Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשרי לקנות רדיו דיסק בלי רמקוליים ולחבר רמקוליים של ערכת ביתית?

אם כן איך תהיה האיכות?

ואיך להתקין..

תודה למגיבים :p

*הודעתך נערכה, להבא נא לדייק יותר בכותרת*

פורסם

להרכיב אפשר הכול... גם ניתן לחבר מגבר של רוקפורד לפנסים האחוריים או לוינקר...

השאלה מה הטעם?

HU (רדיו טייפ או דיסק) לרכב מתואמים ל- 4 אוהם הכוונה - צריך לחבר להם רמקולים של 4 אוהם (העכבה=4 אוהם).

רמקולים לבית לרוב 8 אוהם.

מבלי להתברבר ידידי - זה לא טוב, תשמע חלש יותר ויש סיכוי שבמשך זמן גם תדפוק לעצמך את ה- HU...

פורסם

במצב של חוסר תאום עכבות נוצרים גלים חוזרים.

גלים חוזרים לכיוון יציאת מגבר יכולים ולא רק שיכולים זה אחד הבעיות החמורות שיש בתכנון של דרגת יציאה... HU שלא מתוכנן כראוי עם הזמן ישרף!!!

פורסם

ידידי אייל,

עכבה היא לא דבר מוחשי - לא ניתן למדוד אותו - הוא דבר חישובי.

היגב של סליל משתנה בתלות בתדר לפי הביטוי אומגהXהשראות הסליל = Zl.

אומגה זה התדר כפול פאי כפול 2.

ככל שהתדר עולה עולה היגב הסליל.

כשמדברים על עכבה אופיינית - זה משהו שלמעשה אומר לך בפשטות איזה ערך של התנגדות לחבר למוצא רכיב כלשהו כדי לקבל מקסימום מסירה של הספק.

ידידי - אני שב וחוזר על דברי - תחבר רכיב בעל עכבה אופיינית שונה מזה שנדרש על ידי יצרן - לא כל ההספק יעבור. יתפתח חום רב על הדרגה שמוציא את האות (HU בעיניננו) עכשיו - חום לא טוב לבריאות - עם זה אתה מסכים? - אין לך ברירה - אתה חייב להסכים...

ומכאן בלא בלא בלא...

פורסם

הטענה של "לא כל ההספק יעבור" היא לא נכונה. ההספק תלוי בהתנגדות, ככל שהיא נמוכה יותר ככה ההספק שייצר המגבר יהיה גבוה יותר וככה המגבר "יתאמץ" ויתחמם יותר.

זה לא שהמגבר נותן את אותו ההספק בכל התנגדות ואם לא מחובר אליו רמקול בהתנגדות שבו הוא מפיק את מירב ההספק, היתר נשאר אגור בתוכו.

הכיתוב על המגבר אומר לך מהי ההתנגדות הנמוכה ביותר שבה הוא יציב. אין שום בעיה לחבר התנגדות גבוהה יותר והוא לא יתחמם יותר, להפך הוא יתחמם פחות מכיוון שההספק יפחת.

זה הבסיס של הבסיס.

פורסם

אייל - פה אתה טועה ובגדול!!!

תחבר התנגדות נמוכה יותר נכון - ההספק יעלה. אתה מפספס את הנקודה - כדי להמחיש לך אותה אני אומר כך- קח מגבר מתואם ל-4 אוהם, תחבר לו רמקול 2 נכון תקבל הספק יותר גבוה מאשר היית מקבל לו חיברת לו 4.

יש לי שאלה - ואם המגבר היה מתואם ל-2 אוהם מה היה קורה אז?! תשובה - הרבה! ההספק מוצא שלך היה עולה ואתה יודע למה? כי יותר אנרגיה מועברת החוצה ולא מתבזבזת על המגבר במוצא. כמו כן - הוא היה מתחמם קצת פחות.

זאת אומרת הנצילות שלך הייתה עולה!

אתה מתייחס להספקים ברמת המספרים - יותר וואט יותר טוב.

אני מדבר איתך ברמה החשמלית מה קורה שם.

באם יורשה לי לשאול אייל - עד כמה אתה מתמצא באלקטרוניקה? מה השכלתך באלקטרוניקה?

פורסם

אני לא מדבר על באילו מהמקרים המגבר יתחמם ביחס להספק שהוא מפיק בכל התנגדות, או במילים אחרות באילו מהמקרים הוא יהיה בעל אחוז נצילות גבוה יותר.

אני מדבר באופן הבסיסי ביותר והמעשי על כך שמגבר שתחבר לו התנגדות גבוהה יותר יתחמם פחות מכאשר תחבר לו התנגדות נמוכה. עוד לא שמעתי על מגבר שנכנס למצב הגנה בגלל שחוברה לו התנגדות גבוהה.

אין לי השכלה פורמלית באלקטרוניקה אך אינני אומר דבר אלא אם כן למדתי עליו בין אם מקריאה או/ו אנשים בעלי השכלה בתחום.

פורסם

וגם לא תשמע על מגבר שייכנס להגנה.

עם הזמן אתה כן תשמע על מגבר שנדפק. לא הרבה יודעים את זה או נותנים דעתם לכך...

פורסם

מגבר לרכב יציב ב2 אוהם סטריאו, לפי דברייך בעצם כך שאנחנו מחברים לו התנגדות של 4 אוהם סטריאו אנחנו מסבים לו נזק. עכשיו קצת מוזר שבכל השוק יש רק שני סטים של רמקולים שיש להם התנגדות של 2 אוהם. מה? כל השאר פשוט מזיקים?

קח למשל את גרף ההענות של הרמקול הבא שמוגדר כ4 אוהם:

850572.gif

ההתנגדות שלו היא 4 אוהם רק בין 220HZ ל500HZ ובשאר התדרים היא מטפסת למעלה עד התנגדות של 16 אוהם ואני מבטיח לך שלא נגרם למגבר שום נזק כי ככה זה בכל רמקול. את הרמקול הספציפי הזה יש שחותכים גם במעל 500HZ כלומר שאין אף רגע שהרמקול מראה התנגדות של 4 אוהם ועוד לא שמעתי על מגבר שנשרף בגלל זה.

יש לי בבית מגבר שיציב ב4 אוהם סטריאו ואצלי הוא פועל כבר שנתיים ללא שום בעיה עם רמקולים של 8 אוהם ולפני זה הוא פעל עוד 3 שנים על רמקולים בעלי התנגדות דומה ובינתיים הוא לא מראה שום סימני דעיכה.

לסיכום התנגדות גבוהה לא יכולה לגרום לנזק, ההפך הוא הנכון.

פורסם

אתה פשוט מתעקש לא להבין!!!

את מה שאמרת עכשיו אמרתי לך עוד בהתחלה - זוכר את הביטוי להיגב עם הפאי, אומגה בלא בלא..

אתה לא מצליח להפריד בין שני דברים בסיסיים

1. עכבה אופיינית - מה שאני מנסה להסביר לך.

2. עכבה - הדבר שאתה כה נעול עליו!!!

תאמר לי אתה חושב שסתם שאלתי אותך מה רמת הידיעות שלך באלקטרוניקה?

ידע שמתבסס על אמרו לי שמעתי הוא לא ידע. זה כמו בפיזיקה אני יודע שיש כח חיכוך...

עד שלא תנסה, תעשה ניסויים לא תוכל להבין במה מדטבר.

אותו כנ"ל לאלקטרוניקה - יש פן תאורטי ויש פן מעשי!!! אתה ידידי, חסר מעשי ולפי מה שאני רואה ומבין מדבריך, גם קצת מתבלבל בתיאורטי, שלא לציין - מתעקש לא להבין אותי ומתקבע בנק' שלך - למרות שאמרתי לא אחת שאתה צודק אבל אתה מתייחס לנקודה אחרת מזו שאנו מדברים עליה.

אתה טוען ל-א' ומביא צידוקים לב' ומגיע למסקנה ג' שאמורה להיות קשורה לא'...

פורסם

ההפך הוא הנכון. אבל בדבר אחד צדקת, אני מתייחס כל הזמן לאותה הנקודה ואתה הוא זה שהתייחסת לאחרות. האמת, לא ראיתי בת'רד הזה פעם אחת שהסכמת עם הדברים אבל אם כן, ואתה מודה שגלשת קצת מהנקודה הבסיסית עליה דיברנו אז אין בעיה, מקובל עליי.

בנושא הזה אני לא חסר לא בתאורטי ולא במעשי, יש מספיק נושאים שכן אבל דווקא בזה לא. בכל אופן לא אתה מכיר אותי ולא אני אותך כך שבוא ננסה להימנע מ"קרב תרנגולים" מיותר ונצמד לעיקר.

אני כל הזמן מדבר באופן הברור והפשוט ביותר - לא יגרם נזק למגבר אם תחבר לו רמקול 8 אוהם במקום 4 אוהם. בתחום האודיו לרכב אני מכיר המון אנשים שמחברים רמקולים 8 אוהם. IMAGE DYNAMICS מוכרים הורנים 8 אוהם וכל ההורנים לרכב הם 8 אוהם ומשתמשים בהם כבר למעלה מעשר שנים ולאף אחד עוד לא נשרף מגבר בגלל זה.

אני בעצמי הולך לחבר הורנים כאלו ומהנדס בחברת האודיו שבמגברים שלה אשתמש יודע על כך ומוזר, הוא לא הזהיר אותי שיכול להיגרם למגבר נזק.

תכתוב את התאוריה שלך במילים אלו "אם נחבר למגבר לרכב רמקול של 8 אוהם יגרם לו נזק" בפורום CARSOUND.COM ונראה אם לדעת המהנדסים שם אתה צודק או טועה.

פורסם
תאמר מה שאתה חושב...

אני גם לא הבנתי למה מגבר לא יכול לעבוד בהתנגדות של 8אוהם...

ד"א, בכל רדיו דיסק ומגבר שנימכרים רשום בחוברת ההפעלה שלהם שהם עובדים ב8אוהם.

• תוכן חדש...