Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל מראש בפני המנהלים היקרים על הכותרת המוקצנת אבל מה לעשות, אילו היו המילים הראשונות שיצאו לי מהפה כששמעתי היום לראשונה הבדל מאוד מוחשי לאחר החלפת מגברי השרת אצל אופיר (DJ-GUTZ) ברכב.

ואני אסביר,

כבר דנו בעניין מגברי השרת לא מעט בעבר והתחושה שהתקבלה לבסוף הייתה שההבדל בין מגבר שרת כזה או אחר הוא לא שמיע בכלל וכי אין טעם בהחלפתם. ובכן, חרטא ברטא !! - היום, אני ואופיר החלפנו את מגברי השרת בכרטיס הקול שלו מסוג PRODIGY והתוצאה הייתה שמיעה בהחלט (הוחלפו הקיימים למגברי שרת מבית TI מדגם OPA2107) - נתחיל בעוצמת ה PREAMP שלהערכתי עלתה ב 20% לפחות ונמשיך משם עם טונאליות משופרת ווהפרדת כלים טובה בהרבה מהמקור. פשוט לא להאמין..

בהתחשב בהייפ העולמי סביב מגברי השרת, במחירם הזול ובקלות ההחלפה שלהם, אני מקווה מאוד שנזכה לראות בפורום חברים שירימו את הכפפה ויתחילו להחליף ולחוות דעה על מגברי שרת כאלו ואחרים. כמו כן, אודה למי שיוכל לתרום ולהרחיב את הידע של כולנו וייתן כמה מילים על תפקידם של מגברי השרת בשרשרת ההגברה והתועלת בהחלפתם.

בברכת חג שמח,

חגי.

...CASKA for life

פורסם

במפגש הקרוב תוכל להיווכח בעצמך. גם אם נעזוב לרגע את עניין איכות הסאונד שייתכן ואיכשהו הוא פסיכולוגי, את ההבדל בעוצמה אי אפשר שלא להרגיש.

אגב, ניסינו 2 סוגים של OPAMPים, האחד, LM4562 והשני OPA2107, עם ה 4562 כמעט ולא הורגש הבדל (אני חושב שאני יכול להבדיל ביניהם כי ה 4562 מרגיש הדוק יותר אבל זה באמת בטל בשישים לעומת ההבדל בעוצמה שמתקבל מהתקנת ה 2107..)

...CASKA for life

פורסם

אני מצטרף לדברים של חגי - בעיקר בגלל שבנושאים קודמים שעלו פה לגבי מגברי שרת , הציגו אותם כוודוו וכתופעה פסיכואקוסטית.

קודם כל למי שלא יודע מה זה מגברי שרת ( Op-Amp ) ניתן לקרוא פה :

http://en.wikipedia.org/wiki/Operational_amplifier

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8_%D7%A9%D7%A8%D7%AA

הכרטיס שנעשתה עליו הבדיקה הוא Audiotrak Prodigy 7.1 HIFI

post-27321-1221923484.jpg

הכרטיס מגיע עם JRC 4580 שנמצאים בסוקטים וניתנים להחלפה מהירה

אין שום דבר רע במגברי שרת האלה , משתמשים בהם בציוד כניסה לHi-End ובמכשירים של AudioControl אפילו

אבל הרבה טוענים שהחלפה של המגברים , מביאה לשינוי ( לפעמים שיפור ) של הסאונד.

מגברי השרת שנבדקו הם :

1.OPA2107AP מבית Texas Instruments ( או יותר נכון Burr-Brown )

6f63_1.JPG

2.LM4562NA מבית National Semiconductor

ebay_197.jpg=596

יש לציין שהבדיקה נעשתה בזמן יחסית קצר , בעקבות לחץ זמן של חגי

בנוסף המערכת ברכב לא כוונה לאחר התקנת הקורות שנעשתה לא מזמן , החלפת הכרטיס ועוד מס' שינויים שבוצעו ולכן אין T/A , אקוליזציה או אפילו פאזות . רק גיינים פחות או יותר מכוונים וגם זה לא..

למגברי שרת נהוג לבצע Burn-In של כ200 שעות , מן הסתם גם זה לא בוצע בהתאם לנסיבות..

אוקי עכשיו לרשמים שלי :

קודם כל החלפנו את ה4580 ב4562

אני חייב לציין ההחלפה הייתה יחסית פשוטה :)

מיד שמענו הבדלים - מאוד עדינים

עם ה4580 הייתה צרימה בתחום הגבוה - היא נעלמה כמעט לחלוטין

בנוסף היה יותר פירוט בתחום הווקאלי והתדרים הגבוהים

אך לטעמי הבאס קצת התרכך והיה חסר ולא במקום ( הייתה הרגשה אפילו של קצת בעיות תיזמונים מצד הסאב )

כמעט נשארתי עם ה4562 כי השיפור בסאונד היה ממש נחמד וחגי היה כבר צריך ללכת

אבל התעקשתי לבדוק גם את ה2107 ( אם כבר הבאתי אותו אז למה לא? )

אוקי אז החלפנו ולא לקח יותר מדי זמן כדי שאני וחגי נהיה בלי מילים

קודם כל כמו שהוא כבר ציין הייתה תוספת עוצמה של לפחות 20 אחוז

הצליל היה פשוט טוב , נוכחות מדהימה של התחום הווקאלי

מאוד מדוייק

באס מעולה ובלי בעיות של תזמונים בכלל

ופירוט שלדעתי לא היה בשני המגברים האחרים

בסוף כמובן שנשארתי עם ה2107

פשוט תענוג לאוזניים :)

לאחר השמיעה חיפשתי קצת ביקורות לגבי השימוש ב2107 עם כרטיס הקול שלי ובאמת הוא מומלץ מאוד לdual ( המומלצים באמת הם single channel שצריך פי 2 מהם כמובן ומתאמים לסוקט בקיצור בלאגן )

את המגברים הבאתי בעקבות המלצות של אנשים שהתנסו עם הכרטיס שלי וכרטיסים דומים , אך לא התעמקתי בביקורות וראיתי מה בדיוק שונה כדי לא ליצור את האפקט הפסיכולוגי. אבל באמת אחרי העמקה - זה גם מה שאחרים חוו

לרוב בביקורות באינטרנט משתדלים שלא להגיד זה יותר טוב או פחות טוב - כי השינוי הוא בצליל ובטעם של השומע ולאו דווקא טוב או לא..

כמובן שיש צורך בשמיעה הרבה יותר ארוכה ומעמיקה , ובburn-in למגברים ובכיוון של המערכת - אבל הספיקה השמיעה הקטנה הזאת כדי לשכנע את שנינו שיש שינוי ( לטובה או לרעה זה לא משנה , העיקר שזה לא סתם פסיכואקוסטי )

בקיצור , למי שיש אפשרות להחליף מגברי שרת - שווה נסיון . לאו דווקא זה יהיה יותר טוב אבל זה כן יהיה שונה

הרכיבים האלה לא עולים הרבה כסף ( המגברים שבדקתי לדוגמא עולים כ2-3 דולר ליחידה ) , חלקם ניתן לקבל בדוגמאות בחינם

וכמובן שיש גם פה מגברי שרת High-End כמו הOPA-Earth , OPA-Moon שעולים כ30 דולר ליחידה אם אני לא טועה

ויש עוד המון שאני מאמין שניר ( גרין מונסטר ) יוכל להזכיר לנו

OPA-Earth לדוגמא :

spd_2008100213434_b.jpg

מטורף אה?

*מקווה שלא שכחתי כלום , ההודעה נכתבה פעמיים ( בטעות קפצתי לאתר אחר :\ )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

המגברים האלה הם חלק מאיזה רכיב? רק כרטיסי קול או גם מגברים מצויים? רדיודיסקים?

מתחדשת*

פורסם

קיימים בהמון מוצרים בתחום הסאונד , השאלה איפה ניתן להחליף ( כלומר שהם על סוקט ולא מולחמים ישירות ללוח )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

גם אם מגברי השרת מולחמים זאת לא בעיה להחליפם.

שמים מתאם BROWN DOG, ויש לך מיד סוקט לסינגלים או לדואליים.

או דואלים לסינגלים וכו'.

020302topbot.jpg

או כזה :

021001.JPG

ככה זה נראה שזה מסינגלים לדואליים:

DSC01072.jpg

Op%20Amps%20display%20800%20x%20600.jpg

OPA827s%20on%20BrownDog.jpg

under construction..

פורסם
שאלה: בכרטיס קול הזה Prodigy 7.1 HiFi Audiotrak ניתן להריץ KXP או AM ?

או תוכנה אחרת, לטובת הגמישות הכיוון?

אדגר אני קצת מתפלא על השאלה שלך..

kx זה דרייברים צד שלישי לכרטיסים מסויימים של סאונד בלאסטר וemu.

אין להם שום קשר לזה..

audiomulch זה בסה"כ vst shell

אפשר להריץ אותו בכל מחשב , עם כל כרטיס קול ( מקס' משתמשים בasio4all )

אז כן אין שום בעייה לעבוד איתו..

אני עדיין לא יודע אם אני ממליץ על הכרטיס הזה

היה שיפור משמעותי בסאונד כשהחלפתי - הצליל נפתח בהרבה , כלים הרבה יותר ברורים , במה הרבה יותר יציבה ובאס הרבה פחות מעוך ומרוך

מצד שני יש אפשרות שהייתי מגיע לאותה תוצאה עם eq אבל ללא ספק הנקודת התחלה הרבה יותר טובה

אבל - הדרייברים של הכרטיס מאוד בעייתיים

באקס פי אפשר פחות או יותר להסתדר איתם עם כמה הגבלות

בווינדוס 7 אין על מה לדבר בכלל בינתיים

והחברה לא ממש מתייחסת לצערי ( אמנם חברת בת של esi אבל זונחת את המשתמשים )...

היתרון שבגללו לקחתי את הכרטיס הזה הוא הdirectwire שזה בעצם internal routing

ככה לא צריך פתרון צד שלישי לראוטינג לasio כמו asio4all ( לא שזה דבר כזה רע )

אם היה לי תקציב יותר גדול? הייתי אולי הולך על הm-audio delta 1010lt

יש לו דרייברים טובים ותמיכת חברה רצינית

חבל שהוא עולה יותר מפי 2 מהפרודיג'י :\

פורסם

ניר -

ברור שתמיד ניתן להחליף

דיברתי על החלפה מהירה כי אני בטוח שאנשים לא יתחילו להלחים פה מגברים לצורך בדיקה..

פורסם

אופיר -

לZS2 אפשר להחליף OPAMPS? אתה יודע אם מדובר בשליפה מהירה או הלחמות? - הוא כרגע מותקן אצלי בתוך מחשב בעבודה ואני בונה לי מערכת נחמדה 8)

ניסוי מאוד יפה ומאוד מעניין - ניסיתים לפנות לS3T? אני בטוח שהוא יתן תגובה יפה לזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אופיר -

לZS2 אפשר להחליף OPAMPS? אתה יודע אם מדובר בשליפה מהירה או הלחמות? - הוא כרגע מותקן אצלי בתוך מחשב בעבודה ואני בונה לי מערכת נחמדה 8)

ניסוי מאוד יפה ומאוד מעניין - ניסיתים לפנות לS3T? אני בטוח שהוא יתן תגובה יפה לזה.

ניתן להחליף אותם

אבל בהחלמה

יש עוד כמה מודים שניתן לבצע לaudigy 2 zs בלי קשר..

( וגם לכל כרטיס אחר אם זה בהחלפת קבלים ועוד כל מיני דברים שמשנים ומשפרים )

הנה כמה דוגמאות ( הבאתי את זה כבר בעבר פה אני חושב אבל שיהיה עוד הפעם )

לאודיג'י :

http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=187225

x-fi :

http://www.head-fi.org/forums/f46/hotrodding-x-fi-laymans-guide-no-56k-226975/

החלפת קבלים לכרטיס שלי :

hifi2di6.jpg

ויש עוד הרבה דוגמאות

חפש לצורך העניין audigy 2 zs opamp mod בגוגל

פורסם

אהבתי שכתבת "אבל בהחלמה" :-D

איך אתה תמיד יודע שאני תמיד נפצע בתהליכי קוסטומיזציה? אתמול עפו לי שני ברגים למצח מהXENARC - תראה את הת'רד שפתחתי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

:) משחק מילים יפה יצא

בכל מקרה אתה ידעת שהוא בעייתי , ובגלל זה לא תפס אותך לא מוכן

אני למשל עם הכרטיס החדש הופתעתי

כל הביקורות משבחות אותו , ולא מציינים בעיות

והבעיות עם הדרייברים מאוד קשות ומפתיעות

איך לא מציינים? כי הבעיות מופיעות רק בשימוש בכל הערוצים ורוב האנשים משתמשים ב2 ערוצים בלבד :\

לצורך העניין , יש לי עכשיו אימג' מוכן וכמעט מוגדר לחלוטין של win7 לcar-pc למקרה ויצאו דרייברים נורמליים :)

פורסם
אדגר אני קצת מתפלא על השאלה שלך..

kx זה דרייברים צד שלישי לכרטיסים מסויימים של סאונד בלאסטר וemu.

אין להם שום קשר לזה..

audiomulch זה בסה"כ vst shell

אפשר להריץ אותו בכל מחשב , עם כל כרטיס קול ( מקס' משתמשים בasio4all )

אז כן אין שום בעייה לעבוד איתו..

אני עדיין לא יודע אם אני ממליץ על הכרטיס הזה

היה שיפור משמעותי בסאונד כשהחלפתי - הצליל נפתח בהרבה , כלים הרבה יותר ברורים , במה הרבה יותר יציבה ובאס הרבה פחות מעוך ומרוך

מצד שני יש אפשרות שהייתי מגיע לאותה תוצאה עם eq אבל ללא ספק הנקודת התחלה הרבה יותר טובה

אבל - הדרייברים של הכרטיס מאוד בעייתיים

באקס פי אפשר פחות או יותר להסתדר איתם עם כמה הגבלות

בווינדוס 7 אין על מה לדבר בכלל בינתיים

והחברה לא ממש מתייחסת לצערי ( אמנם חברת בת של esi אבל זונחת את המשתמשים )...

היתרון שבגללו לקחתי את הכרטיס הזה הוא הdirectwire שזה בעצם internal routing

ככה לא צריך פתרון צד שלישי לראוטינג לasio כמו asio4all ( לא שזה דבר כזה רע )

אם היה לי תקציב יותר גדול? הייתי אולי הולך על הm-audio delta 1010lt

יש לו דרייברים טובים ותמיכת חברה רצינית

חבל שהוא עולה יותר מפי 2 מהפרודיג'י :\

אם יש לי כרטיס קול 7.1 מובנה בלוח אם, אז אפשר להריץ AM גם ?

• תוכן חדש...