Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאסטה שנת 90' ידנית 1.4 קרבורטור.

ירדתי עם הרכב ממדרכה ובטעות הוא קיבל מכה מלמטה, לאחר כשעה ככה נסעתי איתו פתאום אני רואה את מחוג החום עולה עצרתי מיד כיביתי מנוע והשארתי סויץ' כדי שהמאווררים יפעלו ויקררו אותו, פתחתי מכסה מנוע יצא קצת עשן כתוצאה מהחום, נתתי לו להתקרר, מיד לאחר מכן פתחתי מכסה מנוע בדקתי שמן היה ריק, ומים גם ריק כנראה התאדו מהחום.

הלכתי הבאתי שמן ומים מהבית מילאתי עד הסוף, מים המשיכו לטפטף כל הזמן עוד מאתמול בלילה עד היום בבוקר מטפטף מים בכמויות קטנות, ושמן מטפטף רק אחרי שמניעים בטיפות קטנות.

לנסוע איתו אני לא נוסע עד שאני יתקן.

השאלה מה לתקן?

לפי הבנתי הרכב קיבל מכה והתחיל לנזול שמן, נגמר השמן המנוע התחמם המים התאדו. מובן מאליו ששמן ימשיך לנזול, אבל למה ממשיכים לנזול מים? לא מצאתי את מקור נזילת המים וחבר שלי אמר שזה יוצא מצינור מים כלשהו, אני יציין רק שיש רדיאטור חדש עם זה משנה, עכשיו חלק אומרים לי מחזיר שמן קרטר שמן אגן שמן וכו' וכו', מה עליי להחליף?

ומה לגבי הנזילות מים? חור בצינור\סדק?

פורסם

שים קרטון מתחת לרכב בכדי לראות בדיוק מהיכן הנזילות.

לגבי השמן - אני מהמר על קרטר שמן שלרוב ניתן להלחים.

פורסם

לפי מה שאתה כותב המים מטפטפים כל הזמן אז לא הגיוני שהמים התאדו גם שהאוטו מכובה והמנוע קר , לא ?

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

תמלא מים עד למקסימום ושמן גם , סע למוסך ושיבדקו מתחת לרכב, קשה לנחש ,

יכול להיות כל מה שציינו פה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עכשיו ירדתי לאוטו בדקתי שמן, המיכל מילא עוד מאז שמילאתי אותו אתמול בערב אחרי ההתחממות, מים ריק.

מילאתי מים ודקה אחרי התחיל לטפטף, כנראה המים מאתמול כבר נגמרו כל המדרכה צבועה בירוק מהמים, בסדר מילאתי עד הסוף זה מטפטף בקצב איטי ייקח לו כמה שעות עד שיתרוקן.

הרמתי את האוטו על ג'ק וניסיתי לברר מאיפה נוזל, קשה לדעת כי זה מטפטף על איזה ברזל שם שלא ידוע לי מהו, כמובן שזה לא הברזל שמטפטף אבל זה מטפטף מאיזה צינור כנראה שמעל הברזל שלא ניתן לראותו, מה שכן יש רעש של בריחת אויר מין "פססס" כזה כמו שפותחים בקבוק קולה.

הנעתי והתחלתי לנסוע, אחרי שתי דקות נסיעה שעוד הרכב קר יצאתי לבדוק וטיפטף בכמות דומה למה שהיה מקודם שהרכב חנה, המשכתי לנסוע הרכב עד שהמנוע התחמם והמשכתי בנסיעה רגילה של כ10 דקות כדי לראות שהרכב לא מתחמם, הוא לא התחמם בכלל המד חום הראה על מצב נורמלי, ואז יצאתי מהאוטו וראיתי שמטפטף מים בכמות גדולה מהרגיל, איך שהחנתי את האוטו בבית כיביתי מנוע ראיתי שהמיכל מים כבר התרוקן ומים ממשיכים לצאת בכמות, אחרי זה שהאוטו התקרר שבתי אליו ומים המשכיו לטפטף בכמות קטנה טיפה אחר טיפה, שמן נשאר על המקסימום כמו שמילאתי אתמול ולא נזלה טיפה.

אני מתחיל לחשוב שהנזילה היא לא כתוצאה מהמכה מכיוון שהנזילה היא לא ממקום המכה אלא מגבוה יותר.

פורסם

אל תשחק עם זה יותר מדי תגש למוסך ותבדוק ,עדיף לתקן רדיאטור מלעשות ראש מנוע ! עם המוסך רחוק תקח גרר.

ואל תשכח שהמנוע מתחמם יש לחץ והמים יכולים להתפרץ .

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

אין טעם שתצא לסיבובים ותבדוק אם המנוע מתחמם או לא, זה ברור שכל עוד יש נזילה של נוזל קירור יש סיכון גבוה שהמנוע יתחמם. ברגע שמפלס נוזל הקירור ירד ולא יהיה מספיק נוזל במערכת המנוע יתחמם.

במקום לבזבז זמן וכסף על נוזל קירור שנשפך לשווא יכולת לעשות סיבוב ישירות למוסך החביב עליך. אם אתה לא יודע לאתר את מקור הנזילה, גש למוסך או למכון לרדיאטורים ובקש מהם לבדוק. יכול להיות שאחד הצינורות נפגע בעקבות המכה שקיבל הרכב, יכול להיות שמדובר רק בבנד שנקרע ממקומו ויכול גם להיות שהרדיאטור שפעם היה חדש נפגע. עד שלא תבדוק - לא תדע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איך אתם מסבירים את עניין השמן?

הנזילה לא מגיעה מאיזור הרדיאטור וגם לא מאיזור המיכל מים, זה בין לבין בצד השמאלי של המנוע, יכול להיות שסתם צינור נקרע ועלות ההחלפה נמוכה?

אני חייב לציין כי הבעלים הקודם טוען שהוא מילא מים ירוקים, שפתחתי את המיכל בפעם הראשונה ראיתי מים רגילים לחלוטין התקשרתי ושאלתי לפשר הדבר והוא אמר שזה מים ירוקים בתרכיז ושבגלל שמוהלים אותם במים זה לא נראה ירוק ושאין לי מה לדאוג, אתמול שכביכול התאדו המים, מילאתי מים ירוקים ומאז רק התחילה הנזילה, יכול להיות שבאמת היו בו מי ברז וכאשר מילאתי מים ירוקים הם פתחו את כל החורים והסדקים שנגרמו בצינורות כתוצאה מהקורוזיה והאבנית?

או שבאמת מים ירוקים בתרכיז נראים כמו מי ברז? או שפשוט הוא מהל יותר מידי?

אחרי שנזלו המים הירוקים של אתמול בלילה מילאתי מי ברז רגילים אבל ממשיך לנטוף.

פורסם

נשמע שדפקת את הקרטר ויצרת בו סדק קטן. לרוב אפשר להלחים את זה וזה לא אמור לעלות הון תועפות.

לגבי המים, הרעש שאתה מתאר (פתיחת בקבוק קולה) הוא תוצאה של בריחת לחץ אוויר ממערכת הקירור, כנראה מאחד הצינורות הנגרם מחור.

בקיצור תלך למוסך ותתקן את זה. לדעתי לא אמור לעלות יותר מידי.

Renault clio RT 1994

פורסם

מחר אני לוקח את הרכב למוסך על הבוקר נקווה שלא ייצא יקר, בינתיים אשמח לדעת לגבי התרכיז של המים ירוקים.

פורסם

עכשיו חזרתי ממוסכניק, מישהו שאני מכיר וסומך עליו, לא קרטר ולא נעליים, כל הנזילות לא קשורות כלל למכה, ברכב מותקן מזגן חדש מלפני עשר חודשים, הצינור של המים היה קרוב למדחס או משהו כזה, בקיצור הוא החליף לי צינור מים חינם עכשיו אין נזילות והרכב לא מתחמם, הצינור יחזיק בערך לחצי שנה-שנה ולכן לפני שייקרע שוב הוא יסדר לי איזה משהו שם שהמדחס והצינור לא יהיו קרובים, בינתיים הוא ניתק את המדחס או משהו אין לי מושג מה עשה שם אבל האוטו לא מתחמם, מה שכן הוא אומר שצריך לעשות ראש מנוע בגלל ההתחממות, פקום ראש אני עושה יום ראשון. והבעיה תיפתר.

פורסם

בקיצור עשו לך קומבינה מטופשת,

מה הקשר בין מזגן לבין צינור מים, למה סתם ניתקו לך את המדחס? אתה באמת מסכים להתבשל בקיץ??

אם יש לך שמן במים וההפך אז צריך לעשות ראש מנוע, אם לא, אז לא צריך!!

איך הוא מנבא שעוד חצי שנה אתה תצטרך להחליף צינור?

למה לא סדרו לך את הצינור כמו שצריך??

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אין צורך בראש מנוע בסופו של דבר, היה מדובר בנזילת מים שגרמה לאוטו להתחמם ועצרתי אותו בזמן בדקה ה90 שלפני שהצטרכתי ראש מנוע, הצינור נקרע בגלל שהמזגן לא מקורי והוא הותקן לפני עשר חודשים והוא לא ממש מתאים לרכב ולכן לוחץ על דברים בתא המנוע לפי מה שהבנתי ממנו בהסבר פשוט ולכן הצינור נקרע, והוא ייקרע שוב עוד כחצי שנה ככה הוא מעריך, הוא סידר לי את זה בינתיים עד יום ראשון בקומבינה כדי שאני יוכל לנסוע ברכב עד שהוא יסדר משהו רציני יותר ויגיעו לו החלקים.

שמן כבר לא דולף ואין שמן במים ולא מים בשמן.

הרכב בסדר גמור סה"כ צינור קרוע שעלותו היא חינמית, יום ראשון יסדרו לי את העניין עם המזגן.

• תוכן חדש...