Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אטם ראש מנוע למרצדס שנת 67

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אצל "דקר" יש אטם מקורי של 280 הזרקה, סיכוי טוב מאוד שגם ל 250 הוא מתאים

לדגם רכב 280 זה מנוע M110

וזה שונה לגמרי ממנוע 108 כי במנוע M110 יש בית קאמשפט עליון עם 2 קאמשפטים והראש רחב יותר משל ה108 ששם יש קאמשפט 1 ואצל דקר אין חלפים כבר לרכב הזה ובכלל לרכבים ישנים לרוב ממודלים 90 ומעלה ,ואת המלאי הישן שהיה לו הוא מחר לאדמונד ורוא מפנה בעלי רכבים ישנים אליו ,והוא מזמין אטמים למנועים דרך מורד או דרך כרמל וגם אצלהם זה ניגמר ,ושאני רציתי להזמין סט דרך כרמל לפני שנתיים למנוע M110 הוא רצה 800 ש"ח ובחווארה זה עלה לי 230ש"ח מקורי מרצדס ולא ארלינג כמו שהוא הציע לי (בהזמנה כמובן)

פורסם

110 זה מנוע דאבל קאמשפט משנת 73 ומעלה, אני התייחסתי למנוע 130 של 280 הזרקה (סינגל קאמשפט) עד 73 , שזהה למנוע 250 (לא ידוע לי מספר הדגם) למעט נפח ומספר המיסבים הראשיים ולמיטב ידיעתי הראש זהה או כמעט זהה.

לדקר יש סט אלרינג למנוע 130

מכיר את העבודה של פרפקט והיא מעולה

אף מנוע מהדגמים האלה לא מגיע ל 100000 מייל, וגם לא לחצי מזה. מה שנכון הוא שסגירת ראש נכונה היא קריטית. יחד עם זאת עובי נכון ואטם ראש מדויק (ופרפקט יודעים לעשות את זה) חיוניים מאוד. לא פחות חיוני מזה בדיקה מדוקדקת של גובה הראש, ועבודה נכונה ומדויקת בהכנה שלו. ממליץ אך ורק על מיכאל ראשים בשביל העבודה הזו. אגב, אם לא אצלו, קריטי שחעשו לראש ליין גם למעלה.

סגירת הראש היא השלב הקריטי הבא והיא חשובה מאוד. גם כאן חשוב מאוד בעל מקצוע מעולה שמכיר את הרכב הזה. אצל ראובן ממרכז איילון תקבל עבודה מושלמת.

אם כבר עבודה כזו, כדאי להחליף גם מובילים וגומיות שסתומים, עם עדיפות לגומיות לבנות.

בהצלחה

איתן

פורסם

ועוד נ.ב., אחרי כל התהליך בתקווה שיצא טוב (טמפרטורה 80 מעלות יציבה בלי צלצולים) חשוב מאוד נוזל קירור נכון. אחרי הרבה נסיונות ממליץ על החומר האדום (ורק האדום) של פרסטון שמכיל חומר שימון

פורסם
110

אף מנוע מהדגמים האלה לא מגיע ל 100000 מייל איתן

אני שחטתי 280 בודי 126 לטובת 280 בודי 116 והמנוע של ה 126 עשה1.000.000 מייל מקורי ולא נפתח ראש במנוע מעולם והוא לא הוחלף 1. מספר המנוע נבדק באתר של מרצדס והוא תואם את השלדה מה שאומר שלא החליפו אותו 2. על אטם מקורי ראשון

יש סימון לעומת מקורי אחר שנקנה בחברה .3. גובה הראש הוא סטנדרט 4. מנועים כאלה עושים 1.000.000 מייל ,ולקצת יותר מדיבור גם אתה יכול להסתכל באתרים בחו"ל ולראות רכבים כאלה עם מליון מייל מקוריים על המנוע ויש לזה המון הוכחות

לגבי סגירת הראש במנוע סורגים על לחץ 90 וכאן עדיף לקנות סט ברגים חדשים (כי הם נחלשים ,שפותחים ראש במרצדס וזה דבר שכל מוסכניך שעובד על מרצדסים יגיד לך ,אבל שוב אחד שלא יהיה לו סט חדש יגיד לך שזה לא חשוב )ולגבי האטם לא מורחים שום סיליקון /שרלק /או כל חומר אטימה אלא אך ורק שמן מנוע על האטם משני הכיוונים ,כי יש לו פס אדום מוטבע באטם עם החומר האטימה המקורי ששמן מרכך אותו ואוטם אותו .

לגבי סוג הראש הוא שונה בהחלט כי ב108 המכסה שסטומים הוא מין כובע ארוך וטיפה עגול לעומת 130 שהוא למעלה טיפה שטוח

פורסם
נ.ב. אלרינג מייצרים למרצדס

בשנות ה60-70 מרצדס יצרה בעצמה את המנועים על כל רכיביהם לעומת המנועים של היום ורוב החלקים שאותם מייצרים יצרנים אחרים תחת הבקרה של הרצדס

פורסם
ועוד נ.ב., אחרי כל התהליך בתקווה שיצא טוב (טמפרטורה 80 מעלות יציבה בלי צלצולים) חשוב מאוד נוזל קירור נכון. אחרי הרבה נסיונות ממליץ על החומר האדום (ורק האדום) של פרסטון שמכיל חומר שימון

אצל ק'ריש מוואדי ג'וז יש נוזל קירור של מרצדס והוא רוצה 150 ש"ח ל4 ליטר מה שאומר שכמעט 300 ש"ח "איך אומרים שודד בערבית............?)

פורסם

אם מנועי 280 דאבל קאמשפט עשו מליון מייל, אתה בהחלט מחדש לי. יחד עם זה לא יצא לי להתעסק עם מנועים כאלה ומנועי הסינגל קאמשפט ממש לא מגיעים למיילג' כזה, ובמיוחד מנוע 250 שלמיטב זכרוני נחשב לפחות מוצלח יחסית בחבורה מאחר ויש לו 3 מיסבים ראשיים במקום 5 ב 280.

רק לשם ההבהרה, 108 הוא דגם הבודי שעליו מדובר כאן, מנוע m130 הוא מנוע 280 סינגל קאמשפט עם או בלי הזרקה, דגם המנוע ל 250 לא זכור לי כרגע. לא ידוע לי על מנוע 108, תקן אותי אם אני טועה.

עוד דבר אחד חשוב: כדאי לדאוג למערכת מים תקינה מכל הכיוונים כי המנועים האלה מאוד רגישים להתחממות. זה אומר פאן קלאץ תקין או לפחות מקובע, כונס אויר לרדיאטור, תרמוסטט תקין 72 מעלות, ורדיאטור או מקורי בוודאות ובמצב מצוין או רשת חדשה 3 שורות. בהרבה מהישנות החליפו במשך הזמן לרשת "סופר" שהיתה מאוד לא מוצלחת ודפקה הרבה מנועים.

• תוכן חדש...