Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם קיים מנגנון הידראולי האחראי על העלאה והורדת הרכב בסיטרואן קסנטיה, כמו שיש בסיטרואן BX?

והאם אפשר לנסוע כשהיא מורדת או שהמנגנון מעלה אותה אוטומטית עם התנעת המנוע?

פורסם

"מנגנון ההרמה" שאתה מדבר עליו הוא מערכת המתלים של סיטרואן. ה-"העלאה האוטומטית" שאתה מדבר עליה היא המצב הטבעי של נסיעה על הרכב. ב-BX ובקסנטיה יש גם מצבים נוספים של הרמה גבוהה יותר למטרת עבירות (בשורוק) משופרת.

לקסנטיה יש אותה סוג של מערכת מתלים כמו של ה-BX. בדגמים מסוימים של קסנטיה (קסנטיה אקטיבה) יש מערכת הידראקטיב II כמו של ה-XM. זו הגרסה הישנה של הידראקטיב III שקיימת ב-C5 בימינו. הידראקטיב היא מערכת בקרה ממוחשבת על מתלי הרכב, האמורה לספק איזון אוטומטי בין נוחות נסיעה מירבית לאחיזה מירבית.

למידע נוסף על מערכת המתלים ההידרופנאומטית של סיטרואן אני ממליץ להריץ חיפוש בגוגל על המונחים: Citroen hydropneumatic suspension

קיים מידע בשפע.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

שמעתי פעם שהיצרנים של BX עשו מן התערבות, שבה הציעו סכום נכבד נכבד למי שיצליח להיתהפך עם הסיטרואן BX בנסיעה, כאשר היא במצב מונמך.

פורסם

מאיפא בדיוק שמעת את זה אני לא יודע-אמנם ל bx ולקסנטייה יש אחיזת כביש גבוהה מאד-אבל אם תגזים איתן תתהפך,ועוד איך.לא קיים אוטו בעולם שאי אפשר להפוך,ולמצב הנמוך ביותר במיתלים ההידרופניאומטיים אין שום קשר לכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שמעתי פעם שהיצרנים של BX עשו מן התערבות, שבה הציעו סכום נכבד נכבד למי שיצליח להיתהפך עם הסיטרואן BX בנסיעה, כאשר היא במצב מונמך.

מה שהוא טוען זה באמת נכון, אבל זה לא היה עם ה- BX אלא עם סיטוראן דה-שבו.

ועד היום....אף אחד לא הצליח להפוך אותה עדיין...

כדאי לקרוא קצת היסטוריה על הרכבים.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

סע עם דה-שבו על 120 ותבצע פניית פרסה ברבע שנייה אתה על הגג.. סתם אגדת עם חסרת רגליים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סע עם דה-שבו על 120 ותבצע פניית פרסה ברבע שנייה אתה על הגג.. סתם אגדת עם חסרת רגליים.

קודם נראה אותך מגיע ל 120 קמ"ש.... :p:p:p

אבל חוץ מזה, אל תהיה כל כך בטוח בעצמך.

החלק העליון של מרכב הדה-שבו כמעט לא שוקל כלום, והרוב הגדול של משקל הרכב נמצא נמוך מאוד (מרכז כובד נמוך).

תוסיף לזה אחיזה נמוכה של הצמיגים ומתלים רכים שסופגים הרבה מאוד מהעברת המשקל, ונדמה לי שלהפוך דה שבו זה באמת לא דבר כל כך פשוט.

אגב, גם להפוך מכוניות אחרות (שאינן ג'יפים וכאלה) זה עניין לא פשוט.

אין לי מושג אם ניסית פעם, או שאתה סתם זורק דברים שנראים לך נכונים, אבל כבר יצא לי לעשות אי אלו העברות משקל חדות מאוד במהירויות בינוניות (מודה - פחות מ 120), והרכב מחליק. לא מתהפך.

נסה את זה פעם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

דה שבו מגיעה ל-120, גם ל-140 על השעון. כל זה בתנאי שאתה מוכן להחליף מנוע מייד אח"כ... :(

הסיפור על הדה שבו הוא אמנם אגדה למיטב ידיעתי ,אבל יש לא מעט הגיון , מהסיבה הפשוטה שמהלך המתלים ברכב הוא כחצי מטר :!::shock:

כדי להחליף פנצ'ר צריך ג'ק כמעט בגודל של היי-ליפט...

נסו להיכנס לסיבוב מהר, הרכב פשוט מתכופף קצת , וזהו.

עד היום יש לי צלקת במרפק מהסיבובים :twisted:

פורסם

אותו הדבר אמרו על ההאמר :idea: ................................עד שהגיע לצה"ל.

מסקנה..תן את הפרחים לצה"ל (וגם את הסיטרואנים [הרכבים..את האנשים דווקא הייתי מוציא :wink: ]..) ואח"כ תבדוק תוצאות :twisted:

פורסם

על ההאמר שרק כאן הראשונים שהפכו 2 כאלה?

כמו שאמרו פה אם אתה נוסע עם האמר 120 ומסובב את ההגה בטוח תתהפך...לא ככה?

פורסם

לנסיעה במגרש גדול, כמו במנחת מטוסים...

אפשר להפוך כל רכב בתנאים מתאימים... התחרות שנעשתה בסיטרואן בה הציעו פרס למי שיהפוך את הרכב הייתה בסיטרואן DS למיטב ידיעתי...

ועד כמה שאני יודע האמר לא יתהפך אם יסעו בו 120 ויסובבו את ההגה... יהיה הרבה תת היגויי (בכל רכב) ואולי כמה צלחות (אם לא יהיה תת היגויי)

לפי מיטב ידיעתי... בצבא הפכו האמר כאשר עלו עם צד אחד על גבעונת... וסובבו את ההגה... אני מכיר קצין שהתפקיד שלו הוא לחקור את המקרים האלו בצבא... הוא סיפר לי (לפני שנתיים) שהיה 3 מקרים בהם האמר התהפך בצה"ל.

1. נהג אחד נסע מהר עלה עם צד אחד על גבעה תלולה עד השתהפך

2. אותו נהג התערב עם חבר שלו שהוא יכול להפוך האמר,

3. אני פשוט לא זוכר מצטער...

בבברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

מישהו מוכן להעלות תמונה של דה שבו או לכתוב את הדגם באנגלית. :oops:

ואם כבר התהפכויות...

פעם מורה נהיגה צבאי סיפר לי חידה: איזה רכב צבאי התהפך מבלי שאפילו התניעו אותו?

"סובארית" או בשמה הרשמי E10 (אם אני לא טועה). הרכב עמד במסלול המראה ליד מסוק. כשהמסוק המריא הסובארית התהפכה מהרוח.

e10.jpg

פורסם
מישהו מוכן להעלות תמונה של דה שבו או לכתוב את הדגם באנגלית. :oops:

הסמלון שלי (גם כן הרכב שלי) :idea:

חפש CITROEN 2CV

פורסם
דה שבו מגיעה ל-120, גם ל-140 על השעון. כל זה בתנאי שאתה מוכן להחליף מנוע מייד אח"כ... :(

הסיפור על הדה שבו הוא אמנם אגדה למיטב ידיעתי ,אבל יש לא מעט הגיון , מהסיבה הפשוטה שמהלך המתלים ברכב הוא כחצי מטר :!::shock:

כדי להחליף פנצ'ר צריך ג'ק כמעט בגודל של היי-ליפט...

נסו להיכנס לסיבוב מהר, הרכב פשוט מתכופף קצת , וזהו.

עד היום יש לי צלקת במרפק מהסיבובים :twisted:

בדיוק היום ראיתי מירוץ של דה שבו באנגליה בערוץ אגו(רק הם מספיק מוזרים לעשות את זה - ככה הם מעידים :roll: ).

מסתבר שהם מסוגלות להגיע עד ל-130 קמ"ש אם "לוחצים עד הסוף על הגז, מורידים רגל מהברקס ומתפללים לאלוהים".

כמו כן, שום רכב לא התהפך.

אגב, הנהגים המשתתפים במרוצים הם חבר'ה שרוצים להתחרות אבל אין להם מספיק כסף וליגת מירוצים כזו נחשבת יחסית זולה (4000 ליש"ט לשנה שלמה כאשר סכום זהה מספיק ל-2-3 מירוצים בליגת מקצוענית).

כמו כן, ראיתי תחרות של מיני-מיינור בלבד ותחרות אחרת שנשלטת ברובה ע"י 205. אני בעד להחזיר את המנדט! :twisted:

• תוכן חדש...