Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

החלטתי לבצע החלפת שמן ופילטר בעצמי . ברשותי הידע והכלים לביצוע פעולה פשוטה זאת אולם נזכרתי בבעיה שצצה במוסך כאשר הרכב היה בטיפול בפעם האחרונה .

המוסכניק אמר שההברגה של בורג הניקוז הלכה וכרגע הוא הצליח איכשהו לסגור אותה , אבל לפעם הבאה שאני מגיע להזכיר לו את העיניין ואמר שיש לו אפשרות אחרת להוציא את השמן (בעזרת משאבה או משהו בסגנון אני כבר לא זוכר...) .

השאלה שלי האם ניתן לתקן את ההברגה בצורה כולשהי על מנת שאוכל להחליף את השמן בעצמי ?

(הרכב המדובר הינו רובר 25 , ואני מאיזור המרכז)

תודה .

פורסם

יש אפשרות להכין הברגה חדשה תואמת לבורג מסויים אצל בעל מקצוע שמבין בתחום הזה,המידות צריכות להיות מדוייקות מאוד,אצל אבא שלי ברכב חדש יחסית הייתה בעיה של נזילת שמן מהקרטר למטה,בסוף כל מה שהיה צריך זה לעשות הברגה חדשה ומאז אין טיפת שמן אחת.

פורסם

סדר את ההברגה , אבל להבא ,הכי טוב להבריז הברגה חדשה שתתאים לברז של פומוטו ואז לא תצטרך יותר

לפתוח את הבורג הזה בכל החלפת שמן , פשוט זורקים את הבורג לפח, ופותחים את הברז כשרוצים להחליף .

09-installed-B.jpg

Fumoto%20Oil%20Drain%20Plug%20Valve%201.jpg

fumotovalve.jpg

• אהבתי 1
פורסם

אפשר להבריז הברגה גדולה יותר שתתאים לבורג בקוטר גדול יותר, אם יש מספיק מקום לכך.

אם לא, יש את שיטת ההליקויל שמכניסים מעין גליל עם הברגה בחלקו הפנימי וגם החיצוני (בצד החיצוני הפוכה) ואז למעשה יוצרים "חור" חדש עם הברגה תקינה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האם ההברגה של בורג הניקוז נהרסה או ההברזה באגן השמן ? יש הבדל גדול בהוצאות התיקון.

כמו כן ניתן לשאוב את השמן דרך פתח המילוי בעזרת משאבה מתאימה (בדוק היטב את הנושא מכיוון שיש רכבים שחל איסור לבצע פעולה זו).

איזה כייף לי :)

פורסם
סדר את ההברגה , אבל להבא ,הכי טוב להבריז הברגה חדשה שתתאים לברז של פומוטו ואז לא תצטרך יותר

לפתוח את הבורג הזה בכל החלפת שמן , פשוט זורקים את הבורג לפח, ופותחים את הברז כשרוצים להחליף .

נשמע לי מאוד שימושי הברז הזה . היכן ניתן להתקין אותו באיזור המרכז ?

מרק, שאלת האם ההברגה של בורג הניקוז נהרסה או ההברזה באגן השמן ?

אינני יודע מה זה אומר '' ההברזה באגן השמן '' אך לא נראה לי שזה זה , אלא ההברגה של בורג הניקוז .

פורסם

אין , צריך להזמין מחו"ל , נדמה לי שיש באי.ביי משם הזמנתי את שלי, וצריך לבחור את ההברגה המתאימה מהטבלת יצרן.

להתקין זה לא ממש מסובך אבל צריך לעקוב בדיוק אחר ההוראות, יש ברז עם ניפל (תמונה ראשונה) אליו ניתן לחבר צינור גומי ואז הניקוז נוח מאוד .

אבל הדגם הזה מוגבל למכוניות עם מרווח גחון נורמלי, לא למונמכות למיניהן להן מתאים הדגם הרגיל (שתי התמונות האחרונות).

פורסם

אני חוזר לבקשה המקורית , מישהו מכיר מקום באיזור המרכז (עדיפות לחולון) אשר יכול לתקן את ההברגה הנ''ל ?

פורסם

לא צריך לפרק את אגן השמן. אם ההברגה פגועה קלות ניתן עם מברז לבצע תיקון. אם ההברגה פגומה יותר יש קיטים יעודיים לתיקון ההברגה ע"י ביצוע הברזה למידה גדולה יותר והתקנת בורג ריקון מתאים.

פורסם

אתה צודק יכול להיות שההברגה לא ניזוקה בצורה גסה..אבל אם ההברגה נפגעה בצורה קשה לא עדיף לקחת את זה לרתח עבודה של גג 150 שקל . ? הקיט הזה עולה יותר לא ? אם אני טועה אני מאוד ישמח שתתקן אותי

פורסם

אהבתי את הרעיון של הברז הקטן.

הלוואי שבעתיד היצרנים יעברו לברזים במקום ברגים, ניתן לחבר לברז צינורית שתוביל את השמן ישר לתוך כלי קיבול.

פורסם

אתה צודק יכול להיות שההברגה לא ניזוקה בצורה גסה..אבל אם ההברגה נפגעה בצורה קשה לא עדיף לקחת את זה לרתח עבודה של גג 150 שקל . ? הקיט הזה עולה יותר לא ? אם אני טועה אני מאוד ישמח שתתקן אותי

150 ש"ח התיקון של החרט, מה עם פירוק והרכבת האגן שמן? האטם שלו, זה עוד תוספת למחיר התיקון. של קיט יהיה יותר זול בודאות.

פורסם
אני חוזר לבקשה המקורית , מישהו מכיר מקום באיזור המרכז (עדיפות לחולון) אשר יכול לתקן את ההברגה הנ''ל ?

עמנואל - אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא לקחת מכסה קרטר כזה, יש לי מהרכב שעומד ליד הבית.

אם בא לך תקפוץ לחברת המזרח בפ"ת תביא איתך אטם לקרטר או שתזמין מאיביי אנגליה ואני אחליף לך את זה ליד הבית :).

חוץ מזה - יש לך את הפון שלי אל תתבייש להתקשר כשיש לך בעיות עם הרכב שלך.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אני הייתי חושב פעמיים לפני התקנת ברז ריקון.

1. בורג הריקון בדר"כ מגנטי ואוסף אליו שבבים המצויים באגן השמן.

attachment.php?attachmentid=191784&d=1267908325

2. קוטר הריקון בבורג המקורי רחב יחסית, ולדעתי משקעים שונים המצויים באגן עלולים שלא לעבור בברז ואף ליצור סתימות בברז.

5DirtyPlugIMG_8455.jpg

• תוכן חדש...