Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הגיע זמנה של הוולוו שלי, דגם 244 מודל 83, לקבל צבע ופחחות.

מצורפות תמונות של הכלה.כמו שתראו יש חלודה משמעותית בפניה התחתונה שמאלית של השמשה האחורית, חלודות בפינות התחתונות של השמשה הקדמית, הרבה חלודה שטחית, צבע סדוק, לק מתקלף, ומילוי סדוק בכמה מקומות בגג.

עשיתי קצת בדיקות לגבי העלויות לגבי צבע חיצוני בלבד וקיבלתי את ההצעות האלה:

1. במוסך חיבה בת"א ביקשו 10K.
  2. נסעתי לקלנסוואה לפחח-צבע בשם בוחבוח והוא ביקש על העבודה 3K + אחריות שנתיים על הצבע, אין אחריות על פחחות וחלודה. סיום העבודה תוך 10 ימים. אגב הגעתי לפחח הזה בעקבות עבודת צביעה של חיפושית שאריה פרסם בפורום (ראו בקישור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=171978) . מבדיקה שעשיתי עם בה"פ אריה בספט' 09, כלומר שנתיים אחרי העבודה שעשו לו, הוא עדיין היה מבסוט מהתוצאה, מעניין מה המצב היום. נחכה להתייחסות של אריה. בכל אופן לדעתי העבודה שאריה קיבל היתה בעיקר של צבע.
  3. משם נסעתי לטירה לפחח-צבע בשם שהיר. הוא ביקש על העבודה 6K והציע אחריות לכל החיים על הצבע והפחחות, לדבריו ברגע שיוצאת לי חלודה כלשהי, אני יכול להגיע אליו למוסך ומתקנים לי את זה בלי שאלות. מוזר? גם אני חושב. גם פה סיום עבודה תוך 10 ימים.
  4. היום הגיע אלי הביתה, לראות את הוולוו, פחח בשם ויקטור, בן אדם מקסים, שהבן שלו לירן, חבר פורום, קישר ביננו. ויקטור בדק את הוולוו והגיע למסקנה שמדובר בעלות של 10-12K לעבודה טובה. הוא גם ייעץ לי כיצד לפקח על הפחח במקרה שאחליט ללכת על בוחבוח, ואפילו הציע להתלוות אלי לביקור שם במהלך העבודה כדי לבדוק שהכל מתנהל כמו שצריך. מסתבר שיש אנשים טובים באמצע הדרך.

בקיצור יצאתי קצת מבולבל מכל מה שרשמתי למעלה. מצד אחד המחיר של בוחבוח מקלנסוואה מפתה מאוד, וזה גם פחות או יותר הסכום הפנוי שיש לי להשקיע בעניין. מצד שני, אני מפחד שבסכום הזה אני אקבל חרטה ברטה.

בכל אופן אני רוצה להתחיל את התהליך ביום ד' (שבועות) או ביום ו'.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים ובעיקר האם למישהו יש ניסיון עם הפחחים בוחבוח מקלנסוואה או שהיר מטירה.

עוד דבר - השמשה הקדמית בוולוו זקוקה להחלפה, ואני רוצה להוריד את השמשה של הוולוו השניה שלי, שמשמשת כתורמת האיברים, ולהביא אותה לפחח שירכיב במקום הנוכחית. מה אני צריך לדעת לפני שאני מפרק את השמשה כדי שלא אשבור אותה?

תודה ושבת שלום

P1010004_800x599.jpg

P1010005_800x599.jpg

P1010007_800x599.jpg

P1010008_800x599.jpg

P1010009_800x599.jpg

P1010011_800x599.jpg

P1010013_800x599.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האוטו שלך לא במצב גרוע בכלל ובלי לפגוע לא נדיר, אני הייתי הולך על הפחחות הזולה, סה"כ האוטו שלך בשימוש יום יומי, לא שווה להשקיע הרבה כסף כאשר אתה יכול לקבל מכות בפח מרכבים אחרים שלא זהירים, תאמין לי שיכאב לך הלב אם תשקיע הרבה כסף ותקבל מכה כעבור כמה זמן.

תמיד תוכל לצבוע שוב עוד 5 שנים ועדיין ישאר לך כסף ביד.

דעתי האישית שברכב יום יומי לא משקיעים הרבה בחיצוניות :idea: .

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

החלודות שברכבך אופייניות לוולבו, ולרוב הן די שיטחיות.

הורדת השמשה האחורית קלה מאד, הויא מחוייבת המציאות כאן, בעיקר כדי לטפל בחלודה.

השמשה הקדמית מודבקת, והסרת הניקל תגלה את מצב החלודה האמיתי.

אין שום חשש בהסרת השמשה הקדמית - השמשה הקדמית יוצרה מ 67' עד 93', ובכל פירוקייה נותרו שמשות כאלו למכביר.

6K הוא סכום הגיוני לעבודה טובה, בהנחה שאתה לא מעוניין להביא אותה למצב תצוגה.

הרבה בהצלחה !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא זקוק למצב תצוגה, אבל חשוב לי שהרכב יראה טוב. זה לא רכב יומיומי אלא רכב שנקנה כתחביב ומטעמי אספנות, אבל בכ"ז לפעמים אני מגיע איתו לעבודה או לאירועים וחשוב לי שייראה "מכובד" ולא גרוטאה.

שאהר הציע עבודה ב6K ובחבוח ב3K. כרגע אין לי שום אינדקציה לצפות לעבודה באיכות שונה משניהם. הרי בהקשר הזה המחיר לא מלמד אותנו הרבה.

אגב, שניהם הציעו צביעה בPPG, האם היתם ממליצים לי להביא צבע משל עצמי (ראיתי בשרשורים קודמים שחברים המליצו לעשות את זה במוסכים דומים)? האם יש בזה טעם, הרי אם אני חושד בבעל המקצוע שהוא מרמה אותי באיכות הצבע, אז למה שאבטח בו שאכן ישתמש בצבע שהבאתי לו?

אגב, בחבוח שאמר שהוא נותן אחריות שנתיים על הצבע, אבל לא אם אני הבאתי את הצבע, ואם אני מביא את הצבע הוא מוריד 500 ש"ח מהמחיר שזה עלות הצבע לדבריו.

פורסם

האם הצעות המחיר כוללות פירוק טמבונים ושמשות?

האם מדובר בצביעה בצבע מיטאלי?

אני משפץ כרגע 244 78 ועומד להכניס אותה לצבע.

הצעות המחיר הטובות ביותר שקיבלתי הן של 4,000 ש"ח.

פורסם
האם הצעות המחיר כוללות פירוק טמבונים ושמשות?

האם מדובר בצביעה בצבע מיטאלי?

אני משפץ כרגע 244 78 ועומד להכניס אותה לצבע.

הצעות המחיר הטובות ביותר שקיבלתי הן של 4,000 ש"ח.

צבע מטלי - חיובי.

פירוק שמשות - חיובי.

פגושים - לא דיברנו על זה מפורשות, אבל סוכם שאני מביא פגוש קדמי נוסף שיורכב במקום הנוכחי שמצבו פחות טוב. על האחורי לא דיברנו, אבל הפגושים בוולוו מתפרקים בקלות, ואם תהיה לו בעיה עם זה, אפשר לפרק לבד. אם תצטרך עזרה בפירוק הפגוש אשמח לעזור (אני בת"א ויש מקום לעבוד).

אני מתכוון להגיע אליו (אם אחליט שהוא יעשה את העבודה) ביום ד' או ו', ואתה יכול להצטרף אלי אם תרצה לפגוש את הבן אדם.

מה"פ שקיבלתי מאריה מסתבר שגם שלוש שנים וחצי אחרי צבע אצל בוחבוח הוא עדיין מרוצה.

פורסם

אני בהחלט ארצה לפגוש אותו ולהתרשם.

אצלי הדבר יותר מסובך מאחר והרכב עומד(הקפאתי לו רשיונות) ואין מצב שהוא ייתן לי הצעת מחיר בע"פ

שלח לי בבקשה בפרטי את המס שלך ונדבר.

פורסם
צבע מטלי - חיובי.

פירוק שמשות - חיובי.

פגושים - לא דיברנו על זה מפורשות, אבל סוכם שאני מביא פגוש קדמי נוסף שיורכב במקום הנוכחי שמצבו פחות טוב. על האחורי לא דיברנו, אבל הפגושים בוולוו מתפרקים בקלות, ואם תהיה לו בעיה עם זה, אפשר לפרק לבד. אם תצטרך עזרה בפירוק הפגוש אשמח לעזור (אני בת"א ויש מקום לעבוד).

אני מתכוון להגיע אליו (אם אחליט שהוא יעשה את העבודה) ביום ד' או ו', ואתה יכול להצטרף אלי אם תרצה לפגוש את הבן אדם.

מה"פ שקיבלתי מאריה מסתבר שגם שלוש שנים וחצי אחרי צבע אצל בוחבוח הוא עדיין מרוצה.

תמונה של הרכב שלי צולמה לפני כחודשיים בערך

כ שלוש שנים אחרי הפחחות אצל בחבוח

418.jpg

419.jpg

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

במחירים כאלה עשיתם לי חשק להכניס את הקפרי לפחחות...

מעניין לראות עוד עבודות של הפחחים האלה במידה ומישהו עשה אצלם פחחות וצבע.

פורסם

אצל שאהר עומדות 2 קפרי, אחת לפני שיפוץ ואחת אחרי, סובארו פשע וטריאומף שנת 67 (שכחתי את שם הדגם) גג נפתח ממתינה לשיפוץ, ועוד כמה רכבים מעניינים.

פורסם

אין אפשרות לעשות עבודת פחחות טובה!!!

אז כדאי להגדיר/ לתאם ציפיות.

בעת יצור הרכב לאחר שמרתכים את המרכב הרכב מצופה כולו בתהליך אלקטרוליטי.

פחח טוב מנקה חלודה...חותך החוצה פח רקוב ומרתך פח חדש. אבל נותרות שתי בעיות

א. אזורי הריתוך ממש רגישים לחלודה וריקבון

ב. מרק הפחחים הוא חומר שסופח מיים ולכן רגיש לחלודה..

מסקנות :

א. עבודה טובה- מתיחסת ליסודיות הטיפול ולרמת האסטטיות של הגימור אבל לא ניתן לצפות לאורך חיים ארוך

לפני שתחזור החלודה!

ב. ברכב ישן עדיף כנראה טיפול וצבע כל 3-4 שנים על שיפוץ יסודי אחת ל10 שנים.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בואו ניכנס לפרופורציה ,הרי לא מדובר בדגם נדיר וקלאסי "היסטרי" עם כל הכבוד לוולוו שזה הדגם המועדף עליי,

ניתן לעשות פחחות וצבע סביב ה 5000 ש"ח ואני מציע באופן אישי להראות נוכחות בעת עבודת הפחחות כי אחרי

הצביעה אי אפשר אף פעם לדעת מה עשו :-P.

פורסם

תודה על התשובות, כנראה אלך על בוחבוח, שמעתי המלצות טובות, והמחיר מפתה. אני מתכנן להביא לו את הוולוו ביום ו' בבוקר.

יחד עם הוולוו אני רוצה להביא לו חלקים שאפרק מתורמת האיברים, משום שאיכותם יותר טובה: מכסה מנוע, מכסה תא מטען ושמשה קדמית, כדי שירכיב אותם במקום הנוכחיים. לגבי שני הראשונים אני מניח שאפרק אותם ללא בעיה. הנעלם הגדול מבחינתי הוא איך אני מפרק את השמשה הקדמית, והאם אני יכול לעשות את זה בלי לקרוע את הגומיה?

לפני 10 שנים פירקתי שמשה של קורטינה. פשוט חתכתי את הגומיה לחצי והשמשה יצאה. לא ייחסתי חשיבות לשמירת הגומי.

נניח ולא תהיה לי ברירה ואאלץ לקרוע את הגומיה, האם לדעתכם אגלה שהשמשה מודבקת לבודי? ואם כן, איך אני מתמודד עם זה?

אגב התורמת לא במצב נסיעה - אז אל תייעצו לי לנסוע לזגג...

אחלה לילה,

• תוכן חדש...