Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמעט שנה קניתי בלאקברי BOLD.

הוא לא עשה בעיות כל התקופה הזו אז לא הייתי צריך להתמודד עם השטויות של חברות התקשורת ולהשתמש בשירותים שלהם.

לפני כמה ימים הטלפון התחיל עם בעיות מגעים והוא כל הזמן נכבה כי הסוללה לא יושבת כמו שצריך.

באתי לאורנג' וביקשתי שיתקנו את זה והם אמרו שזה לוקח בערך 3 ימי עסקים ושבינתיים יתנו לי מכשיר חדש אבל שאם הוא מגיע למעבדה אני מאבד כל מה שיש בו.

בינתיים יהיה לי מכשיר חלופי שהוא לא דור שלישי.

אמרתי להם שאני אחזור ביום ראשון.

אתמול זה היה יותר מדי כבר אז החלטתי לבוא הנה שוב.

ביקשתי מהם משהו מאוד בסיסי, שפשוט יגבו לי את המספרים.

זה המינימום שאני מצפה מחברת תקשורת, שיהיה להם מישהו שעושה את זה או שלפחות יהיה מישהו שמבין מספיק בשביל זה.

הם אמרו לי שאי אפשר ושהם לא אחראים לזה, אז שהייתי צריך לגבות את המספרים שלי בבית.

די התעצבנתי כי אני מצפה ורגיל שיהיה להם את השירות הבסיסי הזה.

אמרתי לבחורה שנתנה לי שירות שאני לא עומד לנסוע עכשיו לצד השני של חיפה בשביל לעשות עוד גיבוי בבית, אז ביקשתי ממנה שתשיג לי כבל USB בשביל לחבר אותו ללפטופ שלי ולעשות גיבוי.

(כבר עשיתי גיבוי אתמול בבית אבל אני לא בטוח אם זה שמר את רשימת המספרים שלי כי ציפיתי שהם יעשו את זה פה).

היא אמרה שאין להם כבלים כאלו ורק אחרי שהתעקשתי היא השיגה אחד.

עכשיו אני יושב כמו דביל ומחכה שתרד התוכנה בשביל לעשות גיבוי. היא שוקלת 100MB ולוקח לה טיפה זמן לרדת.

אז מה אמור לעשות בן אדם עם פחות ידע טכני?

מה אמור לעשות מישהו שאין לו לפטופ עליו?

מה אמור לעשות מישהו שהאינטרנט הסלולרי שלו זה עם הגבלה?

זה פשוט ביזיון שאין להם את הידע הטכני ואין להם את הכלים לעזור ללקוח, ובמיוחד ללקוח עסקי שבעצם משתמש במכשיר שלו ככלי עבודה נטו.

יש לי עוד 90 מגה להוריד ומליון דברים לעשות עוד היום ואני תקוע למשך זמן כולל של בערך שעתיים.

אני אנצל את הזמן הזה בשביל למחוק משהו כמו 80 איש מהרשימה שלי כדי שאני אוכל לשמור הכל על הSIM למקרה שזה לא יצליח.

פשוט גועל נפש.

עריכה:

כן, אני יודע שאני נשמע קצת מפונק אבל בשאר העולם מתייחסים ללקוחות כמו אנשים חשובים שרוצים שיחזרו.

פה אין תרבות שירות ואחרי חצי שעה של ישיבה בתור הם לא נותנים פתרונות.

אני מצפה לשירות כמו שאני נותן, ופה אין את זה.

עריכה 2.0:

בואו לא נהפוך את השרשור לדיון של מה יותר טוב, IPHONE או BLACKBERRY.

(כי זה ברור שBLACKBERRY מתאים לעבודה וIPHONE יותר מתאים למשחקים ואפליקציות מוזרות).

פורסם

לפעמים יש לי תחושה שאתה מכניס את עצמך בכוונה לבעיות כדי שיהיה לך מה לכתוב בפורום.

קיבלת הוראות מאוד ברורות. מה, כל כך קשה לגבות בעצמך את המספרים, בבית?

בשביל מה יש טלפון מתוחכם כמו בלאקברי?

עריכה:

וואלה. כן גיבית בבית. בקיצור, אתה מתבכיין כי אתה זקוק לפורקן כלשהו. טפיחה על הכתף, מישהו?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דווקא יש לאורנג' שירות שמגבה את המספרים דרך הרשת עצמה ונקרא orange forever.

עוד אופציה זה לגבותא ת המספרים על הסים, אבל אז אתה מאבד חלק מהתווים במקרים של שמות ארוכים.

אני מניח שהסיבה שלא עורכים את הגיבוי במרכז השירות היא בגלל ה-orange forever, שהוא שירות בתשלום למיטב ידיעתי, אבל יש מצב שנפלת על פקידה שלא יודעת לבצע זאת.

פורסם

תקשיב אני באמת לא מבין,אתה יודע שמכשיר הולך עכשיו לתיקון,גם אם הם אומרים לך שלא ימחק מידע המינימום לעשות לפני שאתה מכניס אותו לתיקון זה לגבות את המידע.

אני גם אם יש תקלה מינורית במכשיר ואני הולך לאורנג' שיסדרו לי אותה,אני מגבה את המכשיר!

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני די מבין את הגישה של אורנג' בעניין הגיבוי. נניח שהיו מגבים לך את החומר בנייד ובמקרה קרתה תקלה וכול החומר של הגיבוי היה נמחק במקרה כזה היית מבקש פיצוי וגם בוכה :roll: בפורום שאתה לא יכול להתקשר לאף אחד כי אורנג' מחקו לך את כול המידע בנייד.

דרך אגב, באייפון הגיבוי מתבצע אוטומטית כול פעם שאתה מבצע סינכרון עם המחשב או מתקין גירסה חדשה.

היית צריך לדאוג לבצע גיבוי או לבדוק באתר השירות או טלפונית מה הם התנאים במתן שירות תיקונים של הנייד.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמעט בכל מכשיר יש סינכרון אוטו' עם החיבור למחשב.

בסלקום אתה יכול להיכנס עם המכשיר ולצאת עם כל הזיכרונות מודפסים ללא עלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז זהו, שככה זה נגמר:

אחרי שהתעצבנתי וכתבתי פה בפורום, הצלחתי לגבות את הזכרונות (לקח לי יותר משעה להוריד את התוכנה של הגיבוי).

אז ניגשתי לפקידה אחרת וביקשתי שיתקנו לי את המכשיר.

אז היא שאלה אם אני רוצה שידפיסו לי את הזכרונות ויעבירו אותם למכשיר הזמני.

לה לא הייתה בעיה.

מסתבר שהפקידה שדיברתי איתה בהתחלה היא חתיכת מפגרת שלא יודעת את העבודה שלה.

גיבו לי הכל כמו שצריך בסוף.

במילים אחרות: אורנג' כן נותנים ללקוחות את מה שדרשתי (מסתבר שאני לא דורש יותר מדי) אבל פשוט לא אומרים לעובדים איך לעשות את זה.

פורסם

יוסי,

יכול באמת להיות שהפקידה הראשונה לא ידעה את עבודתה אבל יכול להיות גם שביקשת בצורה שלא הביא לה שום חשק לסייע לך.

לפי כמות הכעס שישנה בהודעה הפותחת שלך יכול מאוד להיות שהאפשרות השנייה היא הנכונה אז נסה לשחזר איך פנית. ד"א אפשר להיות אסרטיבי ולדרוש מה שמגיע לך בצורה מאוד רגועה. מניסיון זה עובד מאוד טוב כי הצד שממול מיד חושב שאם ככה אתה מדבר כשאתה רגוע מה יקרה אם תתעצבן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש המון דברים שאפשר לומר לרעה על השירות של חברות הסלולר אבל במקרה הזה אתה טועה, ואני אסביר את עצמי:

קודם, למען ההגינות,אציין שעבדתי כטכנאי באחת מרשתות הסלולר עד לפני כחודשיים.

1) אנחנו המדינה היחידה בעולם למיטב ידיעתי, שפועלת בצורה שבה החברה הסלולרית נותנת את הכיסוי הביטוחי/אחריות,

בדרך כלל מי שאמור לתת לך את האחריות זו החברה של המכשיר(כמו שאתה קונה מקרר במחסני חשמל/שקם וכו' אתה מקבל שירות

על ידי היבואן ולא החנות), וזה נובע מהאופי של הלקוח הישראלי, שלא אוהב להתעסק בכל העניין של הזה.

ואם אתה חושב שאפל או נוקיה יגבו לך תכנים כאשר תשלח אליהם מכשיר - אתה טועה.

2) רוב הלקוחות באים בדרישה כמו שלך, לגבות תכנים וזיכרונות, אבל צריך לדעת גם לראות מעבר:

א)כדי שזמני ההמתנה יהיו סבירים(לא שהיום הם טובים אבל בכל זאת), הנציג לא יכול להתעסק בגיבוי של כל מכשיר,

בנוסף קורה הרבה פעמים שזה מסתבך, ואז החברה מסתכנת בתביעה כי הזיכרונות לא חזרו למכשיר(אלו דברים שקורים מנסיון).

ב)לפעמים מגיע לקוח עם כמה מאות מגה של תכנים(בעיקר במכשירים עם הזיכרון הפנימי הרחב כמו N-95 8GB וכו),

ומצפה שהכל יהיה מגובה לו..זה לוקח המון המון זמן, וגם קורה לפעמים שיש תקלות גם בזה.

לכן הדרישה מהלקוחות לגבות בעצם היא הגיונית, מה גם שקיים שירות כזה בכל החברות.

3) רוב יצרניות הטלפונים כיום מנחות לבצע איפוס מלא למכשיר כולל דריסת זכרונות ללא החזרתם, כאשר ההנחיה שהלקוח יגבה את

התכנים ע"י התוכנה שמסופקת עם המכשיר(כדוגמת PC suite).

** ועוד משהו לסיום: אני חייב להודות אגב, שהשירות הטכני של חברות הסלולר כיום - לא משהו..וזה בעדינות.

זה נובע מזה שהיום המכשירים מאוד מסובכים, חומרתית ותוכנתית, וכיום טכנאי שמטפל בכל סוגי המכשירים(כל היצרנים והדגמים), ובזמן

מוקצב (שהינו קצר מאוד) נותן תוצאה של איכות תיקון נמוכה.

הצעד שרוב חברות הסלולר עושות של מעבר לתיקון של 48-72 שעות הוא נכון, מפני שאז המכשיר מגיע למעבדה ארצית, בה קיימים טכנאים

המתמחים במכשיר ספציפי, ומכירים אותו טוב יותר. זה נותן הזדמנות לבצע גם QC ברמה טובה יותר.

יוסי לסיכום, תוכל לכעוס על אורנג' של קיבלת שירות כראוי, אבל אני חושב שצריך לדעת לראות מעבר(תבדוק מה קורה במדינות אחרות).

איתי

• תוכן חדש...