Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה שרק לחתוך את היריעה זה לא מה שיעזור לי,איפה שיש חורים גדולים שמתי אלומיניום עם ברגים ו"סגרתי" את החורים,ועל כל זה שמתי חומר איטום.

Scan Speak

פורסם

לא בדיוק רומק,החתיכות הן די קטנות (של סקנד סקין) אז ככה שלא "הלבשתי" חתיכה על כל הדלת.

זה בנוי מחתיכות,רק שאת החורים סתמתי ע"י פלטה של אלומיניום קטנה ועליה שמתי את החומר (מ 2 הצדדים)

Scan Speak

פורסם

היום לאחר די הרבה זמן שאני מושך את זה ראיתי כמה דברים.

דבר אחד זה שאין שום רעש\חירחור מהרמקול,הוא תקין לחלוטין.

דבר שני התחלתי "לגרד" את החומר איטום לאט לאט והגעתי לחור בגודל די קטן שבקושי הצלחתי לשמוע מאיפה בא הרעש,ניסיתי להחזיק דברים עם היד וכל פעם היו עוד רעשים ועוד,מצאתי 2 דברים שעשו את הרעש אך עדיין יש עוד,כי הרעידות לא הפסיקו.

1 הדברים שמצאתי זה הידית פתיחה של הדלת(הברזל הדק) שמתי עליו עוד ספוג וסגרתי אותו היטב(בדקתי שהידית נפתחת,והכל בסדר)

הדבר השני זה הקורה מחוץ לדלת.

למי שלא הבין על מה אני מדבר הינה תמונה שממחישה (איפה שהפס הצהוב)

dsc02829b.jpg

עכשיו השאלה איך אפשר לאטום את החלק הזה שלא ירעיש? בנתיים שמתי ספוג אקוסטי בפנים,אך זה זמני.

Scan Speak

פורסם

עוד לא נתקלתי ברכב עם דלתות שלא מרעישות.

לא משנה כמה איטום יש. אם אתה שומע קרקושים זה יכול להיות 101 דברים , שגם אגב לא חייבים להיות קשורים לדלת.

ההימור הכי בטוח שלך זה להשיג אקסלרומטר ( שחכתי את השם אז אני כנראה מתבלבל ) ולמדוד את כוח התנודות של כל הפלסטיקה ואזורים של הדלת ברכב.

קח לתשומת לב שכמה שיותר קל משקל החומר הסיכויים שהוא ירעד גבוהים יותר , אז תחשוב איזה דברים יש לך בדלת שהם קלים מאוד ( כמו הידיות וכל הפלסטיקה בפנים ).

ספוג אקוסטי , שאגב אני בטוח שזה לא כי ספוג אקוסטי הוא ספוג CLOSED CELL , לא תורם לך בכלום נגד רעידות.

ספוג אקוסטי משמש למניעת החזרים , הוא גורם לתדרים מסויימים לעבור במהירויות שונות דרכו וכך הוא סופג אותם וזה ממור לחום , Damping material מהמילה Damp .

הוא לא תורם בכלל למניעת ויברציות. ויברציות נגרמות ע"י מעבר גלי הקול דרך החומר , וזה נפתר רק ע"י משקל , בגלל זה קשה לשמוע דרך קירות בטון. חומרי איטום למיניהם הם כבדים ועוזרים כגון DYNAMAT ויריעות ביטומניות , כמה שיותר יותר טוב , אם יכלת ליצוק בטון אל הדלת זה היה הכי טוב. הספוג לא עושה כלום חוץ מכנראה לצבור אבק ונוזלים ולהסריח את הדלת עם הזמן.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני לא רוצה לבאס, אבל כנראה שדרך הפורום לא תבוא הישועה, מכיוון שאין לנו אפשרות לשמוע את הרעשים ולבחון את הדלת 'בזמן אמת'.

את מה שאתה מכנה 'רעידות', אני אולי אכנה קירקושים ואחר יקרא להם ויברוצים.

אם יש לך איך להקליט את הרעש - זה הזמן לעשות זאת ולהעלות לפורום (עדיין - זה לא אומר שנוכל לכוון אותך בדיוק לנקודה הבעייתית, אבל לפחות נדע באיזה סוג רעש מדובר).

האם הרעש הופיע מיד עם התקנת הרמקולים, או התחיל רק לאחר זמן?

בתוך דלת ממוצעת יש הרבה חלקים שעלולים להרעיש כמו מנגנון החלון, הנעילה המרכזית וכו'.

אני די בטוח שאם תכנס למתקין מנוסה ותיתן לו להקשיב לרעשים, הוא יוכל לזהות מהר את הבעיה (עניין של נסיון).

לגבי הפס השחור מחוץ לחלון - אתה יכול לנסות את מה שאני עשיתי עם פסי הקישוט המקרקשים שלי (אלה שבמורד הדלת) - פירקתי והרכבתי חזרה בתוספת ספוגים וכמות נדיבה של סיליקון שקוף על כל ההיקף. לדעתי - אצלך סיליקון יספיק (רק לתת לו מספיק זמן להתייבש כמו שצריך). לאחר שהוא מתייבש אפשר להסיר בקלות את העודפים, אז אל תיבהל אם הוא בורח החוצה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אשמח לדעת איך מוציאים אותו מהמקום? מבחוץ אני יכול עם מברג טיפה להעלות אותו למעלה ולדחוף שם משהו,בנתיים שמתי ספוג אקוסטי בכמות קטנה ורק בצד אחד(מאחורה,לא ליד המראה).

Scan Speak

פורסם

טל

אתה צריך לשמוע את הרכב של דני... SEAS 8 אינטש בכל דלת... אין קרקוש אחד בודד ויחיד לא משנה מה תנגן דרכם.

בלתי יאמן! אבל אמת לאמיתה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז זהו שאני לא מאמין :)

MDF בעובי של 20 מ"מ רועד בתדרים מסויימים , דלת של פח אני בטוח שגם.

אולי אין "קרקושים" אבל הדלת בהחלט תורמת את הרעש שלה , לא שומעים 100% רמקול.

כמובן שאני מגזים ומתנהג כמו חכמולוג אבל ... בכל זאת :) לזה התכוונתי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תודה טל,רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך.

אני לא מעוניין להתעסק עם זה יותר מדי אך יש דברים שכנראה אפשר לסגור אותם שלא ירעישו,והדברים הקטנים אני מאמין שלא יעשו כזה רעש שזה ממש יפריע לי באוזן.

אפילו את הדברים הגדולים לא ממש הצלחתי לאתר,כל זה קורה בחלק האחורי של הדלת,איפה הידית פתיחה(וזו לא היא)

Scan Speak

• תוכן חדש...