Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת (אנחנו מקווים) קנינו רכב מיד שנייה - פורד פוקוס 2005.

לאחר התייעצות בתוצאות הבדיקה עם מוסכניקים ואנשי רכב החלטנו בשלב זה לא לבצע שום טיפול מכני.

אחרי שלב הביטוחים, נותר רק להתקין דיבורית ולהחליף ריפודים+כיסוי הגה.

1. האם ניתן להחליף ריפודים בעצמי או שעדיף להעזר באיש מקצוע? האם יש חברות ידועות/מומלצות? ואיפה כדאי לקנות (באזור חיפה) ריפודים ושאר פיצ'פקס לאוטו?

2. מה שאר הפיצ'פקס/זוטות שכדאי לקנות, אם בכלל? אנחנו לא אנשי רכב, אבל אם יש זוטות קטנות שכדאי לקנות נשקיע.

תודה,

אלי

פורסם

אתה יכול להחליף ריפודים לבד - אם אתה קונה אצל חנות אביזרים או מרפדית רכב אפשר גם לתת לו להרכיב לא מסובך.

בכל מקרה יש 2 דברים שחשוב מאוד שתדע לפני שאתה רץ ורוכש ריפודים -

1. במידה וברכב שלך מותקנות כריות אוויר בצד במושבים הקדמיים - אתה חייב כיסוי מיוחד שיאפשר להם להפתח - זה מצויין על גבי האריזה - אחרת אתה מאבד פריט בטיחותי חשוב מאוד.

2. כיסוי הגה בעיקרון אינו מומלץ (אבל גם לי יש אז המלצה לחוד ומציאות לחוד) - הסיבה היא שבעת סיבוב אגרסיבי יש נטייה לכיסוי לזוז על ההגה ואז יותא שאתה מסובב את הכיוסי והרכב ממשיך ישר - אז תבדוק שהוא מתאים כמו שצריך.

פורסם

מה הפיצ'יקס שכדאי לקנות? תלוי בך.

אני יכול לתת את עצמי כדוגמא, רכשתי רכב לפני 4 חודשים וקניתי צלחות (או טאסות) פלסטיק של אמריקן איגל ב 100 ש"ח לרביעיה, וחסר לך שתלך למישהו שירכיב לך אותם כי זה מאוד פשוט וקח בחשבון שאתה צריך מלאי קטן של אזיקונים כדי להדק את הטאסות לג'אנט.

קניתי ריפודים או יותר נכון כיסויי מושבים חדשים שבאים בסט מלא כולל כיסוי הגה ו 2 כיסויים קטנים לחגורות הרכב ב 120 ש"ח.

אני לא גאון הדור אבל בעזרתה של חברה שלי הורכבו הכיסויים לאחר רבע שעה בדיוק.

חשוב לסגור עם המוכרים בחנות שבמידה והטאסות או כיסוי ההגה או משהו אחר לא תואם לרכב שתהיה אפשרות החלפה!

בנוסף חיפשתי אמצעי בישום לרכב, התחלתי עם הפריט הישן נושן 3 עצי ריח ב 10 שקלים, לא מומלץ בכלל כי לאחר יומיים העץ ריח נשאר סתם עץ.

קניתי את המיכל הנוזלי עם המקלות הקטנים ב- 15 ש"ח וזה הבדל של שמים וארץ, בינתיים שבועיים אני איתו ותענוג להכנס לרכב.

לסיום, הדאשבורד היה קצת מאובק אז קניתי את הספריי לא משנה מה שמו כי יש מיליון סוגים כאלה שמתיזים על כל מקום שבא לך והוא מבריק ומרענן את המראה.

ונסיים בשיר של שלמה ארצי: "יותר מזה אנחנו לא צריכים" :)

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

שלום,

תודה על העזרה. שתי שאלות שתמיד הטרידו אותי:

א. בנסיעה עם בעל הרכב הקודם, ראיתי שהוא נוהג להעביר לניוטרל בעת עצירה ברמזור (גיר אוטומטי). האם החסכון בדלק משמעותי? האם זה גורם לבלאי בגיר או מונע בלאי והאם זה בכלל כדאי (מעבר לזה שזה קצת מעצבן)?

ב. האם צריך להפעיל מזגן בעת חימום הרכב או שמספיק אוורור המכוון על חום?

תודה,

אלי

פורסם

א)זה נכון לא רק בגיר אוטומטי, בגיר ידני גם כן כשאתה מעביר לניוטרל אתה מקטין את הבלאי של הגיר והרכב מתקדם מתוקף כוח ההתמדה שלו השאלה היא עד כמה זה באמת משמעותי? עד כמה אני אקצר את חיי הגיר אם אני לא אעביר לניוטרל?

אני משאיר את זה למומחים של הפורום.

ב)אני חושב שכשתעביר את הבורר לאיורור גם אם המפסק יהיה מכוון על חום ההתחממות תהיה כמעט ולא מורגשת ויקח זמן רב אם בכלל עד שהרכב יתחמם.

מה סיבת השאלה? כלומר מה מונע ממך להעביר את הבורר לחימום ולחשוב להשאיר על איורור?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

דנו בנושא העברת הגיר האוטומאט אינספור פעמים.

בעצירה ארוכה אפשר להעביר לניוטרל למרות שגם בהברה לניוטרל וגם בלחיצה על הבלם והשארת ההילוך נוצר לחץ על הגיר שמתבטא בנזק זניח אך אם הזמן ... לך תדע.

כמו שקודמיי אמרו. כיסוי מושבים במידה ויש לך כריות אויר בצדי המושבים -לא מומלץ.

תתחדש ותהנה מהרכב.

פורסם

1. העברה לניוטרל אינה חוקית ומסוכנת לך כנהג כי בעת הצורך לא תוכל להגיב. בנוסף הבלאי על הגיר גבוה יותר מזה שאתה משלב כל פעם להילוך ומוציא. חסכון בדלק גם כן אין כאן.

2. מערכת החימום ברכב הינה נפרדת ממערכת המיזוג ולכן אין משמעות עם ה-A/C דולק או לא כי היא לא משתמשת במדחס. אני תמיד סוגר אותו.

פורסם

אין לזה שום קשר לטוב ולא טוב - השאלה אם הוא מתאים בגודל או לא והאם החיכוך שיש בן ההגה לכיסוי גדול מזה שיש בין הכיסוי לידיים שלך - אם לא הוא יזוז.

ומרבית הכיסויים כאשר מסובבים את ההגה בצורה חזקה זזים.

פורסם

ממליץ בחום על לירון בתחנה מרכזית ישנה בבת גלים, נמצא במתחם של רחיצת הספארי, אחרי כמה חנויות שעברתי בחיפה הוא היה הכי זול בצורה ניכרת מאחרים, הריפודים שקניתי אצלו עלו 130 ברוב המקומות, אצלו 100, דרך אגב ביקשתי ממני שירכיב לי אותם כי אין לי מושג, כמובן שעשה את זה בחיוך וגם עזרתי לו מעט ולקח לנו 5-6 דקות, וגם מצאתי אצלו כל מיני שטויות לרכב שאין בשום חנות אחרת שבדקתי בחיפה, בין היתר קוביות למראה :) ובכל מה שקשור לחשמל למשל פיוזים שרופים או חוט שהתנתק הוא היה מחליף בחינם ואפילו לא מסכים לקחת כסף על פיוזים, בעוד במוסכים היו מחיביים אותי על 2 שקל תשלום לפיוז בודד, לא משהו שרושש אותי אבל עדיין.

• תוכן חדש...