Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

innvision צודק בהחלט! משקעים יגרמו לסתימה בברז.

אומנם לא בכל הרכבים יש מגנט ברובם אפילו אין מגנט, אבל משקעים יש בכל מנוע ומספיק כמה גרגרים שיגרמו לסתימה בברז.

פורסם

יש משהו בדבריו, אבל...קח בחשבון שהברז הותקן בכ 2 מיליון מכוניות , והחברה מספקת אחריות בארה"ב וקנדה לנזק

שיגרם , ובארה"ב ארצם של אלופי התביעות כבר היו עושים מטעמים בתביעת ענק אם היה משהו .

ושאם כבר נוצרה סתימה, ניתן לפתוח בקלות עם משחולת .

הנושא היחיד שהועלה ואין לי כרגע תשובה חכמה לתת הוא המגנט.

פורסם

הברז מספיק רחב שלא יסתם משבבים רגילים. זה הולך מאד חזק בטנדרים אמריקאים כמו סילברדו ו סדרת F של פורד, במיוחד עם החיבה של האמריקאים להחלפות שמן תכופות.

מצד שני אלה גם אוהבים לשים מפרידי מים ואוויר על קו הסולר עוד לפני הפילטר סולר המקורי, אז לך תדע...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני חוזר לבקשה המקורית , מישהו מכיר מקום באיזור המרכז (עדיפות לחולון) אשר יכול לתקן את ההברגה הנ''ל ?

כל מוסך נורמלי מסוגל לטפל בזה. אין צורך בבעל מקצוע מיוחד. אם כבר הזכרת את חולון יש לך את חבר הפורום אורן שירותי רכב.

ניתן לתקן בכמה שיטות:

1. תיקון קל להברגה הקיימת ושימוש באותו פקק (יעיל במקרים מעטים וסיכוי לא רע שהבעיה תחזור לאחר כמה סגירות).
  2. הברזת תבריג oversize, כלומר יצירת תבריג במידה גדולה יותר.
  3. הכנסת תותב או הליקויל.
  4. ריתוך אום.

לא צריך לפרק את אגן השמן. ...

כל פעולה שדורשת קידוח או סיבוב מברז בפנים מורידה שבבים (מלבד מברז לחץ). אני לא הייתי רוצה שהגרדים האלה יכנסו לאגן השמן שלי. אני ממליץ בחום לפרק את האגן בכל שיטת פעולה שתינקט.

פורסם

מיותר לגמרי לפרק אגן שמן ויש רכבים שפירוק כזה זה עניין של כמה ש"ע.

על אותו משקל, כדאי להוריד ראש מנוע על כל תיקון תבריג של מצת או...קצת גריז על המברז ופתרת את בעיית השבבים, לא שכמה שבבים בעוקה יעשו משהו.

פורסם

גריז על המברז ולשפוך ליטר שמן עם הפקק של הקרטר פתוח ששאר השבבים ישטפו החוצה.

פורסם

דניאל,

אני רוצה לראות אותך קודח קדח הכנה חדש להברזה חדשה במידה M14 כאשר הרכב על ליפט ושההברזה שתתקבל תהייה מדוייקת ותבריג אחיד ללא שיניים שנקרעו.

אל תשכח, שעומק ההברגה בקרטרים עשויים אלומיניום הינו בדרך כלל, הקוטר כפול 2 או בקרטרים עשויים מגנזיום הקוטר כפול 2.5, קרי עומק הברזה הוא לפחות 40 מילימטר.

אני ממליץ לבצע הברזה חדשה כאשר הקרטר מפורק.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכוון שהקידוח נעשה ידנית או בסל"ד נמוך ורק לשאריות התבריג הפגוע, אין כמעט שבבים והשיטה שצויינה, לשפוך קצת שמן לשטיפה, גם עוזרת לניקיון, מה גם שאם נשארים קצת שבבים, יש מסנן גס שעוצר אותם מהלהגיע למשאבה למרות ששבבים באגן שמן "אוהבים" להדבק לדפנות ואינם מהווים מיפגע של ממש.

הקיט עובד בהצלחה בהרבה מוסכים עם הצלחה של 100%, הקיט נועד לתת פתרון במקומות שפירוק אגן השמן מסובך וגם איפה שלא. בכל מקרה העניין חסכוני ללקוח ולמוסך.

אני ממליץ לחסוך פירוקים של אגן שמן מיותרים.

פורסם

אני התכוונתי למקרה שצריך לבצע קדח בעל קוטר גדול יותר בכדי לבצע הברזה חדשה או הברזה חדשה להכנסת הליי קוייל או תותב.

נניח שתבריג הוא M14X1 הקדח החדש צריך להיות לפחות בקוטר של 16 מילימטר בכדי להכניס HELICOIL חדש או בקוטר 15 מילימטר רק בשביל הברזה חדשה כלומר יורדים שבבים לא רק בגלל השינים שאתה מוריד אלא גם בגלל שאתה קודח קדח גדול יותר.

לא נראה לי שזו משימה קלה לביצוע כאשר הרכב על ליפט.

בל נשכח שגם בקיט לא קיימים מברזים והליי קויילים במידה קרובה מאוד למידת ההברזה הקיימת. דווקא בגולף התבריג הינו M14 והמברז הסטנדרטי הקרוב הוא M16 לדוגמא.

פורסם

הקיט הוא יחודי וההברגות עם ההליקוייל בעלי מידות מיוחדות המתאימות לדגמי רכב פופולריים. אין צורך לקדוח יותר מאשר את התבריג והקידוח מתבצע ידנית.

אתה אולי צריך לראות קיט כזה כדי להבין.

פורסם

דניאל, ראיתי מספיק סטים של תותבים+מברזים וגם סטים של הליקויילים (ויש לי גם מבחר הליקויילים מנירוסטה בבית) ותמיד חסרה מידה מסויימת כאשר צריכים אותה 8)

בזמנו חשבתי לרכוש סט ייעודי של תותבים+מברזים אבל המחיר שדרשו עבור סט של 3 מברזים במידות M13/M15/M17 היה כ-1000 שקלים לכן הפיתרון הזול יותר היא רכישת קרטר חדש.

פורסם

מדובר בסט של מספר מידות פופולריות של בורג ריקון שמן. הסט מותאם וניתן להרחבה וכל מוסך בוחר את המברזים, התותבים והברגים מתאימים לדגמים שהוא לרוב עובד עליהם.

למשתמש הבודד ברור שלא כדאי להשקיע בסט כזה כי מחירו באמת די גבוה.

• תוכן חדש...