Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בחשמל ביתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בערך עוד שבוע אני עובר דירה לבית אחר, ועד אז אני משפץ אותו קצת.

יש לי 2 שאלות:

1. כל השקעים בבית הם שקעים ישנים אז אני מחליף אותם לשקעים חדשים. כל ההחלפה בוצעה בסדר, החוט החום התחבר ל פזה והכחול למינוס וההארקה להארקה. עד שהגעתי לשקע האחרון, שבו היו רק 2 חוטים- הפזה והמינוס (לא הייתה הארקה כלל בתוך השקע).

מ ה האפשרויות שלי לגבי השקע?

2. כמו כן החלפתי את המנורות למנורות חדשות, רק שבאחד המנורות, החוט החום הייה מחובר למינוס והאדום הייה מחובר לפזה (המנורה עבדה והכל הייה בסדר).

האם זה תקין?

פורסם

1. האפשרויות שלך הן -

א. להתעלם ברשלנות מהבעיה שגילית תוך כדי שאתה מגדיל משמעותית את הסיכון להתחשמלות ממכשירי חשמל שמחוברים לשקע הנ"ל.

ב. לנטרל את השקע לחלוטין.

ג. לחפש שקע עם שני פינים, כך שיהיה אפשר לחבר לשקע זה רק מכשירי חשמל שלא דורשים הארקה. אבל זה לא שקע סטנדרטי ולא קל למצוא כזה.

ד. להשחיל חוט הארקה לנקודת החשמל הקרובה ולחבר הארקה חדשה.

2. לא תקין, אבל יעבוד אם מדובר בנורת להט "טיפשה".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה,

1. נראה לי שאחליף לשקע של 2 פינים (האם זה בטיחותי?) או שעדיף לבטל אותו, מכיוון שהבית ישן אז לא נראה לי שיש אפשרות להעביר לשם הארקה.

2. עדיף להחליף את הסדר של החוטים לסדר הנכון- חוט חום לפזה והאדום למינוס?

3. האם מנורות חייבות הארקה?

פורסם

1. תמיד אפשר להעביר לנקודה הזאת הארקה, השאלה היא כמה מסובך זה יהיה. עם קצת מזל הצינור שמוביל לנקודה יהיה פתוח ובעזרת קצת סבון והרבה סטלבנד יהיה אפשר להשחיל חוט נוסף. בלי מזל יהיה צריך לחצוב תעלה חדשה בקיר = הרבה עבודה.

2. כן. עריכה: עד כמה שאני זוכר את התקן הישן אדום מציין פאזה, אז לא בטוח שהחיווט המקורי היה הפוך ויתכן שסתם יש בלבול בצבעים. במקרה כזה אני בודק היכן הפאזה בעזרת טסטר או רב-מודד.

3. אם גוף התאורה ממתכת (למשל בפלורנסטים) - אז כן. אם הגוף מפלסטיק - אז לא. בקיצור, אם גוף התאורה שקנית מגיע עם הארקה - אז כן, כדאי לחבר אותה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בעבר, למנורות שמותקנות על התקרה לא היו מחווטים הארקה. היום מחווטים הארקה גם לנקודות תאורה. אבל אם המנורה היא מהסוג הפשוט (בית נורה על חוט), ההארקה נותרת ללא שימוש, כי אין לאן לחבר אותה.

:turn-l:
פורסם
תודה,

1. נראה לי שאחליף לשקע של 2 פינים (האם זה בטיחותי?) או שעדיף לבטל אותו, מכיוון שהבית ישן אז לא נראה לי שיש אפשרות להעביר לשם הארקה.

2. עדיף להחליף את הסדר של החוטים לסדר הנכון- חוט חום לפזה והאדום למינוס?

3. האם מנורות חייבות הארקה?

1. מה שאני הייתי עושה במצב הנ"ל זה ביטול החוטים הקיימים, חציבה חדשה ונקודה חדשה.

אם אתה רוצה לעשות זאת, אני ממליץ לך לנסות לפני זה להוסיף את הארקה, על ידי קנית כבל פנדל של 2 חוטים, לקשור לאחד ההחוטים הקיימים בנקודה ולמשוך מהצד שני, ככה את מושך את החוט הישן ובעצם מושך איתו בחזרה חוט חדש.

קובי

פורסם

1. במידה ויהייה אפשרי אז אני אעביר הארקה, אם לא נחליף את השקע לשקע 2 פינים.

מברורים שערכתי, בבתים הישנים לא הייתה חובת הארקה בשקעים ולכן הייה רק פאזה ומינוס.

2. ולגבי החוט האדום שהוא הפאזה- במידה והחוטים ישנים צבעם יהיה שונה - האפס יהיה שחור, הפאזה תהיה אדום, והארקה תהיה לבן.(כמו שצביקה אמר).

3. מכיוון שהבסיס של גוף התאורה הוא ממתכת אני אנתק אותו זמנית, עד שאעביר הארקה.

פורסם

אצלי הפכתי מפסק למפסק משולב שקע בכניסה לאמבטיה.

התעצלתי להעביר הארקה, כיוון שהחיבור הקרוב ביותר להארקה דרש מעבר דרך 3 קופסאות הסתעפות מחדר אחר ולא בטוח שהן מחוברות ביניהן.

היות והשקע מיועד לשמש עבור מכונת הגילוח, אין לי בעיה שחסרה הארקה.

בכדי למנוע טעויות, סתמתי עם אפוקסי את חור הארקה בכסוי הפלסטיק החיצוני והדבקתי עליו תוית מודפסת "אין הארקה". באופן כזה לא יהיו אי הבנות גם בעתיד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...