Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה איתרע מזלי, ונשבר לי המשקף. הרחבתי על כך מעט בשירשור של הבחור שהתבאס מאופטיקקה.

שאלתי:

האם יש חוק שאומר (בדומה לבגדי עבודה) שאם המשקפיים נשברות בתוך העסק, בתוך העבודה, באמצע יום עבודה, העובד זכאי להשתתפות מהמעביד או החזר או משהו דומה?

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי מדובר בניסיון עקיצה די עלוב וזול....

אם יש סיכוי שיגרם נזק למשקפיים הלבש עליהם משקפי מגן.

אם הנזק נגרם כתוצאה מרשלנות שלך(נפלו/ ישבת עליהם וכו...) - שא בתוצאות.

פורסם
לדעתי מדובר בניסיון עקיצה די עלוב וזול....

לא עקיצה ולא זבינאמו ענבים. אם נקרע לך מכנס ליוויס של 400 ש"ח בזמן שאתה מעמיס סחורה על רכב של עבודה, אתה לא זכאי להשתתפות? בגדי עבודה מוגדרים היטב בחוק.

אם יש סיכוי שיגרם נזק למשקפיים הלבש עליהם משקפי מגן.

אתה מטיף למקהלה חביבי, לא זה המקרה.

אם הנזק נגרם כתוצאה מרשלנות שלך(נפלו/ ישבת עליהם וכו...) - שא בתוצאות.

צודק. מסכים אתך.

אך לא זה המקרה. ואני לא מחפש מישהו אחר שיישא בכל האחריות והעול. רק השתתפות.

פורסם

כמובן שלא

זה פשוט בדיחה שבן אדם בא לעבודה עם מכנס ליוויס של 400 שקל ואחרי זה דורש פיצוי זה ממש מצחיק

כמובן במידה והבוס קרע לך את המכנס או שבר את המשקפים אז אולי אפשרי לדרוש פיצוי

כול תלוי בפרטי המקרה

פורסם
איך נשברו המשקפיים?

עייפות החומר.

לא ייאמן, אבל זה קרה מעצמו. הורדתי את משקפי השמש, שמתי את הרגילים על הראש, משהו לא ישב טוב, הורדתי להביט...לא שראיתי בהתחלה, הרי הייתי בלי המשקפיים... אבל המסגרת הייתה שבורה. לא נפל ולא נעליים קלות.

נראיתי ככה:

:shock:

ואחר כך ככה:

:?

וככה::x

לפחות בנהיגה חזרה הבייתה נראיתי ככה:

8)

סתאאם. היה חושך כבר.

שיפצרתי אותם עם אזולירבנד (הערה 1: בהשארת סיפור מהפורום, על הבחור שעצר אותו שוטר, חיפש אותו, בינתיים הוא תיקן את המשקף עם אזולירבנד, ובסוף קיבל קנס על חגורה, הערה 2: לצערי זה היה אזולירבנד אדום, נראיתי כאילו הוציאו אותי להורג בין העיניים) כדי שאוכל לנהוג, ונסעתי לקנות חדש.

קשה. קשה.

פורסם

החוק מחייב אותך להחזיק זוג משקפיים ספייר ברכב

אחרת אתה "זכאי" לקנס, גם אם הרכבת משקפיים בזמן הנהיגה

בקשר להשתתפות, לא נראה שזה נשבר כתוצאה מעבודה, אלא כתוצאה מכמו שאמרת, עייפות החומר,

משמע - זה היה קורה שעתיים אחרי שעות העבודה בדיוק כמו שזה קרה בשעות העבודה

לא נכנס לך לחיים, זאת החלטה שלך כמובן.

אבל אני אם אני אוהב ומכבד את מקום העבודה, לא הייתי מעיז לבקש השתתפות גם אם החוק מסייע לך לכפות כזאת.

פורסם

אבל אני אם אני אוהב ומכבד את מקום העבודה, לא הייתי מעיז לבקש השתתפות גם אם החוק מסייע לך לכפות כזאת.

ואם מקום העבודה אוהב ומכבד אותך, הוא היה מציע את זה מעצמו.

לא הולך להיכנס כאן לפופוליטיקקה הזו...:x

בקיצור,

האם מישהו מכיר איזשהוא חוק כאמור בהודעה הראשונה?

תודה.

פורסם

כמו שכבר כתבו לך, זאת פשוט בדיחה לבקש השתתפות על משקפיים שנשברו עקב עייפות החומר במהלך העבודה.

מחר יעצר לך השעון בזמן העבודה ותבקש מהמעסיק להשתתף איתך 50:50 בסוללה חדשה :lol::?:lol:

פורסם

אתה בעצמך אמרת שהמשקפיים נשברו מעצמם.

מילא אם זה היה קשור באיזשהי תאונת עבודה (לדוגמא - אתה עובד בשווארמה,קופסת החמוצים מתהפכת,חמוץ אחד ניתז בריקושט מהרצפה ופוגע לך במשקפיים,המשקפיים נשברים :lol:)

אז עפ"י ההגיון שלך אם הפלאפון שלך מתקלקל בזמן העבודה,גם פה הם צריכים להשתתף בהוצאות תיקון? די מגוחך לא?

V5

פורסם

עם הבנתי נכון.

אתה מצפה מקום העבודה שלך שישלם על המשקפיים שלך שנהרסו מתוצאה של עיפות חומר?!

סליחה אבל אולי אתה רוצה הוא יתקן לך גם את הרכב וישלם למנקה ולמה לא גם את האגרה של ערוץ 1?

סליחה על זילזול

אבל מה נהיה במדינה הזאת?

פורסם
מחר יעצר לך השעון בזמן העבודה ותבקש מהמעסיק להשתתף איתך 50:50 בסוללה חדשה :lol::?:lol:

השעון לא מפריע לי לביצוע עבודתי (מול מחשב כל היום). המשקפיים מונעות ממני להיות מסוגל לעבוד. יש קצת הבדל.

מילא אם זה היה קשור באיזשהי תאונת עבודה (לדוגמא - אתה עובד בשווארמה,קופסת החמוצים מתהפכת,חמוץ אחד ניתז בריקושט מהרצפה ופוגע לך במשקפיים,המשקפיים נשברים :lol:)

דברים מוזרים יותר כבר קרו לי.

אז עפ"י ההגיון שלך אם הפלאפון שלך מתקלקל בזמן העבודה,גם פה הם צריכים להשתתף בהוצאות תיקון? די מגוחך לא?

על פי ההיגיון הזה, אם הפלאפון ניתן לי מהעבודה אזי צריך לתקנו. אם הפלאפון חיוני לצורך ביצוע תפקידי, אז המעסיק אמור להשתתף בהוצאה. הוא לא, אז- לחלוטין, לא.

סליחה אבל אולי אתה רוצה הוא יתקן לך גם את הרכב

אם זה רכב מהעבודה- חד משמעית כן.

וישלם למנקה ולמה לא גם את האגרה של ערוץ 1?

אגרה? למנקה?! היא לא מרוויחה מספיק ועובדת יותר מדיי בשביל שתהיה לה טלוויזייה...

סליחה על זילזול

אבל מה נהיה במדינה הזאת?

אני קורא פה בפורום בממוצע פעמיים ביום, על אנשים שמנסים לתחמן את המערכת, לעשות מעשים נלוזים בלשון המעטה, לעיתים כלל לא חוקיים, שמביאים לי את הסעיף.

אני מעולם לא ניסיתי לעשות קטעים כאלה, ולא הולך לעשות קטעים כאלה. לא מעוניין ב"קומבינה" שתציל אותי כמו ילד ממשהו שעשיתי או קרה לי כמו גבר, כמו חתימה ישנה שקראתי פה בפורום. מעולם לא ניצלתי גם זכויות שמגיעות לי, כעובד, וכפי הנראה עקב אי ידיעת החוקים נגרמו לי הרבה עוולות, שסביר להניח שאני לא יודע עליהם עד היום.

אז כשאני שואל על חוק, לא על קומבינה, לא על "הפוך על הפוך", לא על "סבן לי ואשפשף לך", או כל דבר בסגנון, אלא חוק מדינה, אשכרה בפאקינג פעם הראשונה בחיים שלי, כדי לא להידפק לחלוטין מכל הכיוונים, כולם באים אליי בטענות שאני לא יותר טוב מאותם הטיפוסים שהזכרתי בפסקה הראשונה.

אתם חושבים שאני רוצה שהעסק ישלם לי את כל המשקף? טעות. אני רוצה קצת עזרה במימון, על משהו שקרה בעבודה. הדוגמא עם הליווייס הייתה של מישהו שעובד איתי, לא שלי. קרה לי שנקרע לי המכנס, מכנס שעלה 60 ש"ח, נאמר לי להביא קבלה על אחד חדש, ונחשו מה? גם הוא עלה 60 ש"ח. לא אגורה יותר. "להחזיר עטרה ליושנה".

מה לעשות והמקום שבו אני עובד עשה ועושה לי מעשי נבלה קשים, שבכלל הולידו את המחשבה על להיעזר במקום העבודה כי הוא זה שגרם לי להיות במצב שבו אני צריך להיעזר בהם מן ההתחלה?! :shock:

סך הכל שאלתי אם יש חוק בסגנון. אם בכלל אחליט בסופו של דבר ליישם אותו, עדיין לא החלטתי, כי זה משהו שמחוץ לאופי הכללי שלי. ואתם עשיתם ממני פושע עלוב וארור, שרק רוצה "לדפוק את כולם בתחת, בלי שיהיה לו את ההגינות לפחות לאונן להם תוך כדי" (ציטוט מאיזה סרט שלא זוכר את שמו).

היה אפשר לחשוב שאחרי כ-5 שנים בפורום הזה, אנשים קצת יכירו אותי ואת עמדותיי ודיעותיי בנושאים כאלה, ויבינו שאני שואל רק כמוצא אחרון.

אז תודה.

:evil:.

פורסם
החוק מחייב אותך להחזיק זוג משקפיים ספייר ברכב

אחרת אתה "זכאי" לקנס, גם אם הרכבת משקפיים בזמן הנהיגה

איפה ראית דבר כזה?

פורסם

אני מוכן להשתתף בקניית משקפיים חדשים עבורך.

שקל ראשון אני תורם !

יש עוד משתתפים ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

המעסיק לא חייב לך כלום בדיוק כמו שהוא לא חייב לך כלום על שום אביזר רפואי בו אתה משתמש.

מה שכן, יש מעסיקים שממנים לעובדים משקפיים לצרכי עבודה (אני עושה את זה עבור מי שזקוק למשקפיים בעבודה כי העדשות נגמרות מהר מאוד מהשבבים) אבל זה תלוי ברצון הטוב שלהם בלבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...