Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מניסיונכם, ברכב שנוסע בעיקר נסיעות בינערוניות ארוכות, מה יהיה יותר חסכוני:

- נפח מנוע "גדול" (2000 סמ"ק)

- נפח מנוע קטן יותר (1400-1600)

או בצורה יותר ספציפית:

אם אני נוסע ברכב כמו פונטו ספייס בכביש בינערוני, הפונטו שנחשבת כרכב חסכוני, האם צריכת הדלק של רכב בעל 2000 סמ"ק (כאן אין לי דוגמא מוחשית לרכב שכזה) תהיה הרבה יותר גבוהה?

או שמנוע חזק יותר יתאמץ פחות יותר ויצרוך פחות בנסיעה בינערונית מאומצת?

תודה מראש.

פורסם

נפח המנוע ממש לא מעיד על צריכת הדלק.

המשקל של הרכב והכוחות המתנגדים לתנועת הרכב - חיכוך אויר, צמיגים וכולי הם הגורמים המשפיעים על כמות האנרגיה הדרושה על מנת להאיץ את הרכב ועל מנת לשמור אותו במהירות קבועה.

מנגד יחדת ההנעה שלך - מנוע ,גיר ושאר מכלולי ההנעה בדרך אל הגלגל מאבדים גם הם אנרגיה ונצילותם קריטית לצריכת הדלק.

בהנתן שיש בידך את כל הגורמים של רכב ספציפי , מידת התאוצה - כלומר משקל הרגל הימנית שלך משפיע מאד.

מכאן שאין להשוות רכבים רק לפי נפח מנוע - זה לא מעיד על כלום.

רכב כבד יותר נוטה לצרוך יוצר.

רכב פחות אוירודינמי (מקדם גרר גבוהה) נוטה לצרוך יותר.

מנוע טכנולוגי בעל מערכת ניהול משוכללת ומדויקת, תזמון שסתומים משתנה, מערכת הזרקה טובה, מכלולים נעים קלים שמשודך לגיר יעיל יהיו מאד נצילים ויועילו להפחתת צריכת הדלק - גם אם המנוע הוא גדול.

בקיצור חפש רכב קל עם מנוע נציל וגיר טוב ומבין האופציות תשווה ספציפית.

יחדות הנעה גדולות וחזקות אשר מאפשרות תאוצה גבוהה יותר יצרכו יותר דלק -אם תשתמש ביכולת!

פורסם

לא צריך לעשות ספקולציות. מהתבוננות על נתוני צריכת דלק של כלי רכב ברור (נכון באופן עקרוני. יש יוצאים מן הכלל) שככל שנפח המנוע קטן יותר, צריכת הדלק נמוכה יותר. מנועי דיזל חסכוניים ממנועי בנזין המקבילים להם.

פורסם

1400 לא ניסיתי, נהגתי בדרך בין עירונית קבוע ב 5 השנים האחרונות עם 4 רכבים, פונטו ספייס 1250, גולף וקורלה רובוטיות, פיג"ו 307 2000 אוטומטית. לא הרגשתי הבדלי צריכה גדולים בין ה1.6 ל 1.25 הבדלי נוחות ושקט נסיעה יש והרבה, הפיג"ו פחות חסכונית (ביותר מ 2ק"מ לליטר) למרות שאני יותר מאשים את הגיר מאשר המנוע.

פורסם

אני מצטער אבל אני חייב שלא להסכים ,לטעמי הדבר ממש לא נכון כשמדובר בכלי רכב שונים!

זה אולי נכון כשהשוואה היא לכלי רכב מאותו דגם או דומה.

למשל:

אני מחזיק פוקוס ליסינג חדשה 1.6 (אוטומטית כמובן) ש "בולעת דלק" - 1:7.5 בד"כ בממוצע.

לעומת זאת קליאו ספורט דור שני מנוע 2.0 (ידנית כמובן) שמסתפקת ב כ 1:13 באותם תנאים ע"י אותו נהג באותם דרכים.

כשאני נוהג בפוקוס דוושת הדלק כמעט תמיד מרותכת לרצפה על מנת לא לעקב את התנועה ולהתקשדם בקצב סביר (אפשר היה להחליף בלחצן on/off ).

לעומת זאת בקליאו אני צריך לדאוג שלא ללטף את הדוושה יותר מידי כדי שלא לאבד את רשיוני לצמיתות.

כמעט כל הרכבים הפרטיים שהיו לי , היו בעלי נפח מנוע מהגדולים יחסית להיצע באותו דגם ומעולם לא הרגשתי שאני סובל מצריכת דלק גבוהה.

מי שלוחץ משלם!

רכב כבד, גיר אוטמטי מיושן, מנועים לא טכנולוגים מוסיפים לצריכת הדלק הרבה יותר מנפח המנוע.

• תוכן חדש...