Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלתמות בנת"צים - מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון! אם כלי התחבורה הציבורית היו נשארים על נתיבים שלהם היה טוב הבעיה מתחילה שהם מתחילים לזגזג בין הנתיבים.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

ישנם מקומות בהם מותר לנהוג בנתיב תחבורה ציבורית, לדוגמא לפני פנייה.

מעניין איך זה יאכף שם?

אגב, אני נוסע כך כל בוקר ובאמת תהיתי, אם אני חייב לפנות דרך נתיב תחבורה ציבורית (ולראיה, ישנו חץ לבן המורה שמאלה),

כמה מטרים לפני הפנייה מותר לי להשתלב?

פורסם

rk1 אם תסתכל היטב בסימון הנתיבים תבחין כי לפני פניה ימינה החצים הופכים להיות צבועים בצבע צהוב לבן.

בקטע הזה מותר להכנס לנתיב ולפנות.

המרחק מהפניה הוא בדרך כלל 50 מטר לפני.

לפי הכתבה שכרגע שדרו בערוץ 2 המצלמה הוצבה לאחר הפניה כך שאין בעיה עם האכיפה.(בינתיים המצלמה ממוקמת בתל אביב, את שם הרחוב שכחתי).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני בעד .

שאנשים ילמדו לציית לחוקים.

מה עם דו"ג בנת"צ?

כשיש פקק ואתה עוקף על נת"צ?

ירון

סע כמו בן אדם , הלוואי שיתחילו לזמבר דו"ג גם בנסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית וגם בעקיפות מסוכנות דרך השוליים.

ישנם מקומות בהם מותר לנהוג בנתיב תחבורה ציבורית, לדוגמא לפני פנייה.

מעניין איך זה יאכף שם?

אגב, אני נוסע כך כל בוקר ובאמת תהיתי, אם אני חייב לפנות דרך נתיב תחבורה ציבורית (ולראיה, ישנו חץ לבן המורה שמאלה),

זו בדיוק השאלה ששאלתי את עצמי, יש הרבה מקומות שעל מנת לפנות ימינה חייבים להשתלב לנתיב התחבורה הציבורית,

במקומות כמו תל אביב צריך לעשות זאת מספיק זמן לפני הפניה אחרת זו תהיה בעיה והפרעה לתנועה בשני נתיבים. השאלה אם המצלמה תתעד גם את זה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רעיון חביב אבל לצערי אני כבר רואה שיהיה מאוד קשה לאכוף אותו.

לפי החוק מותר לי לסוע בנת"צ במידה ואני צריך לפנות ימינה. כמה לפני הפנייה אני יכול להשתלב? ואם אני נהג חסר בטחון ואני צריך יותר מרחב תמרון? ואם הפנייה נמצאת מרחק קצר אחרי צומת שהשתלבות אחרי הצומת תגרום לבעיות ופספוס הפנייה?

אני רואה כבר אחוז גדול מהדו"חות מתבטלים בגלל "פנייה ימינה"

רק במידה ויבחרו בקפידה את המקומות שבהם יוצבו המצלמות (שלצערי הרב "בקפידה זה משהו שנעשה לעיתים נדירות במדינתנו) אני רואה את האכיפה הזאת מחזיקה מים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם לי יש מה להגיד בנושא:

א. נתחיל מזה שהאוטובוסים עוברים לנתיבים רגילים גם, אולי שיאכפו את זה גם?! זה שלאוטובוס יש זכות קדימה לא אומר שהוא יכול לעבור נתיבים יש לו נת"צ שיסע שם (דוגמא: תראו את רחוב זבוטינסקי ממכון מור עד אזור מנחם בגין בקריה.האוטובוסים לא נוסעים רק בנתצים)

ב.אפשר לשים את המצלמה בדיוק כמו בתמונה בכניסה לצומת ורכב שלא יפנה ימינה בצומת יצולם כי הוא גנב ישר בנתיב תחבורה ציבורית.

ג. אם יציבו מצלמות במקומות אחרים זה יצור קצת בלאגן נגיד ברחת מרכב שעלה עליך ועברתי לנתיב נת"צ תצולם? אז מה עדיף לעשות תאונה ?!

ועוד כל מיני דברים בסגנון...

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם

אני לא יודע מה התקינו בארץ אבל את כל הבעיות שהעלתם פתרו בחו"ל (אני מכיר בצרפת,הולנד,גרמניה ואיטליה) ע"י התקנת מסרטות (בניגוד להתקנת מצלמות) שמצלמות 24 שעות ביממה.

על כל 10 מסרטות יושבת פקידה שפעם בכמה שעות מעבירה את הסרט ב FFW ועוצרת כל פעם שמזהה עבירה, מקליטה הצידה את הקטע הרלוונטי ומנפיקה דו"ח.

אם אתה לא מעוניין לשלם ומבקש להשפט אתה מגיע לבית המשפט ורואה סרט וידאו בכיכובך (מזל שזה לא הסרט עם המאהבת ,הכבשה ו 2 הכושים).

אותו כנ"ל לעבירות רמזור, עצור, אין כניסה, אין עצירה, אזור גודש ואותו כנ"ל היום גם בניידות.

עוצר אותך שוטר על סתם לדוגמא עקיפה בפס לבן רצוף, אתה מכחיש, הוא מזמין אותך לניידת ומראה לך את הוידאו.

עכשיו לך תמצא את העו"ד שינסה לערער על כזאת עדות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חוץ מזה - לעניות דעתי יש צורך להקטין את תנועת התחבורה הציבורית בנתיבים הרגילים, אחרת זה פשוט לא בסדר. רוב המוניות משתמשות בנת"צ כנתיב חיתוך ולא לתנועה רגילה. גם לא מעט אוטובוסים עושים את הטריק הזה.

מסכים. אין לי בעיה לאפשר תנועה חופשית של תחבורה ציבורית בנתיב משלהם, אבל בלי סטנדרטים כפולים. אוטובוסים לא צריכים לטוס בנמיר על 100.

פורסם
אני לא יודע מה התקינו בארץ אבל את כל הבעיות שהעלתם פתרו בחו"ל (אני מכיר בצרפת,הולנד,גרמניה ואיטליה) ע"י התקנת מסרטות (בניגוד להתקנת מצלמות) שמצלמות 24 שעות ביממה.

על כל 10 מסרטות יושבת פקידה שפעם בכמה שעות מעבירה את הסרט ב FFW ועוצרת כל פעם שמזהה עבירה, מקליטה הצידה את הקטע הרלוונטי ומנפיקה דו"ח.

אם אתה לא מעוניין לשלם ומבקש להשפט אתה מגיע לבית המשפט ורואה סרט וידאו בכיכובך (מזל שזה לא הסרט עם המאהבת ,הכבשה ו 2 הכושים).

אותו כנ"ל לעבירות רמזור, עצור, אין כניסה, אין עצירה, אזור גודש ואותו כנ"ל היום גם בניידות.

עוצר אותך שוטר על סתם לדוגמא עקיפה בפס לבן רצוף, אתה מכחיש, הוא מזמין אותך לניידת ומראה לך את הוידאו.

עכשיו לך תמצא את העו"ד שינסה לערער על כזאת עדות.

אני מוכן לא לערער אם אני יודע ששוטר יביא סרט, כי אני אדע שאני נופל בטוח. מצד שני, השוטר יחשוב פעמיים לפני שיתן דוח על סתם רק כי בא לו :)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני בעד .

סע כמו בן אדם , הלוואי שיתחילו לזמבר דו"ג גם בנסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית וגם בעקיפות מסוכנות דרך השוליים.

ידידי, שיהיה ברור שאני נגד התפרעות בין מכוניות.

אני כן בעד לאפשר נסיעה של דו"ג בשוליים כשיש פקק ומסתבר שגם קיימת הנחייה במשטרה לא לאכוף את הנסיעה על השול.

ע"פ אותו היגיון הייתי פועל בנת"צ. כשיש פקק מותר לדו"ג לרכב בנת"צ.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

לפי הכתבה שכרגע שדרו בערוץ 2 המצלמה הוצבה לאחר הפניה כך שאין בעיה עם האכיפה.(בינתיים המצלמה ממוקמת בתל אביב, את שם הרחוב שכחתי).

ל'

דרך נמיר-יהודה מכבי

פורסם
אני בעד .

ידידי, שיהיה ברור שאני נגד התפרעות בין מכוניות.

אני כן בעד לאפשר נסיעה של דו"ג בשוליים כשיש פקק ומסתבר שגם קיימת הנחייה במשטרה לא לאכוף את הנסיעה על השול.

ע"פ אותו היגיון הייתי פועל בנת"צ. כשיש פקק מותר לדו"ג לרכב בנת"צ.

אין לי בעיה עם נסיעה רציפה על השול למרות שזה מרגיז, אבל יש לי בעיה עם עקיפה וזגזוג דרך השול, זה קורה כל יום , אפילו היום בבוקר באיילון בעודי נוסע בנתיב השמאלי במהירות התואמת את התנועה החצי זוחלת תוך שמירת מרחק, קפץ לי איזה רוכב קקנוע מתוך השול השמאלי שגם ככה צר מלהכיל אפילו קקנוע וכמעט גרם לי להתנגש בו וכמעט לרכב שמאחורי להתנגש בי בגלל הברקס הפתאומי שלי (לא שאכפת לי על הרוכב המתאבד, פשוט זה היה עלול לגרום נזק לרכב,עוגמת נפש ולגרום לי לאחר לעבודה)

כדי לסיים את החוויה לאחר שיצאתי ביציאה הנדרשת , רוכב קטנוע לא יכל לחכות באדום כמו כולם והעדיף לחצות יחד עם ההולכי רגל במעברי החציה ולצאת אחרי הצומת , או בעברית : לנסוע באדום הלכה למעשה.

אין ספור מקרים כאלה קורים לי מדי יום, כבר כואב לי הצוואר מרוב שאני מחפש את הקמיקזות האלה בראי במטרה לא לבצע תנועות פתאומיות או כדי לחמוק מהם וגם זה כנראה לא תמיד עוזר. מזכיר ענן של זבובים שאי אפשר להפטר ממנו.

אז לא, לא מתאים לי שתעקפו דרך נתיב התחבורה הציבורית, הלוואי שינקנקו אתכם המצלמות החדשות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סוף סוף. עכשיו שישימו את זה כבר בכביש עכו-חיפה ואולי אפשר יהיה לסוע באוטובוס המ####ג כמו שצריך, ולא שעה וחצי כמעט בשעות העומס. נסיעה של 40 דק' ברכב פרטי, לא ייאמן.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

כמה לפני הפנייה אני יכול להשתלב?

אפשר להכנס לנתיב החל מהמקום שהחץ הופך ללבן, לא לפני.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...