Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קילומטראז' ואורך חיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי תשובות בדיונים ישנים יותר בפורום אך לא מצאתי תשובה

אני מחפש רכב בימים אולו ורוב הרכבים בתקציב שלי הם בני 8 וכבר עברו בין 90,000 ל150,000 ק"מ וחלקם גם יותר

השאלה היא האם בהנחה והרכב תוחזק בצורה נכון לכמה קילומטרים ולכמה שנים אני יכול לצפות ממנו?

והאם יש הבדל משמעות בין סוגי רכבים ואורך החיים שלהם?

או שהכל פשוט עניין של מזל?

תודה:wink:

פורסם

לקילומטרז' לכשעצמו אין משמעות, מעבר לצפיה של בלאי מכלולים.

בעקרון זה עניין של מזל ורמת תחזוקה שותפת.

נתקלתי ברכבים שהחליפו מנוע לאחר 75,000 ק"מ, ואחרים שנסעו 500,000 ק"מ על מנוע מקורי.

המנוע לא תמיד החלק היקר ביותר ברכב, הבעיה הגדולה יותר היא חלקים קטנים כגון חשמל, משאבות, חיישנים וכו', שיכולים לעלות יותר ממנוע.

כעיקרון, מומלץ לחפש רכב כמה שיותר שמור, מתוחזק כנדרש, לא "קרוע" ושלא התעללו בו.

פורסם

השאלה היא האם בהנחה והרכב תוחזק בצורה נכון לכמה קילומטרים ולכמה שנים אני יכול לצפות ממנו?

השאלה שלך מאוד כללית ואין לה תשובה של ממש. כמעט כל דבר ברכב אפשר לתקן -

מנוע התקלקל? אין בעיה, משפצים או מחליפים באחד אחר מפירוק.

נשחק הקלאצ'? אין בעיה, שולחים את הרכב למוסך ומחליפים.

נקרע הריפוד במושב? אין בעיה, מרכיבים ריפודים חדשים או מרפדים מחדש את הכיסא.

תחזוקה נכונה תפתור לך כמעט את כל הבעיות שיכולות לצוץ ברכב. הבעיה היא שבשלב כלשהוא כבר לא כדאי לתחזק את הרכב בצורה נכונה. רוב האנשים לא ישלמו 6000 ש"ח לתיקון של רכב ששוווה אולי 3000 ש"ח, ובצדק. אז בשלב כלשהוא מפסיקים לתחזק את הרכב בצורה נכונה ועוברים לתחזוקת שבר. בשלב האחרון מוכרים את הרכב לפירוק או לגריטה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

OK

אני מבין

עכשיו: איך אני בתור קונה פוטנציאלי יכול לדעת או לשער בהערכה גסה

כמה שווה רכב וכמה תיקונים והחלפת רכיבים הוא ידרוך בעתיד ובאיזו תדירות הוא יכנס למוסך?

וכמה משקל צריך להיות לקילומטראז' בחיפוש אחר רכב משומש?

למען המיקוד אני מתעניין יותר במכוניות קטנות אירופאיות (פולו, איביזה, פאביה, קורסה, פיאסטה)

האם כדאי לי לפסול מכוניות שעברו קילומטראז' מסויים? אם כן כמה?

כמה מכוניות כאלו עם מנוע בנזין(לא דיזל) מסוגלות למשוך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסוגלות למשוך בהתאם לאיך שנהגו בהן וטיפלו בהן. כל מקרה לגופו, אתה יכול למצוא פולו עם 190K שהיתה בבעלות נהג מבוגר שנהג במתינות וטיפל בזמן ופולו אחרת מאותה שנה עם 90K שאין לה ספר טיפולים מסודר ועברה מלא נהגים. רק בדיקה במוסך תתן לך תמונה כללית על מצב הרכב. הק"מ יכול להשפיע על מחיר הרכב, תלוי בכמה הוא נמוך או גבוה מהממוצע לשנה. (בערך 20K לשנה זה נחשב ממוצע לרכב בנזין)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
OK

אני מבין

עכשיו: איך אני בתור קונה פוטנציאלי יכול לדעת או לשער בהערכה גסה

כמה שווה רכב וכמה תיקונים והחלפת רכיבים הוא ידרוך בעתיד ובאיזו תדירות הוא יכנס למוסך?

וכמה משקל צריך להיות לקילומטראז' בחיפוש אחר רכב משומש?

אתה לוקח את הרכב לבדיקה במכון ומקבל רשימה של ליקויים. הולך עם הרשימה והרכב למוסך ומקבל ממנו חוות דעת נוספת + הצעת מחיר לתיקונים הדרושים. את שני אלו אתה משקלל ביחד עם שאר הפרמטרים של הרכב לתוך מחיר המחירון ומגלה, בקירוב, כמה שווה הרכב. זה לא מדע מדויק, זה שוק חופשי.

אתה לא יכול לדעת כמה רכיבים ידרשו החלפה בעתיד ובאיזה תדירות הרכב יכנס למוסך.

לקילומטראז' צריך לתת משקל בינוני. כן, בדרך כלל עדיף לרכוש רכב עם 30K קילומטרים ולא רכב עם 300K קילומטרים. אבל החיים הם לא שחור ולבן, ובחיים יכול להיות שרכב עם 150K קילומטרים יהיה במצב טוב יותר מרכב עם 80K קילומטרים. אל תסנן מודעות לפי הקילומטראז' (אלא אם מדובר באמת במקרים חריגים), סנן רכבים לפי מצבם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי yariv26 צודק.

מהשאלה שלך ניתן להניח כי אתה עומד לרכוש רכב ממש ישן. ברכבים בגיל זה, עדיף לחפש רכב שמור, מתוחזק ומנהג מבוגר/סולידי מאשר רכב עם הפרש של 10-20K בנסועה.

עוד דבר. למיטב ידיעתי, אורך החיים המתוכנן לרכב משפחתי מודרני מתוחזק הוא כ 200K ק"מ/15 שנה לפני שהוא מתחיל לדרוש תיקונים קריטים.

• תוכן חדש...