Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, נסענו ונסענו בהונדה שלנו.היא בת 14, ויש לה 298,000 ק"מ. אנחנו חושבים שניצלנו אותה ממש טוב...

בשנים האחרונות מצבנו הכלכלי היה לחוץ יותר, ועכשיו קצת רווח לנו. אנחנו רוצים להתפנק.

חשבנו לקנות את ה-s60, בשנתון החדש ביותר שנוכל להרשות לעצמנו (בסביבות ה-100000 ש"ח). אנחנו מבינים שזו לא החלטה מעולה כלכלית, אבל רוצים להתפנק. יש כמובן את האופציה של ההונדה אקורד, ולפי ההמלצות שאנחנו מקבלים זו כנראה אופציה רציונאלית יותר מהוולבו.

התייעצנו עוד (בגדנו בפורומים אחרים :wink:) והמליצו לנו סדרת ה-C של מרצדס. גם כאן, ההחלטה דומה יחסית לזו של הוולבו.

אז אלה השאלות שלנו:

האם אנחנו משוגעים לגמרי? לא לצחוק עליי, אבל אנחנו מבינים קטנים מאוד ברכבים. אנחנו מבינים שכנראה קנייה של וולבו היא לא מאוד חכמה כלכלית, אבל קצת שחוששים שזו החלטה מאוד (!) לא כלכלית. מה דעתכם?

ומה הייתם עושים אתם? כלומר, בהנחה שזה הסכום שאתם מעוניינים להוציא עבור רכב מפנק למשפחה?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי בלבד:

זו החלטה מאוד לא כלכלית,יותר נכון התאבדות כלכלית, מעבר לצריכת דלק מטורפת של 1 ל 4 1 ל 5(כפול דלק ממה שאתה משלמים היום), יש את עניין הטיפולים ,מורשה הונדה וולוו חבל להכביד במילים, תרימי טלפון ושאל יכמה עולה ברקסים לS60 או טיימינג (השם ירחם) או סתאם טיפול 50 או 60 אלף נניח.

שלא נדבר על תקלות שזה בכלל סיפור בפני עצמו.

לגבי המרצדס אני בכלל לא רוצה להתייחס.

שוב ,שאלת לגבי דעות אישיות וחוות דעת :זאת רק דעתי האישית והיא לא מחייבת.

לפי דעתי אם את רוצה להתפנק(עד גבול מסויים הבתחשב בהוצאות אחזקה),ויש לך את האמצעים: B4 עם נפח מנוע 3.0 ליטר, או טויוטה קמארי, אם היו לי 100 אלף פנויים לשים על רכב,(ועוד 100 אלף פנויים לייתר ביטחון או יותר נכון לימים קשים שלא יגיעו) זה מה שאני הייתי קונה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני חושב שבכיוון שאליו אתם מסתכלים אפשר להסתכל לכיוון הפאסאט של VAG, גם לרכב הזה יש הרגשה יוקרתית (:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני חושב שבכיוון שאליו אתם מסתכלים אפשר להסתכל לכיוון הפאסאט של VAG, גם לרכב הזה יש הרגשה יוקרתית (:

ומה היתרון שלה לדעתך? אני ממש לא מכירה את הרכב.

פורסם

השיקול בקניית רכב כזה הוא לא השיקול של הקניה הראשונית, אלא האחזקה השוטפת.

זה נכון לכל רכב שנושק לטריטוריית היוקרה.

הטיפולים והדלק עולים יותר, זה נכון, אבל זה לא משהו שלא יכולים לעמוד בו.

העניין הוא שמגיעים לתקלות, ותיקונים לא צפויים, ואז יכולים להגיע לכמה אלפי שקלים

במקרה הטוב, ואף לכמה עשרות במקרה הרע.

לגבי ה C קלאס, היא לדעתי קטנה יותר, ויקרה יותר לאחזקה.

לגבי הצעות קלות יותר לאחזקה, זו אכן האקורד שציינת, הVW פאסאט שהוזכרה כאן,

או משהו דומה להן, שעדיין זו לא משפחתית סטנדרטית, אבל גם לא רכב יוקרה,

שקשה יותר להחזיק.

לגבי משוגעים או לא? אתם ממש לא משוגעים, אבל אם אתם רוצים להתפנק, ואין

כל רע בזה, תהיו מוכנים להוציא במקרה הצורך סכומים נכבדים יותר על הרכב.

יש כאלה שמעדיפים לנסוע יותר לחו"ל, לקנות בגדים/תכשיטים וכל מיני דברים אחרים,

ויש כאלה שמעדיפים רכב מפנק/מפואר/ספורטיבי וכד'.

זה שיקולכם האישי בלבד.

פורסם

נתחיל מהסוף - אתם לא משוגעים. אתם רוצים להתפנק במכונית מוצקה ומפוארת יותר מהמכונית הנוכחית שלכם, וזה לגיטימי.

כל רכישה של מכונית בימים טרופים אלו, אינה מעשה כלכלי. ככל שעולים בסולם הקטגוריות והיוקרה, ההפסד בכל שנה גדל. זה חלק מהמחיר.

עלויות נסיעה ואחזקה של וולוו אינן שונות בהרבה משאר המכוניות באותה קטגוריה. רצוי מאוד למצוא מוסך מטפל אמין, וכזה המכיר את המכונית. ישנם כאלו גם ברשת המוסכים המוסמכים על ידי היבואן, וגם מחוצה לה. מחירי החלקים אינם מטורפים, וגם תצרוכת הדלק כלל אינה דומה למה שנכתב על ידי סובארו לויאל.

במחיר בו תרכשו את הוולוו, תמצאו טויוטה קאמרי ישנה בשניים או שלושה שנתונים, והתמורה ממנה תהיה נמוכה יותר.

בהצלחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
ומה היתרון שלה לדעתך? אני ממש לא מכירה את הרכב.

לא שנהגתי על אחד כזה אבל רכבי פולקסווגן ידועים בטיבם ואיכותם ואם אתם מחפשים בחירה יוקרתית והרגשת luxury פאסאט היא הרכב היוקרתי ביותר שVW מציעים וידוע לי עליו. שווה להריץ חיפוש ולשאול שאלות לגבי הרכב את אלו שהתנסו בו

פורסם
לא שנהגתי על אחד כזה אבל רכבי פולקסווגן ידועים בטיבם ואיכותם ואם אתם מחפשים בחירה יוקרתית והרגשת luxury פאסאט היא הרכב היוקרתי ביותר שVW מציעים וידוע לי עליו. שווה להריץ חיפוש ולשאול שאלות לגבי הרכב את אלו שהתנסו בו

אם לא נהגת ואתה לא מכיר, אל תכתוב !!!

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
אם לא נהגת ואתה לא מכיר, אל תכתוב !!!

אולי אני כן אכתוב, how about that?

פאסאט רכב מפורסם וידוע ובכלל פולקסווגן ידועות באיכותן, כך שזה לא פשע להציע להם להסתכל בכיוון הרכב הזה ולהתעניין בביקורות עליו.

קונה חכם ילך ויחפש את הביקורות (למשל http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%93%D7%A9/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F/1246/%D7%A4%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%98).

פורסם

VW איכותיות עד שהן יוצאות מהאחריות, אחר כך הפלסטיקים נושרים ומתקלפים ומתחילות הבעיות.

מה דעתך על החלפת גלגל תנופה בעלות של 7 אלף ש"ח לרכב שרק סיים את האחריות?

מה דעתך על סוויט'ץ שהתפגר ועלות החלפתו הגיעה לעשרייה?

פלסטיקים נשברים וכו' זה לא מחזה נדיר ברכב הזה ולמען הסר ספק הבעיות האלו היו בכמה רכבים ולא רק ברכב אחד.

בכל מקרה רכבים מפנקים שלא יהוו התאבדות כלכלית, קאמרי, אקרוד 2.4, B4 מנוע 3.0, ועוד אופציה לא פחות טובה ורכב מאוד מאובזר ומפנק עם המון כוח ומומנט זמין זה השברולט מאליבו החדשה שנת 2008 כבר נכנסת לתקציב, מנוע V6 3.5L.

פורסם
אולי אני כן אכתוב, how about that?

פאסאט רכב מפורסם וידוע ובכלל פולקסווגן ידועות באיכותן, כך שזה לא פשע להציע להם להסתכל בכיוון הרכב הזה ולהתעניין בביקורות עליו.

קונה חכם ילך ויחפש את הביקורות (למשל http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%93%D7%A9/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F/1246/%D7%A4%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%98).

איך אתה רושם דבר כזה על רכב שאתה לא מכיר? אתה ממליץ על רכב על סמך מבחן דרכים וביקורת שקיבל במשך נסיעה של 30 דקות על רכב חדש, אתה יודע מה קורה לגרמניה כזאת שיוצאת מאחריות? אתה יודע כמה עולים טיפולים? אתה יודע כמה גרוע השירות של צ'מפיון במוסכי הרשת? מלבד מוסך רון התותח!

לקחת היום רכב כזה זו התאבדות, ואתה עוזר פה להחלטה על סמך קריאת מסמך טיפשי.

Confidence In Motion

פורסם
VW איכותיות עד שהן יוצאות מהאחריות, אחר כך הפלסטיקים נושרים ומתקלפים ומתחילות הבעיות.

מה דעתך על החלפת גלגל תנופה בעלות של 7 אלף ש"ח לרכב שרק סיים את האחריות?

מה דעתך על סוויט'ץ שהתפגר ועלות החלפתו הגיעה לעשרייה?

פלסטיקים נשברים וכו' זה לא מחזה נדיר ברכב הזה ולמען הסר ספק הבעיות האלו היו בכמה רכבים ולא רק ברכב אחד.

בכל מקרה רכבים מפנקים שלא יהוו התאבדות כלכלית, קאמרי, אקרוד 2.4, B4 מנוע 3.0, ועוד אופציה לא פחות טובה ורכב מאוד מאובזר ומפנק עם המון כוח ומומנט זמין זה השברולט מאליבו החדשה שנת 2008 כבר נכנסת לתקציב, מנוע V6 3.5L.

אתה ממש טועה, אני חולק איתך.

הרכב שלי אבי (גולף פלוס) 2007, רכב בן 3+ שנים, הפלסטיקים ממש לא מתקלפים, הסוויץ' בריא בנפשו וגלל התנופה? לא קיים!

הרכב פשוט מדהים, זה מה שיש לי להגיד לך.

ולי ויותר לאבי יש ניסיון עם פולקסוואגן.

היה ברשותנו פאסאט הישנה, בורה, גולף, כיום גולף פלוס.

איך אתה רושם דבר כזה על רכב שאתה לא מכיר? אתה ממליץ על רכב על סמך מבחן דרכים וביקורת שקיבל במשך נסיעה של 30 דקות על רכב חדש, אתה יודע מה קורה לגרמניה כזאת שיוצאת מאחריות? אתה יודע כמה עולים טיפולים? אתה יודע כמה גרוע השירות של צ'מפיון במוסכי הרשת? מלבד מוסך רון התותח!

לקחת היום רכב כזה זו התאבדות, ואתה עוזר פה להחלטה על סמך קריאת מסמך טיפשי.

אני רק מסכים איתך בקשר לעלויות הטיפולים, אכן, יקר, אבל לא יקר מאוד.

והיחס בצ'פיון שאני מקבל ב"רכב הנגב" יפה מאוד, מדברים בכבוד, מתייחסים בכבוד, לכל שאלה עונים ולא מתעצבנים.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

גם לפי דעתי הפסאט אופציה טובה, אפשר לבדוק גם סקודה סוםרב. אמנם הדגם החדש לא יכנס לתקציב הזה אבל אחת מ-2006 או אפילו 2007 יכולה להיות אופציה מאוד מרווחת ונעימה כמשפחתית גדולה משודרגת.

ואם כבר גדול ומרווח אז בקצת יותר ממאה אלף שקל תוכלו למצוא יונדאי סונטה יוצאת ליסינג ואולי אפילו פרטית. נכון אין לה סמל של וולבו אבל היא נוחה ומרווחת הרבה יותר ומציעה הרבה אוטו במעט כסף יחסית למתחרות. אם הכיוון הוא סמל יוקרתי ובעל מוניטין אז היא לא תתאים אבל אם הרצון הוא להתפנק בגבולות התקציב אני חושב שזה רכב מתאים.

בהצלחה.

פורסם

אם יש לכם 100 אלף לרכב אזי אני מציע שתרכשו ב-80 ותכינו 20 לתחזוקה שוטפת למשך שנתיים ראשונות.

הסיבה פשוטה, בכל מקרה מדובר על רכב ישן ומשומש, לרוב רכבים גדולים עברו ק"מ גבוה גם אם בתחזוקה טובה.

לכן, לא משנה כמה תבדקו את הרכב הוא עלול להפתיע אתכם בבלאי טבעי שיגיעה ברגע לא צפוי.

בנוסף ירידת הערך העצומה תהיה קטנה יותר נומינלית ככל שהבסיס (עלות ראשונית) יהיה נמוך יותר....

• תוכן חדש...