Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על בדיקה של 106 s16...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לסיכום, לפי דעתי צריך לבדוק לעומק את הפגיעה הנ"ל. אם מדובר במשהו פסיכולוגי שלא משפיע על ההתנהגות אז שווה לקנות את הרכב במחיר הנכון

(ממש אבל ממש לא קרוב אפילו למחירון)

אני לא חושב שזה אפשרי , כי בעלים 106 ראלי / S16 / GTI חושבים שיש להם זהב ביד למרות שהרכבים הללו בדרך כלל במצב מחפיר עד מביש.

הוא פשוט יחכה לפראייר הבא, וימכור לו מעל המחירון...

כל אחד שקנה איי פעם רכב ספורטיבי, יודע שאף פעם לא מורידים מהמחירון את מלוא סכום עלות התיקון , אלא מסתדרים על משהו כמו 2000 ש"ח במידה והשלדה נקייה...

אני מסכים עם מה שאתה אומר ולכן אם הבחור לא מוכן לרדת הרבה מתחת למחירון הרכב לא שווה. רק הבהרה קטנה, כשאני אומר לא שווה אני מתכוון שתצטרך לשלם הרבה כסף על תיקונים אחרי הקניה. אני לא מתכוון שהרכב לא טוב או משהו כזה כי אכן מדובר ברכב מדהים אבל במקרה הספציפי הזה המצב התחזוקתי של הרכב פשוט מחפיר.

אייל, 2K ש"ח אולי יכסו רק את התיקון של המערכת קרור ואולי קצת מהמערכת היגוי (תלוי מה התקלה), ועוד לא התחלנו לדבר על המנוע. לכן 2K ש"ח מתחת למחירון זה שוד לאור היום (למרות שמדובר ברכב נדיר) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

REDROZE - איך תתכן פגיעה בקורה אבל השלדה 100% ... ?

אם שמת לב הם עשו הפרדה של מרכב ושלדה , הפגיעה היא בפח , כזו שלא נוגעת בשלדה או מעוותת אותה , הבנת מר ברוך ?

לגבי תוצאות הבדיקה ... איך אתה קובע שמצב המנוע לא משהו ?!

אם הוא הוציא בבדיה 115 כ"ס זה לדעתי מכובד מאוד , בהנחה ואף בוחן לא מעלה את הרכב לסל"ד היעיל שלו ומנצל את רצועת הכח של המנוע .

מעבר לזה ... רכב שעומד על הכביש , בערך ... 7 שנים ... אתה לא חושב שיהיה לו בלאי כלשהו ... ? אל תשכח ... רינגים לא מחליפים כל 10K , ככה שתתכן ירידה קלה בקומפרסיה ועוד 1001 סיבות שונות שיכולות גם לנבוע כתוצאה מאחזקה לקויה .

זה שאתה מכיר 106 GTI שיצאה מהחברה ומהר מאוד עברה טיפול ראש ... באמת כל הכבוד ... ואני מכיר בחורה שיש לה קרום פרוץ והיא בתולה ... אז מה ? קורים פאקים , זה לא אומר שיש בעיה סדרתית .

זוג ציריות 2000 ש"ח ... זה יקר ? לחדשות ? אתה בטוח ... ? אל תשכח , אלה ציריות עם ABS שהן לרוב יקרות יותר . ואם זה יקר אז אפשר לשלוח לשיפוץ שיעלה במקרה הרע 800 שקל לזוג . לך תבדוק כמה עולות ציריות לאופל המפוארת שלך ...

לגבי מחירים החלפים ... בתור בעל צרפתייה שנחשבת ספורטיבית וצורכת חלפים כמעט כמו דלק , אני יכול להגיד לך שהמחירים לא יקרים כמו שאתה חושב , לא יותר משום רכב אחר אם לא זולים יותר .

בקיצור ... כתבת כאן ערימה של שטויות . אם אין לך מידע עדכני ונכון אל תכתוב מה שנראה לך , אנחנו מנסים לעזור לבחור לעשות את הבחירה הנכונה ואתה לא ממש מוסיף כאן . :evil:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

כמה תוספות:

כל מי שפירק פעם דופן פנימית אחורית ב106 או סקסו 3 דלתות יודע, שקורה B (מרכזית) ברכב זה אינה צמודה למשקוף - מה שאומר שאין לבוחן יכולת לזהות "סימני מילוי חומר" בקורה עצמה - אלה רק במשקוף של הדלת. הייתי לוקח את הרכב לפחח מיקצואי, שיש לו מתקן ליישור שילדות, ומשלם לו שיעלה את הרכב על המתקן ויבדוק את כל נקודות המדידה...אז תהיה בטוח שאין פגיעת שלדה ב100%.

לגבי מנוע - נזילות וכו' יכולות להצביע על בעיות קלות (אתמים או צינורות) אך גם על קשות...הייתי מבקש מהבעלים לשטוף את המנוע, לנסוע כמה ימים ואז להכנס למוסך מומחה כדי לראות את מקור הנזילה. אם אין אפשרות כזאת אז קח בחשבון אפשרות להחליף אתם ראש מנוע...

תכל'ס - אתה מסתקל כאן על רכב שידרוש - במקרה הטוב - יישור קו מלא (טיפול גדול, אולי טיימינג, החלפת כל הנוזלים כולל שטיפת רדיאטור), כנראה החלפת צינורות ואתמים פה ושם - מה שיכול בקלות לעבור 2K ש"ח...

בזמנו קניתי רכב דומה (VTR), שדרש יישור קו די רציני (פחות רציני מזה) אך ללא פגיעות, ושילמתי הרבה מעל המחירון. מצד שני, מחירון של GTI הרבה יותר קרוב למציאות מחירון של VTR/VTS.

P.

פורסם

נזילות בטח שלא מצריכות החלפת אטם ראש מנוע ... אולי התכוונת למכסה שסתומים , שב GTI יש שניים כאלה .

טיפול ויישור קו , כמו שפיני מתכוון לא אמור לעלות יותר ש"ח בהנחה והכל נעשה בבית . 1500 ש"ח כולל הכלים !

למה צריך ללכת למוסך בכדי להחליף נוזלים ?! למה צריך ללכת למוסך כדי להחליף צינורית גומי ?! בשביל לעשות טיפול 10K בטח לא צריך ללכת למוסך ...

אולי רק בשביל לעשות טיימינג צריך ללכת למוסך , וגם זה ללא מנוסים שבנינו ...

בואו נעשה תחשיב גס של עלות חלקים ליישור קו ...

ספר היינס - 120 ש"ח .

טיפול 10 מלא - 300 ש"ח ( שמנים , פלאגים , פילטרים מים ירוקים וכו' )

צינורות גומי חדשים ( בהנחה ויש כאלה שהתיישנו והתייבשו ) - 500 ש"ח .

תושבות מנוע (סתם כי לא מצאתי משהו אחר להחליף) - 300 ש"ח .

סט כלים - 200 ש"ח

ג'ק הידראולי - 100 ש"ח

סט מפתחות טורק (כוכבים) - 30 ש"ח .

עד כאן הדברים שעושים לבד ואין צורך במוסך ...

מה עוד נשאר ? טיימינג ? 300-400 שקל במוסך ...

אל תכניסו אנשים לפאניקה , המחירים לא כאלה בשמיים .

Dr. Dre , 2001

פורסם

אביב אני לא מסכים איתך לחלוטין.

אמנם החלקים אינם יקרים וכמובן שאפשר לעשות את הרוב בבית לבד.

אבל בנינו הרוב הגדול של בעלי הרכבים הללו אינם בעלי ידיים לטפל ברכב

או כמובן ידע , מפחדים לגעת או לנסות לתקן ולכן מעדיפים לעשות את זה

במקום מוסמך , ולעיתים אף במוסך מורשה מה שיוצר מחירים מאד גבוהים.

לכן לאדם לא מנוסה בתחום רכב עם כל כך הרבה ריז'קטים אינו מומלץ ,

אם כי אני חושב שכל הבדיקה הייתה כיסוי תחת אחד גדול .

למעט נושא השלדה.

פורסם

אתה יכול לא להסכים ...

ולדעתי , האישית בלבד .... מי שאין לו האומץ או היכולת להתעסק עם הרכב בעצמו כדאי מאוד שלא יקנה רכב ספורטיבי משומש וצרפתי . חבל על הכסף ועל שברון הלב שיגרם כתוצאה מכך .

כי בסה"כ החלקים לא יקרים והעבודה לא קשה בכלל ( ואני לא מחשיב את עצמי למומחה או גאון ) . כל מה שצריך זה רק הבנה של אופן הפעולה של כל מערכת ברכב , קצת אומץ וסט כלים לא רע :wink:

Dr. Dre , 2001

פורסם
אתה יכול לא להסכים ...

ולדעתי , האישית בלבד .... מי שאין לו האומץ או היכולת להתעסק עם הרכב בעצמו כדאי מאוד שלא יקנה רכב ספורטיבי משומש וצרפתי . חבל על הכסף ועל שברון הלב שיגרם כתוצאה מכך .

כי בסה"כ החלקים לא יקרים והעבודה לא קשה בכלל ( ואני לא מחשיב את עצמי למומחה או גאון ) . כל מה שצריך זה רק הבנה של אופן הפעולה של כל מערכת ברכב , קצת אומץ וסט כלים לא רע :wink:

תבדוק את עצמך שוב,

צירייה שמאלית ל-106 GTI :

2300 ש"ח לפני מע"מ, תחליפית 1300 (מנסיון).

שיפוץ לא כדאי לעשות להן, כי הן לא מחזיקות מעמד.

ימנית עולה קצת פחות, וכשאני אומר קצת, אני מתכוון לקצת.

יש לו לעשות בלמים, טיימינג ככל הנראה, החלפת כל הנוזלים באוטו.

מעבר לזה,

כל האוטו נשמע מוזנח בטירוף :!:

קח לתשומת ליבך מר בחור,

שלא יבלבלו לך את המוח, אין כאן רבים שיש להם או הייתה להם 106GTI.

אוטו מופלא זה אין ספק וויכוח, אבל התחזוקה ה-ר-ב-ה יותר יקרה מהראלי.

אז.....

שלא יעבדו עליכם :)

פורסם

עזוב רגע את עניין השאסי/לא שאסי.

רצוי שתיקונים ראשוניים יבוצעו ע"י מוסך אמין. ככה יוכלו לראות יותר תקלות אפשריות.

יש כאן חתיכת כמות רצינית של טיפולים:

מערכת קירור (בתקווה שזה ללא ראש מנוע) - כמה מאות על צינורות+מציאת הדליפה.

רדיאטור - שיפוץ או חדש מתקרב לאלפייה מלמטה.

טיימינג - ב-16V זאת עבודה יותר בעייתית - 600-700 זה לא מחיר בשמיים (צפה ליותר).

תושבות - קרוב לאלף ש"ח כולל עבודה.

החלפת אטמים - כמה מאות בודדות (של מכסה שסתומים, של טרמוסטט, סעפות וכו'). + עבודה.

ראש מנוע - כמו שזה נראה, תהיה מוכן להוריד ראש (גם קורוזיה, גם הזעות, גם אוטו לא מתוחזק) - 2K בעדינות.

גיר - לעשות קלאץ' + מחזירי שמן (3). מעל אלף ש"ח.

ברקסים - אם זה כולל רפידות, אז מעל 600 ש"ח.

זה במקרה שהגיר והמנוע לא צריכים שיפוץ/אוברול.

כמה יצא?

במקרה שהכל באמת צריך תיקון.

צפה לסכומים שנעים בין 4-6K. ואולי מעט פחות, תלוי במוסך.

עכשיו תשקול את הכל.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
עזוב רגע את עניין השאסי/לא שאסי.

רצוי שתיקונים ראשוניים יבוצעו ע"י מוסך אמין. ככה יוכלו לראות יותר תקלות אפשריות.

יש כאן חתיכת כמות רצינית של טיפולים:

מערכת קירור (בתקווה שזה ללא ראש מנוע) - כמה מאות על צינורות+מציאת הדליפה.

רדיאטור - שיפוץ או חדש מתקרב לאלפייה מלמטה.

טיימינג - ב-16V זאת עבודה יותר בעייתית - 600-700 זה לא מחיר בשמיים (צפה ליותר).

תושבות - קרוב לאלף ש"ח כולל עבודה.

החלפת אטמים - כמה מאות בודדות (של מכסה שסתומים, של טרמוסטט, סעפות וכו'). + עבודה.

ראש מנוע - כמו שזה נראה, תהיה מוכן להוריד ראש (גם קורוזיה, גם הזעות, גם אוטו לא מתוחזק) - 2K בעדינות.

גיר - לעשות קלאץ' + מחזירי שמן (3). מעל אלף ש"ח.

ברקסים - אם זה כולל רפידות, אז מעל 600 ש"ח.

זה במקרה שהגיר והמנוע לא צריכים שיפוץ/אוברול.

כמה יצא?

במקרה שהכל באמת צריך תיקון.

צפה לסכומים שנעים בין 4-6K. ואולי מעט פחות, תלוי במוסך.

עכשיו תשקול את הכל.

רועי,

אני הייתי מעריך שזה יצא יותר,

מאחר ותמיד קופצות עוד עיזים בדרך, מה גם ששכחת את הציריות.

חבל על הזמן,

רכבים ספורטיבים מהשנים הללו, שלא טופלו בצורה קפדנית,

מענישים את הבעלים/הקונים בבת אחת.

אם הם מטופלים בצורה קפדנית, הם מענישים את הבעלים בקטנות כל השנה :-)

פורסם

אביב,

לגבי קשר בין סימני קורוזיה ואתם ראש - אצלי בVTR היה חשד לפריצת אתם ראש בגלל סימני מים בין ראש לבלוק - מה שהתגלה בסוף כאתם בית תרמוסטט פגום. ההבדל במחיר היה פי 10!

לגבי טיפול עצמי ברכב - לצערי לא כל אחד יכול - לחלק חסר ידע, לחלק זמן וכו' וכו'...הנחתי שלו לאלעד היה מספיק ידע ונסיון במכונאות רכב כדי לעשות את יישור קו בעצמו, הוא לא היה שואל את דעתינו על הבדיקה.

בנוסף לכך, יש דברים שקשה עד בלתי אפשרי לעשות לבד בבית - ניקוי יסודי של הרדיאטור, חריטת צלחות בלמים , פו"ה מסרק הגה ב106, שיפוץ משאבת הגה חשמלית...

כך שהוצאה לאחר קניית 106GTI זו תהיה איפשהו בין הרבה אלפי שקלים לכל הצרות במוסך מורשה לסדר גודל של 1000ש"ח ליישור קו בסיסי בבית - מה שאלעד צריך לקחת בחשבון אם הוא יחליט ללכת על זה.

P.

פורסם
אביב,

לגבי קשר בין סימני קורוזיה ואתם ראש - אצלי בVTR היה חשד לפריצת אתם ראש בגלל סימני מים בין ראש לבלוק - מה שהתגלה בסוף כאתם בית תרמוסטט פגום. ההבדל במחיר היה פי 10!

לגבי טיפול עצמי ברכב - לצערי לא כל אחד יכול - לחלק חסר ידע, לחלק זמן וכו' וכו'...הנחתי שלו לאלעד היה מספיק ידע ונסיון במכונאות רכב כדי לעשות את יישור קו בעצמו, הוא לא היה שואל את דעתינו על הבדיקה.

בנוסף לכך, יש דברים שקשה עד בלתי אפשרי לעשות לבד בבית - ניקוי יסודי של הרדיאטור, חריטת צלחות בלמים , פו"ה מסרק הגה ב106, שיפוץ משאבת הגה חשמלית...

כך שהוצאה לאחר קניית 106GTI זו תהיה איפשהו בין הרבה אלפי שקלים לכל הצרות במוסך מורשה לסדר גודל של 1000ש"ח ליישור קו בסיסי בבית - מה שאלעד צריך לקחת בחשבון אם הוא יחליט ללכת על זה.

P.

1000 ש"ח זה לא יעלה לו בחיים.

תגיד איפה אתה חיי?

פורסם

תגיד איפה אתה חיי?

בראשון :) אמרתי "יישור קו בסיסי בבית" - מה שאומר נוזלים פלגים אולי צינור פה ושם.

לגבי מחירים - הכל מוסכים מורשים:

ניקוי רדיאטור במורשה עלה לי 300 ש"ח לא כולל פו"ה - עוד 250 ש"ח - ליטל.

תושבות - ביררתי במרום צמרת - סדר גודל של 600 ש"ח.

קלאץ' - קרוב ל2000 ש"ח במרום הצמרת - זה מה שנשאר שנתקעים בלי קלץ' בערב חג

ברקסים - כ500 קדימה (דיסקים+רפידות), כ400 אחורה (דיסקים + רפידות) - ליטל

אטמים - טרמוסטט - 150 ש"ח עבודה (אין אתם - בית טרמוסטט יושב על סיליקון אדום!

ראש מנוע - (הצעת מחיר של ליטל) - חפש הודעה של חלי בנושא. תוסיף כמה מאות ש"ח על GTI :)

P.

פורסם

יוגב -

רדרוז טען שציריות עולות 2000 ש"ח , אני רק הוספתי שזה דיי זול אם ככה הוא טוען .

אני עדיין בדיעה שהמחירים שלקחו לך הם מוגזמים , ושלפחות אם לא יותר מחצי מהדברים ניתן לעשות לבד בבית ולפחות בחצי המחיר .

צלחות בלימה ? בשביל זוג חדשות שעולות 300 שקל שווה לך לחרוט ולשלם 200 ש"ח ?!

כמה בעייתי זה לפרק ולנקות את הרדיאטור ?!

רפידות בלמים ודיסקים , אולי חצי שעה על כל הרכב בחנייה של הבנין על ג'ק של 100 שקל .

תרמוסטט - סתם כדי לפוצץ לך את הסעיף ... עבודה של אולי 20 דק' , החלקים : תרמוסטט : אם טחנו אותך בחנות חלפים , 40 ש"ח . שפופרת RTV ( או : סילקון אדום ! ) : 20 שקל וטחנו אותך . מים ירוקים : 30 ש"ח .

תעשו לי טובה ... אתם בוכים על הכסף שאתם שופכים בלי לנסות להבין איך זה עובד ולסדר לבד , בבקשה ... לכו על זה ...

Dr. Dre , 2001

פורסם

תגיד איפה אתה חיי?

בראשון :) אמרתי "יישור קו בסיסי בבית" - מה שאומר נוזלים פלגים אולי צינור פה ושם.

לגבי מחירים - הכל מוסכים מורשים:

ניקוי רדיאטור במורשה עלה לי 300 ש"ח לא כולל פו"ה - עוד 250 ש"ח - ליטל.

תושבות - ביררתי במרום צמרת - סדר גודל של 600 ש"ח.

קלאץ' - קרוב ל2000 ש"ח במרום הצמרת - זה מה שנשאר שנתקעים בלי קלץ' בערב חג

ברקסים - כ500 קדימה (דיסקים+רפידות), כ400 אחורה (דיסקים + רפידות) - ליטל

אטמים - טרמוסטט - 150 ש"ח עבודה (אין אתם - בית טרמוסטט יושב על סיליקון אדום!

ראש מנוע - (הצעת מחיר של ליטל) - חפש הודעה של חלי בנושא. תוסיף כמה מאות ש"ח על GTI :)

P.

בוא אני אפתח לך קצת את העיניים:

תושבות יותר לכיוון ה-1000 עם זה שלושתן

קלאץ - כמעט 3 (2800 אם אני זוכר נכון), זה קלאץ' אחר מאצלך

ראש מנוע - 2900 ש"ח עם גומיות שסתומים, "קצת" יותר ממנוע 8 שסתומים.

רצית להוסיף משהו? :-)

פורסם
יוגב -

רדרוז טען שציריות עולות 2000 ש"ח , אני רק הוספתי שזה דיי זול אם ככה הוא טוען .

אני עדיין בדיעה שהמחירים שלקחו לך הם מוגזמים , ושלפחות אם לא יותר מחצי מהדברים ניתן לעשות לבד בבית ולפחות בחצי המחיר .

צלחות בלימה ? בשביל זוג חדשות שעולות 300 שקל שווה לך לחרוט ולשלם 200 ש"ח ?!

כמה בעייתי זה לפרק ולנקות את הרדיאטור ?!

רפידות בלמים ודיסקים , אולי חצי שעה על כל הרכב בחנייה של הבנין על ג'ק של 100 שקל .

תרמוסטט - סתם כדי לפוצץ לך את הסעיף ... עבודה של אולי 20 דק' , החלקים : תרמוסטט : אם טחנו אותך בחנות חלפים , 40 ש"ח . שפופרת RTV ( או : סילקון אדום ! ) : 20 שקל וטחנו אותך . מים ירוקים : 30 ש"ח .

תעשו לי טובה ... אתם בוכים על הכסף שאתם שופכים בלי לנסות להבין איך זה עובד ולסדר לבד , בבקשה ... לכו על זה ...

א. צירייה עולה 2000 ש"ח. אחת בלשון יחיד :!:

ב. להזכירך ע"פ חוק, האדם היחיד אשר מותר לו להתעסק עם בלמים הוא מכונאי מוסמך ומורשה :!:

תיזהר, כשאתה מציע לאנשים לעשות דברים לבד :!:

דרך אגב,

נראה מה תגיד, כשההורים שלך יצטרכו למכור את הבית כדי לשלם פיצויים למשפחה שנכנסת בה,

בגלל שטיפלת לבד בבלמים, סגרת את הברגים חלש/חזק מידי, והרגת להם את הילדים.

לא צריך להוסיף, שברגע שחברת ביטוח תשמע על כזה דבר, אתה/ההורים שלך תשלמו

את כל הפיצויים.

ולכן אני אומר שוב,

אל תגעו ברכב בכלל ובבלמים בפרט אם אתם לא יודעים מה אתם עושים ו/או אתם מכונאים מורשים :!:

• תוכן חדש...