Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, יוצא לי הרבה לקרוא בפורום, ולמדתי רבות מהאנשים המקצועיים כאן.

הנני חובב נהיגה ובעברי אף הייתה לי 206 GTI, שמאוד נהנתי ממנה.מאז עברו השנים וזנחתי את רכבי הספורט לטובת רכבי ליסינג משעממים ואפורים.

עקב מכירת רכב שני במשפחה וכמה תוכניות חיסכון שכבר לא מניבות הרבה, החלטתי לרכוש רכב ספורטיבי,התקציב הוא עד 170 אלף ש"ח.

הדרישות שלי מהרכב הם:

1.ספורטיבי ומהנה לנהיגה

2.איכותי ומאובזר מבפנים.

3.מנוע חזק ואמין.

4.מכוון שגם אישתי תנהג עלי לפעמים, חשוב שיהיה קל לנהיגה, ראות טובה לאחור, נוח ויחסית(לא חובה שיהיה אוטומטי)

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות כיף בסוף השבוע ואולי נסיעות קצרות בתוך העיר,כך שפרקטי הוא לא חייב להיות.

חשוב לי שהרכב יהיה חדש מהחברה עם אחריות יצרן.

הרכבים שעומדים בתקציב הם: (תקנו אותי אם אני טועה)

1.אלפא מיטו 155

2.שירוקו 160

3.איביזה קופרה או FR

4.לאון 1.8

5.קליאו ספורט

6.אבארט 500

לצורה החדשה של האיביזה אני לא כל כך מתחבר(אלא אם כן תגידו שהרכב מאוד מפתיע אכניס אותו שוב להתלבטות), והלאוןן נראה לי גדול ומגושם מדי,כך שנשארנו עם הקליאו,השירוקו,המיטו והאבארט

אשמח אם אנשים שרכשו את הרכבים האלה, וחיים איתם ביום יום, יגיבו, כי אם כל הכבוד לנסיעת מבחן קצרה,רק שחיים עם הרכב שמים לב ליתרונות והחסרונות הבולטים שלו.

בתודה מראש על העזרה

לירן

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממרץ עם שירוקו 160

נהנה מכל רגע

החסרון הבולט שאני רואה זה טווח הראייה לאחור, משהו שחיישנים ומצלמת רוורס ידעו להתמודד איתו

פרט לכך, עולה לי חיוך בכל פעם שאני נכנס לרכב ומניע.

פורסם

חוץ מהליאון לא נהגתי על אף אחת.

ברשותי ליאון ידנית, 160 כ"ס. הרכב לא משופר,כי בפקקים שאני נוסע רוב הזמן מספיק לי מה שמגיע כסטנדרט מהיצרן, אבל עם צ'יפ בעלות של פחות מ 3000 ש"ח, אתה מגיע ל 210 כ"ס.

הידני עולה בערך 140K, וישאר לך הרבה כסף לשפר אותו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כולם אומרים שפנים הרכב של הקליאו מזעזע ופשוט, אני גם חשבתי ככה.

אחרי שאני חי עם הקליאו 197 כחצי שנה אני יכול להגיד שהפנים באמת פשוט אבל מאוד מאוד פרקטי ונוח לתפעול.

בקיצור, אם האבזור הפנימי של האוטו חשוב לך - תוריד את הקליאו מהרשימה.

פורסם

עשה נסיעות מבחן בכולם וראה מה מתאים לך יותר.

הייתי מוותר על המיטו 155 ועל השירוקו 160 - ונשאר עם האבארת' או הקליאו :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא רואה ברשימה הזו בחירה יותר טובה מהשירוקו. מכל הבחינות. מנוע, גיר, איכות , מראה והתנהגות כביש . מדובר בחבילה מנצחת.

דעותיי האישיות : (אל תתלהמו)

האיכות של הקליאו מתאימה יותר לרכבים בסגמנט של ההשכרה והליסינג

המיטו היא בעיקר עיצוב (שנוי במחלוקת) ופחות ספורטיביות וכח.

האבארת' לא שימושית ומחירה מופרז ביחס לתמורה

האיביזה זה רכב של ילדים ולטעמי נראית לא טוב

הלאון 1.8 קצת פרווה מדי ואני לא מתחבר לעיצוב המיניוואני. עם זאת ,זו אופציה אפשרית בתקציב.

[בתקציב הזה אין לי ספק שהייתי קונה GTI משומשת משנתון 2008-2009 אבל אתה לא רוצה משומש...]

עריכה: צודק, TSI לא מתאימה למונח ספורטיבי אבל צריך למחוק מכאן גם את הלאון 1.8

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, כרגיל אתה מה-זה אובייקטיבי - או השירוקו או גולף GTI. אין שום חלופה אחרת. ופתאום השירוקו היא הבחירה הכי טובה גם מבחינת התנהגות כביש. מעניין שרק אתה חושב ככה...

עצם העובדה שאתה מציע לו גם TSI160 אומרת הכל - מבחינתך יש רק תשובה אחת "פולקסווגן". לא משנה אם הדרישות שלו אפילו לא קשורות למה שה-TSI160 מציעה, בוא נדחף אותה למשוואה בכל מקרה, למה לא? :-P

לפותח השרשור - אין ולא היו בבעלותי אף אחת מהמכוניות הללו, אבל נהגתי על מיטו, קופרה, לאון, קליאו ואבארת' (דווקא על השירוקו עדיין לא) מספיק זמן בשביל לדעת עליהן הרבה דברים הקשורים לנהיגה ספורטיבית. אם תרצה את דעתי - שאל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אמרתי חבילה, לא אמרתי הכי טובה בהתנהגות כביש. (לפחות זה מה שהתכוונתי).

תחשוב על השימושים שלו ותבין למה.

זה לא קשור לאובייקטיביות, זה קשור לכך שקשה לך לקבל את העובדות (וראינו זאת בכתבה שלך על הGTI6 שממש היה לך קשה, כמו שהיה קשה לטופ גיר להודות שהGTI דור 5 טובה והם חתמו את חוות הדעת ב: "הצליח להם" סתמי כזה).

תבין גם למה פסלתי את האחרים, פירטתי לך . אלו דיעות סובייקטיביות.

[דיעות שמתחזקות מקילומטר לקילומטר (כמעט 10K על הGTI, כמה אתה נהגת? שעה? )]

הTSI נדחפת למשוואה אך ורק מכיוון שהלאון 1.8 נדחפה אליה, כי מדובר פחות או יותר באותו רעיון.

אני אישית חושב שהTSI לא נותנת תמורה טובה לכסף וציינתי זאת לא פעם אבל יש כאלה שזה מה שהם רוצים.

בכל מקרה, מותר לי להביע דיעה, כל עוד אני לא עוסק בתחום ולא מונע מאינטרס מסויים ,אני לא חושב שיש לאף אחד זכות להגביל אותה. מותר לך לחלוק עליה בצורה עניינית, בוא אתה תסביר לי למה האחרות יותר טובות במקום לקרוא לי לא אובייקטיבי. ויותר חשוב: האם היית קונה לעצמך משהו מהאחרות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

את הדעות הסובייקטיביות שלך אני כבר מכיר היטב. אגב, זה קצת מצחיק שאתה חושב שה-TSI היא לא תמורה טובה לכסף וה-GTI כן. בכל מקרה, על איזו כתבה אתה מדבר בדיוק? (ויותר מזה - איך אתה מרשה לעצמך לדבר על "העובדות", כשכל מה שאתה יודע זה לשנן את המילים "פולקסווגן" ו"גולף"?)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הGTI תמורה מעולה לכסף. (במיוחד למחיר שלה כיד 2)

מדובר ברכב מצויין לנהג, שגם לא מזניח את הפרמטרים האחרים מלבד נהיגה. אין על זה בכלל ויכוח גם לא מאחרוני חסידי הצרפתיות.

אבל עזוב, היא לא על הפרק כי הGTI הכי זולה עולה כיום 205K וזה לא בתקציב.

הTSI לא נותנת תמורה כי זו גולף רגילה עם איבזור מקסימלי אבל לא ממש רכב ספורטיבי,וכי הGTI לא מאוד מאוד רחוקה ממנה במחיר ואם כבר מגיעים לסכומים האלה, אז כבר.

התכוונתי כמובן לכתבה המצולמת (שהיתה מרשימה מאוד מבחינה ויזואלית) ,ביקורת רכב של הגולף GTI דור 6. רכב מעולה שהוציא ממך בלחץ רבע מחמאה.

אני חוזר על הבקשה, בוא תפרט את דעתך המלומדת למה השירוקו היא לא הבחירה הכי טובה כאן.

מה אתה היית לוקח?

האם היית ממליץ למישהו אחר בלב שלם על משהו שלא היית לוקח לעצמך?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הדרישות שלי מהרכב הם:

1.ספורטיבי ומהנה לנהיגה

2.איכותי ומאובזר מבפנים.

3.מנוע חזק ואמין.

4.מכוון שגם אישתי תנהג עלי לפעמים, חשוב שיהיה קל לנהיגה, ראות טובה לאחור, נוח ויחסית(לא חובה שיהיה אוטומטי)

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות כיף בסוף השבוע ואולי נסיעות קצרות בתוך העיר,כך שפרקטי הוא לא חייב להיות.

חשוב לי שהרכב יהיה חדש מהחברה עם אחריות יצרן.

הרכבים שעומדים בתקציב הם: (תקנו אותי אם אני טועה)

1.אלפא מיטו 155

2.שירוקו 160

3.איביזה קופרה או FR

4.לאון 1.8

5.קליאו ספורט

6.אבארט 500

אני לא רואה ברשימה הזו בחירה יותר טובה מהשירוקו. מכל הבחינות. מנוע, גיר, איכות , מראה והתנהגות כביש . מדובר בחבילה מנצחת.

דעותיי האישיות : (אל תתלהמו)

האיכות של הקליאו מתאימה יותר לרכבים בסגמנט של ההשכרה והליסינג

המיטו היא בעיקר עיצוב (שנוי במחלוקת) ופחות ספורטיביות וכח.

האבארת' לא שימושית ומחירה מופרז ביחס לתמורה

האיביזה זה רכב של ילדים ולטעמי נראית לא טוב

הלאון 1.8 קצת פרווה מדי ואני לא מתחבר לעיצוב המיניוואני. עם זאת ,זו אופציה אפשרית בתקציב.

[בתקציב הזה אין לי ספק שהייתי קונה GTI משומשת משנתון 2008-2009 אבל אתה לא רוצה משומש...]

טוב ששמת לב שהבן אדם רוצה חדש.

אחרי 25K בקליאו עם 197 סוסים , רובם קילומטרג' לא מינהלתי, והמבין יבין , שום דבר ,חוזר, שום דבר לא מקרקש. אפילו החלונות לא נופלים:-o.

הפנים נראה פלסטיקי משהו, אבל זהו.

לגבי הנאה , מעל ומעבר

צורה חיצונית לא מסנוורת לא מושכת עיניים ולא שוטרים משועממים. יותר פנתר בעור של כבשה.

ואפילו רברס לא בעייתי כמו במכוניות פוזה , עם קו חלון גבוה.

ויש לאשתך מראה בסוכך השמש הימני.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אייל אתה מוציא מכל דיון יעוץ שאתה משתתף בו את העניין והאינפורמטיביות והבריאות של רוני שטרן.

במו ידיך אתה מצליח להעלות על נס את רכבי הקונצרן ולהפוך כל התייעצות לעקרה.

אני ממליץ לך לשפוך פחות מילים ודעות על רכבים שרק קראת עליהם כתבות. אני חושב שהפעם הגזמת לחלוטין. הגולף TSI היא מכונית משפחתית חזקה ונחמדה מאוד וזהו. היא דווקא נופלת כמעט מכל רכב אחר במונחי תמורה לכסף-גם מסוזוקי אלטו. תעצור ותנשום עמוק לפני שאתה לוחץ על ה"פרסם תגובה".

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ישה:

אה אוקיי,

אם יש מראה בסוכך שמש (קיים כבר 20 שנה בגולף) אז שכנעת אותי :)

שכחת שהבחור ציין : איכותי ומאובזר מבפנים, אלא אם כן איבזור ואיכות פלסטיקה של סוזוקי אלטו נקרא מאובזר.

לכל החכמים, במקום להוציא עליי עצבים ותסכול (זה לא עושה עליי רושם) , בואו תנו עצה עניינית ותסתרו בצורה מקצועית את הדיעה שלי.

בואו תרוממו את המתחרות עם טיעונים ענייניים במקום להכנס לויכוחים מיותרים.

איזו חבילה יותר טובה משירוקו שעונה לרוב הדרישות יש בתקציב הזה ? יאללה תתחילו לשפוך אני בהאזנה.

מעניין אותי לשמוע אם מישהו באמת היה קונה אבארת' ב170 אלף ש"ח...

נ.ב. י.זורח, תפסיק להטפל לטפל. זרקתי את ה TSI לאוויר סתם מכיוון שמבחינת הרוכש גם הלאון היא אופציה (שתיהן לא ספורטיביות) וסייגתי את זה לא פעם ולא פעמים. וזה נכון, היא לא מתאימה. בואו נתקדם.

ביום שתהיה אלטרנטיבה ראויה שמתעלה על רכבי הקונצרן אני לא אהסס לעבור אליה וגם להמליץ עליה. כרגע זה המצב.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

1. אין ספק שכיד 2 ה-GTI מהווה תמורה טובה לכסף. אבל בוא נתמקד רגע בחדשה מהחברה.

2. ההפרש בין ה-GTI ל-TSI160 באותו פורמט (נניח 5 דלתות DSG) הוא 44 אלף שקלים, כלומר 25%.

3. בהפרש הזה מגולם מנוע חזק יותר ב-30%, קצת קוסמטיקה, גלגלים יותר גדולים וכמובן המאפיינים הספורטיביים של השלדה - אבל זה לא נופל תחת ההגדרה של תמורה למחיר, נכון? אה, וגם מושבים בריפוד מכוער ב-GTI, זה גם יופי של בונוס :-P

4. עכשיו תסביר לי בבקשה, איך מדובר בתמורה "מעולה" ב-GTI ו"לא תמורה טובה לכסף" ב-TSI? או ש-44 אלף שקלים זה לא כסף בשבילך?

ועכשיו לשטות השנייה שאמרת - הוכחה ניצחת לכך שאתה כל כך עיוור ו"אנטי", שאתה אפילו לא מסוגל להבין כשמישהו אומר משהו טוב על יצרן המחמד שלך.

אז קודם כל, אתה מוזמן לראות את הסרטון בשנית, אולי תלמד משהו :-P

ושנית, איך בדיוק המילים: "אז אם אתם רוצים ספורטיבית מהירה, נעימה, איכותית וכיפית - זו קנייה פשוט מצוינת. נהג ספורטיבי באמת ישלם מחיר מסוים בתקשורת ובנהיגה ממש על המגבלות, אבל זה מחיר קטן לשלם, ובטח קטן יותר מבדור הקודם. יופי של אוטו" מתלבשות אצלך על "בלחץ רבע מחמאה"?

אתה יכול להגיד שהמגיש משעמם, גרוע, אפילו "לא נאה במיוחד" יתקבל :wink:

אבל אני מצטער, אתה פשוט לא יכול להגיד שמדובר בחוו"ד שלילית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כרגיל אנשים סוטים מנושא הדיון :roll:

פותח השרשור,

אני התלבטתי בזמנו בין הקליאו, שירוקו והמיטו ודווקא את המיטו אהבתי הכי הרבה. האיביזה והאברת' לא שווקו אז בארץ והלאון לא רכב ספורטיבי בכלל (אבל אומרים שהיא בסיס טוב לשיפורים, לא יודע).

אל תתעצל, בצע נסיעות מבחן ותבחר מה שהכי מתאים לך.

emotion of motion

• תוכן חדש...