Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רן, כשזה קורה בזמן מירוץ, על ידי מי שמתמודד איתך על תואר האליפות - זה משפיל. אז ארז לקח ממני לבסוף את האליפות, אבל לעקוף אותי מהחיצוני - לזה הוא לא זכה. ובתור אחד שעקף כמה נהגים מהחיצוני בזמן מירוץ, אני יכול להגיד לך שאין הרבה תחושות מספקות יותר...

אמת! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אגב, הרבה זמן לא כתבתי בשרשור, אז אנצל את ההזדמנות להגיד שוב - מדהים! ישר כח! :mm_yeah: :mm_yeah:

תודה, דניאל! מתחילים לראות את נקודת הסיום. אמנם רק נקודה, אבל לפחות יש נקודת יחוס.

הרי טינה לא השלימה עליך עקיפה בחיצוני ... (אני מקווה :wink:)

היום שבו רום כרמל טנדר, לא משנה מי נוהג בו, יעקוף אותי מהחיצוני בסיבוב, זה יהיה היום שבו אני אעבור לשיפוץ דוקים לאספנות... יחד עם זאת, זה היה יכול להיות אחלה סיפור עם הטנדר על הנגרר היה עוקף את ה-F350 בסיבוב. אבל יש לי תחושה שזה לא היה נגמר בטוב...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

יכלת גם לחבר מגבר ממש קטן בעל 2 ערוצים ומעמד לאייפוד במיקום נח...

נדב.

און שלום.

לגבי הרדיו. יש לי הצעה קצת אחרת.

קימים בשוק די בזול מכשירי רדיו לרכב עם שלט וכניסת USB כך שאין באמת צורך להתקין פנל על הדש בורד.

אלה להתקין את הרדיו בהסתר כפי שעשית. ולדפדפ בין התחנות באמצעות השלט.

ניר

און שלום.

אינך צריך להסתפק ברדיו דווקא. ניתן בכמה דולרים בודדים לרכוש משדר FM קטן באי ביי. כל שנותר הוא לכוון את הרדיו לערוץ "שקט" והמשדר יעביר לרדיו אילו שירים שתחפוץ הישר מכרטיס זיכרון/USB.

האמת שמלכתחילה יכולת להסתיר את המכשיר כולו (כך כולם יתפלאו שאין לך רדיו:wink: ) לכוון אותו תמידית לערוץ "השקט" ולשדר אליו כל מוזיקה שתחפוץ.

"

הפאנל השחור דווקא מסתדר היטב בלוח המחוונים של הטנדר הספרטני ורדיו FM בסיסי ישרת אותי היטב במגוון המצומצם של הנסיעות שאעשה בטנדר בבוא היום והשעה.

ואחרי ההסברים - הנה התמונה שמסבירה יותר טוב ממילים, מדוע בכל זאת קיימת נחיצות לפאנל השחור של הרדיו. פשוט במקום הזה היו במקור הפקדים של מערכת האוורור והחימום המקורית וכן מצת ומשנק ואילו עכשיו כל האזור הזה מיותם מתפקוד. הפאנל ימלא את המקום היטב והוא גם נגיש ונוח לצפיה בזמן נהיגה (אפילו על הנדסת אנוש אנחנו חושבים פה... :-D).

210320121023.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

היי און

הרעיון היה שלי 8) אבל היה עדיף אם היית יכול להשתמש בטייפ עם פנל נופל, ככה לא היו רואים את החריץ של הדיסק וגם התצוגה בפנל גדולה יותר.

נ.ב

רצוי לשים גם את המיסגרת של הפנל.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
היי און

הרעיון היה שלי 8) אבל היה עדיף אם היית יכול להשתמש בטייפ עם פנל נופל, ככה לא היו רואים את החריץ של הדיסק וגם התצוגה בפנל גדולה יותר.

נ.ב

רצוי לשים גם את המיסגרת של הפנל.

הי אופיר, נכון, אתה צודק. ״התעצלתי״ ללכת אחורה בשרשור בכדי לבדוק מי בעל הרעיון. הקרדיט כולו שלך.

גם הרעיון שלך לגבי הפאנל ״הנופל״ מחזיק מים, אבל הבחירה ברדיו שיש לי נעשתה מסיבה פשוטה הרבה יותר: כי זה מה שהיה...:-)

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מאחר שאני קצת בדיליי בעידכונים, אנסה לסגור את הפער.

הפעם: חיבור פקדי יחידת המזגן לחוגות. לא סיפור, מאחר ובעצם כל המערכת נלקחה כמות שהיא מדייהטסו טריוס, אז ההרכבה מאוד פשוטה. עוד יאמר לזכותם של היפנים שאין אפשרות להתבלבל בין החלקים השונים וכי כל אחד ואחד מהם יכול לחזור רק למקום ממנו הוא פורק.

אז בואו ונראה במה מדובר:

1. אחד משלושת השלטים בין החוגות ליחידה. הפיקוד מהחוגות מועבר באמצעות שני כבלי פלדה דקים הנמצאים בתוך שרוול פלסטיק.

2. כבלי הפלסטיק מחוברים מצד האחד לגלגל שיניים מפלסטיק אשר זה בתורו מפעיל את המערכת המתאימה ביחידה.

3. זה, לדוגמא, הוא המדף המאפשר כניסת אוויר חם דרך הרדיאטור הפנימי.

4. וזה בורר אוויר לכיוונים שונים (מפשיר אדים, פנים וצד. על אופציית האוויר לרגליים נאלצתי לוותר).

5. ועוד מבט קרוב המסביר את עיקרון הפעולה.

6. וזה כבר מבט לצידו האחורי של לוח החוגות, ביחד עם אחד הפקדים שטרם חובר.

7. וזה כבר מבט מהצד "הנכון". מובן שהקונסולה המרכזית נראית כאן במצבה הגולמי, עוד לפני עיבוד וצביעה, או ציפוי בריפוד. על כך יוחלט עם הרפד, בבוא היום.

29022012974.jpg

29022012971.jpg

29022012975.jpg

29022012972.jpg

29022012976.jpg

29022012973.jpg

29022012977.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ממשיכים בהרכבות. הפעם: כבל משנק. מאחר שהמקורי במצב רעוע וזה אשר בתורמת החלקים לא יותר טוב, החלטתי לבדוק אפשרות שלישית: כבל משנק תרומת דייהטסו שרייד. על פניו נראה שהשידוך עשוי להתאים ואפילו יש בונוס: מתג חשמלי לנורת ביקורת. לא חובה, אבל אם כבר ישנו, לא נשתמש? בינינו, לא שצריך את זה. הסבירות שאשכח את המשנק פתוח - נמוכה. המנוע לא אוהב אותו, למעט רגע ההנעה. אז לא צריך.

כן, אבל...

הנה זה בא!

1. ראשית, צריך חוטים מתאימים ואותם הוצאתי מצמת החשמל מהתורמת החלפים. נקודת מינוס קיימת בשפע במערכת החשמל המקורית וגם נקודת פלוס פנויה להובלה נמצאה באזור.

2. הבית נורה הזה שימש במקור את הטנדר החלופי עבור נורת האזהרה לבלמים. עכשיו הוא יעבור הסבה לביקורת משנק.

3. זהו המחבר שמתאים למפסק/סוויץ של השרייד.

4. והנה הם ביחד: כבל המשנק ונורת הביקורת.

5. עובד? עובד!

6. אז אחרי שבדקנו את האורך המתאים של החוטים ושהכל עובד - אפשר ללפף את הצמה ולהכינה לשימוש.

02032012978.jpg

02032012979.jpg

02032012980.jpg

02032012981.jpg

02032012982.jpg

02032012983.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יפה. אז יש נורת ביקורת למשנק, עכשיו צריך להתקין אותה בלוח המחוונים. ומה יותר טבעי מאשר לשים אותה באותו סידור כמו נורת הביקורת המקורית של הבלם?

אז הנה:

1. לוח המחוונים הפשוט והספרטני לא משופע בנורות ומחוונים. נורת הביקורת התחתונה - היא הבלמים.

2. אז עכשיו נוספה עוד נורה, בדיוק למעלה.

3. אחת-שתיים-שלוש, ניסיון: עובד!

4. והנה עוד אחת - בלי פלאש. זה באמת עובד...

02032012984.jpg

02032012985.jpg

02032012986.jpg

02032012987.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
נשמע כמו אתגר.... :wink:

מה האתגר, לעקוף מחיצוני עם טנדר רום כרמל, או לשפץ דוקים לאספנות?

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
ברור - לשפץ דוקים לאספנות ..... :lol:

לא מבין בזה... ונראה לי שקודם כדאי לגרום לטינה להיות מסוגלת בכלל לנסוע בחיצוני, לא כל שכן לעקוף...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שלום.

מה שאהבתי זה את המהירות המדהימה שהרכב יכול להגיע.

160 קמ"ש טפו טפו בלי עין הרע :lol:

תעשה טובה יעקובסון ותבדוק אם היצרן את המהירות הסופית של מכונית המרוץ שלך, אים רוח גבית או סופת טורנדו בתחת?

או אולי בעליה הכול בהיתוליות.

על כול פנים 12 נק' על כול השיפוץ

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מה שאהבתי זה את המהירות המדהימה שהרכב יכול להגיע.

160 קמ"ש טפו טפו בלי עין הרע :lol:

תעשה טובה יעקובסון ותבדוק אם היצרן את המהירות הסופית של מכונית המרוץ שלך, אים רוח גבית או סופת טורנדו בתחת?

אין שום בעייה, סיגל יכולה לכייל את הספידומטר שיראה 160 קמ"ש.:lol:

אני אישית הגעתי עם רום כרמל סטיישן ל 140 קמ"ש, חוויה של פעם בחיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...