Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אבא שלי החליט לפנק את עצמו ולרכוש לעצמו רכב שטח 4X4 גבוה ומפנק, כמה רגעים לפני שהוא יוצא לפנסיה ומחפש לעצמו פאן בשטח שהוא כ"כ אוהב.

הרעיון הוא לרכוש רכב ראוי, אמין, עם נוחות נסיעה טובה בכביש+ יכולת תנועה טובה לטיולי שטח מזדמנים (לא משהו שדורש האמר) ויכולת גרירה (עגלה עם ציוד).

חשבתי להוביל אותו לכיוון של ניסאן קשקאי (מאוד התרשמתי מהנסיעה בדגם ה-2X4) אך אני לא בטוח שהוא מהווה חלופה מתאימה לדגמי הקרוזר/קינג.

הגורל זימן לו לאנד-קרוזר של השכן הצמוד, שהחליט לרכוש לעצמו את הדגם החדש לבית טויוטה.

האקמפלזר שמור מאוד, דגם קצר (שזה מצויין כי הארוך מיותר) וכמובן שההיסטוריה שלו ידועה ומצויינת.

לתומי חשבתי שהקינג והקרוזר הם מתחרים ותיקים בקבוצה שלהם, אך הופתעתי לגלות שההבדל במחירון מגיע לכ-30K ש"ח וצפונה לטובת הטויטה.

האם מישהו יכול להגיד לי מדוע קיים ההפרש הזה בין הדגמים? מדובר במנועים כמעט זהים בנפחם, אבזור כמעט זהה, מידות זהות ויכולות כמעט זהות (אמרו לי שהטויוטה טוב יותר בשטח, הרוב טוענים שהוא עדיף על הקינג בכל תחום, אבל 30K הפרש??)

האם יש למישהו חלופות מתאימות טובות יותר?

הרכב לא יעשה ק"מ רב בשנה ולא יעשה טיולי שטח קשים (גם לא קרוב לזה לדעתי).

בתקציב הזה (190K) נכנסים רכבים רבים כגון האדג' ודומיו, אך אני שומע יותר ויותר אנשים מהשטח שטוענים שאין מתחרים לטויוטה (מבחינת יכולת שטח כללית, אמינות, נוחות נסיעה בכביש,אבזור וחבילה כוללת).

דעתכם?

על הדרך: אשמח לקבל פירוט על ההבדלים בין דגם הלקצ'ורי לבין דגם הפרימיום (מלבד ריפודי עור בפרימיום).

נ.ב

עשינו נסיעה קצרה ברכב של השכן, שנינו התרשמנו שמדובר ברכב נהדר ומצויין. תג מחיר יקר אמנם, אך בהחלט רכב מרשים.

תודה.

פורסם

יש לקחת בחשבון שאחזקה של קרוזר יקרה יותר משל קשקאי בביטוחים, בצריכת הדלק וגם בטיפולים.

האם בשביל טיולי שטח קלים צריך יותר מג'יפון פשוט?

ג'יפונים גם יעניקו איכות חיים עדיפה בתחומי העיר וגם בנסיעות בין עירוניות והתנהגות הכביש שלהם עדיפה.

מבחינת השוואה לקינג, יש לי ניסיון קל בנהיגה בהן, יותר בנסיעה.

אין הרבה מה להשוות הלנד קרוזר עדיף בהרבה ובכל תחום, אני מהאסכולה הזאת.

אין מה להשוות בין תאי הנוסעים ובין איכות הנסיעה והשקט בקרוזר לעומת הקינג.

אם קרוזר זו השאיפה ויש תקציב לתחזק אותו אז הרכב של השכן יכול להיות מציאה.

אבל אם השאיפה היא לרדת לשטח קליל מדי פעם ולקבל בעיקר תנוחת נהיגה גבוהה ושולטת אז ג'יפון יהיה עדיף לדעתי.

שבוע טוב.

פורסם

בעיקרון רכב קצר הרבה יותר טוב בשטח מרכב ארוך, לכן אם הוא מחפש רכב להנאה בשטח זו בחירה נכונה (גם הארוך, מנסיון אישי, ממש טוב בשטח).

לדעתי ההבדל במחירים זה בעקבות העובדה שהלקרוזר הוא הג'יפ הכי נמכר, בנוסף לכך כאשר אנו קנינו את הלאנד קרוזר הקודם והתלבטנו בינו ובין הקינג, הABS לא מגיע בכל הדגמים, ויכול להיות שמפה מגיע ההבדל במחירים, הקינג הקצרים מגעים עם ABS, הארוכים מרמת גימור מסויימת.

לגבי ההבדל בין רמות הגימור, אם זכרוני אינו מטעני, ההבדלים הם רק במושבי עור, מחממי מושבים, כסאות חשמליים וזהו (אולי פספסתי עוד דבר אחד או שתיים אבל לא נראה לי).

הלאנד קרוזר רכב שטח מאד מהנה, אך חשוב למגן אותו, אחרת התיקון יכול להיות יקר.

תתחדשו!:-)

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם

תודה למגיבים.

הג'יפונים הם קצת בעייתים בעיקר בשל העובדה שהם לא נותנים יכולת שטח אמיתית וגם לא נותנים נוחות בכביש כמו הפרייבט.

השטח לא צריך להוות שיקול מרכזי ברכישה הזאת, אני בטוח שהרכב לרוב יסע בדרכים לא נוראיות לרכב גבוה עם הענה כפולה (אולי אני דווקא כן אנצל אותו מדי פעם).

רוב הג'יפונים מגיעים עם מנועי 2000, מעט רועשים ולפעמים גם קצת נטולי כוח.

הרכב הנרכש יעשה נסיעות לא מעטות בין היתר מהצפון לת"א.

אני לא באמת מאמין שיונדאי טוסון או RAV4 יעניקו נסיעה נינוחה וכיפית כמו הלאנד-קרוזר על כל התחושה שהוא נותן כרכב SUV רציני.

הרעיון הוא רכב ראוי לבן אדם שחשקה נפשו ברכב SUV ממשי ומוצלח.

mike888, תודה על ההשוואה מול הקינג.

פורסם

סליחה על התיקון ,

אבל ה RAV4 יותר נוחה מהלנד קרוזר [השוואה ביני עם הראב וחבר טוב שיש לו לאנדקרוזר ארוך שנת 2008 גם].

הוא טען שבכביש הרכב שלי מאיץ יותר טוב וגן נוח משלו [כנראה בגלל ששלו דיזל ושלי בנזין וכנראה גם בגלל הבדלי המשקלים].

לגבי יכולת שטח אם לאביך לא אכפת להתנייד בג'יפון תבדוק את הגראנד וויטארה החדשות יש להם הילוך כח והם לא רעות בשטח בכלל,

הבעיה של הסוזוקי מתחילה בכביש [בגלל יכולות השטח ]. והן צפופות טיפונת.

בהצלחה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

דווקא מבחינת נוחות של שיבוש מהמורות ובידוד רעשים הלנד קרוזר עדיף לדעתי.

אם כבר ג'יפונים קשוחים יותר אפשר לבדוק את הניסאן אקסטרייל שנדיר יחסית בנוף אבל הוא הג'יפון הכי קרבי אני חושב.

• תוכן חדש...