Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם, חג שמיח ושנה טובה.

השאלה שלי איך בודקים מגבר? הייתי אצל מתקין ואמר לי שהמגבר מקצר אז אם אפשר שמישו יסביר לי איך יודעים שהמגבר מקצר. ואיך בודקים אותו

מתקין אחר אמר לי הרמקול מקצר אז אם אפשר להסביר איך בודקים רמקול אם הוא מקצר או תקין.

השאלה השלישית מה זה אומר שהמגבר מוצא dc? מה זאת אומרת מוציא DC? איך בודקים את העניין הזה? ולמה גורם מצב זה?

אשמח לעזרה.

תןדה מראש

פורסם

שלום

מגבר מקצר - מושג מעניין :-). אם הספק כח של מגבר מקצר - נשרפים הפיוזים ברגע החיבור של מגבר. אם יש קצר ביציאה - לא שומעים, מגבר נכנס לפרוטקשן כל הזמן, התחממות.

עכשיו, כשאומרים שמגבר מוציא DC זה אומר שביציאה, בחיבור של רמקול יש מתח DC השונה מ-0. בד"כ האות ביציאה מוגבר בחצאים. ואז כשיש DC ביציאה זה אומר שאותה הדרגה של מגבר (חיובית או שלילית) מגבירה פחות טוב. יש לזה כמה סיבות וכמה דרכים לטיפול. אפשר לבדוק את המצב ע"י מדידת מתח DC ביציאה לרמקול (ללא רמקול) במגבר ללא סיגנל כניסה. אם יש לך מתח DC מעל 0.5V - צריך לתקן את המגבר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה על העזרה .

אם אתה יכול לפרט יותר על איך בודקים DC ולמה גורם שיש DC ביציאות ולדרך שבודקים בה את המצב אני מאוד ישמח. עוד משהו שלא עניתה עליו.

איךבודקים רמקול ואיך מחליטים שהרמקול שרוף או מקצר.

תודה

פורסם

שלום

רמקול שרוף או מקצר אפשר לבדוק עם רב מודד, גם הפשוט ביותר יתאים. מודדים את ההתנגדות בחיבורים של הרמקול (אחרי שניתקת את הרמקול מהמגבר). התנגדות צריכה להיות בסביבות 4 אוהם. אם ההתנגדות קרובה ל-0 (0, 0.2 וכד') יש קצר ברמקול. אם ההתנגדות הרבה מעל 4 - יש נתק שבד"כ נגרם משריפת הרמקול.

מדידת DC ביציאה - תדליק את המערכת, נתק RCAים מכניסות המגבר. אם אותו רב מודד, העבר ערך מדידה לVDC ותבצע מדידה ביציאות המגבר. (כדאי מאוד לנתק את הרמקולים לפני) אם קבלת ערך DC של עד 1V הכל בסדר. אם קבלת ערך גבוה מזה, קח את המגבר למעבדה. תזהר מאוד שלא לקצר את היציאות של המגבר בזמן המדידה, אחרת תצטרך לקנות מגבר חדש, אל תסמוך על הפרוטקשן

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה לך ממש תודה .

עזרתה לי מאוד. אני צריך עוד טובה שתעזור לי באיך אני אוכל להתאים רכיבי מערכת? למשל יש לי מגבר 1000 ווט . מה החישובים או איך אני צריך להתאים את הרכיבים. למשל רמקולים 460 ווט של פיוניר וסאב 1200 של פיוניר. מה אני צריך לעשות או לחשב בכדי שאני ידע למשל שהמגבר לא יפעיל את שני הרכיבים האלה ביחד לעומת רמקולים 300 הוא כן יכול להפעיל. במילים אחרות מה החישובים שאני צריך לעשות בכדי שיהיה לי מערכת מותאמת מבחינת הנתונים מבלי שאני רק ינסה את זה בהרכבה , יש מצב שיהיה נתוקים ויש מצב שיעבדו טוב. מה שאני צריך לקלוע בול שמגבר X מפעיל רמקולים Y וסאב Z בלי לנסות חישובים.

ועוד שאלה איך בודקים מגבר משומש אם הוא טוב או לא לפני קנייה . או בכללי מה השיטות לבדיקת מגבר לבדיקת המצב שלו

פורסם

קצת לא הבנתי אותך.

בד"כ כדאי וקל יותר לשאול כאן בפורום אילו רמקולים ואיזה סאב יתאים לאיזה מגבר. כלומר כדאי מאוד לבקש כאן המלצה למערכת בהתחשב בתקציב שאתה מוכן להשקיע. רוב השילובים כבר מזמן מוכרים וידועים. תצא מנקודת הנחה שמירכת הכי זולה שיוכלו להציע לך כאן תעלה לך כ-2500 3000 ש"ח (אם כל הרכיבים חדשים, אם אתה מוכן ליד שנייה - אותה מערכת יכולה לעלות כ-1500-2000 ש"ח) (חדשים : רדיודיסק - כ-650, מגבר - 700 עד 1100, רמקול קומפוננט 500 וסאב 300-500 ש"ח) יש להוסיף לזה התקנה וציוד להתקנה שגם הם עולים הרבה מעל 200 ש"ח

פורסם

בוקר טוב .

אולי קשה לי להסביר . אבל השאלה שלילא על המחירים אני התכוונתי מבחינה מקצועית איך המתקין למשל קוביע שרמקול X וסאב X (רכיבי המערכת ), מגבר Y מפעיל אותם בשקט בלי שיהיה לי בעיות מבחינת נתוקים כי למשל העמסתי על המגבר יותר מדי (המגבר מתאמץ בהפעלתם). רוצה לדעת שמגבר X יכול להפעיל למשל רמקול 300 ווט וסאב 1000 וואט, אם אני ישים רכיבים שההספק שלהם יותר ממה שהזכרתי לפני המגבר לא יפעיל אותם או שאני מעמיס עליו ונותן לו להתחמם . החישובים בשבל להתאים רכיבי מערכת לא משנה איזה סוג רכיבים רוצה לדעת הבסיס לאיך עושים החישובים לקביעת שרכיבים אלה מתאימים לבניית מערכת בלי שאני יעמיס או שיהיה לי תקלות בשל אי תאימות של רכיבים.

עוד שאלה גם איך אני בודק מגבר אם למשל נפל בידי מגבר בהזדמנות איך אניט יכול לבדוק שהוא בסדר?

פורסם

ראה בפרטי, הת'רד הזה הפך להיות דו שיח שלנו. מנהלי הפורום לא יאהבו את זה

• תוכן חדש...