Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 3 או שברולט קרוז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

אני לא בדיוק הולך לרכוש רכב אלא לבחור אחד מליסינג...

וההתלבטות שלי היא בין מזדה 3 1.6 active החדשה , אוטומטית

לבין שברולט קרוז LS אוטמטית 4 דלתות...

אז ככה אל תקחו בחשבון צריכת דלק, ביטוח , תיקונים וטיפולים....

בבקשה תתייחסו רק לנוחות, תאוצה, חווית נהיגה, ובכלל כל המלצה שתיתנו מצוינת מבחינתי.

תודה רבה מראש.

פורסם

קודם כל יש לציין שאני שונא את המאזדה 3 (הקודמת) - רכב מתחת לכל ביקורת יחסית למחיר שלו (מבחינת נוחות על כל משמעויותיה).

ככה שאני לא משוחד מאזדה.

נהגתי בשתיהן וזאת דעתי:

• ה-3 פשוט תענוג, מוריד את הכובע בפני מאזדה על השיפור המשמעותי. הנדסת האנוש השתפרה פלאים, זריז, נוח ובעיקר מהנה. נראה כאילו סוף סוף עזבו בחברה את הפוזה מאחור ועברו לטון יותר מכובד ורציני. מחלה אחת נשארה - הראות בשמשה האחורית.
  • הקרוז (בגרסת 1.6) פשוט אכזבה. הרכב לא יודע לקשר בין שלושת הרכיבים החשוב ביותר - שלדה, מנוע ותיבת ההילוכים. הרכב מרגיש מאוד כבד, פשוט לא סוחב, אולי מ-1400 כלשהו הייתי מצפה לדבר כזה. לקחנו את האוטו לים המלח והתיבה שגעה אותנו, פשוט לא הפסיקה להעביר הילוכים, ובצדק, בטח בעליות של ים המלח. יש לציין שיש לה 6 הילוכים אבל זה לא עוזר לאף אחד עם מנוע חלש כ"כ.

מאזדה 3, חד וחלק.

Bimmer

פורסם

לפני חודש היתה לי (או יותר נכון, לאשתי) התלבטות דומה - מאזדה 3 או יונדאי I30. בחרנו במאזדה וסה"כ אנחנו מרוצים (הרכב חדש לגמרי אצלנו - שבועיים וחצי ו-1000 ק"מ), כבר יצאנו בו לטיולים עם כל המשפחה (5 מבוגרים) וסה"כ היה בסדר אפילו מבחינת הרווחה בספסל האחורי. המכונית זריזה ומאיצה היטב, ואני (עוד יותר בני הבכור) נהנים מהשליטה בהילוכים על ידי הטיפטרוניק, בעיקר חסכון בבלימה בירידות.

בכל זאת מצאתי כמה דברים שמפריעים לי:

1. צריכת דלק יחסית משוקללת גבוהה סביב 1:10 ואף גבוהה יותר, למרות כמה נסיעות בין-עירוניות.

2. לפעמים התיבה מפקששת הורדת הילוך בעליה. אפשר לפצות עם הטיפטרוניק.

3. תא מטען לא נוח, נמוך ועם פתח קטן, מבחינה זו מדובר בירידה בהשוואה לליאנה (!) שהיתה לנו בשנים הקודמות.

4. הגג נמוך - מושב הנהג מכוון גבוה כיון שאשתי קטנת קומה, וכתוצאה מכך יש לי (בעל גובה ממוצע) תחושה שהראש עוד מעט נוגע בגג. כמובן שאם הכיסא מכוון נמוך יותר המצב משתפר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...