Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צחוק תחוק אבל אני "מת" לאופנוע רק לסופי שבוע (וטרקטורון,ובאגי,ואפנוע ים) אבל החברה לא מרשה וממש הטילה על זה ווטו :x

וכמו שאתה יודע אני בבית תמיד אומר את המילה האחרונה, היא אומרת לי "רד להוריד את הזבל" ואני אומר "טוב ממי"...

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים איתך ב:

דלק:אני ממלא 98 ,1.6 ימלא לרוב 95+הרכב שלי אוכל בממוצע 1-10 בנסיעה די רגוע,נסיעה אגרסיבית זה גם מגיע ל1-7 בכייף,ב1.6 משפחתי זה ממש לא המצב.

טיפולים,אצלי פלגים מקוריים יעלו כ400 שח[ולא הזכרנו פלגים "משופרים,..],פילטר שמן מקורי עולה כ90 שח ,שמן מנוע יעלה כ160 שח וכו'. תוסיף לזה שאנחנו לרוב[בעיקר אילו שגודשות גבוה,עושים טיפולים במועדים יותר צפופים ולא מושכים לרוב 10K+בין טיפול לטיפול.

תוסיף לכך את צנרת הטורבו שזה עיניין נוסף על בלאי המנוע,טורבו הולך תכין $,טורבו יכול לעלות כמו מנוע שלם של 1600 ממוצעת..

לא הגענו לביטוחים,ביטוח לנהג צעיר מקיף וחובה הצעה הטובה ביותר היא כ6500 אלפיות לעומת 4300 ב1600 ממוצעת .

שורה תחתונה גם איביזה סטנדרטית ומקורית [כמו שלי] באחזקה שוטפת תהיה יקרה יותר מ1600 יפנית ממוצעת.

כמובן שאני לא בוכה על זה כי מי שקונה רכב כזה צריך לקחת את הדברים האילו בחשבון,אני לקחתי.

אני מתדלק 95 לפי המלצת יצרן , הפלאגים המקוריים מספיקים ל60K ק"מ ככה שזה זניח. (אני שילמתי 600 ש"ח על רביעייה לפני 3 שנים),

פילטר שמן ושמן זה בקטנה - 200 ש"ח יחד. טיפול פעם או פעמיים בשנה. אני מקצר את מרווח הטיפולים מ15K ל 10K.

אין סיבה שיילך טורבו אלא אם כן אתה מוציא לו את המיץ עם השיפורים שלך ולא מתחזק את הרכב כשורה. K03 יכול להחזיק מעל 200K ק"מ.

הביטוח זה עניין של מיקוח, אצלי היה הבדל של 100 ש"ח בתעריף בין גולף 1600 לGTI.

אם זה בשבילך אחזקה יקרה, אז אין לך פרופורציות. תנסה להחזיק אימפרזה GT/WRX/STI תראה מה זה יקרה.

בקשר לצריכת הדלק : צריכת הדלק שציינת היא בדיוק צריכת הדלק של משפחתית 1.6 אוטומט ממוצע.

1-10 בנסיעה משולבת, כשאתה מתחרע אז יותר.

אני מקבל 1-10 במשולבת שכוללת התחרעות בכל הזדמנות אפשרית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה מתדלק 95 כי הרכב שלך מקורי,אתה נוסע בפלאגים המקוריים כי הרכב שלך מקורי,אתה נוסע על שמן ממוצע ורגיל כי הרכב שלך מקורי,אתה עושה טיפולים בטווח של 10K כי הרכב שלך מקורי,הטורבו שלך יחזיק עוד אחרי שאני אמצא כלה ואתחתן איתה כי הרכב שלך ...[כן, מקורי]

.הביטוח שלך לא רלוונטי כי אתה מעל 24,אצלי יש המון הבדל בביטוח מקיף לאיביזה לעומת מאזדה 3 לצורך העניין.

צריכת הדלק שציינתי היא ממש לא של 1.6 ממוצעת, 1.6 ממוצעת ממש לא תצרוך בגבולות ה1-8/1-7.

כשאני נוסע ומדי פעם לוחץ המנוע אצלי מרים כוסות לחיים.

שוב אתה מקבל 1-10 בכל היזדמנות אפשרית כי הרכב שלך ,מ-ק-ו-רי!!

כל ההשוואה שלך בנויה על רכב סטנדרטי לחלוטין כמו שלך לעומת 1.6 ממוצעת.

לכן הנתונים שהבאת פה נכונים לגבייך ולאנשים הנוסעים בצורה מקורית בדומה לך.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מסכים עם אסף, רכבי ספורט עולים יותר לאחזקה שוטפת בכל דבר - טיפולים, חלקים וחלפים, ביטוח, דלק

ואף אחד לא ציין את זה פה אבל גם האגרה השנתית ממש יקרה. (שלי בכל אופן - 1900 שקל...)

כל השוואה בין רכב ספורטיבי לא מקורי למשפחתומטית 1.6 היא מיותרת ולא רלווטנית בכלל.

פורסם

אסף - ההפרש ל98 הוא בערך חצי שקל.

ההבדל בביטוח (ואני עם קופרה) לנהג בוגר הוא בערך 300-400 ש"ח ממשפחתית ממוצעת.

אני עם קופרה משופרת קלות - ואני עדיין עושה ביום יום 1-10 ואפילו 1-11, וכשאני לוחץ אני משלם על זה.

אני מסכים עם אייל.

לנהג מבוגר, במיוחד אם לא נוסע הרבה - העלויות לא הבדלים בצורה עצומה.

בא נגיד שלפי החישוב שלי - זה מסתכם באיזה כמה אלפי שקלים בודדים.

לי זה שווה את זה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שוב אתה במשוואה של אייל פחות או יותר,לכן אתם לא מרגישים את ההבדל בצורה משמעותית,אחזקה של רכב כזה בפירוש יקרה יותר! אני יכול להתמקד ולמצוא לכם 101 סיבות למה אצל רובינו האחזקה יקרה יותר.

הינה זרקתי עוד גלגל-עלויות צמיגים,עלויות רפידות,למי שיש רכב משופר מן המותר ,יש גם את הקומינסיון על הטסט,ואני יכול להמשיך בעוד 99 סיבות נוספות .

פורסם

קופרה - אלפים בודדים זה בהחלט כסף , אבל MONEY WELL SPENT בתחביב.

אסף , צמיגים - שוב כ500 ש"ח יותר מסט לא ספורטיבי טוב , רפידות - מבטיח לך שמקוריות במוסך מורשה עולות כמו רוב המשופרות שלנו , וקומיסיון לטסט אני לא משלם , אבל מילא. כמו שאמרתי - ההפרשים לא עצומים , יש רכבים שכן - אצלינו ? לא ממש.

כמה אתה משופר יותר ממני שאתה חושב שהמצב אצלך כ"כ קיצוני ואני כ"כ "סטנדרטי"?

(ושוב , זה לא ממש האוטו הספורטיבי המשופר הראשון אצלי - גם הS16 שהיתה לי 6 שנים לא ממש היתה סטנדרטית ככה שיש לי פרופורציות די טובות, וכנ"ל אצל אחי הקטן שמשופר עוד יותר ממני בלאון)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
קופרה - אלפים בודדים זה בהחלט כסף , אבל MONEY WELL SPENT בתחביב.

ברור שעל תחביב והנאה אין לי בעיה להוציא את הסכומים האלו אבל זה לא העניין,

אני רק הסכמתי שאחזקת רכב ספורט (משופר בפרט) יותר יקרה מאחזקה של משפחתית.

פורסם

אתם מתווכחים על דקויות והוויכוח הזה גם נהיה פחות ופחות קשור לנושא הט'רד.

רכב משופר תמיד יעלה יותר להחזקה ויסבול מבעיות שברוב המקרים לא יופיעו או לא יפריעו ברכב סטנדרטי, ז חלק מהעניין וזה גם חלק מהתחביב.

אין מה לעשות, שאתה גודש פי 2+ ממה שהיצרן התכוון אתה תגרום לבלאי יותר גבוה של רוב חלקי הרכב המתבלים.

אבל לגבי התנהלות יום יומית היא בהחלט אפשרית ויש לא מעט אנשים פה בפורום שעושים זאת.

***Skodillac***

פורסם

בני אמר את זה הכי מדוייק ויפה.

ולמי שחשב שאני לרגע מקטר על האחזקה אז זהו שלא!!

לקחתי את עיניין האחזקה בחשבון והשלמתי עם זה שאחזקה של רכב כמו שלי יקרה יותר משל רכב משפחתי ממוצע.

• תוכן חדש...