Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי יונדאי אקסנט 2000 ידנית. לפני שבוע הרכב עבר תיקון ראש מנוע(עקב התחממות) ובנוסף הוחלפה רצועה כלשהי (לא מדובר ברצועת טיימינג כי היא הוחלפה בטיפול לפני חודשיים, במוסך נאמר רצוע כלשהי שאני לא זוכר בדיוק של מה אבל נדמה לי שנאמר שהיא גם אחראית למזגן, עד כמה שאני זוכר/הבנתי שזאת רצועת אלטרנטור)

יום לאחר שהרכב נלקח מהמוסך האוטו הפסיק להניע. ברגע שמחברים לו קבלי הצתה מניע ישר.

מספיק שהרכב עמד שעה לא מונע, הוא לא מניע (אלה רק עם קבלי הצתה).

האם יתכן שמצבר ברכב יכול ללכת מהיום למחר (לרכב לא היתה בעית הנעה כלשהי לפני שהגיע למוסך, גם כשעמד מס' ימים ללא הנעה) או שהבעיה ברצועת אלטרנטור שלא מטעין את המצבר ?

יש לציין גם שמאז שהרכב יצא מהמוסך הוא משמיע שריקה מעצבנת(לא חזקה) בעת כשהמנוע עובד.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

leon ערב טוב.

יש מס' אפשרויות:

1. רצועת האלטרנטור לא מתוחה כראוי ומחליקה ולכן הטעינה לא תקינה ונשמעת שריקה.במקרה כזה גם נורת הטעינה הייתה צריכה לדלוק או לפחות להבהב מדי פעם.האם זה קורה?

2. השריקה נגרמת ממיסבים פגומים באלטרנטור.לא בהכרח שבגלל זה לא תהיה טעינה.שוב,אם הטעינה לא תקינה נורת הטעינה צריכה להצביע על כך.

3. בדוק שחיבורי בכבלים למצבר תקינים,מהודקים כראוי,הכבלים שלמים ולא קרועים או פרומים ואין סמני קורוזיה.מגעים רופפים ו/או לא תקינים עלולים לגרום לתופעה.יכול להיות שבמהלך התיקון במוסך שהזכרת פיקרו את המצבר וכשחיברו אותו מחדש לא הקפידו על חיבור כמו שצריך.

בכל מקרה,בדוק טעינה עם רב-מודד(אוומטר).שים את הבורר שלו על מתח DC ובדוק על קטבי המצבר כאשר הרכב כבוי (צריך להיות סביב ה- 12V-12.5V) ושוב פעם כאשר המנוע פועל (צריך להיות סביב ה- 12.8V-13.5V).מתח זהה על המצבר גם כאשר הרכב כבוי וגם כאשר המנוע פועל אומר שאין טעינה.אם יש טעינה המתח כאשר המנוע פועל צריך להיות גבוה יותר מהמצב שהמנוע כבוי.

ולבסוף,

יכול להיות שקיימת בעיה אחרת.כדאי לך לגשת למוסך שביצע את התיקון שיבדוק למה לפני התיקון הבעיה לא הייתה קיימת וכרגע היא כן.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
leon ערב טוב.

יש מס' אפשרויות:

1. רצועת האלטרנטור לא מתוחה כראוי ומחליקה ולכן הטעינה לא תקינה ונשמעת שריקה.במקרה כזה גם נורת הטעינה הייתה צריכה לדלוק או לפחות להבהב מדי פעם.האם זה קורה?

2. השריקה נגרמת ממיסבים פגומים באלטרנטור.לא בהכרח שבגלל זה לא תהיה טעינה.שוב,אם הטעינה לא תקינה נורת הטעינה צריכה להצביע על כך.

3. בדוק שחיבורי בכבלים למצבר תקינים,מהודקים כראוי,הכבלים שלמים ולא קרועים או פרומים ואין סמני קורוזיה.מגעים רופפים ו/או לא תקינים עלולים לגרום לתופעה.יכול להיות שבמהלך התיקון במוסך שהזכרת פיקרו את המצבר וכשחיברו אותו מחדש לא הקפידו על חיבור כמו שצריך.

בכל מקרה,בדוק טעינה עם רב-מודד(אוומטר).שים את הבורר שלו על מתח DC ובדוק על קטבי המצבר כאשר הרכב כבוי (צריך להיות סביב ה- 12V-12.5V) ושוב פעם כאשר המנוע פועל (צריך להיות סביב ה- 12.8V-13.5V).מתח זהה על המצבר גם כאשר הרכב כבוי וגם כאשר המנוע פועל אומר שאין טעינה.אם יש טעינה המתח כאשר המנוע פועל צריך להיות גבוה יותר מהמצב שהמנוע כבוי.

ולבסוף,

יכול להיות שקיימת בעיה אחרת.כדאי לך לגשת למוסך שביצע את התיקון שיבדוק למה לפני התיקון הבעיה לא הייתה קיימת וכרגע היא כן.

ADZ

בעיקרון לא נדלקת אף נורה פרט לנורת CHECK (שאומרת שיש בעיה בממיר קטליטי).

מחר אגש עם הרכב למוסך שיבדקו את עניין המתח.

תודה.

פורסם

שלום רב !

בדוק בנוסף לעצות המועילות של הבחור הנחמד מעלי, אפשרות של הארקה לקוייה, עקב אפשרות שכבל הארקה לראש המנוע, פורק ולא הוחזר חזרה למקומו, או לא הודק כראוי,

על פניו בעייתך קשורה לבעיית טעינה לקוייה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם לא תמצא כלום, או תוך כדי בדיקה , בדוק שאין זליגה.

שאין איזה אור תא נוסעים דולק, או תא מטען, לחצן תא מנוע ככל שהיה שנשבר ועכשיו אור תא הנוסעים דולק, שהרדיו כבה כאשר מוציאים את המפתח.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים.

בעיקרון הרדיו נותק כדי לוודא שזה לא זליגה של הרדיו ולא נראה כי נורה כלשהי דולקת בזמן שהאוטו כבוי. :roll:

אני אגש למוסך ואנסה לברר מה מקור התקלה....

תודה.

פורסם

אז ככה:

נעשתה בדיקת טעינה - תקין.

הוחלף למצבר חדש (VOLTA) עכשיו הרכב מניע.

מקווה שזאת התקלה האחרונה שלו לכמה שנים קרובות.... :lol:

תודה לכל העוזרים.

פורסם

האם מי שבדק הוא גם זה שטיפל ברכב קודם לכן?

דע לך שבמקרים רבים מחליפים מצבר כאשר הבעיה אחרת, והתוצאה - המצבר החדש עובד היטב למשך זמן קצר, ואח"כ אותן הבעיות חוזרות, או ליתר דיוק - אותן התופעות חוזרות, הבעיות לא השתנו כלל.

אני מציע לך לבדוק היטב את הנושא, כפי שהציעו מגיבים לפני, כדי שלא תמצא את עצמך מפרנס את יבואני ויצרני המצברים שוב ושוב. וכבר היו דברים מעולם.

אני מציע לך למצוא בפורום המלצות על חשמלאי רכב מוצלח וללכת אליו כדי שיבדוק את הענין.

דני

פורסם
האם מי שבדק הוא גם זה שטיפל ברכב קודם לכן?

דע לך שבמקרים רבים מחליפים מצבר כאשר הבעיה אחרת, והתוצאה - המצבר החדש עובד היטב למשך זמן קצר, ואח"כ אותן הבעיות חוזרות, או ליתר דיוק - אותן התופעות חוזרות, הבעיות לא השתנו כלל.

אני מציע לך לבדוק היטב את הנושא, כפי שהציעו מגיבים לפני, כדי שלא תמצא את עצמך מפרנס את יבואני ויצרני המצברים שוב ושוב. וכבר היו דברים מעולם.

אני מציע לך למצוא בפורום המלצות על חשמלאי רכב מוצלח וללכת אליו כדי שיבדוק את הענין.

דני

בעיקרון בדקתי ב 2 מקומות ושניהם אמרו שיש טעינה,בדיקה אחת (איפה שהחלפתי את המצבר) הראתה 7% קיבולת של המצבר (הוא בדק את זה עם איזה מכשיר של BOSCH )

יש לי עוד שאלה......

כשבאתי למוסך (לאחר שקרתה בעיה עם המצבר) ראיתי שהקבל של המינוס לא היה מחוזק. עכשיו האם יכול להיות מצב שבגלל שהוא פעם נגע פעם לא נגע במגע של המצבר, הוא גמר על המצבר ??

תודה.

פורסם

leon ערב טוב.

זה שכבל המינוס לא היה מהודק אכן יכול להסביר את הקושי בהתנעה ואת הטעינה החלקית.עד כאן הבשורות הטובות.

המגע הרופף לא היה יכול "לגמור" לך על המצבר.בדיעבד,ההיית צריך להדק את החיבור,לבדוק האם חסר מים מזוקקים במצבר (במידה וזה לא מצבר סגור),להניע את הרכב ולתת למצבר להטען במהלך נסיעה רגילה ורק לאחר מס' ימים אם התקלה ממשיכה/חוזרת לחשוב על החלפת מצבר.מניסיון גם ברכבים וגם בטרקטורים..לא נורא,יש לך מצבר חדש.

דרך אגב,מה לגבי השריקה מהמנוע שהזכרת?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
leon ערב טוב.

זה שכבל המינוס לא היה מהודק אכן יכול להסביר את הקושי בהתנעה ואת הטעינה החלקית.עד כאן הבשורות הטובות.

המגע הרופף לא היה יכול "לגמור" לך על המצבר.בדיעבד,ההיית צריך להדק את החיבור,לבדוק האם חסר מים מזוקקים במצבר (במידה וזה לא מצבר סגור),להניע את הרכב ולתת למצבר להטען במהלך נסיעה רגילה ורק לאחר מס' ימים אם התקלה ממשיכה/חוזרת לחשוב על החלפת מצבר.מניסיון גם ברכבים וגם בטרקטורים..לא נורא,יש לך מצבר חדש.

דרך אגב,מה לגבי השריקה מהמנוע שהזכרת?

ADZ

בעיקרון המנוע עבד כ 10 דקות. כיביתי,לא מניע.

לגבי מים-זה היה מצבר בוש ללא בדיקה.

כבר קניתי מצבר(וולטה,55 אמפר -450 שקל),מקווה שזאת אכן היתה הבעיה ושזה מאחורי.

לגבי הרעשים,זה לא עבר,עדיין יש שריקה חלשה אבל מרגיזה. מה עוד שנסעתי ברכב היום ואני מרגיש רעשים מוזרים מהרכב, הרבה פעמים קורה כשאני משלב הילוך ומשחרר קלאצ',לא יכול בוודאות להבין מאיפה (זה נמשע כמו שגוררים משהו על אספלט)....

אני כבר מתחיל להתייאש מהרכב ושוקל על מכירה.... :-(

פורסם

שוב ערב טוב..

10 דקות זה זמן קצר מדי אבל זה כבר מאחוריך,יש מצבר חדש ויש לקוות שהבעיה אכן היתה חיבור רופף ולמעשה נפתרה.

לגבי הרעשים:

אל תמהר להתייאש.תבקש בפורום או דרך מישהו אחר שאתה מכיר המלצה למוסך אמין קרוב למקום מגוריך ותן למכונאי לבדוק לך את הרכב לפני שאתה "מעיף" אותו.

ADZ

עריכה: תקרא את בשרשור הזה,בייחוד תגובה 49 של מוסך רון.אולי,בניחוש פרוע,הרעש שאתה מתאר קשור לבעיה שרון מתאר שם.

• תוכן חדש...