Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה רבה, אני ארים לו טלפון בהקדם האפשרי.

שמתי לב שיש כמה תתי "דגמים" לשמן,

מה מתאים לקליאו 1.4 אוטומט (2002) ?

שוב תודה!

שים לב! אין שום עניין לשים 75\80 אצלך!

מדובר בגיר אוטומט ולכן אתה זקוק לשמן גיר DEXtron 3 , אני אישית משתמש וממליץ על VALVOLINE MAX LIFE

קצת יקר אך מאוד איכותי , ולא הייתי חושב פעמיים לשים ברכב בעל גיר אוטומט רגיש כמו ברנו הנ"ל שמן גיר איכותי בכדי להאריך את חיי הגיר כמה שאפשר (בד"כ הם מתים סביב ה- 150,000 ק"מ בשוטף)

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שים לב! אין שום עניין לשים 75\80 אצלך!

מדובר בגיר אוטומט ולכן אתה זקוק לשמן גיר DEXtron 3 , אני אישית משתמש וממליץ על VALVOLINE MAX LIFE

קצת יקר אך מאוד איכותי , ולא הייתי חושב פעמיים לשים ברכב בעל גיר אוטומט רגיש כמו ברנו הנ"ל שמן גיר איכותי בכדי להאריך את חיי הגיר כמה שאפשר (בד"כ הם מתים סביב ה- 150,000 ק"מ בשוטף)

דקסרון 3 לא מתאים רק השמן המקורי של רנו פיזו!

פורסם

לתיבה אוטומטית של רנו הולך שמן חצי סנטטי ELF RENAULTMATIC D3 SYN.

המוסכים של רנו בארץ משום מה מוכרים שמן לתיבה LM0 שהוא Mobil LT 71141 אותו הדבר הולך גם בפיז'ו.

נתקלתי במכוני גירים שמתמשים ב Sunoco sunamatic atf 155.

פורסם

PETRONAS ATF-XP3 APPLICATION ATF Type Transmission Code Vehicle Model Application ELF RENAULTMATIC D3 SYN DEXRON III OR ESSO ATF 4HP20 – AL4 DPO Waja 1.8 NO JH1 AMT HYDRAULIC SYSTEM Savvy 1.2 NO DIA QUEEN CVTF-J 1 F1CJA Inspira 1

.8/2.0 NO

מקור: http://vladshar.narod.ru/Renault/3738A.pdf

(באמצע עמוד 4)

ELF RENAULTMATIC D3 SYN (DP0) DEXRON III

May be ordered from

ELF (1)

-

פורסם
לתיבה אוטומטית של רנו הולך שמן חצי סנטטי ELF RENAULTMATIC D3 SYN.

המוסכים של רנו בארץ משום מה מוכרים שמן לתיבה LM0 שהוא Mobil LT 71141 אותו הדבר הולך גם בפיז'ו.

נתקלתי במכוני גירים שמתמשים ב Sunoco sunamatic atf 155.

המוסכים של רנו כבר מזמן עברו לשמן D3 SYN וזה השמן שמתאים ומה שרשום במקורות אחרים פשוט לא מעודכן.

• ספונסר פורום
פורסם

טלרון נציגת טוטאל ואלף מייבאת עבור קרסו אלפי ליטרים של ELF RENAULTMATIC D3 SYN

לא אמור להיות מחסור כלל ברשת המוסכים המורשים

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

השמן הנ"ל נמכר בשם מסחרי ELF RENAULTMATIC D3 SYN הינו שמן בשם גינרי DEXRON 3 (עיינו בתמונה ששמתי)

בדיוק כמו תרופות, למשל התרופה, ששמה הגינרי הוא PARACETAMOR (שהוא החומר הפעיל) ושמה המסחרי הינו אקמול או דקסמול וכ'ו

attachment.php?attachmentid=242233&stc=1&d=1306023504

DEX3.jpg

פורסם

השמן עומד בתקן של DEX3 אבל שמני DEX3 אדומים רגילים לא מתאימים לגיר הזה. אתה יכול להביא מליון מקורות אלפי דפים זה לא ישנה את העובדה הזאת.

השמן מוגדר כ- filled for life וככזה הוא צריך צריך להיות בעל תכונות מתאימות שבשמן dex3 רגיל אין.

פורסם

שלא תהיה אי-הבנה, השמן שהחברה ממליצה ,מבחינתי ,הוא הכי מתאים. ואם יש אפשרות להשיג אותו ,עדיף.

ואם אין אפשרות להשיג אותו, אז יש אפשרויות אחרות שגם הם טובות כגון ESSO ATF 4HP20 ויש עוד שעומדים בתקנים הללו.

חברת רנו ממליצה גם להחליף שמן מנוע של ELF 10\40 פעם ב 30,000 KM , אז מה? זה אומר שאין שום חברה מתחרה שיכולה לייצר שמן בצמיגות 10\40 ברמה שתתאים למנוע הנ"ל? (בתמיהה)

או שבאמת כדאי לחכות ל-30,000 ולא להחליף לפני?! (בתמיהה)

ואני לא מדבר על אי-התאמת השמן ,אלא על רמת איכות. אם מדובר בשמן DEX3 ,אז אין סיבה שחברה אחרת לא תוכל לייצר שמן DEX3 איכותי עפ"י רמות הגימור.

ד"א, סתם הבהרה ודעה אישית: אני לא מחכה שילך לי הגיר או המנוע , בגלל שהחברה רצתה להוציא לעצמה שם טוב , בעקבות טיפולים מאוחרים, או אי טיפול בכלל. ואני לא חושב שאני היחיד שחושב כך.

פורסם

אני יכול להגיד לך שאני נוסע כבר 80 אלף ק"מ עם השמן ATF 155 של Sunoco ללא שום בעיה מיוחדת.

עולה לי 18 ליטר כמו 4 ליטר של המקורי.

• תוכן חדש...