Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון - לא בכול רדיו דיסק או מגבר זה כתוב.

דבר שני - אם כתוב אז זה בסדר גמור לחבר - אבל רק אם היצרן מאפשר!!!

בוא אני אגלה לך סוד קטן שלא כולם מכירים אלא רק מי שממש בתחום האלקטרוניקה מבפנים - אתה יודע מה זה קרוס נכון - פילטר שמפצל... פילטר הוא רכיב שעבור תדר מסויים או רוחב פס מסויים מתואם לעכבה מסויימת ועבור אותה עכבה הוא למעשה שקוף ומוסר החוצה את כל האנרגיה.

עבור כל תדר שלא בתחום שלו הוא לא מתואם - חוק שימור אנרגיה - אנרגיה שלא מנוצלת הופכת לחום ונוצרים גלים חוזרים. לכן - קרוס שבנוי טוב הוא לא רק פילטר אלא גם דרגות שמטפלות בגלים החוזרים הללו כדי שלא יחזרו למגבר. בגלל זה סטים עם קרוס חיצוני ולא סתם סליל-קבל על הרמקול עדיפים בהרבה ונותנים לך ראש שקט והרבה בריאות למערכת.

עכשיו אתה מבין למה לא מומלץ לחבר למגבר עומס שלא מוגדר שזה יכול לעבוד בטווח עכבה אופיינית של הרכיב המחובר?

שים לב גם אתה אחי קצת פיספסת את הנקודה - היגב של רמקול משתנה בתלות בתדר (רשמתי ביטוי בת'רד עצמו) ומגיע הרבה מעל 8 ( אם הרמקול לפי הדוגמה של אייל מגיע להיגב של 16 אוהם זה 400% מעכבה מוגדרת) אך הדברים לא תלויים האחד בשני (לא ברמת הדיון הזה, אם היינו ממש נכנסים למתמטיקה הכבדה, הייתה רואה דברים אחרת.

אך אין ברצוני להלאות אותך לשווא...

פורסם

מכיוון שאני לא אוהב להתווכח עם אדם שטוען שיש לו השכלה פורמלית בתחום (ולי אין) אך בגלל שידוע לי שאתה טועה פניתי לאדם שהוא גם בעל ניסיון עצום וגם בעל השכלה ונתתי לו לקרוא את דברייך. האדם הוא רון ויינשטיין (בכינוי רון ו מפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז) ואלו הם דבריו:

שלום איל

בתחום האודיו אין ממש משמעות להספק

חוזר ובטח שזה לא קשור להתנגדות

של הרמקול

סליל של וופר הוא בעל השראות גבוהה

יחסי ולכן ייצר היגב או זרם הפוך

בלי שום קשר להתנגדותו

כנ"ל מסננת פסיבית היא בעלת קיבוליות

מסוימת שמקשה על המגבר

אך הגורם המשמעותי הוא נצילות הרמקול

כל זמן שההתנגדות לא נמוכה מדי

לדוגמא מתחת ל 1-2 אוהם הגורם המשפיע

ביותר על ההתחממות ביחס לעוצמה שמיעה

מוגדרת הוא נצילות הרמקול

כמובן שניתן להפעיל מגבר טרנסיסטורי

ללא עומס כלל ולא יגרם כל נזק.

גלים חוזרים ותאום עכבות

שייכים לקווי תמסורת בתדרי רדיו ואין להם כל קשר לנושא

חבל על הויכוחים וערב טוב

רון

בנוסף אומר שלעולם לא קראתי (והיו ברשותי מגברים רבים) אזהרה בחוברת על חיבור התנגדות גבוהה אלא רק על נמוכה.

פורסם

לי דווקא יש רמקולים בייתים 4 ohm

אבל נראה לי שלי תהיה בעיה להתקין אותם ברכב (לא שאני רוצה)

פשוט שניהם ביחד שוקלים יותר ממני

• תוכן חדש...