDSG היא הכי טובה אבל לפי השירשורים בפורום הזה יש עליה לא מעט תלונות.

אני אישית חושב שפורד שיחקו אותה ורק צריך למתג את המוצר בצורה חזקה יותר, אפשר להשוות את היבואן דלק מוטורס ליבואן של מיצובישי שממתג יותר את יונדאי ופחות את מיצובישי.

כל מילה בסלע,אבל חובבי היפניות גרועים בהרבה!

כל מילת הערה או [הארה],קופצים עליך ומשמיצים באופן אישי,במיוחד אדון מאיר240,אסור להגיד מילת הערה על רכבים יפניים,במיוחד על מזדה וטויוטה..,יש אנשים ששכחו שזה פורום,לא איראן!!

לפחות על רכבי VW אפשר לומר שהם איכותיים!.

פורסם

מעניין שאתה מזכיר את וולבו - לי ולאשתי היו קצת מחשבות "משפחתיות" (כפירה ב- GTI, אני יודע), אז הלכנו לסוכנות הראשית שלהם השבוע, ונסענו ב- V50 (אחרי שב- S40 אי אפשר לשבת ישר מאחורה בלי להתקל בתקרה, אותה בעיה כמו בפוקוס). מעליב. פשוט מעליב. נכון שהיא נאה למראה מבפנים ומבחוץ, ממש נאה, אבל המנוע מעליב, האבזור מעליב, השימוש בגיר מסורבל ותגובתו איטית, אין ISOFIX (!), אין סאן-רוף, יש רק מערכת שלא קוראת אפילו SD או דומיו (נדמה לי שגם MP3 לא, אבל לא עקרוני כרגע), חיבור USB עולה כסף, ניתוק כ"א מקדימה עולה כסף כי אין במקור, שאני אמשיך?

אה, הרכב גם הגיע עם טישו משומש על המושב, שאריות של מי שקח את הרכב בלילה כנראה. מה אומר לכם, רכבים מתחת ל- 300K ש"ח כנראה לא מעניינים שם אף אחד. יותר מזה, הייתי עד לשיחה קורעת מצחוק שבו סוכן המכירות ניסה לשכנע שמהחיר של איזה ג'יפ שלהם עכשיו אטרקטיבי כי הם הורידו לה 10K ש"ח ממחיר של 400K. כמעט אמרתי לה שתקפוץ ל- BMW או אאודי, יורידו לה יותר.

והקטע הכי גדול, שסוכן המכירות ניסה לשכנע אותנו שכיום הבינו כבר ש- ISOFIX זה לא טוב. שאלתי אותו: אז למה ה- S40 החדשה מגיעה עם זה? לא היתה לו כמובן תשובה חכמה... פשוט בושה.

פורסם

רון, הגמל לא רואה את הדבשת שלו.

camel-lo.jpg

אתה יודע לבוא בטענות רק ל''חובבי היפניות'', אבל אתה לא מסתכל על ''חובבי הצרפתיות'' שאתה אחד מהם.

אלף פעם אמרתי לך את זה ואני אגיד לך את זה שוב, אתה לא תשמיץ, תלכלך, או תיכנס בי אישית - ואני אשב בחיבוק ידיים.

אני לא מתרגש מטרולים שבאים לעשות רק בלאגן בפורומים בגלל שאין להם דבר אחר לעשות בחיים. תשתדל לא להזכיר את שמי אם אתה לא רוצה ש''יתקפו אותך''.

• תוכן חדש...