Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי

אז נניח שאני רוצה לשים בMAZDA 323 97' שלי ספוילר, לא קטן ולא ענק מדי,מה המגבלות שלי על זה?

האם אני צריך להתאים את הספוילר לרכב או שאפשר להתקין כל ספוילר שמתחשק לי? (כי רשום באיביי לפעמים golf spoiler/323f spoiler/gallardo spoiler וכו')

לגבי פגושים / מכסה מנוע יש משהו בחוק שאמור להציק לי או שאין עם זה בעיה?

אני רוצה לשים פנסים שונים (במקום האחוריים למשל) ולשים מנורות לבנות/כחולות מקדימה, יש בעיה מבחינת החוק?

יש בעיה מבחינת חוק עם תאורה פנימית? למשל: שורת לדים מעל הדלתות, בתוך האוטו.

או עם תאורה חיצונית? שורת לדים שרצים על הספוילר או על הפגושים/דלתות למשל?

לגבי אגזוז, אני רוצה אגזוז שיישמעו אותו רחוק, השאלה עד כמה רחוק מבחינת חוק?

האם צריך לאשר משהו מהדברים האלה ברישוי? זה יפגע לי בטסט?

לגבי צמיגים, לפי מה אני אמור לבחור אם בא לי להעיף את הזבל הסטנדרטי שיש לי ולשים במקום מגנזיום רחבים עם חתך נמוך?

תודה .

פורסם

תרגום המילה ספוילר, משבש/מקלקל.

ספוילר (מתוכנן) משבש את זרימת האויר סביב הרכב כך שהוא גורם להצמדה של החלק האחורי לכביש. המטרה שלו להגביר יציבות של החלק האחורי. בדרך הוא גם גורם ליותר התנגדות לתנועה של הרכב, ולכן הרכב יהיה יותר איטי ויצרוך יותר דלק.

בספוילר שלא תוכנן כראוי זה רק מקלקל בלי להגביר את היציבות...

פורסם

גם תאורה חיצונית - אסור.

אגזוז מרעיש - אסור גם מבחינת חוקי התחבורה, גם מבחינת חוקי הגנת הסביבה (רעש), וגם מבחינת "לא להיות בהמה ולהציק לשכנים עם הרעש שהמכונית עושה".

שינוי מידת חישוקים/צמיגים - עם אישור היבואן, בהתאם לתקינה של הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

על הרוב כבר ענו לך.

אין הגבלה חוקית לתאורה הפנימית, כל עוד היא לא מפריעה לנהיגה.

לחלק מהאגזוזים הפתוחים שנמכרים יש אישור ממכון התקנים ואז לא אמורות להיות בעיות בטסט.

עם ספויילר לא יעשו לך בעיות, כל עוד אתה לא מתכוון להתקין משהו מוגזם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן, נכון, אבל לגבי שאר הדברים ששאלתי עליהם?

האם יש מגבלה כלשהי לגודל האגזוז, כמות הרעש שהוא מפיק?

עד כמה הספוילר יכול להיות גדול, בלי להחשב מוגזם?

מה לגבי פגושים וחצאיות?

(לגבי סימני פיסוק, אני משתמש בהם, לא הבנתי מה הבעיה עם ההודעות שלי, אם גם זאת לא בסדר, אנא מכם, תראו לי איך ההודעה צריכה להראות).

תודה.

פורסם

מה זה אומר גודל האגזוז? הגודל הפיזי של האגזוז צריך להתאים לרכב שלך. אין טעם שתתקין אגזוז באורך 7 מטר אם אתה נוהג במאזדה 323. אין טעם שתתקין אגזוז בקוטר 2.5 מטר כי הוא לא יכנס מתחת לרכב. לגבי כמות הרעש - שוב, יש תקנים. כשאתה קונה אגזוז חפש אגזוז שיש לו תקן.

לגבי ספויילר וחצאיות - אני לא יכול לתת לך מידות מדויקות שנחשבות למוגזמות. מבחינת החוק היבש אסור לך להתקין חצאיות, פגושים, ספויילרים או אנטנות לווין על הרכב. מבחינה מעשית, סביר להניח שאף אחד לא יגיד לך כלום כל עוד זה לא צועק "תראו, שיניתי את הרכב שלי בצורה לא חוקית ועכשיו אני עושה פוזה ומנסה להרשים את הנקבות בשכונה שלי עם המאזדה 323 שלי".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא שונא תמזדה.

לא רוצה להרוס אותה .

אוטו שלי, לכן, אני מאמין שיש לי את הזכות לעשות מה שמתחשק לי לעשות איתו.

לצביקה,לגבי האגזוז, כשאמרתי גודל, התכוונתי לקוטר שלו, וגם אני מחפש אגזוז שיעשה הרבה רעש.

פורסם

אוטו שלי, לכן, אני מאמין שיש לי את הזכות לעשות מה שמתחשק לי לעשות איתו.

פה בדיוק אתה טועה, האוטו שלך נוסע על אותו כביש שבו כולנו נוסעים,

לא בא לי לנסוע מולך בכביש חשוך ולהסתנוור מקשת האורות שתרכיב על המגבים

או מכדור המראות בגודל כדורסל מס' 7 שתתלה מהמראה, או מהאורות הקדמיים שלך בצבע סגול שנקין...

בגלל זה אתה לא יכול "לעשות מה שמתחשק לך"...

מזל שיש בוחני תנועה בשביל לעצור אנשים כמוך.

לגבי האגזוז, כשאמרתי גודל, התכוונתי לקוטר שלו, וגם אני מחפש אגזוז שיעשה הרבה רעש.

אגזוז שיעשה הרבה רעש...? זו ההגדרה שלך למטרת החלפת האגזוז...?

נו די... לא עדיף שתלך להתכונן לבגרויות במקום... :roll:

פורסם
תרגום המילה ספוילר, משבש/מקלקל.

חידשת לי. אני תמיד חשבתי שזה בא מהמילה "לפנק" - מפנקים את האוטו בכנף חדשה. אין קשר או שזה פשוט דו משמעי?

Mazda 2 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...