Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבין אני ממש אבל ממש לא מסכים עם מה שאתה אומר, פותח השרשור ביקש X דלק קיבל Y דלק, כלומר, לא קיבל את מה שדרש, והוא לא צריך לשלם על כך מה לעשות, הם רוצים לתת שירות שיתנו אותו כמו שצריך, מה זאת אומרת עשה זאת בהיסח דעת? אתה בעבודה תהיה מרוכז, ומה אם אני פועל בניין ובגלל היסח דעת נפל לי הפטיש על אחד העובדים? אז טעיתי הרגתי בן אדם תעזבו אותי בשקט...

תחשוב שתלך למסעדה תבקש מנה מסויימת, יתנו לך אותה פעמיים וידרשו ממך לשלם גם על השניה למרות שאתה בכלל לא רעב לאכול גם את השניה, היית משלם גם עליה? פותח השרשור רצה לשלם 100 שקל לדלק, נתנו לו כמות דלק של 200 שקל, בעיה שלהם הוא לא צריך לשלם על כך, מה אם היה עליו רק 100 שקל? הוא היה צריך להתחיל לחפש איפה להוציא כסף? מה זה השטות הזאת?

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

:mm_yeah: לבחור מעליי.

זה מה שבאתי לומר, זה שהוא ישתמש בדלק זה נכון למרות שאם הם היו יכולים לשאוב את הדלק בזמן סביר אני מאמין שהבחור היה שואב אותו החוצה ואם לא אז הייתם יכולים לצלוב אותו.

וליבין אני לא יודע איפה אתה חיי אבל רובינו חיים על תקציב ואני מאמין שגם לבחור שתדלק את הרכב שלו חיי על תקציב והוא לא צריך לדפוק לעצמו את כול השבוע/ חודש על טעות של מישהו אחר.(אני לא מאמין שאני צריך להסביר את זה כמה פעמים, נראה כאילו לא למדו אותכם אחריות עצמית)

פורסם

במסעדה יכלת להגיד "סליחה, הזמנתי מנה אחת ולא 2" ואז היו מפנים אותה ולא מחייבים אבל אם אכלת את שתיהן, באבו-אביך תשלם על שתיהן!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ישנו הבדל משמעותי בין הפלת פטיש על ראשו של אדם לבין תדלוק יתר.

כלל יסוד הוא שרשלנות אינה מתקיימת מקום שאין נזק. למרות הנסיונות

לספר את הסיפור בזוויות שונות, בסופו של דבר אין כאן נזק ממשי. הדלק,

אלא אם כן מדובר באדם הנוסע קילומטר בשנה, לא יתאדה וישמש את בעל

הרכב בשבוע-שבועיים הקרובים. כל נסיון אחר לעוות את מציאות זו מהווה

נסיון לדפוק, לנצל, לעשוק ולרמות עובד מסכן שטעה - אך לא באמת גרם

לנזק.

לעניין תקציבים ושאר התבכיינות - גם אני, כמו חלק ניכר מהאוכלוסיה, חייתי

ועדיין חי במסגרת תקציב חודשי. בתקופת הצבא חישבתי היטב את הוצאותי,

חסכתי מעט כל חודש ולא חרגתי מיכולתי הכלכלית. נכון, 157 שקלים הם לא

סכום זניח. ועדיין, מרביתנו יכולים להסתדר עם העובדה שנאלץ להוציא סכום זה

שבוע או שבועיים לפני שתכננו לעשות כן.

התבכיינויות בנוגע לסוגיה זו רק מראות דבר אחד - שמי שמעלה אותם צריך להתבגר!

תמיד יהיו מצבים בהם תאלץ לשלם סכום שלא תכננת (ואפילו על שירות שלא תיארת

שתרצה). מה תעשה אז? במידה ותפגע ברכב חונה, תאמר שזוהי אשמתו של הנהג

שהחנה את רכבו כך ותסע הלאה מכיוון ולשלם על הנזק לא מסתדר עם התוכניות

הכלכליות שלך? (ונעזוב לרגע את העובדה שמדובר בסיטואציה שאיננה מקבילה).

אתה מדבר על לימוד אחריות עצמית. אדם שלא שומר לעצמו סכום של כמה מאות

שקלים למקרה צורך - זהו אדם חסר אחריות עצמית. גם בתקופותי העניות ביותר,

תמיד חסכתי כמה שקלים לעת הצורך (ואם אני יכלתי - אין סיבה שכל אחד אחר שאינו

במצב כלכלי איום ונורא לא יכול לעשות זאת - כאשר מדובר באדם שמשתמש ברכב

ומרשה לעצמו לרכוש סיגריות, כנראה שהמצב אינו כה גרוע).

לסיכום - אמנם כל מקרה תלוי בנסיבות, אבל הנסיבות הללו רק מוציאות את פותח השרשור

באור רע.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא מזמן ישבתי בפאב, הגעתי לשם עם הרכב אז ביקשתי שליש בירה, בטעות הבחור הביא לי חצי, הוא ישר פנה אלי אמר לי שהוא בטעות עשה חצי לא לדאוג אני ישלם על שליש. שתיתי חצי כוס כי אני נוהג, שילמתי על שליש ושיעשו מה שהם רוצים עם החצי השני של הכוס. הוא ספג את ההפסד לא? הוא יכל לשאוב ממני את הבירה, אבל הוא הודה בטעות שלו ושילם כנראה מכספו.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
במסעדה יכלת להגיד "סליחה, הזמנתי מנה אחת ולא 2" ואז היו מפנים אותה ולא מחייבים אבל אם אכלת את שתיהן, באבו-אביך תשלם על שתיהן!

ומה אם היית צריך לחכות שעתיים כדי שיפנו לך את הצלחת? היית מחכה שעתיים במסעדה רק בגלל טעות של מלצר?

תחשוב על המתדלק כעל מלצר, הוא יכול לקחת את הדלק בחזרה, הבעיה שאתה צריך לחכות שם שעתיים בשביל זה, למה שתעשה את זה? :?

פורסם

לכל יפי הנפש מצטער אבל אני כולי עם החייל (שגם אני כזה).

אתם כנראה שכחתם מה זה לעשות משכורת של 365 שקל בחודש.

להזכירכם זה מספיק בדיוק ל2 קולה בשק"ם וסופ"ש אחד של יצאיה.

אז כן ה150 שקל האלו שהלכו "פרש" הם קריטיים מאד לחייל, כי אם אין לו הורים שעוזרים לו כמו שצריך אז הוא יושב בבית למשך חודש שלם, ובכל פעם שחבר אומר לו בו אחי נשב על מנה פלאפל לדוגמא, הוא צריך למציא תירוצים שהוא שומר על אחיו הקטן. וכשכל החברה הולכים לשקם לקנות איזה טוסט או ארטיק, הוא צריך להישאר במשרד כי יש הרבה "עבודה".

תארו לכם שדלק היה עולה 1000 שקל לליטר, ואתם מרוויחים 10K בחודש ואתם באים למתדלק והוא מפספס ומתדלק לכם ב5K

לא הייתם יוצאים מהכלים ? לא הייתם מתעקשים שיחזירו לכם כל אגורה?

היה אכפת לכם אם זה היה יורד מכיסו של המתדלק ? אני מאמין שלא.

אז תורידו את המשקפיים הוורודים, תפסיקו לעשן את מה שאתם מעשנים ויאלה מכבי!

פורסם

עם כל הכבוד לכל החיילים,

אתם שכחתם שלאלו שמעט יותר גדולים ממכם יש חשבונות לשלם.

שכר לימוד, רכב (כדי להגיע לעבודה שמוכנה לקבל אותך כסטודנט

בה אתה עובד בשעות לא שגרתיות שאין אופציה לתחבורה ציבורית),

שכר דירה או משכנתה, חשמל, מים,ארנונה... ובגיל הזה, כאשר מגיעה

הוצאה לא צפויה היא בד"כ מעט כבדה יותר.

אין אופציה להחליט שפשוט לא עושים כלום, לא מגיעים לעבודה ולא

משלמים את החשבונות. גם אני כשהייתי חייל הייתי צריך להסתדר עם

כמה מאות שקלים ממשכורת צבאית, ונחשו מה - החיים אז היו יותר קלים!

נחמד מאוד לצייר תמונה עגומה של "חייל שנשאר במשרד", אבל

זהו מקרה הקצה וכאשר מדובר באוטו של ההורים - אני בספק

שהוא לא יכל להסביר את הסיטואציה ולהסתדר איתם. הנסיונות

לאלץ את הסיפור למצב שבו בעל הרכב בעצם הינו הנפגע והחייל

המסכן כמעט וקיפח את שאר החודש שלו, תוך מתן תירוצים לחבריו

והסתרת מצבו הקשה מכדי נשוא - נשמעים לי כמו הרבה "אוי אוי אוי".

PUG-306 XSI MK2

פורסם

שורה תחתונה, אנחנו צריכים להפסיק להתייחס לתחנות דלק (או כל חנות אחרת) כאלוהים או מישהו בעל סמכות.

אם הוא מתווכח איתך, אתה מביא לו 100 מזומן ונוסע משם.

הבעיה היא שלו, אתה ביקשת תדלוק ב100 ש"ח, יש לך את החברים העדים ששמעו את זה.

אתה לא אמור להמתין שעתיים למישהו שישאב ממך (ואף אחד גם לא יבוא לשאוב אני מבטיח לך, העלות של פעולה כזאת עולה על הדלק שיש לך, והוא אגב כבר לא נקי כמו במשאבות) ובטח לא בפקודה של איזה עובד מושתן בתחנת דלק.

פורסם

אתה מדבר על לימוד אחריות עצמית. אדם שלא שומר לעצמו סכום של כמה מאות

שקלים למקרה צורך - זהו אדם חסר אחריות עצמית. גם בתקופותי העניות ביותר,

תמיד חסכתי כמה שקלים לעת הצורך (ואם אני יכלתי - אין סיבה שכל אחד אחר שאינו

במצב כלכלי איום ונורא לא יכול לעשות זאת - כאשר מדובר באדם שמשתמש ברכב

ומרשה לעצמו לרכוש סיגריות, כנראה שהמצב אינו כה גרוע).

לסיכום - אמנם כל מקרה תלוי בנסיבות, אבל הנסיבות הללו רק מוציאות את פותח השרשור

באור רע.

יבין אתה בן אדם נורא מוזר, קודם כול תדע שאני תמיד חוסך וחסכתי כסף אבל זה לא קשור, מה שבאתי לומר זה למה אתה חושב שאני צריך לחסוך כסף בשביל לתקן טעות של מישהו אחר!!! אני צריך לחסוך בשביל הוצאת שלי ומה אתה מערב כאן תאונה ברכב? תאונות קורות אבל נכון שזה קורה אתה פונה לביטוח או שאתה ממש יפה נפש שאתה אומר לבחור השני "עזוב כפרה עלי" למרות שזאת יכולה להיות אשמתו כמו אשמתך. כנראה שהיית מתדלק שוקיסט כמו זה שבסיפור והרבה ימי עבודה הלכו לך לכן אתה חושב שזה בסדר לגלגל פדיחה שלך על בן אדם אחר וזה ביזון!!!

פורסם
וכשכל החברה הולכים לשקם לקנות איזה טוסט או ארטיק, הוא צריך להישאר במשרד כי יש הרבה "עבודה".

נגמרו החיילים שרצים על הג'בלאות בחמסין הקיץ ובבוץ בחורף כי מסתמן שכולם כאן עובדים במהלך השירות ונשארים במשרד מרוב מסכנות :roll:

או שאין להם זמן לגלוש באמצע השבוע בפורומים...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

Efraim87 כתב:

יבין אתה בן אדם נורא מוזר, קודם כול תדע שאני תמיד חוסך וחסכתי כסף אבל זה לא קשור, מה שבאתי לומר זה למה אתה חושב שאני צריך לחסוך כסף בשביל לתקן טעות של מישהו אחר!!! אני צריך לחסוך בשביל הוצאת שלי ומה אתה מערב כאן תאונה ברכב? תאונות קורות אבל נכון שזה קורה אתה פונה לביטוח או שאתה ממש יפה נפש שאתה אומר לבחור השני "עזוב כפרה עלי" למרות שזאת יכולה להיות אשמתו כמו אשמתך. כנראה שהיית מתדלק שוקיסט כמו זה שבסיפור והרבה ימי עבודה הלכו לך לכן אתה חושב שזה בסדר לגלגל פדיחה שלך על בן אדם אחר וזה ביזון!!!

ראשית כל - אני סטודנט למשפטים ומנהע"ס ועובד בהייטק. הרכב היחיד שאני מתדלק הוא הרכב שלי (כדי שחס וחלילה לא ימלאו לי יותר דלק מאשר ביקשתי :?). אם אתה קורא לתשלום בגין מוצר שאני אצרוך מוזר - צר לי לראות היכן הדור הצעיר נמצא וכיצד הוא מחונך. מכיוון וקשה לך להבין את הדוגמא - כן, אם אפגע ברכב חונה, אני לא אנסה לחפש איך להאשים את הצד השני אלא אשא באחריות שלי ואשלם מכיסי (בין אם ע"י השתתפות עצמית ובין אם לא) - עוד תופעה של דפיקת האחר שפושה בחברה כיום. השורה התחתונה היא שאתה עומד להנות ממוצר עליו אתה לא משלם. מילא, אם היחידה שתסבול היא חברת הדלק, הייתי מתעלם מכך (למרות שגם בזאת אינני תומך), אך כשאני יודע שמתדלק יעבוד יום שלם תמורת דלק שאני נהנה ממנו - ללא קשר למה שהחוק אומר אני אשלם.

ברור שהחיים כחייל קשים, הם לא נהיים קלים יותר אח"כ, אבל 2 אנשים שאני מאוד אוהב ומעריך לימדו אותי את הדבר הבא - אתה לא נמדד בזמנים קלים אלא בזמנים הקשים, כשההחלטה אינה קלה. כל אדם שאיננו בוחל בצריכת דלק חינם על חשבון מתדלק שמרוויח מינימום - בין אם מדובר במיליונר ובין אם מדובר בעני מרוד - החלטה זו מלמדת עליו יותר מכל כמות של מילים שישפוך על גבי עמוס השרת. בכל מקרה, אני לא מופתע מהעובדה שרוב המגיבים התומכים במעשיו של פותח השרשור - הם עדיין ילדים (לפחות כך זה נראה). מתישהו תתבגרו ותבינו שאם המצב היה הפוך - לא הייתם רוצים לפגוש את עצמכם.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני מצטער לדעת שאתה חושב שכול מי שלא מסכים איתך הוא ילד, ואני חונכתי על לעזור לאנשים אבל יש גבול בין לעזור למישהו לבין לצאת הפראייר שלו ובנוגע לדוגמה של התאונה לא התכוונתי לומר שתמיד תכחיש(למרות שזה מה שהסוכן ביטוח אמר חחח), התכוונתי לזה שאם יש תאונה בודקים מה קרה ומסיקים מסקנה מהאירוע ואם היית בתאונה והיית יודע שהרכב השני אשם אתה לא היית משלם בדיוק כמו שקרה עם הדלק כי אותו נהג יכול היה להיות כיף בלי מקיף ואז הוא צריך לשלם אל הטעות שלו, נשמע מוכר?

אני גם מעולם לא אמרתי שהוא היה חייב מיד לצאת מהתחנה ולהרגיש שהוא דפק את סונול אבל המתדלק העמיד אותו במצב של או שהוא מתייבש לפחות שעתיים או שהוא משלם 150 ש"ח יותר(ד"א הוא בסופו של דבר שילם יותר) וזאת לא אשמתו של הנהג ואז זה מתגלגל על המתדלק.

יבין יש לי שאלה אליך אם המתדלק במקום יותר דלק היה מתדלק בסולר אז אותו נהג היה חייב לחכות שעתיים לפחות והיה נשרף לו הסוף שבוע אתה עדיין חושב שהמתדלק לא היה צריך להענש?

פורסם

אפריים,

הבעיה שלך, שאתה מדבר מהבטן ויבין מסייג את תחושות הבטן שלו שכן הוא סטודנט למשפטים ובן היתר מנסה להסביר לך שלא רק שמוסרית אותו חייל מסכן פעל לא נכון אלא גם חוקית לא.

כל פעם אתה מעלה פה לכאורה אנלוגיות שאמורות להסביר דבריך אך בין היתר משנה כל פעם נסיבות מה שמוציא את האנלוגיה כלא רלוונטית.

ולעניין האנלוגיה האחרונה שהצגת, ההבדל בין המקרה של תדלוק סולר במקום דלק למקרה של תדלוק יותר מהכמות שהיתבקשה היא אחת וזהו מבחן הנזק, קרי במקרה המדובר של סולר במקום דלק אם נגרם נזק לרכב ניתן להאשים את המתדלק ברשלנות ,בעוד במקרה של תדלוק יתר על המידה לכל היותר הוא אשם בסוג של כפיה כלכלית אך מאחר ופותח השרשור נהג בחוסר תום לב ואני אסתכן ואומר "זועק לשמיים" (יבין: קלמר נ' גיא) אני לא רואה שום סיבה להחזיר לו את הכסף, וזאת ללא נסיון שלו להקטין את הנזק וכן נסיון של המתדלק להציע פיתרון בדמות חזרה ביום אחר, אותו גם הוא לא קיבל.

ידידי, אם כל הכבוד לרחמים על משכורתם של חיילים גם החיים אח"כ הם לא מרשמלו ועדיין לא הייתי חושב לצאת לרגע נקניק כמו שיצא פותח השרשור מה גם שחוקית מה שעשה פסול.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יבין, קח את הדברים בפרופורציה.

המתלדק שאיבד כרגע 150 ש"ח עושה משכורת (אומנם מינימום) של 3500 ומשהו.

חייל עושה 350 בגלל זה נתתי את הדוגמא של הדלק שעולה 1000 שתבין על מה מדובר.

ושוב אתם יוצאים מנקודת הנחה שהכל וורוד ושאין חיילים שה350 שקל האלה זה כל מה שיש להם ל30 יום. ועזוב בצד את

הדוגמא שנתתי של המותרות ,שקם וכאלו. אם הוא קונה בזה אוכל ? אם הוא עוזר בכסף הזה למשפחה שלו ? (אני מדבר מניסיון אני נמצא במדור ת"ש וכל יום מתראיינים אצלנו הרבה חיילים, כמובן שצה"ל עוזר בכל דרך שהוא יכול אבל זה לוקח זמן ובינתים כל הכסף שלהם זה 350 )

אז אותו מתדלק יקח הלוואה של 150!!! משכן אבא דוד סבתא שלו. הוא לא ימות מזה.

שי-

אין דבר שלא הייתי נותן עכשיו בשביל לחזור לשירות הקרבי.

אילי שהתגייס לשריון מרצון והוצא באימון מתקדם עקב בעיות רפואיות, ניסה לחזור פעמיים לחייל ולא הצליח.

ולכן הוא תורם המון (טוחן היטב בשביל שכלל חיילי זרוע היבשה יוכלו להינות ממשכורות כמו שמגיע להם(חובה וקבע) ומטיולי הפוגה כל חודש ללוחמים)

• תוכן חדש...