Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בימים האחרונים הייתי בקשר עם בחור בקשר לקניית רכבו- פורד פיאסטה שנת 2000, יד 3

לאחר בחינה של הרכב ונסיעת מבחן שעברה בהצלחה (הילוכים ידניים) הוחלט שהבוקר ניקח את הרכב למכון בדיקה ואם הכל יעבור בשלום אני ארכוש את הרכב ממנו.

יש לציין שהבחור צעיר ונחמד, סטודנט לשעבר- כמוני, ובעל הרכב כ8 שנים. את הרכב הוא רכש בתשלומים מחברת השכרה.

בבדיקה התגלה שהרכב עבר תאונה שבה הולפה הקורה הקדמית של השלדה (-סלחו לי אם איני מדייקת, זה על פי מיטב הבנתי...)

הבחון במכון אמר שאין הדבר מפריע לאיזון הגלגלים או לבטיחות הרכב- אלא אם כן במקרה של תאונה.

הקורות הצדדיות קבלו עיקום קל- קל מאוד.

המוכר היה מופתע מאוד ולא ידע כלל שהרכב עבר תאונה--

הרכב מאוד מצא חן בעיני... אבל גם מהשכרה... וגם תאונה...?

*חוץ מהפגם הזה הרכב במצב מכני מעולה ומתוחזק באופן קבוע... פנימית וחיצונית הוא במצב טוב מאוד!

... מה דעתכם?

אשמח לייעוץ ממישהו שמבין יותר ממני. מצד אחד הפרש של כמה אלפי שקלים לא שווים את הבטיחות שלי :)

ומצד שני- עד כמה זה משמעותי??

תודה מראש- ושבוע נפלא :lol:

עדי

פורסם

אני אישית פשוט לא הייתי נוגע.

לא צריך להתייחס לאמירות של הבחור במכון. הבחור במכון יכול להיתבע בבית משפט על הטופס ולא על כמה מילים שיגיד בעל פה בסגנון של "זה כלום, זה לא נורא", ולכן צריך להתייחס לכתוב. יש פה סוגיה של שלדה שאולי רק החומרה שלה מוטלת בספק. חקרתי מספיק בשביל לדעת שמספיק אזכור "שלדה" כדי לא לגעת. לפעמים זה באמת לא נורא, אבל מה לעשות שהציבור לא רוצה לגעת ברכבים האלה וכמו שהיום אני קונה אוטו ורוצה לדעת עליו הכל ושיהיה במצב הכי טוב שאפשר, ככה אני גם אצטרך לעמוד מול קונה בעוד תקופה, וגם זו סיבה לא להתעסק עם רכב שיש איתו חשש לנגיעה בשלדה, על אחת כמה וכמה כשיש עוד אפשרויות.

לסיכום, כשרשום "שלדה/קורה" אני לא נכנס לחומרה אלא יורד מהעסק, אבל אולי זה רק אני.

פורסם

אם הבחור הוא יד 3, איך הוא קנה את הרכב מהשכרה?

במידה והוא רכש את הרכב מחברת השכרה ומדובר בטעות והבחור הוא יד 2, לא ייתכן שלא ידע על התאונה:

א. אם האוטו נרכב מחברת ההשכרה עם התאונה, זה התבטא בוודאות במחיר הרכישה.

ב. אם התאונה הייתה כאשר הרכב היה ברשותו, בוודאי ובוודאי שידע על התאונה.

לכן ניתן לקבוע בוודאות שהבחור שיקר.

במידה ויתר הדברים הם תקינים ברכב, והבחור מוכן להוריד כמה אלפי שקלים טובים, אני דווקא כן הייתי לוקח את הרכב.

אל תחששי מיום המכירה - את קונה רכב ישן למדי, במחיר שהוא בסביבות 10 אלף ש"ח. כאשר תמכרי אותו עוד 3 שנים, יהיה מדובר ברכב בן 13 במחיר של פחות מ-10 אלף ש"ח. הביקוש לרכבים כאלה הוא גדול ורובם נרכשים ע"י אנשים שממש לא בודקים רכב במכוני בדיקה למיניהם - אלא עושים סיבוב, ולוקחים.

פורסם

יש אפשרות לעלות את טופס הבדיקה?

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אם הרכב מבחינה מכנית ומבחינה אסטטית טוב,

אני הייתי מוריד חזק במחיר וקונה.

תבדקי את ה"אכילה" של הצמיגים, כלומר שהם לא נאכלים בחלק הפנימי או החיצוני של הצמיג ולא לרוחב כל המדרס,

זה יכול להוביל למסקנה שיש בעיה יותר רצינית בשלדה.

כמו שציינו,

כשאת תמכרי את האוטו סביר להניח שלא יקחו לבדיקה, וכנראה שזה גם כן לא ישנה.

• תוכן חדש...