Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו 98 XTZ 60 יד ראשונה-סוחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז היום מצאתי במהלך שיטוטי ברחוב פונטו שנת 98 מנוע 1300 סמ"ק. האוטו נראה מצויין מבחינה חיצונית, מבחינה פנימית הכל שלם והאוטו מדונדש. התקשרתי לטלפון של המודעה. דיברתי עם הבנאדם, אמר שהאוטו אצלו בגלל טרייד אין שהוא עובד בו. הבחורה לקחה רכב חדיש יותר והחזירה את הנ"ל.

נתונים יבשים:

- לבחור יש היסטוריית טיפולים של כ150K במוסכים מורשים של פיאט.

-האוטו יד ראשונה בעלים קודמים 00, כרגע בהפקדת סוחר.

-האוטו עבר 182K,כלומר משהו כמו 16K בשנה.

-לאוטו יש טסט עד פברואר 2011.

-לאוטו יש רדיו דיסק ומערכת של קנווד.

-הסוחר מעיד כי הרכב במצב טוב, הגיר במצב סביר וגם כך המנוע. יתרה מזאת מצהיר שהאוטו נוסע טוב.

-הסוחר מתחייב בבדיקה לשלדה, גיר ומנוע,במידה וימצאו בהם בלאי שאינו תואם את גיל הרכב, זה יגולם בסכום המכירה.

-יש בעיה עם הצמיגים 3 מאותו יצרן ואחד לא.

-הסוחר דורש כ900 שקלים מעל המחירון אבל גמיש במעט.

-שאלתי לגבי הפארפלו, הסוחר אומר שהאוטו משתמש רק במים ירוקים אבל לא יודע איזו חברה.

מה אתם אומרים?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

על פניו נשמע מצויין! היסטוריית טיפולים, יד ראשונה, שמורה מבפנים ומבחוץ, התחייבות בבדיקה...

מה מונע ממך לרכוש את הרכב? שהצמיגים אינם תואמים? שהסוחר דורש 900 ש"ח מעל למחירון??

אם זה הרכב שחיפשת, לך על זה!

בהצלחה רבה!

פורסם

הבעיה היא שאני לא מספיק מיומן בהליכי הקניה. האם בדיקה במכון מורשה כמו דינמומטר או קומפיוטסט אמור להשאיר אותי בראש שקט?.

לגבי המחיר זאת לא בעיה אני יכול להוריד אותו קצת.

אני פוחד ליפול בקטע הזה גם אחרי בדיקה של הרכב.

מה אתם אומרים?

לגבי התקציב זה מה שאני צריך, לא יותר יקר מזה אולי עוד איזה 1500 שקל טיפול מיישר קו ואם צריך אז סט של 4 צמיגים חדשים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

יש מדריכם בקניית רכבים. ממליץ לקחת למכון. באופן אישי קניתי (טרייד אין) את רכבי מסוחר ונכון לעכשיו מרוצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אתה מכיר מוסכניק ו/או פחח או סתם מישהו שמבין (אבל באמת, לא איזה חרטטן שיגיד לך "תקשיב לי אחי פיאט זה חרא אל תתקרב") תגיד להם שיבדקו אם המנוע נראה טוב ומטופל, למשל בלי נזילות ואלטורים, שנראה טוב, זה אולי לא מבטיח שהמנוע טוב אבל אומר לך משהו לגביי המצב שלו, ושיבדקו את הטיפולים שהאוטו עבר - כנראה שאם יש תיעוד אז הוא מוכיחים דברים טובים. כמו כן שווה לבדוק אם רואים סימנים לתאונות (אם רואים צביעה מחדש או גלים וכו') זה יכול להגיד לך אם האוטו עבר תאונות או לא, אם כי כל עוד אתה לא פדנט שלא ישן בלילה בידיעה שלאוטו שלך יש גלים בצבע או עיקום בפח נסתר (כמוני) אז זה לא ממש משנה כי פונטו ישנה לא בטיחותית בכל מקרה.

כמו שאתה מציג את זה - נשמע מצויין, באמת קשה למצוא פונטו דור ראשון שלא התייחסו אליה כמו לזבל ואם זה האוטו שאתה מחפש אז אל תתמהמה...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

רגע אז מה מומלץ לקחת למורשה פיאט או למכון בדיקה?.

אגב חשבתי לקחת את אבא שלי לבדיקה אבל הוא נופל עליי כל פעם בקטע של פיאסטה ופונטו עגלות.

נראה לי שאני פשוט אסע עם המוכר או למורשה או למכון בדיקה ואחליט ע"פ זה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מכון בדיקה יגיד לך אם האוטו עבר תאונות או לא - דיי לא מעניין באוטו כזה

והוא יגיד שהמנוע, ההגה והגיר גמורים, מה שנקרא כיסוי תחת.

מוסך לפי דעתי יתן חוות דעת מתאימה יותר למצב.

זה הדעה שלי.

אם תכתוב באיזה איזור אתה אולי ימליצו לך על מוסך טוב לבדיקה.

פורסם

אני נמצא באיזור תל אביב יש לך מקום טוב?.

בקשר למכון בדיקה ברור לי שהוא יכסתח אבל מוסך יכול לתת לי גם הצעת מחיר לתיקון בעיות אם נתגלו. האם יוכל להגיד לי אם מצב המנוע טוב או לא?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני אישית לא הולך למוסכים בכלל אלה מטפל בבית..

אבל ממה שחברי פורום פיאט האחרים אומרים מוסך שמשון ביהוד הוא מוסך טוב מאוד

בקשר ללהגיד אם המנוע במצב טוב או לא - כמובן שאי אפשר להבטיח כלום, לא מוסך ובטח שלא מכון בדיקה, אבל אם רואים מנוע עם מערכת קירור נקיה וטובה, שמן בלי "טחינה", בלי נזילות גדולות, עם חלקים חדשים שמראים שהמנוע טופל מתישהו - אז אפשר להניח שהמנוע במצב טוב, ומוסך ידע להסתכל על דברים כאלה.

פורסם
מכון בדיקה יגיד לך אם האוטו עבר תאונות או לא - דיי לא מעניין באוטו כזה

אני חושב שמצב שלדה מעניין בכל אוטו. איך תבדוק את מצב שלדה - זה תלוי ממך (פחח, מכון בקיה. מוסך או בעצמך אם אתה מבין ויודע על מה להסתכל). במקרה של תאונת שלדה, כאשר החליפו את אחת הקורות עם ריתוך, במקרה של תאונה חס וחלילה, הקורה תקרוס לא בזמן מתאים ותגרום לנזקים חמורים מאוד ליושבים בתוך הרכב, נזקים הרבה יותר חמורים מאילו השלדה הייתה תקינה.

ברכב אפשר להחליף הרבה דברים - מנוע, גיר, כל האויזרים. אבל שלדה בד"כ לא (למרות שיצרן מוכר שלדות בנפרד אם אתה רוצה לייבא אחת באופן אישי ולהרכיב אליו רכב מחלקים של אחד אחר - בישראל כימעט ולא עושים את זה אם בכלל).

פונטו זה לא רכב נדיר, אז בכל מקרה להתפשר על שלדה - לא הייתי ממליץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה שמטריד אותי זאת העובדה שהאוטו עבר לסוחר יכול להעיד דבר או שניים על טיב הרכב לא?. מי לא היה מסתער על רכב במצב כזה.

אגב היום עשיתי שוב סיבוב לראות את האוטו, יש לו 3 מכות קטנות,הטמבון האחורי מקולף בחלקו העליון כולל שריטות. יש שריטות על הדלת השמאלית ממש קטנות יותר כמו שפשופים ומכה קטנה "שקע" מעל פנס שמאל.

הסתכלתי מתחת לאוטו כדי לאתר אולי נזילות לא היו כתמים ה על הכביש. הבעיה היא שהאוטו צריך טיפול גדול 180K ו4 צמיגים טובים שזה עוד 3K.

מה אתם אומרים?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עוד משהו שמפריע לי הוא העובדה שלא קיים שעון טורים.

טוב אז ככה:

-מישהו יודע מה המחיר של טיפול 180K לפונטו במורשה כמו שמשון כולל טיימינג?.

-לגבי רביעיית צמיגים,כמה יעלו TOYO T1R רביעיה לפונטו?.

-כמה יעלה להתקין שעון טורים?.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני חושב שאתה מסתובב סביב הזנב של עצמך במקום להגיע לעיקר. קח את הרכב לבדיקה, במוסך או במכון בדיקה, ותדע מה מצבו ומה העלויות שצפויות לך.

עלות טיפול - בפונטו עושים טיימינג בכל 60K קילומטרים, כך שאם אכן הקפידו עד כה על טיפול לפי הספר ידרש עכשיו טיפול גדול יחסית. לא מאוד יקר בפונטו, אבל גם לא מאוד זול.

אין T1R במידה של הפונטו וגם אם היה אין סיבה הגיונית לשים רביעיית צמיגים כזאת על רכב כמו הפונטו. לדעתי רביעיית צמיגים טובה לרכב כזה תעלה באזור ה1200 ש"ח.

אני לא בטוח אם אמור להיות שעון טורים בXTZ או לא, לא זוכר. בכל מקרה, זה פרט שולי ולא יקר להתקנה. במקרה של הפונטו תמיד אפשר למצוא לוח שעונים אחר מפירוק ולהחליף, זה יתן תוצאה אלגנטית יותר מסתם שעון שמודבק לדש-בורד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אצלי בxtz (לפי המדבקה) או sole (לפי הרשיון) או stile (לפי מדבקה אחרת) :lol::lol::lol:

יש שעון טורים מקורי. xtz זה רמת אבזור גבוהה בסך הכל אז מוזר שאין שעון טורים. וזה לא בגלל השנה כי ראיתי גם שנת 95 60 כ"ס (דגם מאובזר) עם שעון כזה מקורי.

אבל בכל מקרה אפשר לקנות בפירוקיה לוח כזה של דגם מאובזר, יעלה כמה מאות בודדים. שעון לא מקורי יהיה סתם מעפן.

פורסם

ועכשיו נשאלת השאלה - אם לפונטו XTZ יש שעון טורים מקורי, מי אכל את השעון טורים של הפונטו הנ"ל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...