Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לתקן או לזרוק? (רובר 216 97')

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרובר של אחותי התחיל לעשות בעיות אחרי שנה וחצי.

אני לא יודע בדיוק מה הבעיה אבל היא אומרת שהאוטו עושה רעשים מפחידים. אמא שלי, שנסעה איתה לפני שבוע אמרה לי גם שזה נשמע כמו טרקטור ושממש לא היה לה נעים להגיד משהו.

בכל אופן, זה נשמע יקר ולא יסתיים בסכום קטן.

היא במצב כלכלי "לא משהו", ככה שאין לה יותר מדי אפשרות להשקיע הרבה כסף.

ברור שזה די גבולי אז ההורים שלי יעזרו במקרה הכי גרוע, אבל השאלה שלי היא בעצם של עיקרון.

אחת הבעיות שיש היא שכל הנשים במשפחה שלי לא מבינות איך פועל שוק הרכב ורוצות למכור את הרכב במחיר מחירון, גם אם הוא במצב קטסטרופלי. זה אומר שההחלטה לא יכולה לבוא דרך ההיגיון הכלכלי בלבד אלא גם על ידי עוד גורמים מסביב.

המחירון כרגע לפי יד 2 הוא 8400 ואני משער שהתיקונים לא יהיו פחות מ4000 ש"ח.

אם זה היה תלוי בי והרכב היה ידני, הייתי קונה אותו ממנה, אבל יש לו גיר CVT ואני ממש לא אוהב אותו.

אז מה כדאי לעשות?

למכור אותו במחיר זנות או לתקן אותו בידיעה שהוא יכול להמשיך בעיות בעתיד כי הוא לא הרכב הכי אמין בעולם, למרות שיודעים את המצב הכללי שלו?

תמונות להמחשה של הדגם בלבד. התמונות מהיום שנקנה הרכב, לא מהתקופה האחרונה. כיום הוא נראה דומה אבל טיפה יותר ישן.

1 (1).JPG

1 (3).JPG

1 (2).JPG

1 (4).JPG

פורסם

הסימנים שאתה לא נותן לגבי הבעיה ברכב מונעים מתן עזרה.

איך גם הגעת להערכת נזק של 4000 ש"ח רק לך ולאלוהים הפתרונים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הכל תלוי ברכב

אם הרכב טוב ורק כרגע יש לתקן בו משהו רציני, שווה להשקיע , ולהמשיך לנסוע ברכב טוב שאתה יודע מה יש לך ביד.

אחרת תמכור אותו בפרוטות ותלך תקנה בסכום דומה + עלות התיקון רכב אחר שהוא מבחינתך חתול בשק.

כל מה שנאמר משתנה במידה ויש בידך להשקיע סכום נוסף ואז להתקדם למשהו יותר מודרני.

כיוון שלרכב הספציפי אין שוק ומחיריו ברצפה , אז קיימת בעיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא מבין, "רעש של טרקטור" יכול גם להיות חור בדוד אחורי, וזה לא תיקון יקר בכלל.

תבדוק בעצמך מה המצב לפני שאתה נכנס לסרטים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

במקרה הזה "רעש של טרקטור" מתייחס למשהו שפשוט שבור בתוך המנוע.

אני מתכונן לגרוע ביותר כי יש פה אלמנט של רגשנות שלה.

העניין הוא שרוב הפעמים פשוט החלפנו רכבים כי היא וגם אמא שלי אומרות ש"אם האוטו התקלקל פעם אחת, הוא יתקלקל תמיד".

זה לא הגיוני ולא ראציונאלי.

הפעם כשהלך לנו המנוע בוולוו רצו למכור את האוטו לחלקים אחרי השקעה של 14000 בתיקונים.

אני לא הייתי מוכן לזה אז הוחלף מנוע (ואני מקווה שהוא יעבור טסט היום או מחר).

הוולוו תשרת אותי נאמנה עוד כמה שנים טובות ותגיע אלי עוד חדש-חודשיים כשאמא שלי תקנה משהו יותר חדש.

אבל ההבדל עם הרובר זה שהיא באמת לא הרכב הכי אמין שיש והמצב מתדרדר קצת בגלל חוסר הבנה של הבעלים ובגלל שלא מתקנים דברים בזמן.

זו השאלה: לתקן רכב לא אמין ולהמשיך לשפוך כסף או לעבור למשהו אחר?

פורסם

זו השאלה: לתקן רכב לא אמין ולהמשיך לשפוך כסף או לעבור למשהו אחר?

ומה יהיה המשהו האחר הזה? עוד טמפרה מתפרקת? עוד וולוו עם מנוע גמור? עוד רובר עם שלל בעיות?

אם הכוונה היא למכור את הגרוטאה הזאת כדי לקנות גרוטאה אחרת, כדאי שתוותרו על הרעיון. בתקציב נמוך, הסיכוי למצוא מכונית אחרת טובה יותר די קטן, בטח כשמסתכלים על הטווח הבינוני והארוך.

אם הכוונה היא לעלות בתקציב ובמודל ולרכוש מכונית קצת יותר נורמלית (וכן, מכונית מיין-סטרים היא לא מילה גסה כשמדובר בתפרנים) אולי יש בזה היגיון כלשהוא. הרפתקאות כמו רובר אוטומטית מתאימות יותר לחובבי המותג (או למכונאים חובבים) ולא לתפרנים שמחפשים עלויות אחזקה נמוכות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה מאוד תלוי ברכב, יש רכבים שתקלה רודפת תקלה ואז כדאי להפסיק לסבול.

יש רכבים שפשוט משהו מתקלקל ואתה יודע שאחרי התיקון יהיה לך שקט יחסי לכמה זמן.

לא יודע איך הוצאת 14000 על הוולוו, זה כולל המנוע ה"חדש"?

אצלי התיקונים היחידים היו בעניין המיזוג, משהו כמו 5000 ש"ח ב3-4 שנים, שאר ההוצאות הן בלאי - מצבר, צמיגים, ברקסים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

זה לא רכב בשבילי אז לי ממש לא אכפת.

את הרובר היא קנתה כי היא רצתה "לא לרדת בשנתון" ורצתה רכב "לא מרובע" בפחות מ7000 ש"ח.

היא גם קנתה אותו רק אחרי שהחתמתי אותה (אני לא צוחק!) על זה שאני ממליץ לה לקנות אותו רק בידיעה שהיא עומדת לשפוך עליו לפחות 10000 ש"ח בתיקונים בשנה הקרובה וגם אחר כך.

היא רצתה רכב מודרני וזה מה שהיא קיבלה.

אגב, הוולוו פשוט עברה יישור קו רציני מאוד (שוב, בגלל שאמא שלי לא מוכנה "לזרוק כסף" על רכב חדש יותר).

בלי קשר, הטמפרה כרגע במצב מושלם אז אני לא מבין מה מתפרק בה. היא משרתת אותי נאמנה כבר 70000 ק"מ, שזה 30000 בערך לשנה.

אני לעולם לא אקנה רכב ישן כל כך אלא אם זה אספנות אז אותי לא צריך לשכנע.

וגם לא צריך לזרות לי מלח על הפצעים על זה שיש לי משפחה שלא מבינה במוטוריקה בכלל.

אלון, בוולוו שלנו הבעיה הייתה שלקחו את האוטו למוסך שדפק אותנו על ימין ועל שמאל. אני מכין את התביעה בימים אלו.

וכן, זה כולל את המנוע החדש ויישור קו בידי בני ל (שייגמר מחר), ככה שאני רגוע לחלוטין שיהיה לי שקט מהאוטו. אחרי הכל, הוא תיקן לי עד היום 5 רכבים ואחרי זה תמיד יש לי שנה-שנתיים של נחת ורק טיפולים בזמן (עד שאמא שלי רואה שצריך להשקיע יותר מ1000 ש"ח ומוכרת אותם כי הם "לא אמינים".)

פורסם

כאשר זוהי נקודת המוצא:

העניין הוא שרוב הפעמים פשוט החלפנו רכבים כי היא וגם אמא שלי אומרות ש"אם האוטו התקלקל פעם אחת, הוא יתקלקל תמיד".

זה לא הגיוני ולא ראציונאלי.

הרי שאתה מבקש תשובה רציונלית לבעיה שאינה רציונלית, ולכן לא ניתן לענות. לענ"ד, הבעיה אינה טמונה ברכב, אלא באמך ואחותך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני ממליץ לך לפני שאתה קובע מוות גם לבדוק דופק.

קח את הרכב למוסך לקבל הצעת מחיר. זה הדבר הכי בסיסי שאתה יכול לעשות.

רובר 216 לא תמכר במחירון גם שהיא תקינה, על אחת כמה וכמה שהיא במצב כזה.

אתה לא תצליח למכור אותה שהיא לא במצב נסיעה במעל 3000 ש"ח.

פורסם

יוסי, לפי כל מה שכתבת בשרשור הזה תמכור את האחות ותקנה אחת יותר יציבה.

לדעתי אם מדובר במשהו לא רציני ולאוטו אין בעיות נוספות שווה לתקן ולנסות למכור כרכב תקין. אם תצליח לקבל מחיר טוב אז מוכרים וקונים אוטו יותר נורמלי ואם לא אז ממשיכים להנות ממנו עד שימות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איפה האחות גרה?

גש למוסך אמין ומומלץ לקבלת יעוץ והצעת מחיר.

זה יכול להיות גם 400 שקל והרבה עליהום.

משכנתא זה קל

פורסם

גם אם זה תיקון שכולל חיזוק בורג בחינם ומתן עץ ריח במתנה, הרכב מבחינת האמא והאחות פסול, כי "פעם מתקלקל - תמיד מתקלקל". כשזה הוא מצב העניינים, לא ניתן לתת תשובה רצינית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ומה יהיה המשהו האחר הזה? עוד טמפרה מתפרקת? עוד וולוו עם מנוע גמור? עוד רובר עם שלל בעיות?

אם הכוונה היא למכור את הגרוטאה הזאת כדי לקנות גרוטאה אחרת, כדאי שתוותרו על הרעיון. בתקציב נמוך, הסיכוי למצוא מכונית אחרת טובה יותר די קטן, בטח כשמסתכלים על הטווח הבינוני והארוך.

אם הכוונה היא לעלות בתקציב ובמודל ולרכוש מכונית קצת יותר נורמלית (וכן, מכונית מיין-סטרים היא לא מילה גסה כשמדובר בתפרנים) אולי יש בזה היגיון כלשהוא. הרפתקאות כמו רובר אוטומטית מתאימות יותר לחובבי המותג (או למכונאים חובבים) ולא לתפרנים שמחפשים עלויות אחזקה נמוכות.

הוצאת לי את המלים מהפה.

משפחה של מחפשי מציאות בזול שהאמת מכה בהם שוב ושוב ולא לומדים את הלקח.

תאר לעצמך במקום כל צי הרכבים בעלות ממוצעת של 10K , הייתם קונים רכב אחד נורמלי, ב50-60K ונוסעים איתו כמה שנים... היתקעויות, גררים, עוגמת נפש ,מוסכים חאפרים יותר או פחות ובסופו של דבר: נסיעות למרכז לבני ל' , ג'יגות של אינפורמציה בדאטאבייס של הפורום... כל זה היה יכול להיחסך.

מה זה רעש של טרקטור? אולי הלך מאוורר וזה עניין של 200-300 שקל ?

אולי חור במערכת הפליטה....

הייתי מצפה ממך בתור חבר ותיק בפורום הזה לשאול שאלות קצת יותר ממוקדות...

אם מדובר ברכב בתקציב של 10K הייתי ממליץ לאחותי (או לאחותך) על איזו יפנית ,מרובעת , שתתן לי ולה שקט.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...